Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ СКОРПИОН

• 270 Отговора
  • 65633 Прегледи
*

Aneli

• *
  • 69
Re:АСЦЕНДЕНТ СКОРПИОН
« Отговор #80 -: Февруари 07, 2010, 02:59:55 pm »
Не очаквах подобно посрещане честно казано :). А аз обичам да се изненадвам, защото ми се случва прекалено рядко. Останал съм с впечатление, че из повечето форуми има една група от 10-20 човека които са там одавна, за да си чатят и убиват времето. Всеки нов човек, особено с по-различно мислене бива игнориран или нападнат. Няма да крия, обожавам да съм нападан, защото накрая друг излиза от спорът подсмърчащ... Сигурно и това е характерно за нашия вид :Р... Радвам се, че тук не е така и още повече ще се радвам ако тук наистина има хора които обсъждат различни неща, обменят гледни точки и спорят ако е необходимо. Може би едно от главните причини, за търкания между Скорпионите и останалите знаци е именно до възприемането на това какво представлява личното мнението. За повечето хора личното мнение е личното право човек да възприеме и вярва в нещо. То често не е тяхно, често не го разбират в дълбочина, нямат нужда и не смятат за нужно да го защитават. Тъй като е нещо на повърхностно ниво, те много по-лесно възприемат и чуждото лично мнение, без да се задълбават, и без да си вадят кой знае какви изводи от това. За Скорпиона, изграждането на мнение е цяло изкуство. То е лично, обосновано и подплътено с много вяра и личен опит. Затова и те могат да го защитят и спорят до края. Това се възприема от другите като едва ли не фанатизъм и налагане на личната истина. Аз поне често съм бил обивинявам в това. Но истината е много далеко. Това е просто проява на зрялост. Личната позиция, е поле на изява в което другите знаци проявяват всъщност голяма инфантилност. Нямайки силна позиция, те са се страхуват от всяка такава с която имат досег. Слабият психически човек, подсъзнателно се страхува за запазването на егото си от силния. Това не е нещо лошо, това е нормален механизъм на егото. Поради това, агресията всъщност е насочена към Скорпиона. Самият Скорпион просто споделя гледната си точка, без изобщо да има нужда да я налага. Налагането на позицията не е характерно за силната личност.

Аз пък смятам, че е очевидно противопоставянето на една същност на друга. И не само това, ами заради точно това противопоставяне съществува живота. Но аз съм запознат с позицият на доста хора, че всичко е едно и т.н. Да, и това е вярно. Но човешкият мозък работи бинарно, и му е трудно да съчетае в себе си, две противоположно изглеждащи позиции. Това изначално противопоставяне съществува и в самите нас постоянно. Повечето хора обаче живеят с илюзията на цялостта и константността си. Че имат единна позиция и единна личност. Но това е илюзия на ограничения мозък чрез който се възприемат. Може да сме създадени от една същност, но тази същност има различни апсекти. Най-простият начин да се образуват различните аспекти е точно противопоставянето на 2 същности. Дори и ние го правим в живота си, поради което и бинарното мислене е преобладаващо.

Аз имам една приятелка везни. Вярно е, и тя се стреми към промяната. Това което имах предвид е, че нейният начин е противоположен на моя. Разбира се не може да става дума, чий начин е по-добър. Просто са различни и си носят като следствие пасивите и негативите. Тя ако може ще чуе всички мнения, със всяко ще се съгласи, във всяко ще поиска да намери истината, но накрая ще остане с празни ръце и незнаеща кое е правилно и кое е грешно. Тя се стреми към нещо, което никога не може да постигне. Това според мен е везната. Тя не може да стигне и до истината и дълбочината, защото се опитва да съвмести и балансира неща които не могат да се съвместят и балансират. Тя живее прекалено много в света на хората, не там където е истината. Но тя може да говори с хората, да ги приема, обединява, да намира копромисни решения. Това в което Скорпионът пък е изключително слаб. Скорпионът може да достигне до истината, защото не пипа с финните ръкавици нито себе си, нито другите, но да не може да я каже на никой, и тя да не послужи за нищо друго освен собственото му израстване. Но и това е ок - той си е платил многократно за него и другите наготово да се възползва... няма да е много справедливо нали? Според мен Скорпинът е личен спасител - на себе си и тези които са му наистина много много близки. Ако трябва да има обществен спасител, това по-скоро са Везните. Тя може да не закара хората до истината, но според мен, не е това и целта. Истината има цена, която повечето хора не са готови да платят, но въпреки това, трябва да има и такива които да ги водят до следваща стъпка.

