Здравей Гост

бисерите на сайта!

• 1359 Отговора
  • 254343 Прегледи
*

Nebesna

Re:бисерите на сайта!
« Отговор #60 -: Август 19, 2009, 02:23:29 pm »
Що се отнася до личните съобщения и коментари на лични бележки, които добиват публичност, струва ми се, че един слънчев или изгряващ Скорпион рядко би прибягнал до това. Всъщност не само ми се струва, а имам наблюдения. По този начин може да се свери часовникът, ако имате колебания между два съседни Асцендента, Стрелец и Скорпион. Стрелецът е изключително прям, в това му е чарът. За него е важна истината "тук и сега", да си я кажем право в очите пред всички на мегдана. Последствията да ги мислят другите...  :-[

Това за Стрелеца не е вярно. Аз съм с Асцендент Стрелец. никога не бих изпльоскала лично съобщение пред всички, на мегдана. Типично за скорпиона е да провокира с психологически атаки и да предизвиква хората, а после ги обвинява в безскрупулност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Август 19, 2009, 02:33:42 pm »
Зависи от целия хороскоп, Небесна, а и не само от него. В повечето случаи реакциите ни са обусловени от цял комплекс субективни фактори.
Но както съм казвала, това, че в твоя или моя хороскоп даден фактор работи по друг начин, не означава, че при някой друг няма да проработи по гореспоменатия.
Разбира се, единият изгряващ знак все още не е показател, но Асцендентът често показва каква е инстинктивната ни реакция спрямо средата, спрямо отсрещния (Десцендента), както и спрямо някаква провокация или предизвикателство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Август 19, 2009, 02:36:10 pm »
Зависи от целия хороскоп, Небесна, а и не само от него. В повечето случаи реакциите ни са обусловени от цял комплекс субективни фактори.
Но както съм казвала, това, че в твоя или моя хороскоп даден фактор работи по друг начин, не означава, че при някой друг няма да проработи по гореспоменатия.
Разбира се, единият изгряващ знак все още не е показател, но Асцендентът често показва каква е инстинктивната ни реакция спрямо средата, спрямо отсрещния (Десцендента), както и спрямо някаква провокация или предизвикателство.

Извини ме, тогава недей да създаваш неписани правила. Цитирам: "По този начин може да се свери часовникът, ако имате колебания между два съседни Асцендента, Стрелец и Скорпион."

Не одобрявам дърленето и заядливия тон тук, па дори и провокирано от приятел. Нямам двоен аршин за приятели и неприятели. За някои неща съм последователна.

ПП. Дебатът стана много неконструктивен. Тук дори не става дума за компетентност. Прозират други качества, нима не забелязваш?
« Последна редакция: Август 19, 2009, 02:41:07 pm от Небесна »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #63 -: Август 19, 2009, 02:41:38 pm »
Ще ме извините,че се намесвам,ама това май не зависи от Асцендента,ами от възпитанието.Мен лично тази постъпка доста ме издразни,без да зная въобще за какво става дума между тях двете.

*

ga3l

« Отговор #64 -: Август 19, 2009, 02:45:03 pm »
.. но Асцендентът често показва каква е инстинктивната ни реакция спрямо средата, спрямо отсрещния (Десцендента), както и спрямо някаква провокация или предизвикателство.

По създалата се ситуация нямам какво да добавя., може би ще кажа само това че реакцията ми не беше инстинктивна - близо 3 часа и половина я обмислях., т.е постъпката ми беше абсолютно преднамерена и целенасочена. Друго нямам по въпроса!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Август 19, 2009, 02:51:01 pm »
Не създавам неписани правила, Небесна, но често по реакцията на един човек може да се направи предположение за доминиращите енергийни влияния в хороскопа.
Нямах предвид, че това е начинът да се направи бърза ректификация, но съм се убедила на практика, че работи. На Скорпиона му липсва спонтанност и ако реши да използва публично поверителна информация срещу опонента, тази му реакция ще е планирана и обмисляна. Да, при него има преднамереност и изчакване за разлика от Стрелеца, който действа тук и сега, воден от ентусиазма си да докаже своята "истина" на и пред света.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Август 19, 2009, 02:59:10 pm »
постъпката ми беше абсолютно преднамерена и целенасочена.

