Здравей Гост

Плутон

• 432 Отговора
  • 71758 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Плутон
« Отговор #380 -: Януари 03, 2011, 05:31:18 am »
Ми особени в смисъл - домова позиция или подпрени от малефиците. В някои от по-леките варианти - подпрени от Уран.

Ако трябва някаква статистика да уточнявам - масово е Венера/Сатурн напрегнат аспект.

Учудиха ме и няколко от картите на мъже в подчинена позиция - Луна и Венера в блестящи положения и домове. Или, както казват - много на хубаво, не е на хубаво и си търси много злото...

А позите ;D на Меркурий какви са? :-\

Е, виж - това не съм поглеждал с интерес, заради това, че не го вписвам, като главен и значим фактор за подтик към такива взаимоотношения ;)

Това е много , ама много важно.... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #381 -: Януари 03, 2011, 05:32:35 am »
п.п.2: Едно правило "открих" - винаги става дума за "особена" Луна или Венера.

Която има "качество" и е поставена някак под ударение в хороскопа, нали?  :blink:

като например?

Есенциално подчертаване, било то със знак плюс или минус.
Разбира се, аспектите и домовете също дават своя принос.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #382 -: Януари 03, 2011, 05:33:57 am »
Цитат на: Марая

Меркурий не е желание, а пакост ;) И игра, донякъде.

Би дал човек, който може да поекспериментира, но не и да се насочи към точно определен "плей" в садо-мазото, че и да го практикува често.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #383 -: Януари 03, 2011, 05:35:38 am »
Меркурий може да влиза в различни роли и да излиза от тях без да се фиксира трайно върху някоя конкретна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #384 -: Януари 03, 2011, 05:38:20 am »
п.п.2: Едно правило "открих" - винаги става дума за "особена" Луна или Венера.

Която има "качество" и е поставена някак под ударение в хороскопа, нали?  :blink:

като например?

Есенциално подчертаване, било то със знак плюс или минус.
Разбира се, аспектите и домовете също дават своя принос.

Да. Това е един от най-често срещаните, дори за мен абсолютно противоречиви, като идея конфигурации.
Но, освен есенциалното и домовото към есенциалното. Примерно - Венера в Дева и в 6-ти дом...

*

Марая

• 28287
« Отговор #385 -: Януари 03, 2011, 05:48:58 am »
Цитат на: Марая

Меркурий не е желание, а пакост ;) И игра, донякъде.

Би дал човек, който може да поекспериментира, но не и да се насочи към точно определен "плей" в садо-мазото, че и да го практикува често.

Зависи от аспектите му....И още нещо в картите на много от обратните меркурий се среща в близка връзка с нептун...

Мисля , че за садо-мазо следва се гледа Сатурн...най-вече...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #386 -: Януари 03, 2011, 06:55:40 am »
Но, освен есенциалното и домовото към есенциалното. Примерно - Венера в Дева и в 6-ти дом...

Представям си го така, особено девишка Венера в 6 дом.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #387 -: Януари 04, 2011, 02:11:59 am »
[]

Склонен съм да се не съглася ;)

Обаче да те питам - какво дремуца според теб в Плутоновия аспект? Любов, омраза, лекота, мъка...?
[/quote]

Всичко има в плутоновия аспект... ;)
[/quote]

И любов ли? ;D
[/quote]

Да..., при Плутон има любов...,бих казала най-трудната любов е приоритет на Плутон... ;)
Когато Плутон обиача някой или нещо -вратите на ада се отварят
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #388 -: Януари 04, 2011, 02:16:17 am »
Ми особени в смисъл - домова позиция или подпрени от малефиците. В някои от по-леките варианти - подпрени от Уран.

Ако трябва някаква статистика да уточнявам - масово е Венера/Сатурн напрегнат аспект.

Учудиха ме и няколко от картите на мъже в подчинена позиция - Луна и Венера в блестящи положения и домове. Или, както казват - много на хубаво, не е на хубаво и си търси много злото...

В този смисъл моята Венера трябва да е от представителната извадка :blink:
Не стига, че е в 8 дом, ами и е в квадрат със сатурн и опозиция на нептун.
А когато Венера е в квадрат с Плутон в синастрията, за каква любов говорим?
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 02:28:46 am от Рая »

« Отговор #389 -: Януари 04, 2011, 02:17:49 am »
Склонен съм да се не съглася ;)

Обаче да те питам - какво дремуца според теб в Плутоновия аспект? Любов, омраза, лекота, мъка...?
[/quote]

Всичко има в плутоновия аспект... ;)
[/quote]

И любов ли? ;D
[/quote]

Да..., при Плутон има любов...,бих казала най-трудната любов е приоритет на Плутон... ;)
Когато Плутон обиача някой или нещо -вратите на ада се отварят
Ако поставиш животното Скорпион на нагорещен пясък то търси изход,но ако го нажежиш до крайна степен то то се самоубива не се оставя да умре
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #390 -: Януари 04, 2011, 02:53:45 am »
любов в плутонов асп., колкото има любов към смъртта , или са съпоставими любов и контрол,

любовтта ражда нов живот, е това е необяснимо любов към живота и смъртта едновременно, това възможно ли е
плутон е моста,през който минават душите , има ли любов след смъртта  :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

holanda

« Отговор #391 -: Януари 04, 2011, 03:18:06 am »
Любовта се ражда едва когато умре контрола.
звучи клиширано,но е трудно за изпълнение и стигнеш ли състоянието,в което превъзмогнеш тези обсебващи потребности, тогава умираш (защото това е в теб),освобождаваш се от себе си и започваш да обичаш с истинската емоция на любовта.
Плутонската страст няма нищо общо с любовта,когато е в своя неошлайфан вид.
Под целия фантасмагоричен копнеж по граф Дракула лежи само една скука и празнота ..и дълбоко в себе си всеки осъзнава,че обсебващия,силен,властен и мистичен типец не съдърja в себе си нищо повече от малко ципа,кокаляци и потекло на просто прилеп...

