Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860187 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6240 -: Ноември 22, 2013, 07:32:40 pm »
емилия, ще ти кажа направо как ги виждам нещата, но мисля, че така ще си по-подготвена
дирекциите не са добри, това не са неща, които бързо минават и заминават, предстоят ти изпитания, и то не за месец/два
транзитите също подсказват, че трябва да направиш кардинална промяна - по отношение на здраве, светоглед, отношение към ежедневието, даже и най-дребните неща

хубавата новина е, че ти имаш много повече сили, отколкото в момента ти се струва, дръж се за нещата и хората, които ти носят спокойствие и удоволствие, изхвърли всякакви дразнители и се бори за твоето право да си каквато ти искаш да си
всички здравословни проблеми, които описваш, говорят за подтисната дълбока обида и чувството, че с теб са постъпили много несправедливо, че те сполетяват незаслужени беди, затова трябва да забравиш миналото и да гледаш само напред

а да - това за многото лекарства, с които те лекуват, звучи доста притеснително, и абсолютно здрав човек може да се разболее, ако го тъпчат с неправилните неща, вероятно реагираш като на отрова, да не говорим, че и само един антибиотик да изпие човек, си прецаква имунитета за месеци напред, така че тая диагноза ми изглежда доста прибързана на фона на обстоятелствата

Не те проверявам...,а виждам-защото имам правото да виждам и във форума и в живота! :blink:
Ще те помоля да се въздържаш от коментари за форума..,защото следващата стъпка ще бъде без любезната ми молба.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #6241 -: Ноември 23, 2013, 08:35:04 am »
какво искаш да кажеш с "коментари за форума"

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6242 -: Януари 03, 2014, 06:08:19 pm »
Здравейте след много време в тази тема!

Имам молба към всеки, който има желание, да ми погледне наталната карта и да ми каже своето си мнение по някои житейски въпроси, с които се бълтавя от година-две. Някак си съм като полусляпа къртица към собствената си карта.

1. Имам вътрешна необходимост да се занимавам с научни изследвания в областта на образованието. Досега научната работа, която съм вършила, е била в рамките на университетски занимания по психология, за които съм получавала адмирации, имала съм препоръки от разни професори да се занимавам с изследвания. Аз си мисля, че за това е допринесъл стелиумът на Марс, Сатурн, Плутон (и Спика, ако тя има значение, тя ми дава отчетливи събития при транзити) във 2 дом във Везни. Чудя се, дали резултатите дотук са били по-скоро рутинни или случайни, или нещо подобно. Мога да кажа, че не ми е било песен, по някакъв начин академичната среда ме притеснява, ограничава ме, а не самите изследвания. Дали това се дължи на Хирон в 9 дом?

2. И втората част на същия въпрос, понеже за да отида към образованието от психологията, ще записвам нова магистратура и чак тогава докторантура, чудя се дали да не е в чужбина. Живяла съм известно време в чужбина и ми е било гадно. Но съм го правила с мисълта за постоянна емиграция. Ако отида с цел и срок, мисля, че няма да ми е толкова гадно. Това пак го отдавам на Хирон в 9.

Тази тема ме вълнува без прекъсване от детството ми. Далечната ми цел е да изследвам различни образователни системи, стари и нови, доказани и току-що пръкнали се, да разбера кои и защо работят, по какъв начин, какво е общото между всички, което си е доволно къртовски труд. И после с резултатите да направя нещо практично на българска територия, но не знам, имам ли капацитет за това и ще ми стигнат ли силите? Най-вече този Хирон, не мога да взема отношение спрямо него. Искам да взема решение преди прогр.Луна да влезе в 9 дом след 2,5 год., за да използвам прогресията и максимално.

Ще бъда благодарна на всеки от вас, който сподели гледната си точка с мен.

