Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859585 Прегледи
*

Shreya

• *
  • 414
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6360 -: Февруари 24, 2014, 09:34:11 pm »
Откъде заключи за крайната чувствителност? Луната е в Лъв - фиксирана, съвпад с Меркурий, анализира емоциите постоянно... Поне аз за емоции гледам Луната, а тя в случая управлява и Слънцето, и Меркурий. Има и квадрат на Венера към Сатурн.
« Последна редакция: Февруари 24, 2014, 09:53:25 pm от Shreya »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6361 -: Февруари 24, 2014, 10:17:02 pm »
Това, което пишеш, е вярно. Даже очаквах такъв въпрос. Чувствителен е в този смисъл на сензитивен, не на неуравновесен. Понеже южният му възел е в Риби в 12, Луната е в тригон с Нептун, Венера в опозиция. Освен това е мъж и няма начин да не живее през Слънцето, което е в Рак и близо до ИЦ. Аспектите с Уран заглаждат водното влияние, но както при почти всички хора, то е на превключване, интеграцията на толкова разнородни аспекти ще му се случи по към края на живота. Сатурн дава маска, но не се заблуждавай, отдолу е много чувствителен и раним. Но има огнен асцендент, огнена Луна и това не го прави ревльо, женчо, напротив, може би е доста апетитна хапка с комбинацията мъжественост-чувствителност. Така си го представям, силен мъж с благородно и нежно сърце, който има проблеми с обвързването и си е доста чешит. Е, а може и да си го измислям, защото аз си мечтая за такъв. ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #6362 -: Февруари 24, 2014, 10:56:25 pm »
Интересно ми е какво бихте казали за дадения човек, по-специално по отношение на връзките. И въобще, това което ви прави впечатление. :blink:

Според мен този мъж е привлечен най-вече от жени с интелект, но и с красота, чар, добри маниери. Във връзките сигурно търси комуникация и разнообразие. Луната освен, че е в Лъв е и в дома на Лъва, та сигурно още повече се засилва действието й. Може би иска жена с която да се гордее или да чувства уважаван от нея. Не обича да е игнориран.
Прави ми впечатление и Уран в 7-ми дом - нестандартни и необичайни връзки и/или партньори. Иска да има свобода във връзката, но от друга страна Плутон е на ДЦ и според мен привлича точно обратният тип - жени, които се опитват да го обсебят, не задължително в лошият смисъл. Като добавим и Луната в 5-ти, може да попада на много плачливи жени или такива, които се държат като негови майки. С Уран в 7-ми и У9 в 5-ти е възможно да се ожени за някоя с чужд произход, но ми се струва, че би предпочел съжителство пред брака.
Друго, което ми прави впечатление - Церера е в Овен съвппад АЦ, няма да се чувства обичан ако някой го доминира или го кара да поеме отговорност, за която не е израстнал. Също така може да е подтискал нуждите си за грижи.

