Здравей Гост

Плутон

• 432 Отговора
  • 71467 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Плутон
« Отговор #180 -: Септември 13, 2009, 11:33:57 am »
Е как нема ни е тежък, Плутон козирог и двата управителя в дъъълга, изнурителна опозиция...да измрънкам пак.

На мен Плутон ми мина през Мерка, не виждам кой знае какво да ми е отнесъл или донесъл, ама аз си имам манипулативно слово открай време. Като ми е минавал през асцендента, пак не ме е кой знае колко клатил.
Ма сега ми е връз слънчо и заради него ли, заради другата гад ли... :-X

« Отговор #181 -: Септември 13, 2009, 11:34:46 am »
   Скорпион ми е VІ дом, но за аспектите на Плутон и стелуима в Скорпион са опитност от миналото. Интерсептация ? Не знам точно в какъв смисъл, но Везни и Овен са ми интерсептирани и попадат в 5-11 домове, но върховете съответно са им в Дева и Риби...Това какво влияние оказва. Ехееей тя картинката стана сложна Небесна.

*

karan

• 16
« Отговор #182 -: Септември 13, 2009, 04:06:52 pm »
Ах тази съдба ! Миналата година,когато Плутон беше в опозиция на Марс срещнах голямата си любов.Но той замина за Англия ,а аз тука и нещата се разминаха. Сега,когато пак е в опозиция на Марс / 1- 7 дом/, любовта пак ни тресе,но аз съм в Англия,а той тука.Дано този път всичко да завърши добре ,за което тайничко се надявам.При него транзитен Плутон е в съвпад с натален Нептун в 6 дом
     Може ли някой да ми отговори дали най после ще се срещнем?

*

Helo

« Отговор #183 -: Септември 13, 2009, 11:11:49 pm »
Отдавна забелязах, че Плутон се свързва по някакъв начин с Богинята-Майка. И не е само това, че се свързва с утробата, Подземното царство и подсъзнанието, които са характерни за Богинята.

Старият символ на Плутон е същият като този на древната Богиня-Майка, рисувана още по пещерите.

Символът на Плутон:

Богинята-Майка от пещерата Магурата:

Фигурка на Великата-Майка от Египет:

Това би трябвало да е полинезийска богиня:

*

Helo

« Отговор #184 -: Септември 13, 2009, 11:35:50 pm »
Пък и Богинята се свързва с цикъла на живота-смъртта-прераждането. Точно както Плутон. Отнася се и за вътрешното прераждане и в двата случая.

*

Nebesna

« Отговор #185 -: Септември 14, 2009, 12:17:20 am »
[Определено съвпадът с Меркурий е мощен аспект, който те прави много въздействаща във вербалната комуникация. Думите като че ли излизат направо от подсъзнанието и притежават невероятна, магнетична сила. Придобиваш магнетично въздействие. Кажи Меркурий кои домове ти управлява?!

Асц.е Близнаци - І дом, 5 дом е Дева /където в последните градуси е Плутона/, а самия Меркурий се намира в VІІ дом, а упр.на VІІ дом Юпитер е в VІ дом.

Значи доколкото разбирам при теб се явяват следните формули:

Меркуий (управител на 1 дом) в съвпад с Плутон (управител на 6-ти дом) - формулата е 1+6
Тази формула говори за човек, който е в добри отношения с подчинените и сътрудниците - "Глас народен - глас божи!". Същото така човекът, ако не е ръководител, то може да бъде много добър изпълнител. Може да ти се наложи да работиш нискоквалифицирана работа по силата на обстоятелствата или да придобиеш някакво средно-специално образование или допълнителна квалификация.

Меркурий (управител на 5 дом) в съвпад с Плутон (управител на 6-ти дом) - формулата е 5+6
Това е показател за любовен роман с човек, който стои по-ниско от теб в социалната стълбица. Съвпадът е в 7-ми дом - неравен брак.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #186 -: Септември 14, 2009, 12:33:34 am »
не сте прави ,че само взима плутон!той дава и то много,при него е всичко или нищо!дава пари,когато е в 2-ри/8-ми ,дава кариера в 10/4.на оста на която прави своя транзит той показва и най-големия ръст през соларната година.
на мен ми е 10-ти , в момента е на к-2 , упр.асц,много мога да говоря за него и от опит казвам ,плутон дава! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #187 -: Септември 14, 2009, 10:07:41 am »
Дава той, дава с пълни шепи... и ти взема душата.

Самоиронизирам се, Марая, да не си помислиш, че шегата е по твой адрес.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #188 -: Септември 14, 2009, 12:12:23 pm »
Не знам дали ти я взема, ама ти я вади със сигурност.
На мен Плутон ми е във втори, и ще седи там до 2023.
А дано ме огрее поне с пари, щото то верно са рекли, че абсолютно без пари няма да съм никога, ама пък и ми писна да съм все на ръба на бръснача. На долния ръб.  >:(

« Отговор #189 -: Септември 14, 2009, 10:01:01 pm »
Плутон дава така, както мафията дава и веднъж взел неговият дар си му верен до гроб, няма връщане назад 8)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #190 -: Септември 14, 2009, 10:02:57 pm »
Хич не е вярно. Плутон освобождава. Верно след мъки и родилни мъки.
Ма след като те освободи, те забравя и си заминава по пътя.