В момента Сатурн ми минава в 3 дом и може би затова темата ми е пак актуална. Това е и една от причините, заради които рядко ви посещавам, нямам време, нямам сили, мозъкът ми е претоварен с информация. Но на всички, които съм обещала нещо по наталните карти, имам списъче и не съм ви забравила, просто от лятото насам не ми спори да гледам карти, само чета и чета. Като ми дойде пак вдъхновението... нали не бързате? :) Мога да ви отговарям на конкретни въпроси, но цялостният поглед върху картите се пръждоса на някъде.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #6243 -: Януари 04, 2014, 01:46:03 am »
Аз лично, не използвам Хирон. Мисля, че 9те планети и достатъчно доброто им познаване - по позиции, аспекти и прочее, дава достатъчно информация за човека, за начина на живот, който води, за терзанията, които има. Нямам преки наблюдения над действието му и поради това не го отричам. Запозната съм, че в астрологията все повече се пише за него и дори и големи астролози, като например Лиз Грийн (за мен тя е голям мозък), работят с него. Но ти предлагам един друг поглед към картата ти.  :rolleyes:

Имаш девети празен дом, следователно информацията по 9ти дом можем да получим главно от управителя му, Венера. Тя е силно обвързана със Сатурн от една страна, и с взаимната рецепция, и с квадрата, който сключват. И както, от една страна, това е дар - и вероятно ти дава прекрасен вкус към изкуството (сигурно си падаш по-по класически неща), така и от една страна си е бич. И ти, в първият си въпрос наистина звучиш като Сатурн - дали моите постижения не са били рутинни и случайни. Аз не мисля, че те ограничава академичната среда, ограничава те твоето съмнение в ценността на собствените ти постижения. И всеки ден като влезеш и като попаднеш в тази обстановка, твоята несигурност бива провокирана и това те задушава. Бих могла да кажа, че в тази позиция на двете планети, Сатурн сякаш печели повече точки и преобладава, той побеждава Венера. И тук не говоря за Венера като планетата, която свързваме с любовта и хармонията, въпреки че тя е и това, а по-скоро като Венера показател за това как определяме собствената си ценност и на базата на какво. Сигурна съм, че влагаш много труд и систематичност в това, с което се занимаваш, но следващия път като седнеш, можеш да го разнообразиш, естествно, доколкото позволява, като демонстрираш повече себе си, дадеш примери - не знам, с архетипи от любимите ти филми или други произведения на изкуството. Това не е конкретното нещо, което променя на 360 градсуа позицията ти, но Венера е като една подличност, която, ако бъде повикана в един аспект, рано или късно се проявява на съзнателно ниво във всичките си аспекти и промяната започва да се усеща. И от там интегрирането е по-лесно.

За чужбина не мога да ти отговора - попринцип аз не обичам дългите прогностики, така, че според мен за 2.5 "много вода ще изтече" и не знаеш как точно може да изглеждат обстоятелствата.

Капацитет иначе имаш, картата ти позволява едновременно да боравиш свободно с рационалното, така и с интуитивното и за мен това си е гаранция за успех във всяка сфера на живота, стига да вярваш повече на себе си. Не позволявай на транзита на Нептун през натално Слънце да размие егото ти, да те накара да забравиш коя си и какво можеш, а се опитай да го използваш като поредната доза божествено вдъхновение, която ще донесе още радост и успехи в живота ти. Та ... искрено ти пожелавам успех!  ;)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6244 -: Януари 04, 2014, 10:17:49 am »
ThunderGoddess, благодаря ти за отговора! Мисля, че изместих гледната точка, което целях. По-рано в квадрата на Венера, Венерата я нямаше никаква, Сатурн в екзалтация беше обсебил всичко в този аспект. По 9 дом вървят много неща - висше образование, духовни търсения, юридически въпроси, чужбина, второто съжителство, третото дете... Та едно побутна друго и в аспекта енергиите се промениха. За това, което ми каза да включа Венера към Сатурн, оценявам, че наистина е така, че в академична среда причината да се чувствам не съвсем ок е в мен. Напоследък Венерата ми се поразви от разни преживявания, в смисъла на това, че повече ценя себе си, обичам се, следвам нуждите си. Сегашната ми работа включи и изкуството в себе си, предполагам че това е още една проява. За аспекта на Нептун и Слънцето, може би трябва да изчакам да се мръдне на достатъчно разстояние, ще трябва доста да почакам, но това, което ми донесе този транзит е точно обратното на очакваното. Някак си изтрезнях за първи път в живота, разни илюзии и самозаблуди - с лопата да ги ринеш - толкова много си отидоха от мен. От дете съм мечтателна и светът ми идва грубичък. Той и сега ми е грубичък, но май намерих меки начини да съществувам в него, вместо да бягам от него. Изкуството омекотява, от друга страна "блеенето" не е каквото беше преди транзита. И разбира се, научих много неща за духовната страна на битието.
Благодаря ти още веднъж, имам друг поглед към моя 9 дом! Само Хирон да реша какво да го правя, толкова четох за него, и от Лиз, но още ми е непознат.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6245 -: Януари 04, 2014, 11:56:09 am »
Смарта, радвам се за това, което споделяш за транзитният нептун съвпад слънце. На мен също ми предстои в третата декада на риби и много се притеснявах да не се "отвея" съвсем, дори с възрастта не ми е станало по-лесно от необходимостта да живея в реалността.
Мъж появи ли се? Нали все пак е бавна планета в съвпад с основен сигнификатор на мъжа в женска карта :rolleyes:

