Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858932 Прегледи
*

123

• *
  • 230
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #3980 -: Март 18, 2011, 07:10:24 pm »
В немската школа го наричат Тао (165 гр.) - между квинконкса и опозицията. Образно казано, символизира съмнението, т.е. по-бавната планета в аспекта има за цел да "изпита" по-бързата, според немците действа (в психологически план) като леко възпиращ фактор. Все пак той е междинна точка между два аспекта - 150 и 180 гр., които не символизират плавност и лекота. Това е моментът на "преосмисляне", който предхожда опозицията.
Мерси Лили ... лошото е, че в момента съм в някакъв такъв момент на "преосмисляне", че да видим до каква опозиция ще доведе той ...  ;D Или пак нищо не съм разбрала.. Да попитам специално за мен ...имам такъв аспект Слънце-Луна - 165 градуса и после Луна-опозиция Меркурий - 180 ... това дали значи нещо ... Май ще си разгледам всички такива градуси 165 и ще помисля над написаното от теб ...
« Последна редакция: Март 18, 2011, 07:25:37 pm от 123 »
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3981 -: Март 21, 2011, 03:48:46 pm »
Може ли да се каже,че човек роден на 22 октомври има нещо от скорпиона? :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3982 -: Март 21, 2011, 07:56:10 pm »
Ако има планета там, защо не, както е в "твоя" случай - Меркурий и Нептун ми се мернаха в Скорпион, нормално е като начин на общуване да го долавяш, а вече като се разбере и час по-конкретно ще се знае.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #3983 -: Март 22, 2011, 02:16:20 pm »
в картата по- долу имаме мъж, ...
Този "мъж" да не е мой набор  ;D, така като му гледам Сатурна Дева, Плутона Везни и Урана - Скорпи, няма кой друг да е ... май. Относно запитването Рак-Козирог, те се привличат тези два знака ... и взаимно се допълват ... предполагам, че Луната в Рак, харесва майка Козирог.

Относно Луните и майките - моя мъж е с Луна в Рак и майка му е Рак, а сина ми - с луна Близнаци  :P и майка му - Близнаци  ;). Да се надяваме, че ще си се обичаме с него, както татито се обича със свекито, ако са верни зодиите ...
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3984 -: Март 22, 2011, 03:22:33 pm »
Ако има планета там, защо не, както е в "твоя" случай - Меркурий и Нептун ми се мернаха в Скорпион, нормално е като начин на общуване да го долавяш, а вече като се разбере и час по-конкретно ще се знае.   
Да ,абсолютно :blink: Има ретрограден меркурий съвпад с нептун в скорпион.
Много ми мяза на поведение на скорпион,повече от колкото на везни :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #3985 -: Април 02, 2011, 06:41:47 pm »
Какво ще кажете за професията на този човек - става въпрос за мъж.

« Отговор #3986 -: Април 03, 2011, 12:15:52 am »
5-ти, 6-ти и 9-ти дом и при това акцентирана Венера и аналитична Луна (У1) - може би преподавател, журналист, преводач, писател, блогър (в свободното време)? Мислех, мислех и нищо не измислих. Извинявай, Асол, признавам - тази карта не ми говори (което не е оправдание, много ясно).

*

Asol

• 4140
« Отговор #3987 -: Април 03, 2011, 01:54:37 am »
Джйотиш астролог е. Използва съвременните технологични методи като спомагащи дейността му. В раздел полезни линкове - > астрологични сайтове съм пуснала линк към сайта му.

« Отговор #3988 -: Април 03, 2011, 01:57:49 am »
Благодаря за отговора. Добре, че не казах уранически астролог. С този мажорно неаспектиран Уран за управител на МС това би ми хрумнало, ако търсeх направление в астрологията. Какво образование има?
« Последна редакция: Април 04, 2011, 01:05:21 am от Mirabella »

*

Asol

• 4140
« Отговор #3989 -: Април 03, 2011, 02:01:13 am »
Философски факултет

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3990 -: Април 03, 2011, 02:02:11 am »
При астролозите, практикуващи Джйотиш в друга държава, т.е. извън Индия, където се заражда тази наука, често Раху се намира на интересно място в хороскопа, може да има аспект и с Луната. Иначе астрологията в Индия традиционно се свързва с Юпитер и Меркурий, но когато има елемент на привнасяне на чужда култура, тогава е нужен силен Раху.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #3991 -: Април 05, 2011, 02:40:42 am »
ех, веднъж ще реша да питам нещо сериозно вълнуващо ме, а то само 4 скрити...  :-[
СатЪр на МС  :confuse3:, но все пак
какви биха могли да бъдат основните характеристики на човек със следната карта
и да уточня - интересът не е провокиран от неприятни чувства/мисли