*

Nebesna

« Отговор #191 -: Септември 14, 2009, 10:11:00 pm »
Плутон дава така, както мафията дава и веднъж взел неговият дар си му верен до гроб, няма връщане назад 8)

Само туй последното е вярно.

*

veshti4ka

« Отговор #192 -: Септември 15, 2009, 07:43:10 am »

Asol, сега ти се вижда черно, но бъди сигурна, че в по-късен етап ще разбереш защо е станало така и ще видиш, че е било за добро. когато изритах бившия от вкъщи се чувствах все едно е дошъл края на света. всичко ми беше черно, незаслужено, обидно, имах чувството че света се срива и че всички са предатели... нямаше баланс, нямаше нищо - беше черна тъмна бездна и аз пропадах безвъзвратно в нея... пустота...

транзитите за него момент са били:
транзитен Плутон в 10 дом съвпад с нат. СЛВ и транзитна Лилит съвпад с К7 - като двете транзитни планети са в тригон
транзитен Хирон съвпад с натална Венера в 12 дом
транзитна Селена /бяла Луна/ съвпад с нат. Плутон в 7 дом
транзитен Юпитер съвпад с Локус Фортуна
транзитен СЛВ в съвпад с Ерис /богинята на хаоса/ в 1 дом

съвпадите са били съвсем точни тогава...
осъзнаването обаче на плутоновите транзити явно не се вижда от близо, а трябва да се отдалечиш за да обхванеш цялата картинка. явно Плутон обхваща цялото, а не частичното. понякога може и да не разберем кое е цялото, защото Плутон е и кармична планета и може да имаме нещо да доизплащаме от минал живот...
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 06:18:04 am от Вещичка »

*

missKapriz

« Отговор #193 -: Септември 15, 2009, 08:12:31 am »
Плутон си е алчен,каквото и да си говорим-взима,взима и още и още..Поне при мен е така.Вярно,че на мястото на това дето е отнел идва друго,ново,но на мен лично ми липсва и отнетото,макар,че то изобщо не беше толкова добро,но явно е било повече от нищо!Но от друга страна не може да имаме всичко!Това,което постигнах след Плутоновите "кражби с взлом" ми даде ново самочувствие и сигурност.
Само да допълня,че проблемите ми започнаха при квадрат на соларен с натален Плутон.И т.к.нат.Плутон е съвпад с Уран в 12 нат дом,всичко започна изведнъж,като гръм от ясно небе.

*

kaily

• 5145
« Отговор #194 -: Септември 15, 2009, 01:07:33 pm »
ПЛУТОН

На първо ниво на проработка на Плутон е характерно пълно неприемане на идеята за смиряване при неуспех или кпах на плановете. Обикновената реакция в подобни случаи е емоционален или външен бунт, с последващо потискане на афекта и изтласкването му в подсъзнанието.
Работата е там, че когато Плутон се заеме да унищожи нещо, той го прави и всички по-нататъшни опити на човек да пресъздаде отново желания обект или ситуация завършват неизбежно с пълен провал, тъй като тук човек не се бори дори с Плутон, а с природен закон, съгласно който да се материализира може само това, което съществува в тънкия свят, а Плутон чисти първо именно тънките планове. На първо ниво е характерно самото неприемане на идеята да бъдеш безпомощна жертва и независимо че човек се принуждава да продължи живота някак си, вътрешно той не може да се примири със станалото.
На това ниво еволюцията върви насилствено под поток искрени сълзи, проклятия и остра ненавист към хората, ситуацията и лично към съдбата, така жестоко отнасяща се с бедния, уязвим, мъничък, беззащитен и беззаветно обичан от мен мой егоизъм и ограниченост.
Изразените плутонови действия се приемат като катастрофа, черна орис и в сърцето не остава нищо, освен страшна мъка по безнадеждно загубеното минало и пълното неприемане на чуждото настояще.

На второ ниво на проработка на Плутон мисълта за безполезните горестни спомени за миналите нещастия вече проблясва в главата и той се опитва да се избави от тях, макар и частично.
На това ниво четвъртото по ред еднотипно поражение от външния свят заставя човека да отстъпи с (правилната) мисъл, че сега не е времето и мястото за осъществяване на даденото намерение. Оттук взима началото си смирението пред неизбежността на съдбата и едновременно умението да обуздаеш личните си помисли и намерения, което може да се нарече вътрешно смирение.
Смирението пред плутоновата орис се изработва далеч по-трудно, отколкото пред сатурновите ограничения. Каквото и да стане, човек ще бъде в известна степен сломен и спомените за миналото му винаги ще имат привкуса на силна горест.