« Отговор #6246 -: Януари 04, 2014, 11:59:59 am »
Смарта, радвам се за това, което споделяш за транзитният нептун съвпад слънце. На мен също ми предстои в третата декада на риби и много се притеснявах да не се "отвея" съвсем, дори с възрастта не ми е станало по-лесно от необходимостта да живея в реалността.
Мъж появи ли се? Нали все пак е бавна планета в съвпад с основен сигнификатор на мъжа в женска карта :rolleyes:
Задължително ли е да се появи мъж? Добре,че съм преживяла повечето бавни транзити съвпад Слънце през пубертета  :P След около 10 години Плутон ще съвпадне със Слънцето ми,но се надявам да няма нов мъж...Искам да имам идеалното семейство  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6247 -: Януари 04, 2014, 12:04:53 pm »
Не мисля, че в астрологията има нещо задължително, Джъст :blink:

« Отговор #6248 -: Януари 04, 2014, 12:21:14 pm »
Здравейте,
Какво бихте казали за мъж с такава натална карта - може ли да му се вярва и от каква жена има нужда в личен план?
Благодаря за коментарите предварително!

« Отговор #6249 -: Януари 04, 2014, 02:09:09 pm »
За аспектите на Нептун, и към моето Слънце в момента има, но е сходящ тригон. Много се бях отвяла в първия момента, защото наистина вярвам, че особено транзитите на Нептун, действат с голяма орбиса, защото са бавен и постепенен процес. В началото бях изключително заблеяна, даже направо се чудех какво да правя себе си, понеже можеше и главата да си забравя, енергия - никаква. Аз и по природа съм си така и доста интровертна и трудно забелязвам какво се сучва в околната среда, защото не ме интересува, обаче това беше лавъра на разсеяността ми. Гледах малко да променя отношението си към Нептун и фокуса на цялата ситуация и мисля, че най-накрая успях да си науча урока  и стигнахме до някаква договорка с него.  ;D Та сега усещам, че идва градивен период - откакто влязохме в 2014, определено се чувствам по-добре.

Относно питането на Lalitta - с това стрелчешко слънце и тоя квадрат между луна във водолей и венера в Скорпион, ми се струва, че има нужда най-малко от две, просто защото психически не може да съчетава вижданията си за двата главни женски архетипа - лунния и венериния  и ще ги търси на две различни места.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6250 -: Януари 04, 2014, 03:50:29 pm »

Сладурке, много ти е резонен въпросът. То е да ми извади очите, не само заради Слънцето, сигнификатор на мъжа/съпруга, ами и заради Нептун, който на мен ми е У7. Обаче не бях обърнала внимание. Мъж се появи, да. Не забелязахте ли подсмърчането ми по форума?  ;D

