Елодия, ще ти видя картите утре, другиден, като се върна вкъщи на компютъра.
Напрегнат аспект Слънце Сатурн, както всеки един аспект, е просто една възможност. По-трудните аспекти са по-големи възможности. Ако вече го имаш, не можеш да го махнеш, затова е по-продуктивно да го гледаш откъм потенциала. Специално този ми прави впечатление, че човек израства без опорен вътрешен стълб и трябва да намира начини сам да си изгради себеувереността. В някои случаи, когато е налице потискащ или много строг и изискващ родител, някои деца в началото се смачкват в опитите си да удовлетворят неудовлетворимото, а в следващия момент правят успешна идентификация със силата на авторитетната фигура. Дали ще направят точно копие на родителското поведение или не, то поне правят една стабилна опора в себе си, която поне отвън е твърда. Отвътре остава крехка и мека сърцевина, много ранима. Те вече са уверени в себе си поне по отношение на това, как да се оправят в живота без другите да ги мачкат. Но още много дълго трудно се гледат в огледалото, защото не се приемат сами себе си. Безусловната любов към себе си е най-трудният урок на този аспект, поне по мое лично мнение, без да го налагам на никого. Най-често имат нужда да получат такава от някой друг и на базата на този модел да започнат да я изграждат към себе си. Все едно имат нужда някой да им каже "да, ти заслужаваш! заслужаваш да те обичат защото си ти, а не защото си някакъв или правиш нещо!" Разбира се, това изисква много работа върху себе си и искреното желание на приносителя на аспекта да преодолява себе си и да пречупва досегашното си мислене. Това важи май за всеки аспект. С този аспект ако човек се пусне по течението в лошия смисъл на израза, го чака огорчение, отчуждение и вътрешна самота. Напрегнат аспект Сатурн Слънце давал риск от алкохолизъм, прочетох тези дни в книга, която много ми хареса. Това докато се возиш на сала по течението. Но тези от вас, които го имат тоя аспект, да се разглеждат късметлии, Сатурн Луна намирам вече за жесток.

Ако някой не се припознава в разсъжденията ми, нямам претенция да съм изчерпателна, просто споделям свои си наблюдения.