Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53297 Прегледи
*

Nebesna

Пушите ли?
« -: Август 17, 2009, 12:55:57 am »
Аз пуша. Два пъти съм отказвала цигарите. Първият път беше, когато разбрах, че съм бременна. Организмът сам ги отхвърли, просто ми се огади от тях. Не пушех и докато кърмех. Вторият път беше, когато разбрах за съмртта на една моя позната, която беше много лъчезарен човек - почина на 33 години. Този път причината беше в мъката и отказът от цигарите продължи точно 1 седмица. После пак пропуших.

Вие правили ли сте опити да отказвате тютюнопушенето? Някой справил ли се е с този проблем? Моля, споделете!

« Последна редакция: Май 31, 2010, 01:06:11 pm от Небесна »

Re:Пушите ли?
« Отговор #1 -: Август 17, 2009, 01:00:21 am »
пуша като заводски комин. пробвах да ги спра , но си отанах само с добрите намерения.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Август 17, 2009, 01:06:50 am »
А може ли да споделяме, ако никога не сме пушили? На мен винаги са ми били противни цигарите и не съм искала да пробвам дори. И много мразя задимени помещения.

И аз съм с АСЦ Дева и съм същият.Органически не изнасям дима и миризмата на тютюна,дори не е необходимо за това да минавам през ума си.

Хайде сега кажете астрологически кое обяснява пушенето? Как се свързва това с елемента въздух ? Или земя (все пак е вещество) ? Ако не и Нептун-пристрастяване,не смятам че е угаждане по Венера,макар че за повечето пушачи това е приятно  ???

Защото аз имам много въздух и земя си имам,но съм против пушенето.

Ами в случаите когато пушенето е несъзнателна имитация на обкръжението превърнала се в навик,тогава кое-Луната ли се гледа (отражението) ?

Ей и аз да задам малко въпроси  ;D

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Август 17, 2009, 01:10:53 am »
А може ли да споделяме, ако никога не сме пушили? На мен винаги са ми били противни цигарите и не съм искала да пробвам дори. И много мразя задимени помещения.

Да, опитай се да го обясниш астрологично, моля!

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Август 17, 2009, 01:14:52 am »
Аз имам Слънце и Луна във Водолей в квадратура с Нептун в Скорпион. Това е един от аспектите, които стоят в основата на токсикоманиите. Обаче за мен е много противопоказно да пуша - Близнаци на върха на 6-ти дом и даже съм развивала обструктивни състояния, подобни на астма, но слаба Богу че не хронифицира. Трябват ми много разходки на чист въздух. И аз мразя задимени помещения и изобщо не пуша назакрито или в зеведения без добра вентилация, щото пасивното пушене допълнително ме съсипва.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Август 17, 2009, 01:27:31 am »
пуша , и не че пуша , ама и с д.....то пуша!ужас!!!срам ме е от мене си!но какво установявам напоследък-запалила съм цигара , още дими в пепелника , а паля нова!
миии,кво да ви кажа-грозен,гнусен навик май!
кой е отговорен за навиците астрологично???? ::)
нептун ми е в 12-ти в риби.в дева мц-точен съвпад на плутон и уран!луната е в 6-ти,нооо тук тя носи по-скоро психоматични заболявания.прави обаче тригон с девата.
но нямам сили да ги откажа! :) >:(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Август 17, 2009, 06:40:16 am »
и аз пафкам като счупена печка  ;D  но пък мразя в помещение да ми мирише на цигари или да намирам пълни оставени пепелници - отвратително е. мразя да пуша на студено, защото тютюнът на студа мирише като казан с катран  :-X  най-високата ми планета е Нептун и квадратира Слънцето, но пък си имам мнооогоооо въздух в картата и никаква земя... 

