Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859865 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2580 -: Август 13, 2010, 01:34:55 pm »
Лили, що не напишеш книга  :rolleyes:

Защо?

Цитат
Вероятно харесваш по-интелигентни и образовани жени...

На същото мнение съм.  :blink:
Дори си мисля, че има голяма вероятност бъдещата му половинка да има някакъв талант. Наример, може да се занимава с изкуство или просто да има такива заложби, работата й да е свързана с публика, аудитория, а също да владее словото, да е поетична по душа.
И отново ще повторя, че съм на мнение, че рано или късно роденият може да се сблъска с друг етнос или чужда култура, а може и в професията си по-нататък да има такива контакти... Да речем, ако работи във външнатърговска компания или нещо подобно...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2581 -: Август 13, 2010, 01:38:36 pm »
Защото увлекателно и съдържателно пишеш  :blink:  Всяка дума си е на мястото, няма кухи фрази и дава възможност на човек да се замисли - на който му се мисли де  ;D

« Отговор #2582 -: Август 13, 2010, 01:40:09 pm »
Лили, що не напишеш книга  :rolleyes:

Защо?

Цитат
Вероятно харесваш по-интелигентни и образовани жени...

На същото мнение съм.  :blink:
Дори си мисля, че има голяма вероятност бъдещата му половинка да има някакъв талант. Наример, може да се занимава с изкуство или просто да има такива заложби, работата й да е свързана с публика, аудитория, а също да владее словото, да е поетична по душа.
И отново ще повторя, че съм на мнение, че рано или късно роденият може да се сблъска с друг етнос или чужда култура, а може и в професията си по-нататък да има такива контакти... Да речем, ако работи във външнатърговска компания или нещо подобно...

Дизайнер съм и търся у половинката си сходни интереси на моите - дизайн, изкуство и т.н. За другия етнос, тук сте права на 100%, в момента съм в Кипър и планирам да се установя тук след около година. Любопитно ми е това как успяхте да го видите толкова точно :).
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2583 -: Август 13, 2010, 01:41:21 pm »
Държа да отбележа, че г-н Tornquist доста увлекателно и интелигентно се изразява за 23-годишен младеж.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2584 -: Август 13, 2010, 01:43:20 pm »
Дизайнер съм и търся у половинката си сходни интереси на моите - дизайн, изкуство и т.н.

Еми работи астрологията и това е.  :blink:
Първоначално написах в поста си, че е възможно и ти (нали може на "ти" да се обръщам?  :blink:) самият да имаш такива заложби или някакъв талант. Но после се усъмних в "правотата" си и го затрих преди да публикувам.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2585 -: Август 13, 2010, 01:44:00 pm »
Държа да отбележа, че г-н Tornquist доста увлекателно и интелигентно се изразява за 23-годишен младеж.  :blink:
Съгласна. :blink:

« Отговор #2586 -: Август 13, 2010, 01:46:54 pm »
Имаш предимството да си астролог. Оглеждай акцента на елементите в хороскопите им не само слънчевия знак  ;)
...

Минал съм край астролог аз :D. Бих казал, че нищо не знам още. Интересно ми е, но литературата, която чета, сякаш ми е недостатъчна, за да започна да комбинирам и интерпретирам нещата, за да изградя някаква смислена картина. В момента виждам нещата, като човек с катаракта.

Може да пробвяш как ще бъде с някоя кака, например.  :blink:

Ах, къде тоз късмет :P.

BTW, благодаря за комплиментите ! :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2587 -: Август 13, 2010, 01:48:36 pm »
Съгласна. :blink:

Нямаше как да не го отбележа  ;D, все пак имам Венера /управител на ДС/ в съвпад с Меркурий. За мен е важно отсрещният да е интелигентен човек и да умее добре да се изразява. И в интерес на истината, това е първото, което забелязвам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2588 -: Август 13, 2010, 01:48:50 pm »
Ти си долу горе водна натура - Слънцето в Телец само мъти водата  ;D

« Отговор #2589 -: Август 13, 2010, 01:54:25 pm »
Добре, а да задам един въпрос - чел съм, че има някаква възможност да се разбере каква зодия би била подходяща за моя брачна партньорка и то с десцендента. В моя случай овен ли трябва да бъде?
« Последна редакция: Август 13, 2010, 01:59:01 pm от Tornquist »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2590 -: Август 13, 2010, 01:56:20 pm »
Интересно ми е, но литературата, която чета, сякаш ми е недостатъчна, за да започна да комбинирам и интерпретирам нещата, за да изградя някаква смислена картина.

