Здравей Гост

ПЛУТОН

• 32 Отговора
  • 9218 Прегледи
ПЛУТОН
« -: Ноември 23, 2004, 11:55:33 pm »
Здравейте!  :)  Имам един въпрос към знаещите тук.

Както знаете планетите се делят на мъжки и женски....
Мъжките са : Слънце, Марс, Юпитер, Уран и ......Плутон?!?
По принцип в зодиака мъжките знаци се уравляват от мъжки планети, а женските знаци от женски. Изключение правят само знаците Дева и Везни, тъй като все още нямат собствени управители.
и така..въпросът ми се отнася за планетата Плутон.
Плутон управлява знака Скорпион,който е женски.
Плутон - това е Хадес - бог на подземното царство, на раждането и смъртта...
Плутон управлява психологията...все "женски теми"....
Плутон не действа веднага, неговият принцип на действие е бавен...

Всичко това ме кара да смятам, че мястото на Плутон не е сред мъжките планети. А Вие какво мислите??

*

АН

ПЛУТОН
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2004, 09:25:01 am »
Скорпионът е облагодетелстван - с шанс за балансиране на мъжки и женски енергии :ph34r:

Какво те накара да се замислиш над това? :)  

*

Guest_Lina

ПЛУТОН
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2004, 10:53:41 am »
Цитат
Изключение правят само знаците Дева и Везни, тъй като все още нямат собствени управители.

Какво искаш да кажеш с това? Как така да нямат собствени управители?!

ПЛУТОН
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2004, 12:12:16 pm »
Цитат
Скорпионът е облагодетелстван - с шанс за балансиране на мъжки и женски енергии :ph34r:

Какво те накара да се замислиш над това? :)
Просто защото не съм убедена достатъчно в мъжката полярност на Плутон.
Преди време се допитах до един известен астролог по тази тема. Той наблегна на изпепеляващата, разрушителна, ядрена и т.н. енергия на Плутон и с това приключи всичко. Почувствах се все едно, че сам задала тъп въпрос.  :angry:
Явно така е учил и чел от някъде, и не смяташе за необходимо да дискутира нещо толкова очевадно. Според мен той просто е привърженик на консервативната астрология.
 <_<  

ПЛУТОН
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2004, 12:26:40 pm »
Цитат
Цитат
Изключение правят само знаците Дева и Везни, тъй като все още нямат собствени управители.

Какво искаш да кажеш с това? Как така да нямат собствени управители?!
Нали знаеш, че Меркурий и Венера са двойни управители, т.е.
Меркурий освен Близнаци управлява и Дева.
Съответно Венера освен Телец управлява и Везни.

Мисля, че Меркурий по добре се чувства в Близнаци, а Венера в Телец, ако следваме принципа: женска планета в женски знак, мъжка планета в мъжки знак, пък и не само заради това...
( хм, Меркурий е хермафродит, затова ще си запазя коментара..  :unsure: )

За това казах, че Девата и Везните нямат собствени управители.

:)  

*

АН

ПЛУТОН
« Отговор #5 -: Ноември 24, 2004, 01:05:12 pm »
може би на тоя, пък и на много други въпроси, няма категоричен, обоснован, еднозначен, убедителен отговор...

но пък е интересно да се разсъждава по тях....- нещо като да си търси човек личната пътечка из астрологията....

ти обаче сякаш имаш лично отношение към Плутон :)  

*

Guest_Lina

ПЛУТОН
« Отговор #6 -: Ноември 24, 2004, 02:00:50 pm »
Изненадах се, защото в случая с Венера тя по-скоро управлява Везни, а Телец няма собствен управител. Има теории, че Телец се управлява от Земята.  

ПЛУТОН
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2004, 02:45:14 pm »
Цитат
Изненадах се, защото в случая с Венера тя по-скоро управлява Везни, а Телец няма собствен управител. Има теории, че Телец се управлява от Земята.
да, и това е много интересна тема.
Има много привърженици на идеята, че Венера по добре приляга на Везни отколкото на Телец, но аз наистина вече започвам да мисля, че всичко е въпрос на гледна точка. Всички теории в една или друга степен са верни, въпрос на личен избор е кое ще приемеш за истина.
АН много добре го каза:
"нещо като да си търси човек личната пътечка из астрологията...."

