Не знам доколко надежден резултат дава този метод. Понякога може да има съответствия, понякога не чак толкова...
В картата на втория съпруг на майка ми, например, има две планети в 4 дом, които нямат нищо общо с професиите на двете му съпруги.
Ако се гледат аспектите на управителя на ІС с планетите от септенера, наистина може да се намери съответствие.
Той е с Меркурий в 7 дом, първата му съпруга е била със Слънце в Дева, а втората с Меркурий в първи дом.
Меркурий е в Козирог, в точен квадрат с Юпитер. Първата съпруга е била преподавател /учителка/, впоследствие след вълна съкращения се преквалифицира и работи като икономически сътрудник в корабна агенция (Меркурий + Юпитер).
Втората съпруга е икономист по образование, в сферата на търговията, но профилът е Обществено хранене. Специалността отново има връзка с аспекта между Меркурий и Юпитер, самата професия обаче е по Луна. А ако се гледа 9 дом в неговата карта за втори брак, тогава би трябвало 10 дом на втората съпруга да е неговия 6 дом. Там стои Нептун. По принцип Луната се свързва с общественото хранене и ресторантьорството, Нептун се свързва с медицина, фармацевтика... Интересното при втората съпруга е, че по време на обучението във ВУЗ-а са имали задължителна медицинска подготовка и след дипломиране им се издават удостоверения за квалификация на медицинска сестра. Въпреки това тя не е работила никога в сферата на медицината, но затова пък е била редовен клиент на болнични заведения и в повечето случаи безработна. По Нептун е безработицата. През целия им брак не е работила нито един ден, беше домакиня.
Юпитер в картата му се намира в 11 дом, а там са децата на партньора. Собствени деца той няма. Юпитер е в точен тригон с господаря на АС /Луната/ - приема децата на съпругите като свои, подкрепя ги. Забелязвам, че Юпитер в 11 дом много често дава привързаност към чужди деца, ако липсват свои. Проследявала съм го и в други хороскопи.