Когато Нептун стигна точния градус на Слънцето за първи път, имах натрапчива фантазия, че живея в друг град, обаче сама. Това ме поразтревожи, защото бях в съвместно съжителство повече от десетилетие. Опитах се да поразсъждавам известно време какво не ми е наред във връзката, но не можах да разбера. После изведнъж сякаш една гъба изтри всичко това и напълно си забравих дилемата. В същият момент Сатурн у5 се върна върху Плутон и реших да се женя. Няколко месеца преди това, значи аспектът на Нептун съм го усещала от няколко градуса по-рано (предполагам е нормално, като се има предвид, че Нептун ми управлява и Слънцето), имах други фантазии, но дори не мога да ги нарека фантазии, бяха като проблясъци, flash back от... де да знам откъде. За известен период получавах такива проблясъци от по няколко секунди, за което време ме нямаше в нормалната реалност, случваше се дори зад волана. В тези проблясъци виждах мъж без лице. Можех да определя възрастта му, външния му вид, излъчването, социалния статус, характера, стила на обличане, интелекта, но без лицето. Проблясъците бяха символични, а не от някаква конкретна реалност. В тях той ме видя, забеляза ме и след това видя право в мен всичко онова, което никой не беше виждал до тогава. Придобих и точно усещане за естеството на отношенията ми с този мъж, въпреки, че не го бях срещала. Това също спря и напълно го забравих за няколко месеца. А и нали реших да се женя. Това го реших на първия точен аспект Нептун/Слънце. Тогава се появи Мъжът. Същият като в проблясъците. Само че аз изобщо така и не разбрах. Нито пък той. Никой от нас не е имал такова мислене, всеки в дългогодишната си връзка. Омъжих се на Сатурн У5 върху Спика. Осъществихме го много бързо след решението, защото беше само едно по-официално подписване с родителите. Две седмици след подписването, изведнъж "изтрезняването" за което споменах... разбрах, че връзката ми е приключила още преди няколко години, но не е имало кой да забележи. А и факт, преди да опитаме за наследници, нямаше и как да разберем. Това обаче не ме отчая, аз бях решила, че ще живея с този човек, дето се вика, половината живот съм с него и така. След още два месеца на последното минаване на Сатурн У5 върху Плутон, отново се появи Мъжът, и проблясъците придобиха конкретната реалност. И пак дълго време никой се не усети. Много вътрешни бариери имахме, много сме сатурнови. Само разни нептуниански прояви ни обърнаха внимание, то не бяха сънища, то не бе телепатия, синхоничност... яко се беше напънала Вселената, да не кажа нещо по-нецензурно. Ако ти не ме беше попитала, нямаше и да се сетя за това. Съвпадът Нептун/Слънце, както и Плутоново-Сатурновата инвазия срещу Венера и Луна/Меркурий, напълно разрушиха всичко, каквото можеш да се сетиш в личния ми живот. С благоверния продължаваме да живеем заедно, но сме вече само като съквартиранти почти от тогава. С Мъжът прекъснахме връзка преди една година, но продължавам да го обичам и да си е Мъжът. Интересно е, че знам, че и той ме обича, всъщност прекъсване на връзка не е много правилно да се каже, просто не се виждаме, но някаква странна заобиколна интернет връзка има. Скоро ще разбера какво ще стане, защото прогр.Луна ми влиза сега в 8 дом, а и Нептун вече си свърши работата - преформатира ми не само партньорските отношения, но и нагласите ми към връзките и мен самата. Доколкото виждам вече няма да се върне на градуса на Слънцето ми. Мога само още малко да му се порадвам на Нептунчо и после вече... ще ми липсва. Въпреки "трагедията", всичко беше някак омекотено, нежно, леко, сладко, абе невярна болест. Аз повече си давах зор, отколкото ми даваха. Нептун ми подари много време на морето, във водата, на свобода, въздух и слънце. Не мога да избегна и това, че в известна степен разбрах, преживях какво е това духовна, безусловна обич. Даже не само към него, ами и към законния, и към всички хора. Способността да обичаш е универсална и се развива, както едно умение. Отношенията и с двамата ми родители се промениха чувствително и помръднаха в положителна посока. Намерих много голяма сила в себе си, особено на точните аспекти. И най-важното, преди транзита на Нептун бих се определила най-вече като агностик. Сега съм силно набожна, не религиозна. Връзката с така наречения Бог, който всъщност е една огромна сила във всеки от нас, стана централна на живота ми и единствен опорен стълб, но напълно достатъчен. Знам, че правя много голямо саморазкриване в момента, не е най-комфортното нещо, но ми се струва, че всички, които ще го имате този аспект, можете да извлечете нещо за себе си, което да не е учебникарско.

