Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859080 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2800 -: Август 16, 2010, 11:59:47 am »
Въпросите ми са с цел да опозная не само собственото си бъдеще

а опознал ли си себе си и миналото си, за да искаш да си познаеш бъдещето?

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #2801 -: Август 16, 2010, 12:17:42 pm »
Човекът е просто прям и не мисля, че обижда някого. Но, за да добиеш траен интерес към астрологията, освен себеопознаването си, трябва да ти имаш интерес и към другите - нещо подобно го е посъветвала Скарлет.
В книгите пише достатъчно стига да има кой да ги чете.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2802 -: Август 16, 2010, 12:44:37 pm »
Белика, хората в повечето случаи подхождат егоистично в търсенето и постигането на някакъв лелеян комфорт от всякакъв вид. А и който иска може да не се включва или пък да го направи, не го задължава никой. Просто Tornquist е малко повече нетърпелив и иска нещата веднага да станат и да се разреши това което го измъчва в момента.  :blink:
Идеята да се разглежда първо собствената карта,  при желание да се изучава астрология е добра отправна точка.  :blink:

« Отговор #2803 -: Август 16, 2010, 02:07:30 pm »
Ако досаждам, мога и да не се обаждам повече. Чел съм много в интернет, в книгите, които си купувам, но намирам за по-полезно обсъждането с живи хора, а и нещата по-бързо ми се изясняват, все пак темата е за практикум. Ако се занимавах с наталната карта на сестра ми например (жалко, че майка ми не си спомня часа на раждане, аз моя го открих с луд късмет в бебешкия си албум), по-малко егоист ли щях да бъда? Или съм егоист в желанието си да науча нещо и от жив човек, успоредно с четенето. Започнах едва преди няколко месеца и поради тази причина задавам повече въпроси, отколкото да обсъждам нещо конкретно. Вярно е, че тъпча върху един единствен въпрос, но това е всичко, с което е изпълнено съзнанието ми в момента.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2804 -: Август 16, 2010, 02:23:45 pm »
Мисля, че Торн е наясно, че тук, а и по принцип във форум, детайлен анализ на наталната си карта и текущата ситуация надали ще получи. Нормално е всеки да пита за своята натална карта, за транзитите през нея и т.н., или пък за синастрията си с човек, който в момента силно го интересува. Не виждам някой от съфорумците дотук да прави нещо по-различно, с малки изключения. Така че тук всички сме в по-голяма или по-малка степен "егоисти", ако споделеният опит, свързан с някакви текущи /лични/ проблеми, се сметне за биене на тъпан.  :blink:
Темата затова се казва "Практикум" - всеки, който има желание и се чувства достатъчно компетентен, може да се включи в нея. А може и да не се включи. Има и специална тема за "новобранците" и техните питания, участието в която също става на доброволни начала. На всички ни е ясно, че Астрология във форум не се учи, а се споделя само опитът в нейното изучаване, нито се става астролог след прочитане на N на брой "авторитетни" книги.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2805 -: Август 16, 2010, 02:24:00 pm »
Ако досаждам, мога и да не се обаждам повече. Чел съм много в интернет, в книгите, които си купувам, но намирам за по-полезно обсъждането с живи хора, а и нещата по-бързо ми се изясняват, все пак темата е за практикум. Ако се занимавах с наталната карта на сестра ми например (жалко, че майка ми не си спомня часа на раждане, аз моя го открих с луд късмет в бебешкия си албум), по-малко егоист ли щях да бъда? Или съм егоист в желанието си да науча нещо и от жив човек, успоредно с четенето. Започнах едва преди няколко месеца и поради тази причина задавам повече въпроси, отколкото да обсъждам нещо конкретно. Вярно е, че тъпча върху един единствен въпрос, но това е всичко, с което е изпълнено съзнанието ми в момента.

Не мисля , че досаждаш :blink:. Въпроса е в това да погледнеш на наталната карта като себе си :blink:, да разбереш себе си и тогава да търсиш отговорите.
 :blink:Четенето не е достатъчно никога. Астрологията е наука ,която се учи цял живот , тя не е статична .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2806 -: Август 16, 2010, 02:54:12 pm »
Въпросите ми са с цел да опозная не само собственото си бъдеще

а опознал ли си себе си и миналото си, за да искаш да си познаеш бъдещето?