но аз по-скоро го отдавам на Марса в близнаци - ръчичките ми когато нямат кво да правят и хващат цигарата веднага, затуй като се хванах да шия гоблени и малко ги намалих цигарите  ;D ;D ;D

иначе в 10 клас ги бях отказала за половин година, щото получих никотиново отравяне след един банкет на селото на една съученичка и после пак ги пропуших... когато се разболея много - ги отказвам - по това ме разбират, че наистина съм зле  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #7 -: Август 17, 2009, 07:54:26 am »
Не пуша. :) Опитвах се, когато бях 15-16 годишна. Спомням си, че като опитах да изпуша сериозно една цигарка БТ и ми се зави свят. Точно в този момент реших, че не мога да си причинявам това страдание.
 Имам Слънце в 6-ти дом  в риби . Нептун ми е във втори дом в Стрелец  в тригон със слънце.  Пия най-много по две кафета на ден.
 Виж сестра ми е друга песен, Слънце в близнаци, асц. в 0,06 гр. в Дева, нептун съвпад с иц и квадрат с луна. Пуши по 1кутия на ден, а за кафето да не говорим.
 При мен има такъв парадокс- не пуша, но много харесвам кутийките с цигари, много са красиви. Също обичам да имам запалки.  Не пуша, но по някой път си купувам цигари.  Като седна на кафенце със сестра ми или някоя приятелка дето пуши  и си ги черпя от моите цигарки. Сега съм хвърлила мерак на една кутийка  "OME" .   Сигурно  в предишен живот съм била пушачка. ;D

« Отговор #8 -: Август 17, 2009, 07:57:38 am »
Асц. Дева - не съм пушила активно, по скоро пасивен пушач 20 години, мъж ми ги павкаше
по 2 кутий на ден

доста психологическа война бе у нас срещу димната завеса,  септември 2007 на Лунно затъмнение в Дева, не му подарихме никотинови лепенки/ Никотинел/, закупени дружно от мен и децата и Слънцето изгря, край на мъглата, оттогава дишаме чист въздух у дома, странно лепеше си ги всеки ден, те са 7 в кутия, като едната струва колкото две кутии масови цигари и когато свършиха, не си купи нови лепенки , а спря от раз по скорпионски.... 8)...

>:(
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 07:26:57 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Август 17, 2009, 09:03:10 am »
Срам,не срам и аз пуша.Опитах се само веднъж да откажа цигарите.... и успях да изкарам 3 часа.Така ме ядосаха две от бившите ми санитарки в болницата,че се разтреперих и веднага лапнах цигарата.Отвратително.Искам да ги спра,но нямам воля за това.За всичко друго,но не и за цигарите.Преди повече от 15 години ходих на ирисова диагностика и тогава лекарката ми каза,че за мен е противопоказно да пуша,защото имам генетична предразположеност към исхемична болест на сърцето.Това си го знам и без диагностиката.ИЦ / наследствени болести/ ми е в Козирог,а Сатурн в 3 дом-домът на Близнаци и дихателната система.Да става каквото ще.И без това нЕма да се умира от цигарите. ;D

« Отговор #10 -: Август 17, 2009, 09:08:30 am »
   Реално пропуших късно, но ту ги отказвам, ту ги започвам, постоянно няква борба. Не ми влияят добре, с асц.-Близнаци, задръстват ми дробовете...Предполагам е от многото вътрешно напрежение, което няма как да си го избием и един вид чрез цигарите намираме успокоение и канализираме тази енергия със издухването й навън. Като видя някой привидно спокоен човек, но страстен пушач, знам че отвътре му ври и кипи...Много вътрешно напрежение и емоции. Астрологично при мен е предполагам от опъването на Марс срещу Сатурн...

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #11 -: Август 17, 2009, 09:15:17 am »
Аз пък не съм противник на самото пушене ами се чудя как може да пушат тия масовите боклуци, некви смешни цигари за сравнително доста  пари у нас дето така гадно смърдят. Аз никога не съм пушил тия масовите боклуци.запалвам съм някоя друга екзотична цигара наргиле или пура много рядко.И се чудя как е възможно да си зависим от некви цигарки, та аз от цигари ако съм зависим то какво остава за по важните неща в живота. А и се чудя на тия пушачи не съзнават ли че тровят околните хора.Не може ти да даваш  по 200-300 кинта на месец за цигарите на жена си и твоите  ,при положение че едва ти стигат парите.За мен са прости хора тия зависимите !
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

« Отговор #12 -: Август 17, 2009, 09:18:05 am »
Аз пък не съм противник на самото пушене ами се чудя как може да пушат тия масовите боклуци, некви смешни цигари за сравнително доста  пари у нас дето така гадно смърдят. Аз никога не съм пушил тия масовите боклуци.запалвам съм някоя друга екзотична цигара наргиле или пура много рядко.И се чудя как е възможно да си зависим от некви цигарки, та аз от цигари ако съм зависим то какво остава за по важните неща в живота. А и се чудя на тия пушачи не съзнават ли че тровят околните хора.Не може ти да даваш  по 200-300 кинта на месец за цигарите на жена си и твоите  ,при положение че едва ти стигат парите.За мен са прости хора тия зависимите !
Алоооооооооо , по-леко и с такт в оценките  ;)