Гал, без да съм ти чела постинга, виж какво съм написала по-долу. Понякога се учудвам на синхроничността в този форум, макар че имам това усещане само с определени съфорумци, които са малцина.  :)

Никого не съдя и не желая да вземам отношение по въпроса, ако случайно реакцията ми е породила това усещане у вас. Но някак си не ми се ще в темите да прозира отношението ни към други, неприсъстващи тук личности, и да ги намесваме в дискусиите тук. Всеки да си има пристрастията, но защо да ги натрапваме на другите? Това, че "неприсъстващите" не четат и не пишат тук, не означава нищо. Съгласете се, никому няма да е приятно да влезе във форум, в който не участва, и да види там името си и коментари по свой адрес. Медийните личности правят изключение, но нека не намесваме колеги.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ga3l

« Отговор #67 -: Август 19, 2009, 03:06:01 pm »
..  Но някак си не ми се ще в темите да прозира отношението ни към други, неприсъстващи тук личности, и да ги намесваме в дискусиите тук.

Да, за това си права! Редактирах мнението си. Моля всички, които са ме цитирали да направят същото!

*

Nebesna

« Отговор #68 -: Август 19, 2009, 03:11:05 pm »
Не създавам неписани правила, Небесна, но често по реакцията на един човек може да се направи предположение за доминиращите енергийни влияния в хороскопа.
Нямах предвид, че това е начинът да се направи бърза ректификация, но съм се убедила на практика, че работи. На Скорпиона му липсва спонтанност и ако реши да използва публично поверителна информация срещу опонента, тази му реакция ще е планирана и обмисляна. Да, при него има преднамереност и изчакване за разлика от Стрелеца, който действа тук и сега, воден от ентусиазма си да докаже своята "истина" на и пред света.

Ами, ако залагаш на спонтанността, тогава би трябвало да знаеш, че Стрелецът се движи спонтанно от това, кое е общоприето и морално - от високите идеали. Не би изпльоскал нищо компрометиращо за никого.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #69 -: Август 19, 2009, 03:12:44 pm »
Що се отнася до личните съобщения и коментари на лични бележки, които добиват публичност, струва ми се, че един слънчев или изгряващ Скорпион рядко би прибягнал до това. Всъщност не само ми се струва, а имам наблюдения. По този начин може да се свери часовникът, ако имате колебания между два съседни Асцендента, Стрелец и Скорпион. Стрелецът е изключително прям, в това му е чарът. За него е важна истината "тук и сега", да си я кажем право в очите пред всички на мегдана. Последствията да ги мислят другите...  :-[

Това за Стрелеца не е вярно. Аз съм с Асцендент Стрелец. никога не бих изпльоскала лично съобщение пред всички, на мегдана. Типично за скорпиона е да провокира с психологически атаки и да предизвиква хората, а после ги обвинява в безскрупулност.

повече от съгласна съм ,че скорпиона ,умее да владее дълбоките пластове на човешката душа.да провокира и манипулира ,дори без той самият да осмисля какво прави.
всички знаете ,че аз имам стрелец в първи дом и СЪМ МНОГО ЗА ИСТИНАТА ТУК И СЕГА,но наред с това смятам , че нещо ,което е изпратено лично ,ПРИ ТОВА МНОГО ДОБРОНАМЕРЕНО ,да бъде представено в целия форум с подобен коментар ,не ми звучи духовно и извисено.
а тук напоследък забелязвам тенденция за присъствие на много,много духовни хора. ;D ;D ;D
духовните люде обаче никога не се изтъкват ,нито налагат.те просто са духовни и на тях това им е достатъчно.
много моралисти,много нещо. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #70 -: Август 19, 2009, 03:20:43 pm »
Хайде, моля ви, не разваляйте хубавия форум.  :(