На третото ниво на проработка на Плутон човек вече осъзнава силата на вътрешното и външното смирение и съзнателно се старае да не роптае и все пак "бог дал, бог взел" изисква твърде развита личност и висока степен на отричане от външния свят, което на това ниво е практически непостижимо.
И въпреки всичко неприемайки външните събития човек се вглежда във вътрешните си реакции и разбира, че Плутон акцентира на низши програми на подсъзнанието му, които в дадения момент спират развитието и затова са обречени на унищожение. На това ниво човек се учи съзнателно да сътрудничи на Плутон, доброволно отваряйки уста при зъболекаря, знаейки, че кариесът ще тряба да се изчисти до последната молекула. Той вече свързва в съзнанието си пречистващото действие на Плутон върху собственото му подсъзнание и его и последващото духовно, душевно и материално обновление. Сега той вече може до известна степен да управлява плутоновите вибрации, а главно да вижда психологическото и душевно загниване в околните и да привежда в порядък авгиевите обори, които му изпраща съдбата.

На четвърто ниво на проработка на Плутон човек вече достатъчно добре вижда кармата (своя, чужда и групова) и възприема плутоновите чистки като необходим етап от еволюционния процес. Той вече може да отделя гнилите и мъртви участъци от психиката (своя и чужда) от живата тъкан, което рязко намалява болката от плутоновия очистващ огън.
Черен учител с четвърто ниво проработка на Плутон може да създаде истински ад на земята, да организира развита система от концлагери, да пролее морета от кръв, да изстреби най-добрата част на своя или чужд народ, да унищожи средата и като че ли да превърне слънцето в черна дупка. Но за да бъдат оценени правилно действията му трябва много високо еволюционно ниво, отлично виждане на планетарната карма и алтернативните възможности за нейното развитие.
В констуктивен вариант човек на това ниво може да се занимава с вътрешния или външния свят, но нему са достъпни такива дълбочини на собственото му подсъзнание, че непосредствено са свързани с високи силни егрегори, които той чисти, привежда в порядък и открива нови възможности за развитие, просто занимавайки се със самоусъвършенстване

*

abroad

« Отговор #195 -: Септември 15, 2009, 01:22:38 pm »
аз съм между първо и второ ;D ;D

« Отговор #196 -: Септември 15, 2009, 07:10:55 pm »
    Аз съм между 2 и 3-то.  :P. Преди време, когато бях изоставена в Алпите, корема ми растящ в 5 месец, исках час по-скоро да се прибера в България. Тогава Плутон е минавал през Скорпион мой VІ дом, където са Вертекс, Марс, Венера, Юпитер и в първите градуси на СТрелец Нептун но пак VІ дом. Голямата екскурзия в Турция - тръгнали сме на път, точно в момента на съвпада на Вертекса ми с Плутон, имам сума ти други преживявания през всички тези години 89-95, за които някой ден може да напиша книга...Но мисълта би беше, че тогава изоставена, без пари, без багаж, без мъж...а пътя назад не се знаеше, защото бях избягала от къщи. Но аз исках да се прибера и рискувах. Всичко това го приех много, много спокойно, може би съм била изпаднала в някакъв шок, не знам...Но светът се стовари върху мен. Нито гняв съм изпитвала, нито злоба, само се учудвах защо ми се случва...Приех си съдбата и си изпих горчилката до дъно. Сега си казвам, че ако тогава това не беше ми се случило, сигурно до ден днешен нямаше да имам дете...И сина ми се роди, точно когато Плутон е напускал Скорпион - 29.42 гр. и ако не се лъжа се явява мидпойнт на моя Юпитер и Нептун....

*

kaily

• 5145
« Отговор #197 -: Септември 15, 2009, 07:11:30 pm »
Да обаче това видяхте ли го

Черен учител с четвърто ниво проработка на Плутон може да създаде истински ад на земята, да организира развита система от концлагери, да пролее морета от кръв, да изстреби най-добрата част на своя или чужд народ, да унищожи средата и като че ли да превърне слънцето в черна дупка. Но за да бъдат оценени правилно действията му трябва много високо еволюционно ниво, отлично виждане на планетарната карма и алтернативните възможности за нейното развитие.

Като дойде Страшния съд, няма да може никой да се уповава на нивото си на развитие, някои ще си идат просто мърцина, независимо от всичко, просто щото покрай сухото гори и суровото.
Това отдавна ми се е набило в мозъка - че ние правим най-доброто, на което сме способни, ама накрая не се знае кой ще оцелее и кой не.

« Отговор #198 -: Септември 15, 2009, 07:27:19 pm »
   Ще оцелее по-силния !

*

missKapriz

« Отговор #199 -: Септември 15, 2009, 07:28:10 pm »
Цитат
Ще оцелее по-силния !
По -силния в какво?!