Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53160 Прегледи
*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
Re:Пушите ли?
« Отговор #240 -: Март 04, 2010, 03:23:34 pm »
Аз не виждам в цялата дандания как точно е защитено правото на непушачите на избор?! Или може би насила натрапения избор да не ходят по заведения е избор? А избор ли правят неродените деца на бременни пушачки? Или съвсем "случайно" им се препоръчва да зарежат цигарите по време на бременността и кърменето? И за каква манипулация иде реч освен за онази на една огромна индустрия да поддържа един наркотик, който е физически и психически пристрастяващ и това е широко известен факт?
Въпросите ми са по-скоро риторични, защото е очевидно, Вещичка, че си се запънала като магаре на мост  :P . По принцип е супер да защитаваш тезата си така разпалено, адмирирам го, но правото на избор и свободата са доста субективни и нерядко, уж в стремежа си да сме свободни и имащи избор накърняваме нечие друго право на свобода и избор. А това, за мен, жестоко се разминава с разбирането ми и за свобода и за право на избор.

да скъпи!

децата на бременни пушачки си правят избора още преди да са се родили - този избор прави духът за възможно най-подходящата за него инкарнация! и тук просто можеш да замълчиш относно избора на едно бебе, моето дете, защото явно не си наясно с механизмите на прераждането  ;)

относно заведенията - има заведения за пушачи и заведения за непушачи. ко си заритал па затова. и честно казано не смятам, че най-висшето благо е да хайтосваш по кръчми  ;)

ти си имаш правото на твоя избор, само и единствено ако си наясно със себе си! ако не си обикновено дириш под вола теле и се опитваш да обвиняваш другите!

абеееееееееееееееееееееее аз тука не видох некой от непушачите да каже "абе аз съм си виновен, че влязох у него бар и ма опушиха" а всичките осъждате другите... ебаси ташака дето го размятвате... смешно е  :mellow:

Всъщност съм "скъпа"  :P. Освен това съм пушач, до скоро съвсем активен. И докато пушех и откакто не пуша изповядвам все същото мнение по въпроса за свободите и изборите. Но сега няма да се закучвам да обяснявам що или как мнението ми е такова, криво ли е разбирането ми за прераждане, право ли е и тинтири минтири  ;) Казах каквото имах, пък всеки си го разбира както иска - това вече е правото му на избор  :P
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #241 -: Март 04, 2010, 03:26:01 pm »
упс, извини ме, че те взех за мъж  :-[ :-[ :-[  всъщност туй можеш като комплимент да го приемеш  :57:

а за другото продължавам да си го твърдя  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #242 -: Март 04, 2010, 03:29:34 pm »

Тука вече не мога да се съглася преди някой да ми докаже, че един пушач е по-малко производителен от един непушач.

Анири и аз.  :blink: Обаче стимула си е факт и можеш да го ползваш да се оттървеш от цигарите, а можеш и да продължиш да си пушиш. Въпросът е, че се мисли и прави нещо в тази посока. На мен това ми харесва.  :blink: Не приемам, че като имам вреден навик трябва да се примирявам и всичко да е в моя полза, т.е. да се пуши в заведенията и т.н. Напротив.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #243 -: Март 04, 2010, 03:37:31 pm »
Malta, ако един пушач върши работата си за 10 мин, а един непушач за 20мин, аз лично не виждам нищо лошо пушача да иде да изпуши един фас за 5мин и после да си яхне следващата задача. Пак ще е 5мин напред и дейността няма да се забави. Това разбира се е просто личното ми мнение. И стида не ми пуши в носа и да си върши работата все ми е в тая колко точно фаса ще изпафка.
Ако един пушач от работа няма време да запали цигара едва ли ще му проличи особено, освен да пропищява периодично, че му се пуши  ;D Ама влязахме в яки подробности тука, които от един никога непушил трудно ще се разберат и едва ли има смисъл да ги дъвчим :)

Вещичка, хаха, благодаря за комплимента тогава  ;D

sunrain, за стимула си много права! Напълно съм съгласна с теб   :blink:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #244 -: Март 04, 2010, 03:54:41 pm »

Всеки пушач е ЕГОИСТ, защото не се съобразява с нищо в името на врендия си навик.

