Здравей Гост

Изгорелият път на Слънцето

• 44 Отговора
  • 13817 Прегледи
*

Nebesna

Изгорелият път на Слънцето
« -: Август 19, 2009, 04:50:49 pm »
Хайде да го разгледаме.

Re:Изгорелият път на Слънцето
« Отговор #1 -: Август 19, 2009, 04:52:44 pm »
Благодаря за интересната тема.

Слънцето и Урана ми са на 23/24 градуса във Везни и не знам какво трябва да означава, че са там  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

aiia

« Отговор #2 -: Август 19, 2009, 04:54:07 pm »
От това което успях да намеря като информация, за желаещите да научат повече - новобранките  :-*

Изгорелият път (Via combusta – лат.) – област от еклиптиката, простираща се от 15° на знака Везни до 15° на знака Скорпион. Този участък се счита за неблагоприятен, особено за Луната, а оттук и за въпросите, разглеждани в хорарната астрология. Някои астролози считат, че лошата слава на този участък се дължи на това, че и двете светила – Луната и Слънцето, се намират в падение съответно в Скорпион и Везни, а малефиците са силни – Марс е на трон в Скорпион, а Сатурн е в екзалтация във Везни. Освен това в края на знака Везни, Марс владе последните два градуса като управител на последната терма, както и първите седем градуса на знака Скорпион отново като управител на първата терма.
Други астролози считат, че изгорелият път носи тази своя слава заради неподвижната звезда в този участък от еклиптиката – Антарес. Ето защо при тях този участък се измества в резултат на прецесията. Някои автори отделят една особена част от изгорелия път, в пределите на която неговото негативно влияние отслабва и не се чувства. Тази област е в границите на стандартния орбис от 1° за съвпад с неподвижната звезда Спика (днес на 24° Везни). В резултат на това дали упоменатият участък е фиксиран, или се разглежда в светлината на прецесията, има много верисии за началото и размера на изгорелия път.

Из  http://astroconsultbg.com.webnick.net/?p=389

Ето на английски -

Definition of Via Combusta The combust path. As employed by the ancients this doubtless referred to a cluster of fixed stars in the early degrees of the constellation Scorpio. A birth Moon in that arc was considered to be as afflicted as if it was in an eclipse condition - at or near one of the Nodes. If so, the description would have to be revised by 1° every 70 years, to compensate for the Precessional arc. This would probably place the Via Combusta in the region occupied by Antares and opposed by Aldebaran, an arc now centering around 10° Sagittarius. A birth planet or birth Moon in that arc would thus be described "in Via Combusta." Some of the older authorities gave its location as the last half of Libra and the whole of Capricorn; others, from Libra 15° to Scorpio 15°.

Из http://www.astrologyweekly.com/dictionary/via-combusta.php

« Отговор #3 -: Август 19, 2009, 05:03:33 pm »
Други астролози считат, че изгорелият път носи тази своя слава заради неподвижната звезда в този участък от еклиптиката – Антарес.
Из  http://astroconsultbg.com.webnick.net/?p=389

"Другите астролози" трябва да проверят, но Антарес се намира н 8 градуса в Стерлец.  :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4 -: Август 19, 2009, 05:04:52 pm »
Аз пък се чудя доколко тази лоша слава е оправдана, в смисъл има ли надлежни доказателства или просто и е излязло име, пък после върви доказвай, че нямаш сестра.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Август 19, 2009, 05:07:18 pm »
Аз пък се чудя доколко тази лоша слава е оправдана, в смисъл има ли надлежни доказателства или просто и е излязло име, пък после върви доказвай, че нямаш сестра.

Тъй, тъй! Щото аз по никакъв начин не си смятам Марса за слаб, макар и да "не му е мястото във Везни".

« Отговор #6 -: Август 19, 2009, 05:11:54 pm »
На мен не ми е много ясно какво произтича от всичко това. Кое точно е неблагоприятното?

Да, аз точно това питам. Нали беше попитана дали знаеш какво е това. Е, айде този, дето го знае да дойде да го анализира. Защото беше изтъкнато като твой забележителен недостатък.

*

aiia

« Отговор #7 -: Август 19, 2009, 05:12:25 pm »
Ама кой е казал , че е лошо планета да бъде във вия комбуста? Досега не съм чела подобно схващане. Неблагоприятно е за Луната и за Слънцето ... те са слабички, а Марс / на Небесна/  и Сатурн са си добре там.