Стана дума за Уран. Имам уран в първи дом :), но е в Стрелец. Плутон наистина ми е много силен, защото имам Луна и Сатурн в съвпад в Скорпион. Които са в съвпад и с Плутон, който е в края на Везни. Т.е. стелиум имам...  Марс също е заложен в другия пък край на картата... Имам съвпад на Слънце и Меркурий в Овен. А... и самият Марс е малко по-нататък пак в Овен :). Но за мое нещастие са се набутали в 4-5-ти дом... Изобщо мамата си трака :Р... По-едно време се занимавах малко с астрология, но нищо от прочетеното не ме подготви за това :Р... Надявам се поне на гроба ми да пише R.I.P. :P
Аз съм с асцендент везни, но Плутон ми е в точен съвпад с Асцендента, а венера - управителя на асцендента е Скорпион съвпад, ама много точен с Уран. Повече Везни ли съм в изявата си или няма как да избягам от Скорпиона, който се набива веднага като ме погледнеш в очите. така че не само асцендента е важен
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #81 -: Февруари 07, 2010, 03:00:35 pm »
нео , този последен пост е готов за учебникк по астрология! :clap: :clap: :clap:
добре дошъл и наминавай по-честичко.
на такава дисекция е способен само и единственно един знак ,чиито асцендент си приел! :blink: ;)

Вервайте си .......и си мечтайте.  :29: :85: :85: :88: :tongue2:

*

Asol

• 4140
« Отговор #82 -: Февруари 07, 2010, 03:01:42 pm »
 :o А, Меркурия ти къде е и в какво е  .... :P ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #83 -: Февруари 07, 2010, 03:02:36 pm »

Моя ли? Нещо се пообъркахме.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #84 -: Февруари 07, 2010, 03:04:08 pm »

Моя ли? Нещо се пообъркахме.  ;D

Абе с твойта овенска Луна да напишеш толкоз текст  ;D :19:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #85 -: Февруари 07, 2010, 03:13:42 pm »

Абе с твойта овенска Луна да напишеш толкоз текст  ;D :19:

ЪпсурТ!!!   ;D Мразим да мислим,мразим да пишем толкоз,освен ако не е астрологичен заплетен анализ и то не по форумите. Ма, да седна толкоз да се вживявам в асцендента или друго в моя хороскоп....нИкогиш.  ;)

*

Helo

« Отговор #86 -: Февруари 07, 2010, 03:24:23 pm »

Аз съм с асцендент везни, но Плутон ми е в точен съвпад с Асцендента, а венера - управителя на асцендента е Скорпион съвпад, ама много точен с Уран. Повече Везни ли съм в изявата си или няма как да избягам от Скорпиона, който се набива веднага като ме погледнеш в очите. така че не само асцендента е важен

Бреййй, прекалено много станахте Плутонианците в този форум.

Все асцендент Скорпион с Плутон в 10-ти или Плутон на асцендента или пък най-малкото Луна в Скорпион.

Уж астрологията се управлява от Уран, пък то кво - някои са и Уранианци едновременно с другото, ама най-много хора във форума са Плутонианци.