Между другото, това го обсъждахме наскоро с една моя позната, която също се занимава с астрология.
Идва един момент, в който информацията, която ни залива от безброй астрологични сайтове, школи и книги, става излишна, защото постоянното позоваване и предоверяване на "авторитети" ни пречи да изградим собствен подход в астрологията. И в този момент е желателно да се опитаме да систематизираме дотук наученото и да вземем от всичко прочетено най-доброто, в противен случай оставаме теоретично подготвени, но "боси" от гледна точка на практическото приложение на знанията, които сме придобили.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2591 -: Август 13, 2010, 02:08:18 pm »
Добре, а да задам един въпрос - чел съм, че има някаква възможност да се разбере каква зодия би била подходяща за моя брачна партньорка и то с десцендента.

Трудно е да се каже със сигурност, макар че донякъде може да се определи най-подходящият астрологичен типаж.
Не е изключено да има силно влияние на юпитеров знак - Риби или Стрелец, или да речем Юпитер на видно място в хороскопа, в аспект с Луна или АС. Но тези неща гледам по сидерална система /с прецесия/. Но може и да е рахувица - Венера, която е сигнификатор на половинката в мъжка карта, се намира в един знак с Раху в 7 дом. Венера е много силна в знака Риби, където екзалтира. Така че освен, че може да е интелигентна, образована, талантлива жена, както казах по-горе, може да бъде и много атрактивна физически, а също обичаща насладите, чувствена, сексуална, артистична.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2592 -: Август 13, 2010, 02:16:33 pm »
Дизайнер съм и търся у половинката си сходни интереси на моите - дизайн, изкуство и т.н. За другия етнос, тук сте права на 100%, в момента съм в Кипър и планирам да се установя тук след около година. Любопитно ми е това как успяхте да го видите толкова точно :).

Управителят на асцендента ти е Венера в Риби - имаш гокленов Нептун, Риби ти е на куспидата на шести дом. Това относно дизайна. Венера като показател в мъжка карта за харесвана жена е в Риби - допадат ти чувствителни жени, а и ти самият имаш нужда да се изразяваш по подобен начин. Показател за партньорка от чужбина е управителят на седми - Марс в девети дом в Близнаци. А самото му местоположение в този знак и дом, може да означава, че ще е ерудирана и образована жена, доминантна - заради знака Овен на куспидата на 7. Марс и Меркурий са във взаимна рецепция, което може да е предпоставка за нетърпеливост в изказа, неумение да се изслуша отсрещния или пък на всяка цена да се убеди в определена теза. Луната в Близнаци не й допада да й се налагат.
« Последна редакция: Август 13, 2010, 02:29:29 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2593 -: Август 13, 2010, 02:23:46 pm »
Същите неща, които написа Асол по западна система, се виждат и по индийска, само че други са факторите, които вземам под внимание. В крайна сметка е важно двете системи да не си противоречат, а да се допълват взаимно.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2594 -: Август 13, 2010, 02:27:22 pm »
Лина_ре, по картата на твоята позната не ми се струва, че няма шанс за брак и деца.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #2595 -: Август 13, 2010, 02:31:59 pm »
...
Венера е много силна в знака Риби, където екзалтира. Така че освен, че може да е интелигентна, образована, талантлива жена, както казах по-горе, може да бъде и много атрактивна физически, а също обичаща насладите, чувствена, сексуална, артистична.

Това повторено толкова пъти, някак ми дава доста стимул и макар отчайващата прогноза за 30 - 31 за брак да ме съсипва, бих чакал до тогава. :D
 Апропо, раху/рахувица са ми леко непознати понятия, какво означават?

