Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857990 Прегледи
*

holanda

Re:Натални карти - практикум
« Отговор #1680 -: Април 24, 2010, 09:31:50 pm »
еххх..начи ;).... и аз имам Луна секстил Юпитер и още един секстил с Марс,но се оказва,че да имаш каре било по на оферта :angry: ;D ;D ;D.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1681 -: Април 24, 2010, 09:33:44 pm »

ти нали искаш да си лъв, гледай от мен и се учи.. :P

Не ща-това вече съм го минал- К12 в Лъв, ЮЛВ в 5ти дом  :mellow:

По-скоро може аз да те науча на това онова  ;D

Исках само да изглеждам и успях  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1682 -: Април 24, 2010, 10:07:06 pm »

юлв-то ти е почти на К6, а моето е в лъв, така че..
според някои мога да те науча и как да си общуваш със седмия си дом, т.е. с рибките  ;) :P

Почти,не значи вътре  :mellow: Това съм го изследвал ли изследвал-работи си по 5ти.

А за Рибките-ми че какво да си общувам с тях,те нека първо решат в коя посока ще плуват,че ги гонят противоположни течения :

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1683 -: Април 24, 2010, 10:13:02 pm »
Луна в аспект с Марс и особено Юпитер никакви задръжки не може да даде според мен.

Така ли-ми че аз значи трябва да съм живото доказателство (с тригони към Марс/Юпитер)  :-[

В случая, визиран от жълтолилавата го имах предвид.  :blink: Що го вадиш от контекста. Ти задръжки в секса имаш ли и по Луна ли ги търсиш?  :P

И по принцип Луна в аспект с Юпитер е лакомница, не я стяга нещо толкова, че да се държи здраво.  ;D Марс само помага това да се изяви допълнително.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1684 -: Април 24, 2010, 10:15:46 pm »
Почти,не значи вътре  :mellow:

Я си го вкарал, той взел че не влязъл. Та така е с шестия ти дом.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1685 -: Април 24, 2010, 11:01:37 pm »
Почти,не значи вътре  :mellow:

Я си го вкарал, той взел че не влязъл. Та така е с шестия ти дом.  ;D

:57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: , ей хорааа! смилете се ,молА ви се ,умиргам от смях......
дай само главичката на Раху , пък Кету на опашката....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1686 -: Април 28, 2010, 01:00:44 am »
Извинявам се предварително, че нахълтам така. Тотално съм боса на тая тема с астрологията. Преди години една жена, която се интересуваше от тези неща, ми разгледа набързо разположението на планети и т.н. и беше много впечатлена, но за съжаление не ми обясни нищо (нямаше време). До сега ме човърка какво толкова я шашна. Ако някой може да ми каже нещо по въпроса (или по- скоро да има желание, защото до колкото забелязвам сте доста навътре в нещата), ще съм му изключително благодарна.
Родена съм на 08.09.1985г. в 23:55 София

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1687 -: Април 28, 2010, 01:13:39 am »
Прехвърлям отговора си от другата тема тук.

Качвам картата с градусите.
Утре който иска, може да я разгледа...
Аз лично на пръв поглед не съм впечатлена от нищо, освен че има Луна в Рак в първи дом в опозиция с Нептун, тригон с Плутон и секстил с Меркурий (управителя на Асцендента), което по принцип предполага чувствителност, интуитивност, впечатлителност, добра памет...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1688 -: Април 28, 2010, 01:23:11 am »
Извинявам се предварително, че нахълтам така. Тотално съм боса на тая тема с астрологията. Преди години една жена, която се интересуваше от тези неща, ми разгледа набързо разположението на планети и т.н. и беше много впечатлена, но за съжаление не ми обясни нищо (нямаше време). До сега ме човърка какво толкова я шашна. Ако някой може да ми каже нещо по въпроса (или по- скоро да има желание, защото до колкото забелязвам сте доста навътре в нещата), ще съм му изключително благодарна.