Абе, аз дали мога да мина наполовина за Уранианка, щом Уран ми е неаспектиран, във 2-ри дом и управлява ъглов дом - 4-ти?  :unsure: ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #87 -: Февруари 07, 2010, 03:47:42 pm »
Абе, аз дали мога да мина наполовина за Уранианка, щом Уран ми е неаспектиран, във 2-ри дом и управлява ъглов дом - 4-ти?  :unsure: ;D

След 84 прераждания може и да ти се даде този шанс  ;D Хело,на светлинни години си от това да бъдеш Уранианка  :29:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #88 -: Февруари 07, 2010, 04:09:42 pm »

Стана дума за Уран. Имам уран в първи дом :), но е в Стрелец. Плутон наистина ми е много силен, защото имам Луна и Сатурн в съвпад в Скорпион. Които са в съвпад и с Плутон, който е в края на Везни. Т.е. стелиум имам...  Марс също е заложен в другия пък край на картата... Имам съвпад на Слънце и Меркурий в Овен. А... и самият Марс е малко по-нататък пак в Овен :). Но за мое нещастие са се набутали в 4-5-ти дом... Изобщо мамата си трака :Р... По-едно време се занимавах малко с астрология, но нищо от прочетеното не ме подготви за това :Р... Надявам се поне на гроба ми да пише R.I.P. :P

Тогава си роден в последните минути на 31/3/1983   ;)

Но с астрологията трябва малко повече да се постараеш-нямаш стелиум,нито съвпад на Луната със Сатурн/Плутон,поне не и в западната астрология.

На мен пък огромно впечатление ми направи съвпада Нептун/ЮЛВ в анарета на Стрелец с управител ретро Юпитер на трон в съвпад с ретро Уран-от гледна точка на кармичната астрология, идваш с едни много големи наработки ...а и също така самата ти дата на раждане ако е тази  :rolleyes:

Интересно е и какво може да направи една Веста със Меркурий дори и в Овен  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Февруари 07, 2010, 04:25:51 pm »
Ако датата на раждане е тази, за която се спомена, СЛВ няма съвпад с бета Орион, а с алфа Орион, т.е. Бетелгейзе. Бетелгейзе за разлика от Ригел е звезда с доста войнствен, борбен характер и с природа на Марс/Меркурий, в това отношение прилича на Белатрикс. В индийската астрология отговаря на накшатра Ардра, чийто управител е Раху /Главата на дракона/. Докато Ригел се намира в 16 гр. Близнаци.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #90 -: Февруари 07, 2010, 05:17:41 pm »

И аз в кюпа на Везните с Плутон на АЦ.
Очите ми, погледа са ми типично скорпионски - почти черни, дълбоки и проницателни. Променят цялото ми излъчване.

Аз пък като съм асцендент Везни и Плутон на асцендента имам сини или синьо-зелени очи и погледът ми не е остър. Нямам Скорпионски поглед.

*

Helo

« Отговор #91 -: Февруари 07, 2010, 05:38:38 pm »
Може само ти така да си мислиш.
Аз винаги съм си мислела, че имам благ поглед, но хората ме опровергават.
Имам приятелка Скорпи /дори с цял стелиум в Скорпи/ със зелени очи, отдалеко нищо впечатляващо, но като забие поглед в теб замръзваш.

И аз имам стелиум в Скорпион в 1-ви дом.

Я ми кажете вие двете - Рая и Aneli, какви са вашите цели в живота, какво ви харесва, за да сравня с мен, щом и трите имаме асцендент Везни и Плутон на асцендента.

Харесват ли ви нещата, управлявани от Плутон - медицина, включително и нетрадиционна, психология, криминалистика, митологии?
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 05:42:50 pm от Hi »

*

abroad

« Отговор #92 -: Февруари 07, 2010, 06:14:42 pm »
Няма да крия, обожавам да съм нападан, защото накрая друг излиза от спорът подсмърчащ... Сигурно и това е характерно за нашия вид :Р...
Скорпионът може да достигне до истината, защото не пипа с финните ръкавици нито себе си, нито другите, но да не може да я каже на никой, и тя да не послужи за нищо друго освен собственото му израстване. Но и това е ок - той си е платил многократно за него и другите наготово да се възползва...

