Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857805 Прегледи
*

Kler

• **
  • 576
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5980 -: Август 17, 2013, 11:01:42 pm »
може ли коментар по тази карта и по-точно върху конфигурациите? часът не е точен, но картата ми се видя интересна в този вид.

« Отговор #5981 -: Август 18, 2013, 08:53:17 am »
Клер, като гледам, независимо от часа на раждане Луната попада в накшатра Рохини в сидералната карта, екзалтирана е и в един знак с Юпитер. Рохини е накшатра, управлявана от Луната, в знак на Венера. Венерата му е екзалтирана в сидералната карта и във взаимна рецепция с Юпитер, т.е. силно влияние на бенефиците Венера и Юпитер.
Мутабелната тауквадратура на Нептун със светилата може да подчертава присъщите на Рохини мечтателност и нерешителност. Тауто Марс/Уран/Сатурн може да допринася с липса на търпение, избухливост, както се казва "не си мери приказките" (опозицията Марс/Сатурн е замесена с Меркурий във ведическата карта).
Като цяло ми се струва творческа натура, която обича красотата, разкоша. В зависимост от часа на раждане може да е достигнал някаква слава в професията или творчеството си - Слънцето е в накшатра на Раху и аспектирано от Раху. Ако те имат нещо общо с 10-тия дом от Асцендента (защото имат общо с 10-тия дом от Луната - една от отправните точки във ведическата астрология), може да търси изява (слава) и да получава признание.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5982 -: Август 18, 2013, 10:19:05 am »
благодаря, Мирабелла. за пръв път виждам карта с толкова много конфигурации  :rolleyes:

« Отговор #5983 -: Август 18, 2013, 10:30:47 am »
Може да е всестранно развита личност пък, с много интереси. Не концентриран само в една област (дом).

« Отговор #5984 -: Август 18, 2013, 07:16:55 pm »
   Здравейте, дами
Не разбирам от астрология, чела съм разни книжки от любопитсво. Ако някой има време и желание да сподели мнение по моята натална карта ще съм му изключително благодарна. Случиха се някои ромени в личен план и бих искала да разбера какво ме очаква занапред. Първото нещо което ми прави впечатление е че планетите ми са разположени в 1,2,3,4,12 дом и предимно във водни знаци и най-вече в Риби (от там идва и прекалената ми емоционалност най-вероятно). Благодаря предварително,ако някой се отзове на молбата ми :)

« Отговор #5985 -: Август 18, 2013, 07:36:24 pm »
Как да ти кажем какво ще се случва занапред ? Това е натална карта, не транзити, солар или прогресии :blink: .

« Отговор #5986 -: Август 18, 2013, 07:39:23 pm »
Личи си че не разбирам нищо от астрология  ;D

« Отговор #5987 -: Август 18, 2013, 07:44:10 pm »
Как да ти кажем какво ще се случва занапред ? Това е натална карта, не транзити, солар или прогресии :blink: .

а от къде да си изчисля тези транзити, солар и прогресии  :-[

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5988 -: Август 18, 2013, 07:48:03 pm »
Там където си си пуснала картата в менюто "extended chart selection", като го избереш на страницата има един ред със стрелкичка, от там избираш "natal, transit and progression combined" и ще ти генерира картата. Дано да ме разбра, че как обяснявам!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #5989 -: Август 18, 2013, 08:07:27 pm »
Това ли е  :mellow:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5990 -: Август 18, 2013, 09:08:56 pm »
Това е. Но по-добре си премести въпроса в друга тема, към транзити и прогресии, защото тук е за натални карти. Аз не разбирам много, затова ще се въздържа от анализ. Мога да ти кажа само, че започваш един нов, много дълъг цикъл в живота (прогресивната ти Луна е минала над наталната, трябва да си около 30 годишна) и ще мине тези дни и през АС, което също е ново начало. Пожелавам ти успех, но той зависи предимно от теб!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #5991 -: Август 18, 2013, 09:11:02 pm »
Това е. Но по-добре си премести въпроса в друга тема, към транзити и прогресии, защото тук е за натални карти. Аз не разбирам много, затова ще се въздържа от анализ.