Като че ли повече се обръща внимание на вия комбуста в хорарната астрология, понеже Луната и Слънцето са основни сигнификатори там. И когато са във вия комбуста не се разглежда картата, нали така? :)

*

aiia

« Отговор #8 -: Август 19, 2009, 05:14:03 pm »
'' ... двете светила – Луната и Слънцето, се намират в падение съответно в Скорпион и Везни, а малефиците са силни – Марс е на трон в Скорпион, а Сатурн е в екзалтация във Везни. Освен това в края на знака Везни, Марс владе последните два градуса като управител на последната терма, както и първите седем градуса на знака Скорпион отново като управител на първата терма.''

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Август 19, 2009, 05:17:31 pm »

според мен , тук на слънцето не му е удобно ,просто не свети толкова силно ,както в другите зодиакални знаци. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #10 -: Август 19, 2009, 05:20:33 pm »
И какво означава, че ми е слабо Слънцето? Нали е и в падение във Везни, значи може би проблем с егото?

Не не не. Не свети достатъчно силно  ;D  ;D  ;D

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 19, 2009, 05:21:23 pm »
Ето тук има интересно обсъждане. Явно изгорения път на Слънцето е свързан с многото заточения и падения - Слънце в падение във Везни, Марс в заточение във Везни, Луна в падение в Скорпион, Венера в заточение в Скорпион. Свързан е още и със силната позиция на малефиците - Марс на трон в Скорпион и Сатурн в екзалтация във Везни.

http://www.beinsadouno.com/board/lofiversion/index.php/t387.html

*

aiia

« Отговор #12 -: Август 19, 2009, 05:22:07 pm »

според мен , тук на слънцето не му е удобно ,просто не свети толкова силно ,както в другите зодиакални знаци. ;D

Искаш да кажеш, че всички  хора, които са със Слънца в този отрязък не са слънчеви ли?  ;D Или енергетиката им е слаба?! Ами ако Слънцето е добре аспектирано, пречи ли че се намира в тази зона?

*

aiia

« Отговор #13 -: Август 19, 2009, 05:24:49 pm »
Покахонтас, Слънцето се свързва със сърцето /двигателя на организма/, както и бащата. Ама нали е от значение и в кой дом се намира... Няма нищо общо с егото според мен ...

« Отговор #14 -: Август 19, 2009, 05:29:50 pm »
С егото и волята се свързва. Духът е в пад. Затова, защото е в пад, се счита, че Везните не знаят какво и от къде им се иска. Там, където Слънцето е силно поставена имаме силно себеутвърждаване. Но въпроса е какво допълнително влошава нещата, ако е във Виа КОмбуста.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Август 19, 2009, 05:30:49 pm »
Покахонтас, Слънцето се свързва със сърцето /двигателя на организма/, както и бащата. Ама нали е от значение и в кой дом се намира... Няма нищо общо с егото според мен ...

да те допълня , ако позволиш ;D?!
и със съпруга се свързва слънчо! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Август 19, 2009, 05:31:14 pm »
Значи, ако Слънцето е в падение, то си е в падение.
Ако Луната е в падение, то пак си е в падение.

Що трябва да говорим за "изгорен път на Слънцето"? Просто можем да кажем, че са светилата са в падение.

А Венера в Овен да не би да се чувства по-силна, като е заточена.

А Слънце във Водолей (заточение) сигурно е късметлийско, щом не се намира на изгорелия път?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 19, 2009, 05:41:02 pm »
Щото аз по никакъв начин не си смятам Марса за слаб, макар и да "не му е мястото във Везни".

Имам колежка с Марс в точен съвпад със Слънцето във Везни на виа комбуста и не бих казала, че й е слаб, дори напротив. Невероятно оправна и пробивна жена. Беше ми споделила, че постоянно привлича слаби и зависими мъже. Абонирана доживот за "мухльовци", както тя самата се изрази.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 19, 2009, 05:43:24 pm »
Значи, ако Слънцето е в падение, то си е в падение.
Ако Луната е в падение, то пак си е в падение.

Що трябва да говорим за "изгорен път на Слънцето"? Просто можем да кажем, че са светилата са в падение.

А Венера в Овен да не би да се чувства по-силна, като е заточена.

А Слънце във Водолей (заточение) сигурно е късметлийско, щом не се намира на изгорелия път?

абе небесна ,къде се ровиш?! ;D ;D ,как можеш да правиш корелация с водолей и везна?!това ,че са представители на стихията въздух е единственото общо м/у тях.
къде ще сравняваш водолея ,на който се крепи света с компромисна везна?! ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Август 19, 2009, 05:48:31 pm »
, уран-безграничен, напредничав , иновативен,импулсивен,тежкар :) и венера!-хармонична,романтична,влюбчива,любовницата -бърза и лека!