Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860988 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2220 -: Юни 26, 2010, 08:28:54 pm »
Опааа, Луна затисната между два малефика. И те не са цвете за мирисане, дори овенската е за предпочитане.  ;D

Мама Яя, на тоя сигурно целият свят му е крив - Луната се отделя от Марс и прави сходящ съвпад със Сатурн, има и партилен квадрат с Меркурий /упр. на АС/, Слънцето е в съвпад с Уран и разходящ квадрат с Марс.

Мдааа, Луна квадрат с Меркурий, Слънце и Уран в квадрат с Марс, Юпитер в квадрат с Плутон. Меркурий в квадрат със Сатурн не го ли прави заядливец? Че е и нервак...Работил ли е някога в чужбина? Венера на трон във 2 дом управлява 9. Може да си вземе и богата жена, ако рече да се ожени втори път и да го дундурка.

*

holanda

« Отговор #2221 -: Юни 26, 2010, 08:29:11 pm »

Крив му е, не ме питай с какво се оправям, дори и след развода!
аз няма да казвам какво си помислих,след като прочетох това  :93:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2222 -: Юни 26, 2010, 08:31:01 pm »
ммм да, само гледай да не те хванат, казва моята Венера в Близнаци в опозиция на Нептун! ;D
  Много е важно да попаднеш на някой, дето ще се прави че не те вижда. Щото тръгнем ли да се следим, нЕма начин да не се хванем.  ;)

« Отговор #2223 -: Юни 26, 2010, 08:33:39 pm »
И е много егоцентричен в отношенията с партньора, така сигурно избива комплексите си с жените.

10+
нямам какво повече да кажа. Както каза Скарлет, и аз не съм цвете, но там положението е направо трагично. Нищо лошо, аз съм го обичала, но пък моята Венера е в съвпад с неговия Сатурн и СЛВ. Аз бях тази, която искаше всичко да е наред и постоянно ревеше, но "лош късмет" или "нищо не става на земята, без да е написано на звездите"  ;)

*

holanda

« Отговор #2224 -: Юни 26, 2010, 08:35:19 pm »

що бе сподели нали ще се женим ..   :57:

ще споделя,ама ти вземи сподели първо дали ти е крив и на теб..света,де.. :P

и давай да бегаме от тая тема,че си говорят за сериозни неща ;D

« Отговор #2225 -: Юни 26, 2010, 08:35:49 pm »

Няма да ти казвам как се смях като го прочетох и аз сега  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2226 -: Юни 26, 2010, 08:42:39 pm »
А себичен ли беше?
Питам, защото според мен твърдението за "безпристрастността" на Слънце/Уран и Венера/Уран е поредният астрологичен мит. Тези аспекти понякога дават и нетолерантност, особено ако Луната е ранена от малефици. Зависи разбира се и от знака, в който са разположени. Имам наблюдения за Слънце/Уран в Скорпион, Венера/Уран в Скорпион и Венера в Овен в твърд аспект с Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2227 -: Юни 26, 2010, 08:52:54 pm »
Както каза Скарлет, и аз не съм цвете...

Ти да не се обиди? Аз също имам Овча Луна... ;D И аз не съм цвете....или по-точно - цвете съм, но от големите лайкучки.  ;D

« Отговор #2228 -: Юни 26, 2010, 08:56:19 pm »
Всичко, което казахте е вярно. Себичен, егоист, нервак, заядлив, обратно колело, както се казва, на всичко е контра, дори сега за детето - все проблеми ми прави.
Самодостатъчен, но със страх от самота - да е с някой да дели сметките. Да, хвана си друга жена, дори дете ще му се роди, но тя наистина печели повече, а той сега е без работа - има прогресивна Луна във втори дом.
Интересува се предимно от доброто мнение на другите за него, но вкъщи си пресмята с кого как да се държи, за да има изгода. Много лицемерен, не е двуличен обаче. Е, има и добри страни, но ги проявява само когато може да има полза от това  :blink:
Майка му ми казваше, че е много лош, но аз си мислех, че никога не би се държал така с жена си, все пак искаше да се женим, а после разправяше, че само касирал загуби от мен, разходно му било да има дете  ;D
Любовта е сляпа, а аз бях много глупава  :blink: никой не е застрахован, може пак да се увлека по такъв мъж - с този мой Марс в Лъв
Скарлет, за верни неща не се обиждам, мила, с тези Везни съм и малко обект7ивна  :P

« Отговор #2229 -: Юни 26, 2010, 09:22:21 pm »
Да, най-вероятно е склонна към контрол, потискане на емоциите и прекаленото им рационализиране, но същевременно емоциите й са дълбоки..............

Аз доста се обърках), толкова точно, че е стряскащо. Като започна да мисля нормално ще отговоря по-умно, но искам да благодаря много на всички за отделеното време........... Много голяма част от написаното дотук е вярно.
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 10:32:30 pm от Лови-раци)) »

*

abroad

« Отговор #2230 -: Юни 26, 2010, 09:58:41 pm »
Питам, защото според мен твърдението за "безпристрастността" на Слънце/Уран и Венера/Уран е поредният астрологичен мит. Тези аспекти понякога дават и нетолерантност, особено ако Луната е ранена от малефици. Зависи разбира се и от знака, в който са разположени. Имам наблюдения за Слънце/Уран в Скорпион, Венера/Уран в Скорпион и Венера в Овен в твърд аспект с Уран.