ти също си егоистка, след като нагрубяваш хора, които не могат да се защитят и изпъкваш личните си желания в своя подкрепа  ;)

и ще ти кажа и още нещо, тази работа, която аз съм вършила докато си пафкам на работното си място, след като я напуснах на мое място сложиха трима души - това по отношение работоспособността на пушачите  :tongue2: :tongue2: :tongue2:

*

Nebesna

« Отговор #245 -: Март 04, 2010, 03:59:50 pm »
3. алергия на дихателни пътища обикновено получаваш от гюрлюците по улиците, а от метафизична гледна точка алергия се получава от неприемане на дадена ситуация  ;)

Ти ли ще ми кажеш? ми това просто не е вярно. Имам алергичен ринит зимно време от цигарите в затворено помещение (какви гюрлюци през зимата?). Изследвала съм се, правя спазъм. От тютюневия дим получавам оток и не мога да дишам.  Достатъчно ги павках и от доста време съм ги спряла, за да зная как ми влияе.

не аз, а енциклопедията:

АЛЕРГИЯ

ФИЗИЧЕСКО БЛОКИРАНЕ:
алергията се определя като повишена реактивност на организма към чуждо вещество, обикновено след по-стар контакт с това вещество, поради което се появяват по-силни или по-слаби прояви, без могат да се съизмерват с реакцията, наблюдавана при първият контакт. обяснява се и със свръх чувствителност, при която става дума за имунологични явления.

ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ:
алергичният човек, най-общо погледнато, преживява толкова силно отвращение към някого, че повече не може да го сдържа. той се затруднява да се приспособи  към някого или към дадена ситуация. това е човек, който позволява на другите да му влияят твърде силно, и особено на тези, които иска да впечатли. често дори е докачлив.  често се чувства нападнат и се защитава повече от необходимото, вместо да се изправи срещу това от което иска да избяга.
алергичният човек преживява вътрешно противоречие. част от него обича нещо, а друга част му го забранява. същото се отнася и с хората... друг аспект на алергията е това, че тя се превръща в средство за привличане на вниманието, особено ако алергията е такава, че човек се задушава и се нуждае от намесата на другите за да се оправи...

цитирано от:НАЙ-ПЪЛНАТА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА МЕТАФИЗИЧНИТЕ ПРИЧИНИ НА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ на Лиз Бурбо

Да, гадеше ми се от цигарите. Не можех да ги понасям- Едната част от мен не можеше да ги понася, а другата част ги пушеше- Това ми беше вътрешното противоречие.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #246 -: Март 04, 2010, 04:02:33 pm »

Да, гадеше ми се от цигарите. Не можех да ги понасям

добре  :blink: 
тогава защо си ги пушела?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #247 -: Март 04, 2010, 04:03:31 pm »
3. алергия на дихателни пътища обикновено получаваш от гюрлюците по улиците, а от метафизична гледна точка алергия се получава от неприемане на дадена ситуация  ;)

Ти ли ще ми кажеш? ми това просто не е вярно. Имам алергичен ринит зимно време от цигарите в затворено помещение (какви гюрлюци през зимата?). Изследвала съм се, правя спазъм. От тютюневия дим получавам оток и не мога да дишам.  Достатъчно ги павках и от доста време съм ги спряла, за да зная как ми влияе.

Нямам нерви да чета цялото ви "разтоварване" в говорилнята, но когато човек има алергичен ринит е престъпление да пуши. И съм сигурна, че той не е от преди 3 месеца / откакто си спряла цигарите/. Ако те ядосам с мнението си, подмини ме,но не си права. Напоследък забелязвам прекалено много агресия, а уж всичко е наред. Приятно "разтоварване".  :lol:

*

Nebesna

« Отговор #248 -: Март 04, 2010, 04:05:16 pm »
Причината, поради която бях пропушила отдавна не съществува. Научиха ме приятелки. родителите ми се развеждаха, а аз пропуших на пук на тях, за да покажа че мога да правя каквото си поискам.

*

Nebesna

« Отговор #249 -: Март 04, 2010, 04:07:54 pm »
Нямам нерви да чета цялото ви "разтоварване" в говорилнята, но когато човек има алергичен ринит е престъпление да пуши. И съм сигурна, че той не е от преди 3 месеца / откакто си спряла цигарите/. Ако те ядосам с мнението си, подмини ме,но не си права. Напоследък забелязвам прекалено много агресия, а уж всичко е наред. Приятно "разтоварване".  :lol:

Скарлет, въобще не съм ядосана. Ринитът се отключи напоследък. Аз проблем нямам, защото спрях цигарите и не ми липсват. Темата е моя и ако искам ще пиша за цигарите, а ако искам няма. А теб, ако не те натоварва, пиши в темата за земетресенията, щото като гледам натам те влече. Няма лошо.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #250 -: Март 04, 2010, 04:11:17 pm »
еми ето Небесна, ти си имала своите си причини да го направиш. тези причини с течението на времето са изчезнали, ти си заболяла вследствие на пушенето и после си ги отказала. - Небесна ТОВА Е БИЛО ТВОЯТ НАЧИН  :blink:  нито те съдя, нито те подкрепям - просто аз приемам твоето решение, защото ти си имаш правото да правиш каквото си искаш.