Точно това имах предвид с изказването, че тук не е място за разрешаването на проблема му. Един психоемоционален проблем изисква сериозна психологична работа, вникване в собствената си душа, желания и проблеми. А това изисква от своя страна специалист. Друг е въпроса, че е задължително за него да опознае и промени в положителна насока себе си. Астрологията може да му помогне много, но обучението отнема години и докато я изучи, може да не му стигне времето да проучи себе си и в същото време да върви по пътя на Северния си Лунен възел в 7 дом - развиване на партньорствата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2807 -: Август 16, 2010, 03:00:18 pm »
То е ясно, че като зацикли човек, е добре да му се подскаже, че има и други алтернативи и пътища.
Никой във форума не предлага готови рецепти и отговори, но може да бъде полезен с приноса си, като изложи своята гледна точка по споделения проблем. А страничният наблюдател в повечето случаи е по-обективен, стига да не е пристрастен, разбира се.
Ето вчера, например, една съфорумка за пореден път сподели, че има семейни проблеми. Със съпруга се били разбрали майка му да напусне семейното жилище, но явно не си е спазил обещанието. Предвид ситуацията, в която се намира това младо семейство, може ли да се даде готов отговор? Мисля, че не. Но всеки може да сподели своето виждане и отношение по въпроса, по този начин помагаме на питащите да видят и другата страна на медала, стига да искат да я видят. Много са случаите, когато питащите, независимо от вниманието и помощта, които получават от съфорумците, не желаят да приемат друга гледна точка, по-различна от тяхната. Предпочитат да циклят върху проблема вместо да го решат конструктивно, по приемлив за всички страни начин.
Хората с тази нагласа много бързо ги разпознавам и често се случва да пропусна да взема участие в такива теми. Правя го преднамерено, но не от незаинтересованост, коравосърдечност, а защото си давам сметка, че отсрещният НЕ е готов да чуе някои отговори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2808 -: Август 16, 2010, 03:01:02 pm »
Вярно е, че тъпча върху един единствен въпрос, но това е всичко, с което е изпълнено съзнанието ми в момента.

Опитвай се да освободиш съзнанието си от тъпчене върху един проблем и една мисъл, от един човек или нещо подобно. Аз не прочетох, извинявай, кой е този въпрос, който е обсебил съзнанието ти?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2809 -: Август 16, 2010, 03:02:51 pm »
Аз не прочетох, извинявай, кой е този въпрос, който е обсебил съзнанието ти?

лИбоФта...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2810 -: Август 16, 2010, 03:03:39 pm »
човек , включително и моя милост, не е достатъчно обективен по въпроси засягащи го лично, затова е добре да търсиш чужда гледна точка, първо да свериш часовника, второ да получиш поглед отстрани, отгоре, отдолу, отляво, от дясно, друга перспективност добиваш, не е само една плоскост-твоята  ;)