картата е интересна от гледна точка на това ,че повечето  планети са под хоризонта. с изключение на юпитер ,нептун и хирон.
натоварени са 4-ти и 6-ти дом.
асц.то е близнаци , адсц е стрелец почти в съвпад с уран в стрелец.управителя на асц. се намира в 4-ти дом.
струва ми се ,че вероятно имаш проблеми с партньорствата ,с изразяването на емоцийте и привличаш раними и не до там искренни партньори. възможно е те да са обвързани или да те лъжат дълго време ,преди да си отвориш очите за истината.
ориентирана си към трудните и сложни неща в живота.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1689 -: Април 28, 2010, 01:27:29 am »
Цитат
струва ми се ,че вероятно имаш проблеми с партньорствата ,с изразяването на емоцийте и привличаш раними и не до там искренни партньори. възможно е те да са обвързани или да те лъжат дълго време ,преди да си отвориш очите за истината.

доста верни неща... хмммм... да не кажа 100%...
А това с Хирон-а? Може ли да се каже нещо за положението му?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1690 -: Април 28, 2010, 01:45:35 am »
Цитат

доста верни неща... хмммм... да не кажа 100%...
А това с Хирон-а? Може ли да се каже нещо за положението му?

а ти как мислиш? мога ли? ;D ;D ;D
най-важните преживявания са свързани с онзи дом в който поада хирон в натала. при теб той е почти в съвпад с асц ,откъм 12-ти дом ,но тук е и СЛВ ,в 12-ти. 12-ти дом се свързва с тайните неща ,с кармата ,със скритите врагове с изолацията...
пътя на душата ,болката и страданието ,както и лечението им се свързва с твоя 12-ти дом.
просто не виждам друг начин освен да настроиш сетивата си към изучаване на мистицизъм ,на езотерика на окултни науки.чрез това можеш да придобиеш опита да лекуваш себе си и ранимата си душа ,както и да помагаш на близки до теб хора ,които не мисля ,че са много в реалността.
склонност към задълбочено изучаване ,както и това ,че си любознателна ще ти помогне в усвояването на "материала" по 12-ти дом и по хирон

« Отговор #1691 -: Април 28, 2010, 01:57:42 am »

просто не виждам друг начин освен да настроиш сетивата си към изучаване на мистицизъм ,на езотерика на окултни науки.чрез това можеш да придобиеш опита да лекуваш себе си и ранимата си душа ,както и да помагаш на близки до теб хора ,които не мисля ,че са много в реалността.
склонност към задълбочено изучаване ,както и това ,че си любознателна ще ти помогне в усвояването на "материала" по 12-ти дом и по хирон

да, и аз не видях друг начин и от няколко години понавлизам по малко и постепенно. ;D
да, близките не са никак много, а и не искам да са повече.
а за "материала"... май имам още доста "материали" преди това да усвоя, за да се впусна в това.

Възхищавам ви се. На мен ми се струват толкова сложни тези неща. Поправете ме, ако греша, ама ми се струва, че тези знания не се придобиват лесно и бързо.
Благодаря ти много, Марая, за отзивчивостта и гостоприемството.
« Последна редакция: Април 28, 2010, 02:03:17 am от naturu »

*

Марая

• 28287
« Отговор #1692 -: Април 28, 2010, 02:31:17 am »

да, и аз не видях друг начин и от няколко години понавлизам по малко и постепенно. ;D
да, близките не са никак много, а и не искам да са повече.
а за "материала"... май имам още доста "материали" преди това да усвоя, за да се впусна в това.

Възхищавам ви се. На мен ми се струват толкова сложни тези неща. Поправете ме, ако греша, ама ми се струва, че тези знания не се придобиват лесно и бързо.
Благодаря ти много, Марая, за отзивчивостта и гостоприемството.

моля! и добре дошла сред нас!
нищо не е лесно ,но си заслужава труда! :blink:
сложна е позицията на този волан в картата ти -нодалната ос 6-12. но с разбиране и правилна посока можеш да завъртиш волана и да тръгнеш навътре към себе си ,за да достигнеш до другите....
успех от мен! :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1693 -: Април 28, 2010, 09:41:18 am »

Сигурно я е шашнал факта, че може да имаш един ден съпруг чужденец. Ще имаш възможност да работиш извън България. А като се има предвид, че Марс съуправлява знака Скорпион на върха на 6-я ти дом и той е в съвпад с кралската звезда Регул......току виж си достигнала големи висоти в работата си.   ;D Ако някога работиш в партньорство с някого, не се доверявай, защото има предпоставки за финансови измами от негова страна и да се стигне до разрешаването на проблема в съда.  Храни се здравословно и ходи поне 2 пъти в годината на гинеколог. Предразположена си и към алергии, кожни проблеми и инфекции. Това от мен. Малко, ама от сърце.  :rolleyes:

« Отговор #1694 -: Април 30, 2010, 03:46:56 pm »
   Не ми се търси в нета да видя кво значи съвпад на Луна с Марс, според разни източници, но би трябвало ти да ни кажеш как го усещаш. По картата ти, както подхвърли Лили, имаш Кала Сарпа Йога - но това не бива да те плаши. Явно ти си усетила, че именно съвпада на Луната с Марс има да отработваш. Това, което допускам, че става с теб - блокиране на емоции, трудната им изява или действие преди да усетиш емоцията. Гадното е, че е в съвпад със звездата Алгол, никак няма да се учудя ако си страдала или страдаш от болести на душата. Маниакална депресия, панически атаки, депресивни състояния.....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1695 -: Април 30, 2010, 03:58:34 pm »
здравей belika  и добре дошла  :blink:

тоя съвпад на Луната и Марс на К8 според мен ти дава енергетиката на силни интуитивни проблясъци в предвид и натоварения 8 дом и опозето с Нептуна. явно трябва да учиш както и правилно си се насочила към астрологията. ако правилно разпределяш енергията си и я канализираш в нещо градивно според мен не би имала никакви емоционални проблеми  :blink:

ма аз не съм астролог, тъй че не ми обръщай много внимание  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1696 -: Април 30, 2010, 04:13:12 pm »
Същия съвпад и в същия градус има и в картата на друга наша съфорумка. Но там участва и Сатурн, а пък и се случва в друг дом, 11ти. А от 11ти до 8ми дом има огромна разлика. Самият съвпад се намира в една от трудните накшатри - Криттика, но тя съдържа в себе си и потенциала за духовен растеж, ако енергията се използва градивно.
Имайки предвид, че възлите са по оста 12/6 дом, акцентът върху 8 дом в джйотиш картата може да се "проработи", както е прието да се казва, чрез изучаване на окултни, езотерични науки, вкл. и астрологията. Същото потвърждава и позицията на Меркурий и Сатурн в 10 дом в джйотиш картата, особено предвид домовете, които управляват тези две планети /Меркурий - 9ти и 12ти, Сатурн - 4ти и 5ти, т.е. Раджа йога карака, планета със "специален" статус/. При така акцентиран 8 дом не е изключено да има силен интерес към дълбините на човешкото подсъзнание, затова в предишния си постинг вметнах онова за психологията. Също така медитативни и йогически практики, тантра.
Не се занимавам активно с ураническа астрология, сметнах набързо само някои по-важни мидпойнти и изскочи интересна връзка - Меркурий/Уран = Хирон. Доколкото този мидпойнт има пряка връзка с астрологията и заниманията с нея, връзката му с Хирон може да предолага използване на някои алтернативни начини и техники. Или самият интерес към астрологията да е бил провокиран от някоя хиронова тема, т.е. търсене на лек за някакъв психологичеки проблем, след травматично преживяване, загуба или духовна криза...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1697 -: Април 30, 2010, 04:27:24 pm »
Кала Сарпа Йога ли е това? Разположението на планетите в моята карта е почти идентично и останах онзи ден с впечатлението, че е Амрита, явно не съм разбрала добре.  :rolleyes:  Възлите ми са по 11/5 - северен/южен, а под хоризонта са само Нептун и Хирон, но нали тях ги нямаме предвид. Уран пък е в 12 дом, но също не участва. И какво е моето?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1698 -: Април 30, 2010, 04:43:01 pm »
По оста Дева/Риби са ти в джйотиш картата, Раху в 12 дом и Кету в 6ти. При теб всички планети са концентрирани в четири дома - 8ми, 9ти, 10ти и 11ти, но най-силна есенциално е Луната.
Общо взето тази планетна йога не се среща чак толкова рядко, затова са важни детайлите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1699 -: Април 30, 2010, 04:48:42 pm »
Благодаря, поне да знам каква йога съм.  :P Останах с впечатлението, че е другата.