« Отговор #13 -: Август 17, 2009, 09:20:50 am »
Аз никога не съм пушела. Дори не съм припалвала да пробвам. Намирам миризмата за отвратителна. Да не говорим, че с годините ти загрозява кожата, зъбите. Но мризмата е основното. Аз обичам да ми мирише на хубаво. А това понастоящем, което най ме радва е, че не давам пари за това. Алтернативата - хубави обувки, дрешка или парфюм ми изглежда много по-приемлива.

Мисля, че майка ми ме отказа още като дете с изречето - виж колко е грозно една жена да пуши.  ;D И тя беше Везна.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #14 -: Август 17, 2009, 09:21:30 am »
Не не искам да обидя някой просто тва си е моето крайно мнение за зависимите тютюнопушещи.Нямам голяма търпимост към тях ако са с цигара около мен
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Skarlet

« Отговор #15 -: Август 17, 2009, 09:27:06 am »
Не не искам да обидя някой просто тва си е моето крайно мнение за зависимите тютюнопушещи.Нямам голяма търпимост към тях ако са с цигара около мен

Да де,ама да наречеш всички пушачи във форума "прости" най-малкото е признак на липса на елементарно възпитание.Всеки си има отрицателни черти и навици.

*

ga3l

« Отговор #16 -: Август 17, 2009, 09:27:53 am »
Пушила съм цигари близо 7-8 год. Още от дете ми харесваше да гледам цигарения дим как се носи из въздуха. Освен към цигарите имам голяма слабост и към алкохола., опитвала съм и слаби наркотици. Преди 5 години приключих с всички пороци., без особени затруднения. Беше ми интересно да разбера дали мога да се контролирам в това отношение.  ;D

Имам квадрат между Луна / в Дева/ и Нептун. И голям огнен тригон между Сатурн, Слънце и Нептун.  

п.с Забравих да кажа, че мъжете които миришат на цигари са ми голяма слабост и ми въздействат първосигнално ..    ;D

« Отговор #17 -: Август 17, 2009, 09:29:47 am »
Винаги съм уважавал правото на непушачите . Когато съм в присъствието дори и на един човек ,който не пуши , определено не паля цигара . Иначе приличам на Слабаков младши.

По-повод острите забележки , бих добавил цитат от библията :

" Не гледай сламката в окото на  ближният си , а виж гредата в своето"

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #18 -: Август 17, 2009, 09:41:28 am »
Ех , аз не обиждам никой, както съм написал и аз самия пуша макар много рядко, но от това което виждам всеки ден всякакви хора млади стари - цигара след цигара не им прави впечатление че около него има хора,дори забравя че е запалил цигара и след тва веднага пали друга.Идва ми иска заем за лекарства а като го знам че дава по над 200 пари на месец за цигари. От масовите пушачи тия дето пафкат яко не ме е питал още някой от тях дали ще е удобно да запали в присъствието на непушач. Еми явно си има и толерантни пушещи ,но масово си палят без да питат, а и като знам с какви гадориии се тровят ами кво да ви мисля пушащите.......

*

Mia21

• 2502
« Отговор #19 -: Август 17, 2009, 09:55:23 am »
Колкото и да е ми е срамно да си го призная,обичам да пуша.Дори на моменти за мен,е страхотно удоволствие да запаля по-тежка цигара и да и се насладя.По принцип съм си бохем и обичам както цигарите,така и алкохола.Не употребявам много често алкохол,не и в големи количества,но има дни,в които ми е кеф да си сложа новите дрехи,да си запаля цигарка и да пийна нещо в добра компания.
Опитвала съм се да откажа цигарите,издържала съм два-три дни,но после съм ги започвала пак,защото за мен това е преди всичко удоволствие.Иначе ми е някакси празно и не се чувствам щастлива. :-[
Не зная на кое по-точно се дължи,на Венерата ми в Телец/по начина по който го чувствам и описвам/или по Луната ми в Риби...
« Последна редакция: Август 17, 2009, 10:11:40 am от Мia21 »