сега осъзнавам липсата на активно ти присъствие тук! :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ga3l

« Отговор #71 -: Август 19, 2009, 03:25:45 pm »
Хайде, моля ви, не разваляйте хубавия форум.  :(

сега осъзнавам липсата на активно ти присъствие тук! :) ;)

леле ., тва вече е прекалено  .. аз се махам ..

*

Инти

• 2068
« Отговор #72 -: Август 19, 2009, 03:30:51 pm »
Цитат
Не одобрявам дърленето и заядливия тон тук, па дори и провокирано от приятел. Нямам двоен аршин за приятели и неприятели. За някои неща съм последователна

Зад тези думи се застъпват изцяло. Веднъж само в този форум си позволих да бъда Стрелец, и да забравя за деликатния и мек тон , който ми дава съвпада на Меркурий и Венера, и съвсем публично заявих, че всякакви подмедки и тем подобни заядливи изказвания са най-малкото некултирни. Много се засегнаха, но пък си има и мярка все пак, какво като не виждаме кой стои зад екрана, това не ни прави по-смели, и хайде юрюш да изстреляме всякакви очернящи краски.

Като се спори за нещо да се спори за проблема, а не да се правят личностни характеристики.

Що се касае до личните бележки, аз също смятам , че се простират само до личното пространство.

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Август 19, 2009, 03:37:13 pm »
И двете не сте прави.

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Август 19, 2009, 03:43:12 pm »
Разбрахме, че не сте си симпатични. И какво сега? Лили или някой друг трябва да взема отношение и да ви усмирява. Да не сте малки деца?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Август 19, 2009, 03:46:11 pm »
сега осъзнавам липсата на активно ти присъствие тук!

Напоследък имам чувството, че дърленето преобладава, макар и умело маскирано в множащите се "шеговити" теми. Съжалявам, но моята визия за развитието на един астрологичен сайт (и форум) е далеч от това, което се случва.
А и нали се сещаш, Марая, с Марс в точен съвпад с ИЦ имам си мегдан за дърлене... Дотук форумът за мен бе като втори дом, уютен и спокоен, но... всичко тече, всичко се променя...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #76 -: Август 19, 2009, 03:47:59 pm »

леле ., тва вече е прекалено  .. аз се махам ..

Пак ли?  ???  ::)   (Типична реакция за Марс в Риби ...)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #77 -: Август 19, 2009, 03:50:12 pm »
Аз предлагам да се отвори нова тема, ''ХАЙДЕ ДА СЕ ПОДЪРЛИМ'' ::) ::) ::) ::)....., така ще могат да бъдат задоволявани и по-първичните нужди  на съфорумците .
п.п. Никой не е съвършен...
хора всякакви нужди всякакви...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Август 19, 2009, 03:53:07 pm »
Пак ли?  ???  ::)   (Типична реакция за Марс в Риби ...)

Нали не можел да казва "не"?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #79 -: Август 19, 2009, 03:56:54 pm »
Аз предлагам да се отвори нова тема, ''ХАЙДЕ ДА СЕ ПОДЪРЛИМ'' ::) ::) ::) ::)....., така ще могат да бъдат задоволявани и по-първичните нужди  на съфорумците .
п.п. Никой не е съвършен...
хора всякакви нужди всякакви...

хахаха , съгласна съм. Нека да има една стая за бой. Който му е криво, влиза и си изкарва беса на първия срещнат там. Ей така без причина, въпросът е да сме ''разтоварени''.  ;D
Убедена съм, че голям калабалък ще бъде там. Модераторът да каже, до къде можем да се простираме в цинизмите  ;D и дали ще има лимит на псувните  ;D ;D ;D