Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53257 Прегледи
*

Malta

• *
  • 81
Re:Пушите ли?
« Отговор #220 -: Март 04, 2010, 02:53:42 pm »
ДА ДОПУСКАШ ВСЕКИ ДА БЪДЕ СЕБЕ СИ!!!  

С разбирането на това се злоупотребява!Допускането си има граници-не може някой сериен килър да се остави да коли всичко живо по улиците,това е вреда и намеса в живота на другите т.е. той самият не спазва закона за ненамеса,защо вселената трябва да го търпи-ще получи коригираща намеса отвън!

Когато започне вредата-независимо от формата и,се намесват друго закони-този за запазване на баланса.Въздуха е на всички,както природата и т.н.-едни я тровят,други пък са си в правото да искат чиста природа,такава каквато я е създал Твореца.Тези които вървят срещу естественият ред-не са естествени и НЕ СА СЕБЕ СИ ,тук не тези които са естествени се намесват,а са просто лоста за възстановяване на баланса нарушен от другите.

Как може тютюнопушенето да има общо с това което Е НЯКОЙ,В СЪЩНОСТТА СИ- това е избор на ума,това дори не е вещество нужно на самото тяло,за това е и противоестествено.Не принизявайте избора на някой да бъде подведен от корпорации които си пълнят гушките с хора които са техни жертви,с това КОЙ СИ- не, това само показва къде си в развитието си. Само че правейки това със себе си ти го причиняваш и на средата около теб,това е безотговорност не само към теб и си поемаш последствията.Не можеш да бъдеш СЕБЕ СИ следвайки някаква масова заблуда с цел изгода на някой си!

Уникален си - добре, че си ти, за да напишеш това, което АЗ мисля, защото аз не се справам да го израза толкова добре като теб :)

Истина е, че едно бее не се ражда на този свят с никотинова зависимост! Нито с цигара в уста! Именно затова пушенето като вреден и противоестествен навик НЕ трбва да бъде толерирано в едно добре развито общество. Да не говорим за уврежданията, до които води!

В Америка и Европа отдаване се усетиха и забраниха пушенето на обществени места в позла на хората, които искат да водят нормален, здравословвн /доколкото може/ живот.  Дори един пушач не може да получава същата заплата като непушача - точно заради времето, което "краде: от работодателя, за да смуче дим и да си трови мозъка.

На запад местата за пушачи са най-затъунтетните, мръсни места - зад офиса, така че никой да не вижда тези хора, и обиконовено до  помещенията за отпадъци - биологични и други. Само ние с нашия ориенталски манталитет и култура се мислим за ВАЖНИ, като налапме цигарата, като излензем пред офиса и дърпаме цигари със свити рамене и отегчен поглед, така че който не е видял че пушим, да не види. Аз лично в магаизни, в които продавачките пушат отпред и ме догонват като влезна в магазина вече не влизам.

Колкото искат да ме плюят за това мнение, не ме инетресува - това мисля аз и не се срамувам да го кажа!

И се радвам, че съм различна  от масата простаци и глупаци, завладяни от вредни навици и с остаряло мислене.

Радавам се, че не съм зависима от цигарите и се надявам един ден да живея в общество, в което да "скачат" с нападки на пушачите, а не непушачите.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #221 -: Март 04, 2010, 02:59:51 pm »
3. алергия на дихателни пътища обикновено получаваш от гюрлюците по улиците, а от метафизична гледна точка алергия се получава от неприемане на дадена ситуация  ;)

Ти ли ще ми кажеш? ми това просто не е вярно. Имам алергичен ринит зимно време от цигарите в затворено помещение (какви гюрлюци през зимата?). Изследвала съм се, правя спазъм. От тютюневия дим получавам оток и не мога да дишам.  Достатъчно ги павках и от доста време съм ги спряла, за да зная как ми влияе.