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #392 -: Януари 04, 2011, 03:24:59 am »
звучи клиширано,но е трудно за изпълнение и стигнеш ли състоянието,в което превъзмогнеш тези обсебващи потребности, тогава умираш (защото това е в теб),освобождаваш се от себе си и започваш да обичаш с истинската емоция на любовта.
Под целия фантасмагоричен копнеж по граф Дракула лежи само една скука и празнота ..и дълбоко в себе си всеки осъзнава,че обсебващия,силен,властен и мистичен типец не съдърja в себе си нищо повече от малко ципа,кокаляци и потекло на просто прилеп...

жълтолилава много добре описваш любовта и Плутона. Само когато загубим контрола, можем да обичаме истински! :clap:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #393 -: Януари 04, 2011, 03:45:15 am »

Много добре и много ми хареса....
Втората част не я приемам за правилна , защото смятам , че Плутон не е само страст или , ако е страст е по-дълбоката , по различната..., не като Марсовата - кекс на екс или като венерината- сладострастна за един ден... ;) ;D

*

holanda

« Отговор #394 -: Януари 04, 2011, 04:27:45 am »
Само когато загубим контрола, можем да обичаме истински! :clap:

нищо подобно не се опитвам да кажа  ;D.По Плутон контрола е много повече от формата на стрес,която ти викаш ,че е добре да се остави да избие.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #395 -: Януари 04, 2011, 04:37:54 am »

нищо подобно не се опитвам да кажа  ;D.По Плутон контрола е много повече от формата на стрес,която ти викаш ,че е добре да се остави да избие.

Имаме разминаване в мненията сега, за мен Плутона в негативната си страна не е стрес, а фиксиране в нещо, както натрапчивост и подтисничество в някаква ситуция. Плутона е и чуждо влияние, както и чужди мнения, които сме усвоили. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #396 -: Януари 04, 2011, 04:39:36 am »

Имаме разминаване в мненията сега, за мен Плутона в негативната си страна не е стрес, а фиксиране в нещо, както натрапчивост и подтисничество в някаква ситуция. Плутона е и чуждо влияние, както и чужди мнения, които сме усвоили. :wink2:

Защо?

*

holanda

« Отговор #397 -: Януари 04, 2011, 04:39:40 am »
Втората част не я приемам за правилна , защото смятам , че Плутон не е само страст или , ако е страст е по-дълбоката , по различната..., не като Марсовата - кекс на екс или като венерината- сладострастна за един ден... ;) ;D

не окачествявам видовете страсти,казвам че Плутон не е любов и всяка форма на любов със Плутонова страст е нищо повече от комплекси и страхове,създали свръх его,заради което човек става ревнив,обсебващ,даващ любов в големи количества и на свои ред изискващ такава. И всичко това под зоркото око на Манunyлацията,която в крайна сметка надцаква и собственика и консуматора си. ;)

Тая тема ако я продължим,ще си счупя пръстите,за да изложа цялата си позиция по въпроса.

*

Марая

• 28287
« Отговор #398 -: Януари 04, 2011, 04:46:35 am »

не окачествявам видовете страсти,казвам че Плутон не е любов и всяка форма на любов със Плутонова страст е нищо повече от комплекси и страхове,създали свръх его,заради което човек става ревнив,обсебващ,даващ любов в големи количества и на свои ред изискващ такава. И всичко това под зоркото око на Манunyлацията,която в крайна сметка надцаква и собственика и консуматора си. ;)

Тая тема ако я продължим,ще си счупя пръстите,за да изложа цялата си позиция по въпроса.

Чудесно е , но няма да имам време..... :blink: ;)
Ще се радвам , да чуя мнението ти... :wub:

*

holanda

« Отговор #399 -: Януари 04, 2011, 04:55:21 am »
Имаме разминаване в мненията сега, за мен Плутона в негативната си страна не е стрес, а фиксиране в нещо, както натрапчивост и подтисничество в някаква ситуция.

аз също не казвам,че Плутон е някакъв си стрес.
Изказване като това : ''Когато изгубим контрола,можем да обичаме истински.''

В самата любов не трябва да има контрол,за да е любов.Контрола е нужда от внимание,идващо заради вътрешна самота,която на свои ред е крайния продукт от разтеглив,пластичен, променя6t консистенцията си,за да влезе във всяка една ситуация-комплекс за малоценност.Ако не обичаш себе си,не може да обичаш друго човешко същество.Ето това е по-добро клише  :P.