на мен пък ми доставяше неописуемо удоволствие да пуша  ;D  и това си е моят факт! спрях цигарите по съвсем различни причини. не съм имала здравословни проблеми вследствие на цигарите.  ;)

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #251 -: Март 04, 2010, 04:12:11 pm »
Ха,явно съм те ядосала,за което съжалявам. Надявам се,че ще ми позволиш да пиша в темата ти,нищо че е твоя???  ;D  ;D  ;D Освен, ако не купиш форума, та да спра да си казвам мнението.

*

Nebesna

« Отговор #252 -: Март 04, 2010, 04:13:58 pm »
еми ето Небесна, ти си имала своите си причини да го направиш. тези причини с течението на времето са изчезнали, ти си заболяла вследствие на пушенето и после си ги отказала. - Небесна ТОВА Е БИЛО ТВОЯТ НАЧИН  :blink:  нито те съдя, нито те подкрепям - просто аз приемам твоето решение, защото ти си имаш правото да правиш каквото си искаш.

на мен пък ми доставяше неописуемо удоволствие да пуша  ;D  и това си е моят факт! спрях цигарите по съвсем различни причини. не съм имала здравословни проблеми вследствие на цигарите.  ;)

не ги оотказах, защото заболях, а защото си изградих вътрешна мотивация, за да нсе пуша и тя нямаше нищо общо със здравето ми. Реших да не инвестирам в тютюневите компании. казах си, че няма да им дам тези 3 лева каквото и ще да стане.

Но на мен не ми е приятно други да ме тровят, при положение, че съм взела решение да не пуша.

Не бебето избира да се трови в корема на майката. Алооо! Твойте деца трови ли ги?

*

Nebesna

« Отговор #253 -: Март 04, 2010, 04:15:46 pm »
Ха,явно съм те ядосала,за което съжалявам. Надявам се,че ще ми позволиш да пиша в темата ти,нищо че е твоя???  ;D  ;D  ;D Освен, ако не купиш форума, та да спра да си казвам мнението.

Прави каквото искаш.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #254 -: Март 04, 2010, 04:18:50 pm »

Не бебето избира да се трови в корема на майката. Алооо! Твойте деца трови ли ги?

напротив - духът на бебето сам си избира корема - това е факт, дори и да не ти харесва  ;)
и да - пушила съм по цигара-две по време на бременноста  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #255 -: Март 04, 2010, 04:21:54 pm »

напротив - духът на бебето сам си избира корема - това е факт, дори и да не ти харесва  ;)
и да - пушила съм по цигара-две по време на бременноста  :blink:

Фактите се доказват, а ти изказваш предположение, което е недоказуемо и по тази причина звучи налудничаво и двете го знаем.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #256 -: Март 04, 2010, 04:23:13 pm »

Не се ли умори ма, алооооо?!?!?! Ай стига си аби енергията, ами въри да сготвиш нещо вкусно на децата и да пийнеш едно малко. Аз се натоварвам само като чета "разтоварващите" ви постове. Пък вече имам и изрично разрешение да пиша тук, за което благодаря все пак.  ;D  Весело разтоварване, момчета и момичета!  :08:

*

Nebesna

« Отговор #257 -: Март 04, 2010, 04:24:04 pm »

Не се ли умори ма, алооооо?!?!?! Ай стига си аби енергията, ами въри да сготвиш нещо вкусно на децата и да пийнеш едно малко. Аз се натоварвам само като чета "разтоварващите" ви постове. Пък вече имам и изрично разрешение да пиша тук, за което благодаря все пак.  ;D  Весело разтоварване, момчета и момичета!  :08:

Скарлет, добре ли си напоследък? кое по-точно те натоварва? Вещичка искаше да намаля цигарите и дебатираме по въпроса. Теб какво те тревожи?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #258 -: Март 04, 2010, 04:24:24 pm »
Аз пък не понасям да ми смърди на лук и чесън, но мога ли да накарам някого да не ги яде? С бъдещия ми благоверен, ако някой ден имам такъв и се окаже любител на тези "кулинарни" изкушения, ще спим в различни стаи, сериозно го казвам.  :96:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #259 -: Март 04, 2010, 04:25:52 pm »
Аз пък не понасям да ми смърди на лук и чесън, но мога ли да накарам някого да не ги яде? С бъдещия ми благоверен, ако някой ден имам такъв и се окаже любител на тези "кулинарни" изкушения, ще спим в различни стаи, сериозно го казвам.  :96:

Ние така спяхме, като ядеше чесън. На мен ми пада кръвното само от миризмата на чесъна и на другия ден ходех като пияна.