не аз, а енциклопедията:

АЛЕРГИЯ

ФИЗИЧЕСКО БЛОКИРАНЕ:
алергията се определя като повишена реактивност на организма към чуждо вещество, обикновено след по-стар контакт с това вещество, поради което се появяват по-силни или по-слаби прояви, без могат да се съизмерват с реакцията, наблюдавана при първият контакт. обяснява се и със свръх чувствителност, при която става дума за имунологични явления.

ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ:
алергичният човек, най-общо погледнато, преживява толкова силно отвращение към някого, че повече не може да го сдържа. той се затруднява да се приспособи  към някого или към дадена ситуация. това е човек, който позволява на другите да му влияят твърде силно, и особено на тези, които иска да впечатли. често дори е докачлив.  често се чувства нападнат и се защитава повече от необходимото, вместо да се изправи срещу това от което иска да избяга.
алергичният човек преживява вътрешно противоречие. част от него обича нещо, а друга част му го забранява. същото се отнася и с хората... друг аспект на алергията е това, че тя се превръща в средство за привличане на вниманието, особено ако алергията е такава, че човек се задушава и се нуждае от намесата на другите за да се оправи...

цитирано от:НАЙ-ПЪЛНАТА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА МЕТАФИЗИЧНИТЕ ПРИЧИНИ НА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ на Лиз Бурбо

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #222 -: Март 04, 2010, 03:00:33 pm »
като пушенето е личен избор, пушете си у вас!
Обществените заведения не са "лична територия" на която да проявяваме личния си избор!
И не съм аз виновна, че съм млад човек и искам да излзиам по заведения, но не трябва да го правя, защото не ми е притяно да дишам катрановите ви сажди.
Вие сте тези, които тровите средата и смърдите, така че не го правете там, където пречите на хората!

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #223 -: Март 04, 2010, 03:00:55 pm »
Аз не виждам в цялата дандания как точно е защитено правото на непушачите на избор?! Или може би насила натрапения избор да не ходят по заведения е избор? А избор ли правят неродените деца на бременни пушачки? Или съвсем "случайно" им се препоръчва да зарежат цигарите по време на бременността и кърменето? И за каква манипулация иде реч освен за онази на една огромна индустрия да поддържа един наркотик, който е физически и психически пристрастяващ и това е широко известен факт?
Въпросите ми са по-скоро риторични, защото е очевидно, Вещичка, че си се запънала като магаре на мост  :P . По принцип е супер да защитаваш тезата си така разпалено, адмирирам го, но правото на избор и свободата са доста субективни и нерядко, уж в стремежа си да сме свободни и имащи избор накърняваме нечие друго право на свобода и избор. А това, за мен, жестоко се разминава с разбирането ми и за свобода и за право на избор.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #224 -: Март 04, 2010, 03:01:27 pm »
Небесна, не става въпрос за цигарите само...

скачам да защитя правото на всеки на избор да прави каквото си иска и както си иска, без някой да му висне над главата да го съди!

аз не пуша и това е моят избор СЕГА! но съм пушила и това е бил моят избор тогава! това касае всяко едно нещо в живота. няма значение дали касае мен или теб или някой друг - ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА НАРУШЕНИЕ НА ПРАВА, а не за цигари...

Ти ми нарушаваш моето право да не дишам дим от цигари като пушиш в същата стая, в която съм аз или друг.

Ти и да искаш да се откажеш от цигарите сега не можеш, защото си зависима. Това не е твой личен избор, а просто не можеш да се пребориш с това и се самозалъгваш, че било просто твой избор!