имаш К5 във Водолей, хоби- астрология, и Луна/Водолей в 5,връх на тау квадрат, в момента емоционално  ти напрежение се излива чрез Луната, във астро форум си ,с преобладаващо женско присъствие,доста неща ти се казаха,остава да ги осмислиш .
В момента си предаден, наранен, обезверен,чрез астрологията проблемите са маркирани, остава работа, която ти трябва да свършиш, ако сам не се стегнеш, другите и да ти подават ръка няма как да стане, научи се да губиш достойно, без сам да се вкарваш в блатото на самосъжалението, обсебваш партньорите от страх да не ги изгубиш,без тях нямаш усещане за пълнота и значимост,при Венера в Риби има желание за сливане и разтваряне, но така губиш собствената си идентичност и си мисля,че ако нямаш подходящ за момента партньор, можеш да използваш градивно енергиите й в работата, чрез изкуство да твориш красота чрез дизайна, удоволетворение би ти донесло всяко нещо , което сътвориш със любов ;) ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #2811 -: Август 16, 2010, 03:17:19 pm »
Повечето регистрации в този форум имат привкус на Сатурн и Уран. Видно и от момчето предмет на разговора ни. При него в момента има квадратура на Уран с натален Уран.
И тъй като това е място за астрология , а планетите които свързвам с нея са Уран и Сатурн , всички идваме тук именно при транзити на хард аспекти ,търсейки себе си  и /или/  другите.
Няма такъв в този форум , които да се е регистрирал в най-щастливия миг от живота си.
По-важно в случая е разбирането и емпатичното отношение към проблемите на другите. Винаги си мисля , че никой не *идва*тук случайно и , че всеки провокира нещо у другия!
По повод на вчерашния разговор и *проблемите* за излизането на свекървата и свекъра без значение къде мога да кажа , че много ме заболя. Веднага си казах , ако утре и при мен се появи такава снаха :( :blink: , разбира се , че просто ще я изхвърля безпърдонно на улицата , от друга страна обаче си казах- НЕ!При мен е невъзможно ,защото възпитанието на сина ми и дъщерите ми не е такова. Става дума за ниво....А всяко ниво е заслужено , дали от предишна инкарнация , дали от висшия ни АЗ,това е без значение, важно е само израстването....и ако можеш да помогнеш на другия ,то ти два пъти повече помагаш на себе си.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2812 -: Август 16, 2010, 03:54:18 pm »
 До сега всичко, което сте казали за мен като личност, смятам за вярно, включително и обсебването на партньора. Надявам се и хубавите неща за бъдещето, които ми казахте, да са верни. От казаното до тук, си поставям отправни точки и цели, знам, че никой не може да ми реши проблемите. Мога да си ги реша само аз самия. Вашите думи просто ми дават стимул и надежда. Далеч съм от мисълта, че някой би могъл да ми даде готова рецепта за постигането на нещо предначертано. Миналото си съм осъзнал достатъчно сериозно, точно това е и причината да се заинтересовам от нумерология и астрология. Настоящето ми поставя нови въпроси и изисква много преразглеждане и преосмисляне на всичко случило се до сега в живота ми (а и личното ми число за годината показва, че това е година на ново начало за мен).
 За душевните и емоционалните си терзания, съм решен да потърся специалист, но за разлика от вас, един лекар няма как да ми каже какво евентуално бих могъл да очаквам в бъдеще. Малка част от нещата, които ми казахте, се припокрива с нещата, които сам открих, останалото беше напълно ново за мен (дори неочаквано). Не мисля, че сам бих могъл да стигна толкова далеч.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2813 -: Август 16, 2010, 03:55:48 pm »
Марая,  :08: за коментара.

« Отговор #2814 -: Август 16, 2010, 04:05:57 pm »
  За душевните и емоционалните си терзания, съм решен да потърся специалист, но за разлика от вас, един лекар няма как да ми каже какво евентуално бих могъл да очаквам в бъдеще.

Това не е ли малко прекалено?Толкова ли си зле,че чак до лекар стигна?
Ще ти кажа нещо - аз също съм особено нетърпелива,най-вече за любовния живот и постоянно се чудя кога ще стане ''чудо'' и ще се появи ''принца''  :rolleyes: но трябва да осъзнаеш,че това,ще стане,когато му е писано,вярно е,че чакането е доста неприятно,но предполагам,че си заслужава.Просто си дай време,успокой се,дишай,намери си хоби,споделяй с приятели,това до някъде помага,не напълно,но просто отклони вниманието си,вложи енергията си в нещо друго,дори ако искаш в това да научиш астрология.Наистина ли смяташ,че се нуждаеш от специализирана лекарска помощ,за да преудолееш всичко това?Боли от раздялата,но това е временно,повярвай.
Аристотел,ако не се лъжа,беше казал нещо от сорта,че болката или не е твърде голяма,или не трае дълго,така че късмет и не унивай,стегни се малко  ;)

« Отговор #2815 -: Август 16, 2010, 04:08:38 pm »
Повечето регистрации в този форум имат привкус на Сатурн и Уран. Видно и от момчето предмет на разговора ни. При него в момента има квадратура на Уран с натален Уран.
И тъй като това е място за астрология , а планетите които свързвам с нея са Уран и Сатурн , всички идваме тук именно при транзити на хард аспекти ,търсейки себе си  и /или/  другите.

