Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860524 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2240 -: Юни 26, 2010, 11:10:32 pm »
Навремето чух от една колежка "Овен и безпристрастност!?". Ето ти още един астрологичен мит, за пристрастността на Овните.  ;D

Освен, ако не става въпрос за стелиум в Овен.  :rolleyes:

Еми има изключения.
Същото, което разправят за финеса и деликатността на Везните - особено, ако има стелиум там.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2241 -: Юни 26, 2010, 11:14:40 pm »

И не дай боже да съм ти началник в тая връзка, ще си отнесеш последиците и няма да бъда пристрастна.
Не казвам, че е правилно, само отчитам фактите.

Същата съм в това отношение, често близки хора ми се сърдят за това ми качество. Трябва да видя на кое в картата ми се дължи.

Сатурн в 9 дом, мила. И двете го имаме.
Девети дом се свързва с реда и закона, а кой е по-строг съдник от Сатурн?
Сатурн е satya - истината.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #2242 -: Юни 26, 2010, 11:16:21 pm »

И именно това са нещата, които нараняват отсрещния.Имала съм връзка със Сатурн в 7 дом (в квадрат с Луната!) - много време трябваше, за да разчупим ледовете. В началото се държеше много отхвърлящо, нараняващо без да го осъзнава. С някоя друга сигурно щеше да си забие автогол веднага, аз обаче направих компромис. Но дали си е струвало не знам...

За нещастие не съм от хората, които могат да живеят с илюзията на Нептун, а толкова ми се иска, наистина.
Непрекъснато се самонаблюдавам, в жалки опити да се самоизуча и култивирам, понякога успявам, в повечето случаи не...
Наранявайки отсрещния, всъщност аз се самонаранявам, но не мога да се спра :-[

*

holanda

« Отговор #2243 -: Юни 26, 2010, 11:17:45 pm »
Еми има изключения.
Същото, което разправят за финеса и деликатността на Везните - особено, ако има стелиум там.  ;D

пък ако имаш асц. Везни с Марс/Слънце в 12 или 1 дом..си направо Виенско колело  :lol: ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2244 -: Юни 26, 2010, 11:22:11 pm »
Наранявайки отсрещния, всъщност аз се самонаранявам, но не мога да се спра :-[

Мен също са ме възприемали като отхвърляща без да имам Сатурн в 7 дом, а и нептунов акцент не ми липсва... Но механизмът е един и същ - предпазливост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2245 -: Юни 27, 2010, 07:56:00 am »

Да, най-вероятно е склонна към контрол, потискане на емоциите и прекаленото им рационализиране, но същевременно емоциите й са дълбоки..............

Аз доста се обърках), толкова точно, че е стряскащо. Като започна да мисля нормално ще отговоря по-умно, но искам да благодаря много на всички за отделеното време........... Много голяма част от написаното дотук е вярно.

това е жената, регистрирала се е..питайте си я нея, ако имате нещо, аз лично ви благодаря много за отделеното време и вниманието :)

Добре дошла при нас! Няма защо да се обърква, а да си направи равносметка. Ако има тя въпроси, да пита.  :58:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2246 -: Юни 27, 2010, 12:33:33 pm »

Имах си една идея за него.  :blink: Хич не търпи обаче и малко отклонение от правия път и не прави компромиси дори и за близките, ако нещо не му отговаря на морала и каузата на справедливост. Това може да бъде в очите на отсрещния една суровост, граничеща с жестокост. Само заради това обмислям въпроса да му позволявам леко да се вихри от време на време.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2247 -: Юни 27, 2010, 01:10:22 pm »

Имах си една идея за него.  :blink: Хич не търпи обаче и малко отклонение от правия път и не прави компромиси дори и за близките, ако нещо не му отговаря на морала и каузата на справедливост. Това може да бъде в очите на отсрещния една суровост, граничеща с жестокост.

Да, често така се възприема от околните. Суров и дистанциран.
Възприемат ме като "жестока" тези, които имат да работят по сатурновите теми в собствения си хороскоп, но обикновено ги проектират върху другите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2248 -: Юни 27, 2010, 03:03:08 pm »
Сатурн в 9 дом...
Девети дом се свързва с реда и закона, а кой е по-строг съдник от Сатурн?

хм, при мен Сатурн е също в 9-ти дом, в точен съвпад с Марс; и тия двамата са много близо до МС...