ама ти изобщо не вдяна кво писах а  :57:

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #225 -: Март 04, 2010, 03:02:17 pm »
Аз не виждам в цялата дандания как точно е защитено правото на непушачите на избор?! Или може би насила натрапения избор да не ходят по заведения е избор? А избор ли правят неродените деца на бременни пушачки? Или съвсем "случайно" им се препоръчва да зарежат цигарите по време на бременността и кърменето? И за каква манипулация иде реч освен за онази на една огромна индустрия да поддържа един наркотик, който е физически и психически пристрастяващ и това е широко известен факт?
Въпросите ми са по-скоро риторични, защото е очевидно, Вещичка, че си се запънала като магаре на мост  :P . По принцип е супер да защитаваш тезата си така разпалено, адмирирам го, но правото на избор и свободата са доста субективни и нерядко, уж в стремежа си да сме свободни и имащи избор накърняваме нечие друго право на свобода и избор. А това, за мен, жестоко се разминава с разбирането ми и за свобода и за право на избор.

Браво!!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #226 -: Март 04, 2010, 03:02:57 pm »
 Вещичка, препоръчвам ти книгата на Еди Бернайс "Бащата на манипулацията".

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #227 -: Март 04, 2010, 03:03:29 pm »
като пушенето е личен избор, пушете си у вас!
Обществените заведения не са "лична територия" на която да проявяваме личния си избор!
И не съм аз виновна, че съм млад човек и искам да излзиам по заведения, но не трябва да го правя, защото не ми е притяно да дишам катрановите ви сажди.
Вие сте тези, които тровите средата и смърдите, така че не го правете там, където пречите на хората!

скъпа, казах ти да отидеш да осъдиш собствениците на заведенията, а не да бълваш негативизъм тук. в крайна сметка никой в тоа сайт не държи бар, че да си изливаш манипулативната отрова тук  ;)  не си обективна в случая и това ти пречи...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #228 -: Март 04, 2010, 03:06:04 pm »

Дори един пушач не може да получава същата заплата като непушача - точно заради времето, което "краде: от работодателя, за да смуче дим и да си трови мозъка.

Има фирми дори и в Бг, които са разбрали това и стимулират непушачите финансово. Пак имаш право на избор, разбира се. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #229 -: Март 04, 2010, 03:09:18 pm »

да скъпи!

децата на бременни пушачки си правят избора още преди да са се родили - този избор прави духът за възможно най-подходящата за него инкарнация! и тук просто можеш да замълчиш относно избора на едно бебе, моето дете, защото явно не си наясно с механизмите на прераждането  ;)

относно заведенията - има заведения за пушачи и заведения за непушачи. ко си заритал па затова. и честно казано не смятам, че най-висшето благо е да хайтосваш по кръчми  ;)

ти си имаш правото на твоя избор, само и единствено ако си наясно със себе си! ако не си обикновено дириш под вола теле и се опитваш да обвиняваш другите!

абеееееееееееееееееееееее аз тука не видох некой от непушачите да каже "абе аз съм си виновен, че влязох у него бар и ма опушиха" а всичките осъждате другите... ебаси ташака дето го размятвате... смешно е  :mellow:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #230 -: Март 04, 2010, 03:10:18 pm »
ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ:
алергичният човек, най-общо погледнато, преживява толкова силно отвращение към някого, че повече не може да го сдържа. той се затруднява да се приспособи  към някого или към дадена ситуация.

Аз пък не виждам защо някой трябва да се приспособява към каквото и да е,още повече ако е противоестествено или против природата му!Приспособяването е компромис,а това е форма на съобразяване-да отдадеш силата си на друг и да заличиш индивидуалността си.Хайде бе!  :angry:

Вещичке ако те сложа в стая с наситени отровни газове и почнеш да се задушаваш-кажи ми това от емоционален блокаж ли ти се случва или от вредните вещества?  :mellow:

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #231 -: Март 04, 2010, 03:11:34 pm »
Вещичка да отиде да си взмете дозата сажди и никотин, че днес и е доста нервно!  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #232 -: Март 04, 2010, 03:12:15 pm »
ми виж ся бе Нухе - под приспособява се има в предвид или приемаш или отхвърляш, а не да се чешиш искам ли не искам ли...