От поста ти по-скоро си личи силната Марсова енергия ;)
Плутон не търси признание явно и "под светлините на прожектора", нито пък разбиране, харесва му скритата власт, но..
Концентрираната плутонова енергия "помага", по начина, който описваш по-горе, но само и единствено, ако не се злоупотреби с нея, т.е. използва се най-общо казано за добро, в противен случай се задейства онази приказка за самоизяждащият се скорпион :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Февруари 07, 2010, 06:20:25 pm »
Аз пък като съм асцендент Везни и Плутон на асцендента имам сини или синьо-зелени очи и погледът ми не е остър. Нямам Скорпионски поглед.

При мен зависи дали съм гримирана и как съм гримирана.
Мисля, че в погледа ми по-скоро има нещо ураново, но подходящият грим може да подчертае нептуновото излъчване. Владея разни гримьорски техники за визуална промяна формата и изражението на очите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #94 -: Февруари 07, 2010, 06:58:59 pm »
Може само ти така да си мислиш.
Аз винаги съм си мислела, че имам благ поглед, но хората ме опровергават.
Имам приятелка Скорпи /дори с цял стелиум в Скорпи/ със зелени очи, отдалеко нищо впечатляващо, но като забие поглед в теб замръзваш.

И аз имам стелиум в Скорпион в 1-ви дом.

Я ми кажете вие двете - Рая и Aneli, какви са вашите цели в живота, какво ви харесва, за да сравня с мен, щом и трите имаме асцендент Везни и Плутон на асцендента.

Харесват ли ви нещата, управлявани от Плутон - медицина, включително и нетрадиционна, психология, криминалистика, митологии?

Ами с МС в Рак и Юпитер там, управляващ 3-ти дом естествено че ще имам влечение към медицината, мечтата ми, за съжаление неосъществена беше, да стана хирург.Нетрадиционната медицина ми е голяма страст, но повече начините за лекуване на психиката. Погледа ми не е остър, но очите ми са черни и казнат много хора хипнотизиращи / аз чесно казано чак хипнотизиращи не ги намирам/.Благодарение на Плутон на асцендента и съвпада на Венера с Уран в Скорпион  мога и помагам на хората да се чувстват по-добре .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #95 -: Февруари 07, 2010, 07:03:07 pm »
хело, думите са тези ,които лекуват ,както и енергията на положителната мисъл.
другото е бош лаф работа....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #96 -: Февруари 07, 2010, 07:09:27 pm »
Бих станала профайлър, ако можех да върна времето назад.
Като цяло психологията ми е интересна, искам да проникна в съзнанието на хората, особено интересни са ми нестандартните личности.

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #97 -: Февруари 07, 2010, 07:11:34 pm »
Бих станала профайлър, ако можех да върна времето назад.
Като цяло психологията ми е интересна, искам да проникна в съзнанието на хората, особено интересни са ми нестандартните личности.

Рая и на мен, ама това май идва от аспектите на Уран а? ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #98 -: Февруари 07, 2010, 09:48:12 pm »
Сетих се още нещо - по Дискавъри дават една поредица за сложни хирургически операции - много обичам да я гледам.
Като малка си бях срязала прасеца с едно голямо парче стъкло, доста дълбоко и ме шиха с месна упойка, доктора се учуди че не плача. На мен ми беше много интересно и задавах хиляди въпроси, докато не му дотегна от мен и не ми каза да мълча, защото щял да ми зашие и устата.
После се хвалех на всички с моя подвиг. ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #99 -: Февруари 07, 2010, 10:01:46 pm »
При Плутон съвпад Слънце или скорпионско Слънце, забелязвам че тези хора имат много магнетични черни очи и загадъчно излъчване. Направо те хипнотизират  :-[ ;D

ако там има и един уран ;D няма никак да са черни
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.