Благодаря ти за вниманието  :wub:

« Отговор #5992 -: Август 18, 2013, 09:20:22 pm »
Това е. Но по-добре си премести въпроса в друга тема, към транзити и прогресии, защото тук е за натални карти. Аз не разбирам много, затова ще се въздържа от анализ. Мога да ти кажа само, че започваш един нов, много дълъг цикъл в живота (прогресивната ти Луна е минала над наталната, трябва да си около 30 годишна) и ще мине тези дни и през АС, което също е ново начало. Пожелавам ти успех, но той зависи предимно от теб!

Да, позна че съм около 30 и имаш право-наистина трябва да започвам всичко наново, имах едни планове, но се провалиха за което аз съм си виновна. Само се надявам, че този дълък период ще бъде щастлив :) Още веднъж ти благодаря

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5993 -: Август 20, 2013, 06:04:55 pm »
evka, хубаво е и някой друг да се изкаже, но поне познатата ми на мен астрологична логика говори или за възможност за брак (съжителство) и деца въобще, или по-скоро за трудност в тая сфера. А не за бройки. Щото все пак астрологията не е гадателска наука, а само показва предпоставките на човека. Твоят човек на своите крехки (извинявам се, но съм по-дъртичка) 25 години вече ги е проверил и двете без астрология, което за мъж на тази възраст в днешно време не е често срещано. Обаче на ДЦ има близнаци, което спокойно му отрежда и второ, пък що не и трето съжителство.

Що се касае за броя на децата, това е по-сложно за изчисление, защото се гледат много фактори на принципа мъжки/женски знаци, но рядко някой е подчертано в крайност - към многодетност или бездетност. Обикновено е някъде в златната среда, което се описва в нашата цивилизация от 1 до 3 деца. И твоят човек е така - ще си има, може и повече от едно - управител на 5 му дом е марс - мъжка планета, но пък тя е в женски воден знак, при това плодовит - риби. Ако има близнаци в рода, може и на него да му се случат. Във всеки случай изглежда държи на децата и тия деца, които има, ще си ги гледа - Марсът му е в 4 дом.

Връзка с по-възрастна жена е напълно вероятна - квадрата Сатурн Венера. В литературата дават положителните аспекти между двете, моят опит и картите на познати и близки сочи, че и трудните аспекти, даже по-често, дават връзка с голяма разлика в годините между партньорите.

Привличат го интелектуални, образовани, приказливи и весели жени. И много емоционални, майчински обгрижващи. Първата трябва да отговаря на това описание. От втората ще търси същото + да бъде блестяща, с ярка индивидуалност, вероятно ще я срещне в приятелския си кръг или в някакви групи по интереси или големи колективи.

*

evka

• *
  • 63
« Отговор #5994 -: Август 20, 2013, 08:06:24 pm »
Смарта благодаря изключително точна си.Няма да навлизам в подробности,но определено жената с която има дете не отговаря на нищо от това,което той търси и може би поради това не са и заедно,а и любов не е имало.Във връзката ни аз съм по-голяма и заради това попитах.Има любов между нас,но този негов Десц. много ме притеснява.Още веднъж много благодаря Смарта

« Отговор #5995 -: Август 20, 2013, 08:24:09 pm »
А как е професионалният му фронт? Сменя ли често сфери на изява, месторабота? Трудова заетост в чужбина? В момента - с този транзитен Сатурн върху натални Слънце (У9) и Плутон (У12)?
У7 Меркурий в квадрат с Нептун може да означава, че вижда партньорите си според своите представи за тях, а не каквито са в действителност, проектира върху тях очакванията си и оттам следват разочарования. Венера в напрегнати аспекти с Марс и Уран дава висока доза сексапил и сексуалност, излъчване, за което противоположният пол се лепи моментално. Експлозивност, висока доза енергия, която привлича. Намесата на Сатурн може да прави изявата на чувствата по-трудна и да удря на секс като опит за компенсация. Същите тези аспекти могат да го правят сколнен към изневери. Не казвам задължително, от него зависи дали ще се поддаде на изкушение или не. Емоционален, позитивен, приказлив и умее да говори приятно, омайно, душата на компанията, привлича хората към себе си.
В момента транзитен Уран е в 4-тия му дом е в опозиция с У7 Меркурий, което добре пасва на промени в дома, семейството, брака.

Извинявай, ако съм в грешка.

