Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 856043 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #3380 -: Ноември 17, 2010, 09:57:12 pm »
Лили би ли погледнала, когато имаш възможност, стига да не е много сложно ?

Ние хубаво си правим форумни тълкувания тука, но нека не забравяме, че такъв вид тълкувания могат както да помогнат, така и да навредят. Ако преценя, че към даден казус/карта не мога да подходя достатъчно сериозно и отговорно, просто не се занимавам да гледам. Не винаги човек е в кондиция за сериозни анализи, особено във форум.
Не забравяйте, че целта на форумите е по-дискусионна, споделяне на опит. Една прогноза, ако не се вложи в нея сериозно и задълбочено отношение и картата се разглежда формално, може да не донесе желания ефект.
Чета сега изказвания от сорта, че само БАА или друга аналогична организация би могла да има необходимите компетенции да регламентира дейността на астролозите, т.е. до одобри списък с астролози, които могат да практикуват с клиенти. И по какъв критерий, бе? Каквато "прогноза" ми е правена от астроложка - член на БАА, не сте чели и във форума, жената ме върна в първи клас.  :lol:

Не е лично към теб, Яспис, но по такива деликатни теми и въпроси трябва да се внимава какво се говори, че току виж сме попаднали в "черния" списък на астролозите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3381 -: Ноември 17, 2010, 10:00:12 pm »
Чета сега изказвания от сорта, че само БАА или друга аналогична организация би могла да има необходимите компетенции да регламентира дейността на астролозите, т.е. до одобри списък с астролози, които могат да практикуват с клиенти.

:57: Без коментар просто. Загубих ума и дума.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3382 -: Ноември 17, 2010, 10:10:12 pm »
Нали знаеш, че колекционирам "бисери". Някой ден ако реша да ги издам...  :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #3383 -: Ноември 18, 2010, 01:40:22 am »
Чета сега изказвания от сорта, че само БАА или друга аналогична организация би могла да има необходимите компетенции да регламентира дейността на астролозите, т.е. до одобри списък с астролози, които могат да практикуват с клиенти.

:57: Без коментар просто. Загубих ума и дума.
[/size]

Нормално е да има определена асоциация или друг вид професионално сдружение, която да регламентира дейността на хора от конкретна професионална група - било то астрологична, лекарска, на фризьорите, на каквото щеш професионално съсловие..... И да, има точни и ясни критерии във всяка професионална организация за регламентиране на труда на конкретното съсловие. И в това не виждам нищо ненормално. Според мен дори трябва да има критерии за прием за членство в асоциацията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3384 -: Ноември 18, 2010, 01:44:12 am »
Според мен дори трябва да има критерии за прием за членство в асоциацията.

И според мен.
А не всеки, който си плаща членския взнос или има връзки в бранша/асоциацията, да се нарича астролог.
Етичен кодекс вече има, но проблемът с липсата на критерии за оценяване остава на дневен ред.

Абе то и Съюз на преводачите има в България. Но нито регламентира дейността на преводаческите агенции, нито на преводачите на свободна практика.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3385 -: Ноември 18, 2010, 01:46:05 am »
Оххх, честно ли.  ;D

Темата е толкова дълга, че е от тук до безкрая...кое е нормално /тази дума въобще нейния смисъл дали се познава у нас се чудя/ е друг въпрос, че ако почна за всяка профи организация да ти разказвам, но едва ли има нужда. Приемам личното ти мнение на пряко засегната и оценявам това да си в тяхна защита. Ето, че имаш заслуги да бъдеш приета за член. Честито.    

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3386 -: Ноември 18, 2010, 01:59:52 am »
Ох, колеги, хайде да не разводняваме темата, нали е практикум.
Извинявам се за лиричното отклонение, без да искам насоката съм я задала аз. Току виж влезе някой друг член и ще има да се правят на лично засегнати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #3387 -: Ноември 18, 2010, 03:12:03 am »
Приемам личното ти мнение на пряко засегната и оценявам това да си в тяхна защита. Ето, че имаш заслуги да бъдеш приета за член. Честито.    

Ако тази част от поста е адресиран към мен, не се чувствам с нищо засегната, нито ме вълнува. Ако бяхте прочела по-внимателно, щахте да забележите, че съм обобщила написаното за повече професии, а не съм ги защитавала с нищо. А дори и да съм, мисля че поне това имам право като гражданка на демократична държава - да изказвам свободно мнението си. Ако имате нещо против, кажете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3388 -: Ноември 18, 2010, 03:43:31 am »
а не съм ги защитавала с нищо. А дори и да съм, мисля че поне това имам право като гражданка на демократична държава - да изказвам свободно мнението си. 

Разбира се. За мен е чест, пак заповядай.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3389 -: Ноември 18, 2010, 03:50:00 am »
Ох, колеги, хайде да не разводняваме темата, нали е практикум.
Извинявам се за лиричното отклонение, без да искам насоката съм я задала аз. Току виж влезе някой друг член и ще има да се правят на лично засегнати.

