Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861434 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #1920 -: Май 19, 2010, 10:29:21 pm »
И върти съпруга на малкия си пръст... той е Раче, с три години по-млад от нея. Сатурн в 7 дом. ;D
   ;D ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

missKapriz

« Отговор #1921 -: Май 19, 2010, 10:31:19 pm »
Само така изглежда със сатурн в 7 ,повярвайте ;)Сатурн какво е-ограничение,а 7-партньорствата.та кой кого???

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1922 -: Май 19, 2010, 10:33:29 pm »
не вярвам да живее много спокойно.
марс в първи дом на опозе сатурн в 7-ми.
и уран на мц...

Нямам представа.
Живее в голям апартамент със съпруга и родителите му... Доколкото знам, не се разбира много със свекърва си. Она е със Слънце в Козирог върху братовчедкиния Марс, та сигурно можеш да си представиш как е...  :blink:
Но има отвратителен, много властен характер. И върти съпруга на малкия си пръст... той е Раче, с три години по-млад от нея. Сатурн в 7 дом. ;D

това не винаги означава по-възрастен партньор!
може да бъде и по-мъдър! ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1923 -: Май 19, 2010, 10:37:22 pm »
В интерес на истината, нейният съпруг за възрастта си е доста отговорен човек, те се ожениха млади. Тя беше на 24, значи той трябва да е бил на 21. Беше изпаднала в криза, че остава "стара мома", чак тръгва по гледачки...
А той е много свястно, чувствително, интелигетнто момче, работи на две места, за да й угажда на нея. Със Слънце в първия градус на Рак и Луна в Козирог, 22.06.1978.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1924 -: Май 19, 2010, 10:39:04 pm »
В интерес на истината, нейният съпруг за възрастта си е доста отговорен човек, те се ожениха млади. Тя беше на 24, значи той трябва да е бил на 21. Беше изпаднала в криза, че остава "стара мома", чак тръгва по гледачки...
А той е много свястно, чувствително, интелигетнто момче, работи на две места, за да й угажда на нея. Със Слънце в първия градус на Рак и Луна в Козирог, 22.06.1978.

ха,брат ми е роден на 22.06. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Santi

« Отговор #1925 -: Май 20, 2010, 12:08:01 am »
Пускам натала на сестра ми, интересна личност е, пък да видим какво ще кажете за нея http://prikachi.com/files/1595036i.jpg .

*

Марая

• 28287
« Отговор #1926 -: Май 20, 2010, 12:15:41 am »
Пускам натала на сестра ми, интересна личност е, пък да видим какво ще кажете за нея http://prikachi.com/files/1595036i.jpg .

контактна и комуникативна личност ,с многообразни и разнородни интереси. изключителен афенитет към ценностите и към собствените вещи.
интересен и интензивен живот с чести промени и чести смени на отношението към околните.
чувствителна и интуитивна ,харизматична.обожава непредсказуемите ,странни и нетрадиционни личности . повечето и контакти са такива. има силно изразено чувство към дома. хармонията в душата и в дома са важни за нея.вероятно има усет  и е добър дизайнер в собствения й дом....

« Отговор #1927 -: Май 20, 2010, 06:54:01 am »
тр.марс върху съвпада марс/венера квадрат плуто, то не беше любов , то не беше болка
венерка упр. интерсептирани везни в 5 и 12, а марс интерсп.овен 11  :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1928 -: Май 20, 2010, 10:51:36 am »

Забелязвам, че напоследък се появяват доста карти със стрелешко-близнашки акцент. Или АС по оста Стрелец-Близнаци, или светила там, или други лични планети. Уран и Сатурн са ги ръчнали здраво.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1929 -: Май 20, 2010, 10:55:52 am »
Забелязвам, че напоследък се появяват доста карти със стрелешко-близнашки акцент. Или АС по оста Стрелец-Близнаци, или светила там, или други лични планети. Уран и Сатурн са ги ръчнали здраво.  ;D
Огън! Служба не остана!  ;D
Последните градуси преди отпускането на хватката явно са най-напечени. Или понеже вече просветва в края на тунела им се връщат силите да се питат "А сега накъде?"
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1930 -: Май 20, 2010, 10:58:45 am »
Накрая е най-трудно винаги.  :rolleyes:

Аз отвсякъде все съм обградена с внимание от Уран и Сатурн, да му се не види. И сега ги усещам и после не се знае какво ме чака. Ади дано да е за хубаво.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1931 -: Май 20, 2010, 11:05:36 am »
А относно Уран близо до МС и тау-квадрата в картата на братовчедка ми, има къде да ги проработва.
Работи в болница като акушерка, има и нощни дежурства. А раждането, както знаете, не е много приятна гледка, съпроводено е с болка и стрес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1932 -: Май 20, 2010, 12:59:46 pm »
Огън! Служба не остана!  ;D
Последните градуси преди отпускането на хватката явно са най-напечени. Или понеже вече просветва в края на тунела им се връщат силите да се питат "А сега накъде?"

ами никак не са ориентирани- изтощени са да си повтарят, че "още малко" и ще стане това, което искат
айде, да му мисли кардиналния кръст ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Divna

« Отговор #1933 -: Май 20, 2010, 01:39:10 pm »
Къде да търсим най-ниско поставената планета в радикса?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1934 -: Май 20, 2010, 01:42:40 pm »
С най-малко есенциални достойнства, да не е ъглова, да не е в гокленова зона...
Иначе планета в съвпад с ІС се намира в долна кулминация, в "дъното" но хороскопа, но далеч не е най-слаба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1935 -: Май 20, 2010, 01:47:19 pm »
Иначе планета в съвпад с ІС се намира в долна кулминация, в "дъното" но хороскопа, но далеч не е най-слаба.

Правиш ли си труда винаги да изчисляваш статуса на планетите? Интересно ми е, щото аз гледам да определя доминантата примерно, ама до там и си оставам. Нивгаш не ги смятам до дъното.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #1936 -: Май 20, 2010, 01:51:51 pm »
Благодаря, Лили!

И аз мислех за планетите около ИЦ.
Бях чела някъде, че едни от най-важните планети в радикса са най-високо поставената и съответно най-ниско.
На мен Меркурий ми е най-високо поставената, а Марс най-ниско. Но нито Меркурий, нито Марс ги чувствам като силни планети в радикса.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1937 -: Май 20, 2010, 01:54:38 pm »

Правиш ли си труда винаги да изчисляваш статуса на планетите? Интересно ми е, щото аз гледам да определя доминантата примерно, ама до там и си оставам. Нивгаш не ги смятам до дъното.

това според мен е най-важното в радикса...по западната астрология.
не знам как е в Джойтиш... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1938 -: Май 20, 2010, 02:04:02 pm »
Правиш ли си труда винаги да изчисляваш статуса на планетите? Интересно ми е, щото аз гледам да определя доминантата примерно, ама до там и си оставам.

Не, просто нямам време за това.
То има астрологични програми, дето смятат афетики, но не разчитам на тях. Има различни системи, школи, никога не знаеш коя е най-точната. Най-невероятните афетики, които съм виждала, са вадени именно от астрологична програма и то от астролози с претенции за професионализъм.
Ако искам да изчисля афетичния статус на планетите по класическа система, просто ползвам табличката с терми, фасове, триплицитети и т.н.
От гледна точка на модерната астрология е важно да се отчете и кои домове управлява дадена планета, дали сред тях има ъглови, дали диспозира светилата или стелиум /ако има/, а не само дали е силна или слаба есенциално.
Както беше казал навремето другаря Ynok във форума на астрогалакси, слаба есенциално планета в съвпад с ъгъл ще се изявява силно в живота на родения, но не винаги с най-добрите си качества.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1939 -: Май 20, 2010, 02:04:16 pm »
..това с есенциалните качества ми е доста сложно...кое, как, кога..... :-\..и точно пък за най-слабо поставената планета....планета перигрин понякога(зависи от другите планетни позиции) може да е най-лошото положение.....
..сори за въпросите тъпи...ама има ли някаква система конкретна....как точно ги определяте тези неща....става още по-сложно...като се замисля, че има разлики според школи и автори...и т.н....
някой ??
:-[