ПЛУТОН
« Отговор #8 -: Ноември 24, 2004, 03:00:53 pm »
Цитат
може би на тоя, пък и на много други въпроси, няма категоричен, обоснован, еднозначен, убедителен отговор...

но пък е интересно да се разсъждава по тях....- нещо като да си търси човек личната пътечка из астрологията....

ти обаче сякаш имаш лично отношение към Плутон :)
да, наистина харесван Плутон, главно заради Луната ми в Скорпион, която търси сигурност в духовния свят. Лошото е, че често потъвам в крайности, но съм на принципа, че е по добре да се занимаваш с едно нещо, но да го опознаеш в дълбочина, отколкото с много неща и в никое да не си добър...
Плутон е много дълбока тема..колкото и да дълбаеш никога не можеш да стигнеш дъното, винаги ще може и още и още...

ПЛУТОН
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2004, 04:27:49 pm »
Цитат
по добре да се занимаваш с едно нещо, но да го опознаеш в дълбочина, отколкото с много неща и в никое да не си добър...

Плутон е много дълбока тема..колкото и да дълбаеш никога не можеш да стигнеш дъното, винаги ще може и още и още...
А Луната в скорпион- ненаситна?  :D  Здравей!  :) И моята е там, ама не го харесвам Плутон... :)

ПЛУТОН
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2004, 04:59:10 pm »
Цитат
А Луната в скорпион- ненаситна?  :D  Здравей!  :) И моята е там, ама не го харесвам Плутон... :)
Здрасти :)
и защо не го харесваш?

*

lin

ПЛУТОН
« Отговор #11 -: Ноември 24, 2004, 05:55:05 pm »
Цитат
Аз пък съм срещала мнения, че Телец е управляван от Хирон и че Венера наистина остава като управител за Везните :ph34r:

Как би се отразявал Хирон на знак като Телеца?
За мен това е една мистериозна планета, но това може да е така поради все още не до там задълбочените ми астро-познания ;)  

*

mistik

ПЛУТОН
« Отговор #12 -: Ноември 24, 2004, 08:34:09 pm »
Аз пък сам чувала ,че Хирон управлява Дева и да ти кажа като че ли ми звучи по -намясто там отколкото в Телец.

*

DD

ПЛУТОН
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2004, 09:01:45 pm »
Citat:Плутон управлява знака Скорпион,който е женски.
Sama si si otgovorila,i az mislq 4e e jenski

*

DD

ПЛУТОН
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2004, 09:04:41 pm »
Цитат
Цитат
Има много привърженици на идеята, че Венера по добре приляга на Везни отколкото на Телец, но аз наистина вече започвам да мисля, че всичко е въпрос на гледна точка. Всички теории в една или друга степен са верни, въпрос на личен избор е кое ще приемеш за истина.
АН много добре го каза:
Kato stane vypros za pari i materialni pridobivki togava venera upr. telec, a kato stane vypros za partniorstva i harmoniq  naprimer, togava upravlqwa vezni.
az taka q vijdam :)  

*

mistik

ПЛУТОН
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2004, 09:21:08 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
АН много добре го каза:
Kato stane vypros za pari i materialni pridobivki togava venera upr. telec, a kato stane vypros za partniorstva i harmoniq  naprimer, togava upravlqwa vezni.
az taka q vijdam :)
Да и аз така я поделям материалната и любовната Венера!А Плутон съм оженила за Лилит -моля ви не ми разваляите двойката ;) -не може да не  е мъж ;)  

*

Guest_Lina

ПЛУТОН
« Отговор #16 -: Ноември 25, 2004, 11:34:34 am »
Цитат
Цитат
Аз пък съм срещала мнения, че Телец е управляван от Хирон и че Венера наистина остава като управител за Везните :ph34r:

Как би се отразявал Хирон на знак като Телеца?
За мен това е една мистериозна планета, но това може да е така поради все още не до там задълбочените ми астро-познания ;)
На мен по принцип Хирон ми е много непозната планета.  :ph34r:  Не мога да уловя смисъла на влиянието й. Кажете с две думи как се проявява.