:rolf: , зависи от члена....., някои не само не могат да влязат сами , а като влязат не им се излиза...Иска им се да останат в организацията.... ;D ;D :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3390 -: Ноември 20, 2010, 06:30:22 pm »
Ето една карта , която е на близък приятел , който има желание да излиза в чужбина , но аз блокирам от управителя на 9 дом разположен в 12 и не мога да му дам адекватен съвет .
За протокола  ; вече се раздели с жена си , още не е решил къде ще заминава .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3391 -: Ноември 20, 2010, 08:06:43 pm »
Ха! Да не е онзи, за който питах дали е обвързан и какви са отношенията му със съпругата, ако има такава?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3392 -: Ноември 20, 2010, 08:09:59 pm »
W тази тема ли сме разглеждали картата...., много ми е позната нещо.... :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3393 -: Ноември 20, 2010, 08:20:56 pm »
W тази тема ли сме разглеждали картата...., много ми е позната нещо.... :unsure:

Да, на стр. 124 е въпросът на Док.

Ето една карта , която е на близък приятел , който има желание да излиза в чужбина , но аз блокирам от управителя на 9 дом разположен в 12 и не мога да му дам адекватен съвет .

Разгледах картата по индийска система.
Наистина има вероятност за престой в чужбина. И според мен това може да се случи догодина.
Обвързан ли е, между другото? Или наскоро е прекъснал отношения? Питам, защото някои показатели в динамика ми направиха впечатление и се чудя как да ги интепретирам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #3394 -: Ноември 20, 2010, 09:18:52 pm »
За протокола  ; вече се раздели с жена си , още не е решил къде ще заминава .

Ами, нормално.....всичко е като по учебник. Но тогава наблегнах повече на работата и заминаването....и тъй като доста бях против и се изказах негативно за нея, оставаше да напиша, че и без брачна половинка може да остане скоро. Има квадратура на тр. и нат. Сатурн, нат. Луна на 2 градуса  в Овен /съпругата/ е в квадрат с Плутон - У7 дом /партньорството/....лунните възли транзитират през оста 3/9 домове /възможност за подписване и разтрогване на договори в зависимост от аспектите на планетите/....без да се гледа нищо друго. Той си го има заложено по натал. След Нова година, като се върне Юпитер отново в Овен, ще направи повторен съвпад с Луната му и може да се наложи да разрешава въпроси и проблеми от документално или юридическо естество или нещо, свързано с близкото обкръжение, с брат/сестра....но докато не отмине квадрата между тр. и нат. Сатурн не мисля, че е добра идея да заминава навън....не преди 20 април. Като се върне и Уран /който му управлява МЦ/ в Овен, тогава по-може нещо да се случи в работен план, като се започне след 3 февруари подготовката.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3395 -: Ноември 20, 2010, 09:27:33 pm »
Дейзи ,
точно така! сатурн и луна са абсолютна индикация за пребиваване в чужбина.
принципно това е индикация за трудности в чужбина!
всяка планета в 12-ти дом говори за емиграция! всичко зависи от тригер фактора!
в картата посната от Док е видно , че предстой тригон на Сатурн към Слънцето! това е изключително време за всеки индивид. случва се 3 пъти за един сатурнов цикъл. обикновенно , всяко решение взето в такъв период е с кармичен оттенък. то не е внезапно , а плод на дълго осмисляне и преосмисляне.
транзита на уран през наталния сатурн е доста труден период за всеки индивид. дори само ключовите думички на двете планети са достатъчни за да разберем посланието на този цикъл.
в този случай нещата са по-различни защотосатурн е управител на 9-ти , а се намира в 12-ти! уран като форма на свобода и нетърпение към ограниченията ще бъде тригер фактор за събития свързани с 9-ти и 12-ти дом.

ще излезе естественно! :blink:
но , няма да е наблизо! по-надалеч. може и Америка!
9-ти и 12-ти отговарят за чужбината....

Тази карта беше прекалено буквална.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #3396 -: Ноември 21, 2010, 05:09:11 pm »

Какво ще кажете за този мъж?
 :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3397 -: Ноември 21, 2010, 06:26:26 pm »
Сигурно е голям омайник с тоя съвпад на Луна и Венера в Рак в първи дом и в тригон с Марс в Риби... мяууу. Бива си го в приказките май. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3398 -: Ноември 21, 2010, 06:29:52 pm »
Сигурно е голям омайник с тоя съвпад на Луна и Венера в Рак в първи дом и в тригон с Марс в Риби... мяууу. Бива си го в приказките май. ;D

Топло , топло...много горещо... ;D
Друго :rolleyes: :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #3399 -: Ноември 21, 2010, 06:34:40 pm »
И да иска, не може да остане незабелязан.  ;D