« Отговор #6251 -: Януари 04, 2014, 08:09:12 pm »
Относно питането на Lalitta - с това стрелчешко слънце и тоя квадрат между луна във водолей и венера в Скорпион, ми се струва, че има нужда най-малко от две, просто защото психически не може да съчетава вижданията си за двата главни женски архетипа - лунния и венериния  и ще ги търси на две различни места.

Благодаря ти, ThunderGoddess! Ще се радвам да прочета още мнения по картата.  :thinking:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #6252 -: Януари 06, 2014, 05:13:25 pm »
Моля за коментари по тази карта:

*

Uran

• 6041
« Отговор #6253 -: Януари 06, 2014, 07:21:22 pm »
Замяната на агностизма с Вяра, не е ли било, за да запълни вакуума след раздялата? Дозата морфин, за да няма усещане за пропиляно време, загуба, болка?
Хубаво пишеш. Правиш го и за нас, но и за себе си. Така въвеждаш някакъв ред, йерархия, разбиране.
« Последна редакция: Януари 06, 2014, 10:33:38 pm от Uran »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6254 -: Януари 06, 2014, 08:56:55 pm »
Здравейте  :blink: Това е картата на сина ми. Вероятно някои от вас са я виждали.

Някой вижда ли причина това дете да е толкова приспособимо и общително?
Фиксирани оси, Сатурн на АЦ, квадратирана Луна, воден Меркурий... Слънце в 12 дом - всичко говори за свитост и трудни лични отношения. Нептун на ДЦ дава заблуди за другите, но едва ли е само това. Картата крещи за стабилност, уседналост, семейни ценности и внимание.
А той се вписва във всяка ситуация. Приятелства завързва невероятно бързо и промените не го стресират. Днес беше за пръв път в нова детска градина. Върна се безкрайно щастлив. Аз си представям себе си в това положение - щях да не искам да ходя, да рева, да стоя и да гледам другите...

Сигурно има нещо, което аз не виждам.... Не може един Лъв да е само, има толкова други неща..... :-\
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #6255 -: Януари 06, 2014, 09:02:56 pm »
Гледала ли си есенциални/аксидентални качества на планетите из зет-а горе-долу как се държат? Като се вземат предвид декади, дуоди и други позиции, много неща стават ясни, които не са толкова видими на първи поглед. Наби ми се на очи просто Меркурия, защото и моя е в същата декада и знам, че по древните е Меркуриева, по новите трябва да е Уранова, та си е общителен и приспособим, както е воден.

ПП: И друго - по Лиз Грийн и Саспортас, а и чисто погледнато от психологическа гледна точка, различните планетарни принципи започва да се изявяват на съзнателно ниво всеки след определени навършени години. Идеята ми е, че може още да не се е свързал със Сатурна и куп други неща по картата си, та коренно може да се промени през годините, аз някъде 5-6ти клас успях да си намеря Козирожкото в мен.  ;)
« Последна редакция: Януари 06, 2014, 09:10:27 pm от ThunderGoddess »

*

Uran

• 6041
« Отговор #6256 -: Януари 06, 2014, 09:06:08 pm »
Това, че ходи на градина без да мрънка и е ОК, не ознава непременно "неуседналост". Казвам го от личен опит- лъвска майка, чието отроче има Луна  в съвпад ИЦ. :)
Той може да си общува с различни хора и в същото време да има силна необходимост от пристан.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6257 -: Януари 06, 2014, 09:11:29 pm »
Така е. Но е удивително приспособим. Сега, нали го наблюдавам - виждам за какво иде реч. Знам му картата. Аз очаквам друго от него. Но не би.
Всяко дете си е с проблемите, всяка възраст също. Как да ти обясня какво наблюдавам? Това поведение не е характерно за фиксираните.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6258 -: Януари 06, 2014, 09:14:02 pm »
Дъщеря ми също е фиксаж отвсякъде - неподвжни слънце (управител на асцедента), асцедент и луна. Изключително комуникативна е, общителна, много отворена към другите деца, даже прекалено според мен.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6259 -: Януари 06, 2014, 09:17:28 pm »
Нали.... И по-странното е, че не реагира негативно на промените. Обича да пътува, да има някаква промяна...
Сладурка, и дъщеря ти ли е така?

А Шопенхауер