Веднага си казах , ако утре и при мен се появи такава снаха :( :blink: , разбира се , че просто ще я изхвърля безпърдонно на улицата , от друга страна обаче си казах- НЕ!При мен е невъзможно ,защото възпитанието на сина ми и дъщерите ми не е такова. Става дума за ниво....А всяко ниво е заслужено , дали от предишна инкарнация , дали от висшия ни АЗ,това е без значение, важно е само израстването....и ако можеш да помогнеш на другия ,то ти два пъти повече помагаш на себе си.....

точно така и аз веднага мислено се поставям на чуждото място и като усетиш болката, която би причинил и другият би изпитал от едно действие, с егоистични мотиви и стигаш до отдавна известна истина,че не можеш да построиш лично щастие върху нещастието на околните, закона за равновесието няма да ти го позволи :o :'(

« Отговор #2816 -: Август 16, 2010, 04:17:06 pm »
Торн ,
у теб е силата за промяна,за обновление, за контрол над емоциите
Светилата са ти тау каре с Плутон, това е пътя, чрез болката,ставаш все по силен и търсещ съзнателно промяна, приеми я като мотиватор, провокатор, а не като спирачка
клише е ,но "това,което не ни обива, ни прави по-силни"  и ни освобождава от зависимости и илюзии, които сами си създаваме, заради комфортност и нежелание да се борим лице в лице с препятствията ;) пътя е СЛВ Овен/7

*

Марая

• 28287
« Отговор #2817 -: Август 16, 2010, 04:19:56 pm »
До сега всичко, което сте казали за мен като личност, смятам за вярно, включително и обсебването на партньора. Надявам се и хубавите неща за бъдещето, които ми казахте, да са верни. От казаното до тук, си поставям отправни точки и цели, знам, че никой не може да ми реши проблемите. Мога да си ги реша само аз самия. Вашите думи просто ми дават стимул и надежда. Далеч съм от мисълта, че някой би могъл да ми даде готова рецепта за постигането на нещо предначертано. Миналото си съм осъзнал достатъчно сериозно, точно това е и причината да се заинтересовам от нумерология и астрология. Настоящето ми поставя нови въпроси и изисква много преразглеждане и преосмисляне на всичко случило се до сега в живота ми (а и личното ми число за годината показва, че това е година на ново начало за мен).
За душевните и емоционалните си терзания, съм решен да потърся специалист, но за разлика от вас, един лекар няма как да ми каже какво евентуално бих могъл да очаквам в бъдеще. Малка част от нещата, които ми казахте, се припокрива с нещата, които сам открих, останалото беше напълно ново за мен (дори неочаквано). Не мисля, че сам бих могъл да стигна толкова далеч.

Разтърси се из форума , многократно съм го казвала и сега ще ти кажа....Душата не се лекува с хапчета , а с думи , думи изречени с любов и разбиране.
Разбирам как ти е и знам , че е наивно да се дават съвети по отношение на яувствата и любовта, защото там където *несподелената любов* е оставила отпечатък раната заздравява , но болката е за цял живот. Не за друго , а защото белега е дълбок и никаква *оперативна намеса* не би могла да го заличи. Винаги обаче тази болка е тръмплин ,стъпало от която започва пътуването към себе си и към другите....Бъдещето не е имагинерно понятие ,бъдещето е днес ,защото днес се изгражда смелостта ,желанието ,действието ,мотива ни за утре.
Пътя е един в търсене на любовта , да обикнем себе си , за да ни обичат и другите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2818 -: Август 16, 2010, 04:20:57 pm »
Марая,  :08: за коментара.

;D , явно нещо синастрично е проработило ;) :blink:.

« Отговор #2819 -: Август 16, 2010, 04:34:12 pm »
..... Изключвам гурбетчиите.

и да не забравим тези, които са продали много дини  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.