и тъй като Асц. е Скорпион свързвам това с необходимостта от изграждане/откриване/сътворяване на център на вътрешна сила в себе си...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2249 -: Юни 27, 2010, 05:09:30 pm »
Да, Сатурн в съвпад с Марс носи друга енергетика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2250 -: Юни 27, 2010, 07:41:06 pm »
А моята натална карта е доста разрушителна - вина, илюзия, лъжа, така ми казаха ... ако искате - погледнете :
http://prikachi.com/images.php?images/110/2271110W.jpg

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2251 -: Юни 27, 2010, 07:45:31 pm »
А моята натална карта е доста разрушителна - вина, илюзия, лъжа, така ми казаха ... ако искате - погледнете :
http://prikachi.com/images.php?images/110/2271110W.jpg

сигурен ли е часа на раждане? :-\
иначе липсата на земя в картата не може да се отрече , но това в никакъв случай не свързвам с вина,илюзий и пр....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2252 -: Юни 27, 2010, 08:11:17 pm »
не е толкова сигурен този час ..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2253 -: Юни 27, 2010, 08:14:35 pm »
не е толкова сигурен този час ..

не мога да бъда обективна. съжалявам!
иначе не ти е лесно чувства и емоций и спирачки мисли и анализи....и опит след опит.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2254 -: Юни 28, 2010, 02:50:14 pm »
Качвам картата на моя колежка. От доста време ми разказва за проблемите си вкъщи с родителите(видно от Лилитката в Рак), има син, но те пречат на отношенията й с него. Към настоящия момент се чуди дали да не приеме предложение за брак, само за да се махне от вкъщи, майка й я гони от там. Какви са вашите коментари?
Все пак Лилит съвпада със Слънцето й, а Венера със Сатурн, първи дом й е интерсептиран, Нептун, като управител на 7ми е в 4ти
Да не ви бърка, че качвам транзитна карта, просто така я изкарах.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2255 -: Юни 28, 2010, 04:32:07 pm »
Проблемите вкъщи не са обусловени само от позицията на Лилит, защото ако я изключим нея, къде ще търсим проблемите?
Има партилен квадрат на Марс в първи дом с Нептун в 4ти, има изгряваща Венера, има и Луна във Везни в съвпад с Плутон, управляващ ИЦ. Всичко това според мен говори за неумение да се наложи, особено по въпроси, свързани с бит и ежедневие. Като че ли все гледа са угоди на някой, за да получи положителна оценка (Венера в разходящ съвпад със Сатурн около АС). Има и Слънце и Юпитер в Рак в квадрат с Плутон, а той управлява ИЦ, Юпитер е съуправител на дома. Властен и взискателен родител има тук, но манипулативен /Плутон/ и вменяващ вина /Нептун/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2256 -: Юни 28, 2010, 04:54:15 pm »
А само като се гледат транзитите, трудно е да се каже дали да приеме предложението за брак или не. Ако бракът се сключва с единствената цел твоята приятелка да се махне от майка си, не се знае дали някой ден няма да й струва скъпо.
Понастоящем тя се намира в Саде Сати - тр. Сатурн в знака на наталната Луна. А транзитът на Сатурн активира и съвпада на Луната с Плутон, управляващ ИЦ в картата. Според мен наистина конфликтът с майката може да се задълбочи, ако не намери някакво решение, напрежението ще ескалира. Транзитните Юпитер и Уран са в опозиция с Луната в картата, а Луната е в съвпад с Раху, което ако не е показател за трудни отношения с майката, то поне за нужда роденият да се отдели, да се дистанцира от майката. Но наистина не е изключено отделянето, разривът да се случат в периода, когато тр. Сатурн и Уран активират Луната в картата, същевременно тр. Плутон прави квадрат към Луната. Скоро Сатурн ще мине във Везни, а напрежението може да ескалира, след като транзитният Марс премине в знака на наталната Луна.
Мисля, че разривът помежду им е почти неизбежен, при такива аспекти компромис трудно се постига. Налице е наистина сериозен конфликт с майката, а това, от което има нужда момичето, е повече "въздух" и възможност да бъде тя господар на живота си, а не майка й да определя правилата, да я потиска и манипулира. Такива отношения са отровни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2257 -: Юни 28, 2010, 05:00:38 pm »
Мама Яя, ако е удобно, пусни и картата на майката да видим тяхната синастрия. А и самата карта на майката е интересна, изследвам такива типажи и правя сравнителен анализ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2258 -: Юни 28, 2010, 05:07:30 pm »
Още един въпрос, ако е удобно.
За пари вдига ли й скандали?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2259 -: Юни 28, 2010, 09:19:58 pm »
Здрасти, Лили, сори, че чак сега се включвам, бях се зачела в едни синастрии  ;D

Да, проблемите им са главно за детето и за пари. Това, което тя ми разказва, е направо страшно, а е готин човек, не го заслужава. Точно миналата седмица й казах, че донякъде сама си е виновна, щом оставя да й се качат така на главата. Мен, като майка, повече при нея ме притесняват отношенията й с детето. Там теб притеснява ли те нещо? Сатурн от 5дом й е в 12ти, но не знам дали парвилно го тълкувам...