Здравей Гост

Познавате ли хороскопа на астролога си

• 28 Отговора
  • 5451 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Познавате ли хороскопа на астролога си
« Отговор #20 -: Август 20, 2009, 01:25:34 pm »
по-добър психолог от плутон има ли?! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Август 20, 2009, 01:25:39 pm »
Не е нужно да си страдал в детството си, да си малтретиран или да имаш някакъв задължителен подобен мотив, за да станеш астролог. Добър психолог /нямам предвид като професия/ можеш и да станеш, по -скоро да развиеш тази способност, при работа с хора.

Abroad, на мен ми звучи правдоподобно. Това с гъвкавия морал  ;D също е много интересно. Всеки случай консултацията му не бива да е наставителна и поучаваща.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Август 20, 2009, 01:34:10 pm »
Това е извадка от друг астрологичен форум от 2005 г. Мнението е на Smaragd:

"...бих казала, че силен сатурн и плутон са пречка и във всяка друга астрология освен класическата, но е въпрос на ниво на съзнание и докато не се занимаваш с консултация на други хора, всичко е наред. Емпатията, нужна за тази работа, трудно вирее при сатурн и плутон...."

Как мислите, вярно ли е?

Тема за емпатията в астрологията вече е имало, не само в този форум.
Въпросът относно показателите в картата на един астролог също е бил коментиран.
Сатурн наистина трудно се свързва с качеството емпатия, но най-добрите предиктивни астролози често имат силен Сатурн, докато на един добър психолог му е нужен силен Плутон. Едно акцентирано нептуново присъствие може да омекоти влиянието на Сатурн и Плутон, от друга страна силният акцент върху Нептун за сметка на останалите фактори не е препоръчителен, липсва обективност.
В общи линии съм съгласна с написаното в статията, само с един тънък момент не съм. Ако според въпросната астоложка силният Плутон и Скорпион са "пречка" за практикуването на астрология, защо тя самата я практикува с клиенти?!?

Да, и определено бих искала да познавам хороскопа на астролога си!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Август 20, 2009, 03:20:35 pm »

"...бих казала, че силен сатурн и плутон са пречка и във всяка друга астрология освен класическата, но е въпрос на ниво на съзнание и докато не се занимаваш с консултация на други хора, всичко е наред. Емпатията, нужна за тази работа, трудно вирее при сатурн и плутон...."

Как мислите, вярно ли е?

Сатурн наистина трудно се свързва с качеството емпатия, но най-добрите предиктивни астролози често имат силен Сатурн, докато на един добър психолог му е нужен силен Плутон. Едно акцентирано нептуново присъствие може да омекоти влиянието на Сатурн и Плутон, от друга страна силният акцент върху Нептун за сметка на останалите фактори не е препоръчителен, липсва обективност.
В общи линии съм съгласна с написаното в статията, само с един тънък момент не съм. Ако според въпросната астоложка силният Плутон и Скорпион са "пречка" за практикуването на астрология, защо тя самата я практикува с клиенти?!?

:P , чувствам се особенно гордааааа! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
миии ,май ставам за консултант-астролог! ;D :-*

и сега сериозно:Ако според въпросната астоложка силният Плутон и Скорпион са "пречка" за практикуването на астрология, защо тя самата я практикува с клиенти?!?
по точно от този въпрос здраве му кажи , но в него аз намирам отговора!в самата риторика на въпроса!
еййй,опасно рогато! :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Август 20, 2009, 03:24:02 pm »
Да вкарам и аз малко ирония и сарказъм, по скорпионски.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #25 -: Август 20, 2009, 03:31:55 pm »

Как мислите, вярно ли е?

Тема за емпатията в астрологията вече е имало, не само в този форум.

Не бих искала да коментирам Smaragd - не я познавам, нито имам преки или косвени впечатления от нея, чувала съм я само като име. Стори ми се интересен и основателен коментара, на който попаднах случайно и точно във връзка с отворената тема.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 20, 2009, 03:53:01 pm »
Да, и аз нямам намерение да коментирам неприсъстващи тук астролози.
Има много ценни статии, писани от нея. Това е факт.
Но едно от най-важните качества за един астролог е да бъде обективен.
Мисля, че един силен Сатурн е необходим за разсейване на нептуновата мъгла, докато по силата на Нептун в съчетание с позицията и аспектите на Луната в картата на астролога съдим за степента на неговата емпатичност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Август 20, 2009, 04:11:43 pm »
Да, и аз нямам намерение да коментирам неприсъстващи тук астролози.
Има много ценни статии, писани от нея. Това е факт.
Но едно от най-важните качества за един астролог е да бъде обективен.
Мисля, че един силен Сатурн е необходим за разсейване на нептуновата мъгла, докато по силата на Нептун в съчетание с позицията и аспектите на Луната в картата на астролога съдим за степента на неговата емпатичност.

ПОВЕЧЕ ОТ СЪГЛАСНА ! :) обективен може да бъде сатурн и само той.
юпи до такава степен може да се превъзнесе , че от мухата да направи слон.
уран-толкова непредсказуем ,че дори да го предскажеш става точно обратното ;D.
нептун-илюзий и миражи ,мечти ,нооооо.....силно интуитивно присъствие.
плутон-мощен и дълбок , достигащ понякога до толкова ефирни светове ,че самият той провокира у теб това ,което не си и предполагал ,че носиш като възможност. комбинацията на плутон и уран е повече от показателна за работа свързана с астрологията/уран/ и дълбочината на изводите/плутон/. и какво е нужно?!- един сатурн за ред и дисциплина ,за да овладее уран инасочи знанията в правилната посока.  а защо плутон?! за да даде връзката с отвъдното , но не просто хей така , а да материализира дълбочината на изследванията и мащабната мисъл.
не знам ,може и да ме помислите за луда ,/ аз имам оправдение за това уран на мц в квадрат към слънце/ :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Август 20, 2009, 04:21:45 pm »
Да вкарам и аз малко ирония и сарказъм, по скорпионски.  ;D

дълбока мисъл и още по-дълбока става! :)