*часът на раждане е неизвестен

*

Stella

• 7765
« Отговор #3992 -: Април 05, 2011, 02:53:32 am »
ех, веднъж ще реша да питам нещо сериозно вълнуващо ме, а то само 4 скрити...  :-[
СатЪр на МС  :confuse3:, но все пак

Аз нещо не мога да разбера.   :rakeattack:
Как Сатурн на МЦ,, а часът е неизвестен?
« Последна редакция: Април 05, 2011, 03:14:31 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #3993 -: Април 05, 2011, 02:59:07 am »
нали си знаеш, че все неясно се изразявам
говоря за транзитния Сатурн върху моята карта, който се проявява интересно-подобаващо в заобикалящата ме среда понастоящем :P

« Отговор #3994 -: Април 05, 2011, 03:00:57 am »
abroad, включвам се кратко по картата засега, ако има верно нещо ще продължа  :-[ ;D
Студен човек с добро материално състояние и влечение към окултизма и психологията... ?

*

Vision

• 3523
« Отговор #3995 -: Април 05, 2011, 03:19:53 am »
ех, веднъж ще реша да питам нещо сериозно вълнуващо ме, а то само 4 скрити...  :-[
СатЪр на МС  :confuse3:, но все пак

ако може с коректора да му забелим сатурна, бих казала, че е идеален за мен.. :P

иначе мисля, че е сладур- добродушко и облизанчо /обича да си хапва, да си пийва и тия три неща/..харесва жени като теб, твоя тип- експедитивни бизнес дами, но мааалко по- гушкави и нежни /ако имаш такова скрито лице е ок/, не е агресивен, малко е спечен заради сатурн, но обича да си говори за чувства и секс..целта на този му живот е да стане по- духовен, да си надскочи материализма, за което ще му пречи това, че прибързва в действията и отсъжда също така прибързано, но времето е на негова страна, чрез духовна литература може би, не го знам този квинтил между слв и мерк какво значи, жалко, че не му знаеш часа, така, за 12 на обяд изглежда идеално иначе, но сигурно има някой по- разгулен асц...ами хубава храна, малко работа и красиви жени, това са му хобитата сигурно..типичен италианец, изглежда ми забавен и чаровен, а синастрия ще гледаме ли, или засега само е така си начесваме езиците малко.. :P :P :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #3996 -: Април 05, 2011, 03:22:51 am »
abroad, включвам се кратко по картата засега, ако има верно нещо ще продължа  :-[ ;D
Студен човек с добро материално състояние и влечение към окултизма и психологията... ?

интересно, ти пък напълно различен го виждаш.. :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #3997 -: Април 05, 2011, 03:35:45 am »
ех, веднъж ще реша да питам нещо сериозно вълнуващо ме, а то само 4 скрити...  :-[
СатЪр на МС  :confuse3:, но все пак

Аз съм още грийнхорн по отношение на астрологията, така че има голяма вероятност интерпретациите ми да са пълни глупости  :P .
Според мен въпросният индивид е практичен и организиран човек,способен да си владее доста добре емоциите.
Притежава проницателен ум, може от време на време да си фантазира разни неща.По-късно ако ми хрумне още нещо
ще пиша пак.

*

abroad

• 2187
« Отговор #3998 -: Април 05, 2011, 03:39:24 am »

:blink: благодаря :blink:
не знам, ако знаех нямаше да питам ;D
Луна в Козирог, Сатурн съвпад Слънце и....всички пътища водещи до Венера в телец :thinking: :thinking: не са сякаш непременно студени

а синастрия ще гледаме ли, или засега само е така си начесваме езиците малко.. :P :P :P

;D ;D
квадратурата ми Марс/Венера бледнее пред опозицията ти ;D

става дума за работни отношения, засега ;D

« Отговор #3999 -: Април 05, 2011, 03:53:05 am »
Освен ако не е роден преди 3 часа сутринта, Луната е козирожка. Земни Слънце и Луна говорят за практичен, стабилен човек. Луната е амбициозна, с тригон към Слънцето и диспозитора си - човекът би трябвало да е приятен, да умее добре да контролира емоциите си, сериозен, може самовглъбен. Също може би и малко нервен от време на време, но без да го показва (при условие, че квадратът Луна-Уран е действащ). В начина си на мислене е последователен, може да липсва оригиналност, но умее да убеждава с думи. Вероятно има красив изказ, цени хубавите неща в живота, обича да се поглези и може да прекалява с удоволствията понякога. Заради опозицията Марс-Нептун в мутабелни знаци си мисля, че може да има проблеми да концентрира услията върху едно нещо и да прескача от задача на задача, пилеейки енергия, която обаче за щастие има в излишък.