мързеше ме да преписвам всичко и затова само най важното пуснах тука  :tongue2:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #233 -: Март 04, 2010, 03:12:25 pm »
Като вляза в някой и бар и установя, че е твърде задимено и не може да се стои, просто излизам и това е. Но преди това по овенски "тактично" обявявам на всеослушание "тук смърди".  ;D Докато ако ни се налага редовно да ползваме градския транспорт, където /както знаете/ има всякакви екземпляри, просто сме принудени да търпим и да се съобразяваме с миризмите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #234 -: Март 04, 2010, 03:14:18 pm »
Вещичка да отиде да си взмете дозата сажди и никотин, че днес и е доста нервно!  ;D

нима  :o

ти не си в ред бе момиче! като не познаваш някого поне не се опитвай и да се бъзикаш щото вместо да стане смешка, смешната си ти  :57:  немам нужда от това и не съм нервна, дори напротив... просто знам какво говоря за разлика от теб  :wink2:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #235 -: Март 04, 2010, 03:15:35 pm »

Дори един пушач не може да получава същата заплата като непушача - точно заради времето, което "краде: от работодателя, за да смуче дим и да си трови мозъка.

Има фирми дори и в Бг, които са разбрали това и стимулират непушачите финансово. Пак имаш право на избор, разбира се. 

Тука вече не мога да се съглася преди някой да ми докаже, че един пушач е по-малко производителен от един непушач. Времето за което отделен индивид върши дадена работа си е силно индивидуално и се съмнявам да заивиси от това дали пуши или не. Дори тук може пушачите да имат предимство при стресови ситуации, като се има предвид, че никотина има двойно действие и едновременно успокоява и възбужда  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #236 -: Март 04, 2010, 03:16:05 pm »

Вещичке ако те сложа в стая с наситени отровни газове и почнеш да се задушаваш-кажи ми това от емоционален блокаж ли ти се случва или от вредните вещества?  :mellow:

няма как да ме "сложиш" след като аз не искам, тъй че въпросът ти е излишен  ;)  не сме в Аушвиц все пак  :P

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #237 -: Март 04, 2010, 03:17:15 pm »
Не, не, няма да се излекува ското време обществото ни от вредните навици и от погрешните си представи за ценностите в живота!
Жалко, наиситна!
Дивотия пълна!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #238 -: Март 04, 2010, 03:19:31 pm »

абеееееееееееееееееееееее аз тука не видох некой от непушачите да каже "абе аз съм си виновен, че влязох у него бар и ма опушиха" а всичките осъждате другите... ебаси ташака дето го размятвате... смешно е  :mellow:

Аз съм виновен,че живея над пушачи и дима им влиза тука и мирише гадно най-малкото!То е ясно че съм виновен,докато не си взема къща сред природата-и за по-добре не далеч от непушачи,а далеч от хора  ;D

и се надявам един ден да живея в общество, в което да "скачат" с нападки на пушачите, а не непушачите.

То не е само това-живеем във време дето зомбитата дето ходят по улиците се имат за естествени,а малкото останали с разум хора-биват смятани за откачени  .

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #239 -: Март 04, 2010, 03:23:00 pm »

Тука вече не мога да се съглася преди някой да ми докаже, че един пушач е по-малко производителен от един непушач. Времето за което отделен индивид върши дадена работа си е силно индивидуално и се съмнявам да заивиси от това дали пуши или не. Дори тук може пушачите да имат предимство при стресови ситуации, като се има предвид, че никотина има двойно действие и едновременно успокоява и възбужда  ;D

Не, ама се губи време!
Забавя се цялата дейност!
И ако си фронт офис някъде - смърдиш на клиентите!

Всеки пушач е ЕГОИСТ, защото не се съобразява с нищо в името на врендия си навик.
Никотинът може да успкоява, но ако един пушач не успее цял ден да заплаи цигара, дали ще е спокоен? И концентриран? Съмнявам се.