*

evka

• *
  • 63
« Отговор #5996 -: Август 20, 2013, 08:33:30 pm »
Мирабелла изключително точна си и ти.Да той е в чужбина,обстоятелствата там налагат честа смяна на работа,за в момента е на постоянна близо година.Права си за всичко без изключение,не грешиш не се притеснявай. :blink:

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #5997 -: Август 21, 2013, 08:43:15 am »
Няколко думички по тази карта?
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

evka

• *
  • 63
« Отговор #5998 -: Август 21, 2013, 12:23:43 pm »
Това е и моята карта,ще се радвам на какъвто и да е коментар
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_05_erma.37261.10651.gif&res=100&va=&cid=iycfileHzUDhB-u1377000626

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5999 -: Август 21, 2013, 02:08:26 pm »
evka, ти си доста емоционална (Луна в Рак), "палиш" бързо (Слънце и АС в Лъв), но всъщност си много разсъдлива (Меркурий в Дева в 1 дом). Сигурно четеш много или се интересуваш от всевъзможни теми (Мерк тригон Юпитер). Интересуваш ли се от окултни, езотерични, духовни въпроси (Мерк тригон Нептун)? Имаш оригинално и нестандартно мислене (Слънце тригон Уран), но понякога шокираш хората и това сигурно ти доставя удоволствие или им изглеждаш странна и не те разбират (Мерк квадрат Уран). Трудно си променяш мнението (кардиналните знаци на главните оси). Някой от родителите или и двамата са играли трудна роля в живота ти. Може да са били много строги и изискващи, да не са те разбирали и подкрепяли, може да е имало тормоз, каквото и да е било, ти си чувствала една тежест, може да се каже даже нещастие, свързано с тях (Слънце квадрат Сатурн). Самооценката и самочувствието ти не са били, а може и още да не са стабилни. Сега започва първото ти Сатурново завръщане за период от две години напред, през което време ще бъдат подложени на проверка много неща в живота ти. Не използвай ситуацията с родителите ти, за да се чувстваш неразбрана или като жертва, работи върху самооценката си методично въпреки това и това ще ти се отблагодари след време. Трудните аспекти ни се дават като стъпала, за да стъпим върху тях и да продължим напред. Много държиш на дома и семейството (Луна в Рак), възприемаш всички ангажименти, свързани с това много отговорно (Сатурн на ИЦ). Може да влагаш много енергия и усилия в тази насока (Марс в 4 дом). Няма да се учудя, ако многократно си сменяла местоживеенето или  животът ти е пълен с неочаквани и внезапни събития и нестабилност в семейството (Уран в 4 дом). Така ми изглеждаш доста сексуална млада дама, с този тригон Венера Уран и квадрат Венера Марс. Падаш си експериментатор в секса. Заради квадрата все има някаква дисхармония между теб и партньорите ти. Склонна си към връзки с партньори с голяма разлика в годините, обикновено по-възрастни (Венера квадрат Сатурн). Може да те гложди някакво чувство за нещастие в любовта заради този аспект. По принцип си сериозна и отговорна във връзките, Юпитер, който ти е У5 е в Козирог, обаче по някой път си склонна да се влюбваш в самата любов (У5 в 5 и Нептун в 5). Идеализираш си партньорите. От тях очакваш оригинално мислене и свободолюбив нрав (Водолей на ДС), иска ти се така някой да ти разшири хоризонтите на мисленето. Склонна си към тайни любовни връзки с това Слънце и Венера в 12 дом. Към приятелите си си много грижовна, сигурно много те обичат (Луна в Рак в 11). Могат още сто неща да се кажат. Аз ще ти обърна внимание на следното: имаш секстил Плутон Меркурий, който ти дава способност за задълбочен анализ, буквално да правиш дисекция на нещата (от тебе би станал добър частен детектив, бай дъ уей). Обаче точно себе си не можеш да слагаш на такъв анализ. Не си наясно с чувствата си, с по-скритите си мотиви. Да отидеш на психолог сигурно ти изглежда ужасна идея. Това е от квадрата Слънце Плутон. В същото време няма начин темата да не те вълнува, заради Слънцето ти в 12 дом, и сигурно цял живот се чувстваш сама, в изолация и неразбрана. Обаче напредък в живота много трудно се случва без добър самоанализ и работа върху себе си, затова колкото и да ти е трудно и неясно, занимавай се с някакви неща като "емоционална интелигентност" и разни техники за себеизследване. Въпроси?