*

Guest_DDD

ПЛУТОН
« Отговор #17 -: Ноември 25, 2004, 07:57:16 pm »
Цитат
Да и аз така я поделям материалната и любовната Венера!А Плутон съм оженила за Лилит -моля ви не ми разваляите двойката ;) -не може да не  е мъж ;)

Mislq 4e lilit proizliza ot pluton poneje e s podobna harakteristika,ama ni6to lo6o 4e si gi ojenila)))

*

Guest_Lilium

ПЛУТОН
« Отговор #18 -: Ноември 25, 2004, 08:26:05 pm »
Абе тук нещо много се объркаха нещата! Уж Плутон ,респективно Скорпион,пък изведнъж Венера ,че Хирон,че консервативна астрология...Дайте малко ред!И така...нагазваме в мътните води на неподвижния женски знак -Скорпион,управляван от такава мъжка планета-невидимка -Плутон.Ненапразно Плутон управлява блатата върху земната повърхност,подземните богатства-чети злато,скъпоценни камъни и нефт,минерални извори и т.н.За нефта севодят войни и тепърва ще се водят-но да оставим мунданната астрология.Ще добавим само ,че енергиите на Плутон имат твърде много общи неща с енергиите на Земята ,нашата любима синя планета,която по всяка вероятност е жена.Някой тук беше казал"Абе не го обичам тоя Плутон!" Че кой може да обича радиацията,ядрената бомба и смъртта?Да не е луд? Мили момичета,тъй като гледам темата за Плутон и много обширна  и без митологии няма да минем...За нас българите митът за Орфей има особено значение! Колко души познавате,които са слизали в ада и са излезли от там живи?Аз знам за трима -мъже-божествени герои ,полубогове  и един Бог-Христос! Имената на другите двама Сизиф и Орфей! Орфей-философ и поет,слиза в ада ,успява да омае Плутон  и да тръгне  с любимата си Евридика обратно,но ...Ето как Венера -любовта побеждава смъртта .Един мъж е готов да слезе в ада заради лю-бимата-В енера е в изгнание в Скорпион,а  самият знак е знак на саможертвата...Повече ще разкажа следващия път!  

*

mistik

ПЛУТОН
« Отговор #19 -: Ноември 26, 2004, 02:50:43 am »
Цитат
Цитат
Да и аз така я поделям материалната и любовната Венера!А Плутон съм оженила за Лилит -моля ви не ми разваляите двойката ;) -не може да не  е мъж ;)

Mislq 4e lilit proizliza ot pluton poneje e s podobna harakteristika,ama ni6to lo6o 4e si gi ojenila)))
Tova beche igra na dumi-da poiasnia che pri men Lilit e v Skorpion-prosto leka zaigravka s moiata karta!No che ponege e s podobna harakteriskika proizliza ot Pluton s tova moiata tumna genska sushtost ne moge da se  suglasi!Spored men se dopulvat,Perfektnata dvoika maniaci-lubov i omraza zavinagi!!!Privlechen ot neinata purvichna sila i svobodna volia toi nespirno se muchi da ia opitomi ,podtiskaiki ia subugda demonite v neia ,a tia   podhranva omrazata si otmushtavaiki mu neprestanno!
Pri men sa mnogo obvurzani dvamata s vagni aspekiti v kluchovi momenti-vinagi  zameseni-mis i mistur Transformacia!Eto na suvsem skoro shte mi se namesi i tia v Plutonovia tranzit ta da vidim toia put kakvo shte se sluchi-Pak niakoi mug shte bude zamesen niama nachin i sus sigurnost shte povursheiat iz dushichkata mi!Shte sliaza za malko do ada  :ph34r: -estestvenno kato se vurna niama da sum sushtata <_< Togava shte iskam cenni suveti -nadiavam se da ste nasreshta,makar ot opit da znam che v takiva momenti nai cennite suveti gi poluchavash vutre v sebe si B) po kosmichesksta radiostancia ;)