Не обичам да давам оценка за себе си, щото не е безпристрастно ;D, но този път ще наруша правилото, като потвърждение на твърдението:

Слънце/Уран - Козирог/Везни
Венера/Уран - Водолей/Везни
Луна/Уран - Рак/Везни
Марс/Уран - опозиция, макар и не знакова, но действаща
У АС във Водолей

Себична съм, да
Но, виж, с безпристрастието имам проблем и най-вече с близките...
Ако смятам, че нещо е нередно или грешно, или несправедливо и т.н. няма значение какъв си ми и кой си точно - реакцията ми е идентична и  в синхрон с мисленето :lol: Няма да отредя в твоя полза, само защото те харесвам или си ми близък, или те обичам. Същото важи ако работя, например с някой към който храня по-специални чувства или отношение - обективността в работата надделява, в къщи вече е друга бира...
И не дай боже да съм ти началник в тая връзка, ще си отнесеш последиците и няма да бъда пристрастна.
Не казвам, че е правилно, само отчитам фактите.

Имам само едно допълнително наблюдение за влиянието на Уран, подобно на това, но в мъжка карта, със Слънце във Водолей - проявата е същата

Дано съм послужила в името на практиката и изследване на реакциите :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2231 -: Юни 26, 2010, 10:08:57 pm »

И не дай боже да съм ти началник в тая връзка, ще си отнесеш последиците и няма да бъда пристрастна.

Същата съм в това отношение, често близки хора ми се сърдят за това ми качество. Трябва да видя на кое в картата ми се дължи.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #2232 -: Юни 26, 2010, 10:14:00 pm »
Аброад,дали Сатурн в 7 не е причината-аз също не се ръководя от това кой кум,кой сват-казвам каквото смятам за правилно.Може ли Сатурн в 7 дом да е този,който ни кара да се стремим към справедливост във взаимоотношенията си,без оглед на това,кой колко ни е близък

*

abroad

« Отговор #2233 -: Юни 26, 2010, 10:15:49 pm »

Същата съм в това отношение, често близки хора ми се сърдят за това ми качество. Трябва да видя на кое в картата ми се дължи.

Потвърждава ми се и от ведическата карта, но индийците са доста по-крайни в изказа си ;D
Между другото, откак съм го осъзнала опитвам да го преодолея поне частично, не е особено приятно за близките, а и в крайна сметка животът е несправедлив, що аз да се потя да гоня Михаля и да измервам силата на вятъра :lol:

*

abroad

« Отговор #2234 -: Юни 26, 2010, 10:22:21 pm »
Аброад,дали Сатурн в 7 не е причината-аз също не се ръководя от това кой кум,кой сват-казвам каквото смятам за правилно.Може ли Сатурн в 7 дом да е този,който ни кара да се стремим към справедливост във взаимоотношенията си,без оглед на това,кой колко ни е близък

Мисля, че не
Сатурн в 7ми има по-други проявления, според мен, а именно:
 - недоверие и суров подход към отсрещния
 - първото, което виждаш в другите е "лошото", и ако съумееш да го преглътнеш, то човекът става
 - предпазва те от плужеци, използвачи и секви такива твари
 - в инитмните взаимоотношения те прави суров, нищо че отвътре всъщност може да ври и кипи
 - на пръв, а и втори поглед изглеждаш "страшен" за околните, студен
 - общо взето на пръв поглед си стряскащ за огледалото ;D

*

Divna

« Отговор #2235 -: Юни 26, 2010, 10:43:35 pm »
Само да допълня за Сатурн в 7 дом, основно кара притежателите му в картата да се чувстват много отговорни към партньора (партньорството). Може да даде по-късен брак, по простата причина, че тук се подхожда много предпазливо и също често хората предпочитат да остават сами, отколкото да са с някой друг. Предпочита се компанията на по-възрастни хора.
Тук или има стабилен брак или няма никакъв - формален брак за притежателя на Сатурн в 7 дом не съществува.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2236 -: Юни 26, 2010, 11:00:05 pm »
Няма да отредя в твоя полза, само защото те харесвам или си ми близък, или те обичам.

То и аз съм така, без да имам планети във Водолей.
Навремето чух от една колежка "Овен и безпристрастност!?". Ето ти още един астрологичен мит, за пристрастността на Овните.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2237 -: Юни 26, 2010, 11:03:57 pm »
Интересува се предимно от доброто мнение на другите за него, но вкъщи си пресмята с кого как да се държи, за да има изгода. Много лицемерен, не е двуличен обаче.

Венера във Везни в секстил с Луна.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2238 -: Юни 26, 2010, 11:06:48 pm »
Навремето чух от една колежка "Овен и безпристрастност!?". Ето ти още един астрологичен мит, за пристрастността на Овните.  ;D

Освен, ако не става въпрос за стелиум в Овен.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2239 -: Юни 26, 2010, 11:08:52 pm »
Сатурн в 7ми има по-други проявления, според мен, а именно:
 - недоверие и суров подход към отсрещния
 - първото, което виждаш в другите е "лошото", и ако съумееш да го преглътнеш, то човекът става

И именно това са нещата, които нараняват отсрещния.
Имала съм връзка със Сатурн в 7 дом (в квадрат с Луната!) - много време трябваше, за да разчупим ледовете. В началото се държеше много отхвърлящо, нараняващо без да го осъзнава. С някоя друга сигурно щеше да си забие автогол веднага, аз обаче направих компромис. Но дали си е струвало не знам...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.