*

Nebesna

« Отговор #2596 -: Август 13, 2010, 02:40:07 pm »
Привет! От известно време разглеждам този форум и днес реших да се регистрирам, като имам доброто желание да обогатя и без това скромните си познания по астрология. В момента чета книгите на Марион Марч и Джоан Макевънс "Най-добрия начин да научим астрология". Чел съм и друга литература по темата, но уви, не мога да намеря отговорите на някои въпроси. Прилагам наталната си карта и се надявам да ми помогнете в намирането на някои отговори. Живо ме вълнуват проблемите с любовта и брака. Наскоро имах тежка раздяла с момиче, което ужасно обичам и реших да се задълбая малко в наталната си карта. Уви, всичко, което успях да разбера беше прекалено оскъдно, едно от нещата е, че би трябвало да забравя брака си до 28 или след 28 годишна възраст. Знам, че по принцип в 7-ми дом се виждат връзките и разделите, но нищо не мога да схвана. Чудя се, кога най-сетне ще срещна жената с главно Ж. Точно време знам, че е невъзможно да се даде, но... ще се радвам ако някой успее да ми каже нещо повече по въпроса.

Привет от една Лунна и Слънчева Водолейка. Добре дошъл сред нас.
Непостоянството в личните взаимоотношения се дължи на съвпадът на тр. Уран с натална Венера, което се случва на куспидата на 7-ми дом. Когато аспектът стане разходящ, очаквай по-стабилни взаимоотношения. Връзката с чужбина и бракът с чужденка се вижда от съ-господството на Венера над Асцендента и над 9-ти дом едновременно. Освен това Венера е елемент от 7-ми дом, което означава брак с чужденка. За мен бракът ти ще е внезапен - Уран тепърва ще транзитира през твоя 7-ми дом и не виждам късен брак, тъй като нито Овена на върха на 7-ми дом, нито Марс в Близнаци се свързват с късен брак. Овен е кардинален знак и действа бързо, а Близнаците са подвижен знак, което говори за повече от 2 брака. Освен това очаквай разширяване на връзките и контактите в следващите 1-2 години, когато Юпитер транзитира през твоя 7-ми дом. Нормално е да държиш на взаимоотвошенията - твоят СЛВ е в 7-ми дом. Преживяваш и Юпитеров възврат в 7-ми.

« Отговор #2597 -: Август 13, 2010, 02:48:12 pm »
...
Непостоянството в личните взаимоотношения се дължи на съвпадът на тр. Уран с натална Венера, което се случва на куспидата на 7-ми дом. Когато аспектът стане разходящ, очаквай по-стабилни взаимоотношения.
...

Доколкото знам, някакво стабилизиране би трябвало да очаквам от 25-тата си годишнина нататък. Или греша?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2598 -: Август 13, 2010, 03:01:00 pm »

Раху е Северен лунен възел, а рахувица съответно означава жена, повлияна от Раху.
Може например да има Раху в първи дом, в съвпад с Луната или с управителя на Асцендента, Раху да й е атмакарака (термин от санскрит, в буквален превод означава "владетел на духа"). Раху се свързва с чужденците и по принцип това са хора с различен произход, етнос, социална класа, вяра, мироглед, също така неспокойни, все устремени нанякъде, амбициозни, търсещи, независими...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2599 -: Август 13, 2010, 03:19:05 pm »

Раху е Северен лунен възел, а рахувица съответно означава жена, повлияна от Раху.
Може например да има Раху в първи дом, в съвпад с Луната или с управителя на Асцендента, Раху да й е атмакарака (термин от санскрит, в буквален превод означава "владетел на духа"). Раху се свързва с чужденците и по принцип това са хора с различен произход, етнос, социална класа, вяра, мироглед, също така неспокойни, все устремени нанякъде, амбициозни, търсещи, независими...

Това е доста полезна информация, благодаря. А начина, по който обясняваш, показва, че май наистина трябва да напишеш книга някой ден. :P