Не мисля, че е особено чувствителен - Меркурий в 4-ти дом съвпад с Луна. Много е вероятно да се опитва да рационализира чувствата си непрекъснато. Сески квадрата между Луната и Нептун показва емоционална обърканост.
Дано не прозвучи кофти, но ми се струва, че този човек иска от връзките много, а отстрани може би не изглежда така, сякаш дава достатъчно от себе си.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #6363 -: Февруари 25, 2014, 01:49:15 pm »
Но има огнен асцендент, огнена Луна и това не го прави ревльо, женчо, напротив, може би е доста апетитна хапка с комбинацията мъжественост-чувствителност. Така си го представям, силен мъж с благородно и нежно сърце, който има проблеми с обвързването и си е доста чешит. Е, а може и да си го измислям, защото аз си мечтая за такъв. ;D
Не можеш дума да му кажеш, защото се случва да се обиди и затвори или реагира припряно. Инертен е, на моменти пасивен, поне спрямо мен. Има непреодолима/неосъзната нужда да е харесван и се е обградил с н-брой "приятелки". Една от тях, която е психоложка, му беше казала, че носи много маски.
По-късно ще пиша още. :blink:
« Последна редакция: Февруари 25, 2014, 01:56:34 pm от Shreya »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6364 -: Февруари 25, 2014, 05:41:04 pm »
Хаха, незадоволени женски фантазии, мои.  ;D Лъвските мъжки Луни по принцип са така - трябва да им се показва, колко са силни, смели мъже, колко са ти важни, колко са желани... и не при всички има покритие за съжаление. Това, че не може да му се каже дума и се затваря, това е израз на чувствителността, за която казах, може би това не е най-точната дума, но не се сещам друга. И още нещо да вметна за съвпада Луна/Меркурий, понеже и аз го имам, по-точен от неговия, в един знак, и то най-дистанцирания. Съвпадът може да прави човек аналитичен, но това не редуцира чувствителността, по-скоро ще я скрие, ще я натъпка навътре. Аз съм "перде", редовно някой ме мисли за надута и студена. При него двете са и в различни знаци и колкото и да са близо, поставям под съмнение съвпади в различни знаци, той на практика мисли и чувства различно. Близостта му дава възможност да осъзнава чувствата си, но не знам дали се възползва от това. В момента, в който усети лакомата за внимание и признание Луна, рачешкият Меркурий може да се обърне навътре в опит да прикрие уязвимостта си, защото това си е вид слабост и го наранява. Неговият Меркурий е способен да надникне навътре в причините, но вероятно не го прави, тогава съвпадът действа като бягство - интелектуализация на чувствата, че да не ги усеща, и продължава все така, а другите си мислят "брей тоя колко е интелигентен" (не казвам, че не е). Поне при мен това е силен защитен механизъм, обаче водолеят е много силен. :(
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #6365 -: Февруари 26, 2014, 04:51:50 pm »
Пренаталната му сигизия (в неговия случай пълнолуние 2-3 дни преди деня на раждането му) има за управител Венера и оста AC/DC на картата почти съвпада с неговата като градуси, но обърната. Венера е в двоен знак (Близнаци) заедно с Марс (това са и управителите на 7-мия и 1-вия му домове). Мисля, че е достатъчно за "Cherchez la femme". В първия момент след като прочетох описанието ти за него - пасивност и избухливост (интересна комбинация), си помислих за нощна карта с проблемен Сатурн и Сатурн в аспект с Марс евентуално. В пренаталното пълнолуние Венера е в широк разходящ квадрат със Сатурн в 6-ти. Изпитва някаква фрустрация по отношение на жените и социалното общуване според мен. И откъм обществен успех може би жадува за повече отколкото постига/получава - У10 Сатурн в 6-ти в опозиция с Локус Фортуна в 12-ти. Какво му е професионалното занимание? Нещо, свързано с изкуство? Като си построих ведическата карта на ум, това ми хрумна. Пък и Венера в (точен!) аспект с Нептун, изгряваща преди Слънцето и видима заедно с лъвска Луна биха могли да дадат артистични нагласи. Съвпадът Луна/Меркурий не ми се струва, че се изявява като рационализация в неговия случай. По ми прилича на размиване на границите между рационално и емоционално, в което емоциите и личната субективна оценка взимат превес. По индийската карта го изкарах доста интелигентен и ерудиран, с тенденции към търсене на чувствени наслади и публично признание.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #6366 -: Февруари 26, 2014, 05:57:57 pm »
Чак толкова интелигентен и ерудиран не е по мое мнение, но обича да чете. Инженер по професия, хобито му е свързано с музика и иска да го превърне в професия. Меркурий е в анаретен градус - може би оттам заеква.
Забележете, че Марс е в Близнаци - като е изнервен почва да сипе вулгарни думи. Има квадрат и половина на Марс към Плутон. Казва, че преди е бил по-невъздържан и избухлив.
« Последна редакция: Февруари 26, 2014, 11:34:40 pm от Shreya »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6367 -: Февруари 26, 2014, 07:27:28 pm »
Заекването с анаретния меркурий, каква е връзката? Имам картата на един заекващ, сега ще ровна да видя какво е положението.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6368 -: Февруари 26, 2014, 07:42:28 pm »
Заекващият - Меркурий в Стрелец, широк съвпад с Нептун и Юпитер, квадрат Луна. В 10 дом, изкарва си прехраната с говорене въпреки всичко, и с писане.

« Отговор #6369 -: Февруари 26, 2014, 07:45:09 pm »
Може да има връзка — като дете заеквах, с анаретен Меркурий съм.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #6370 -: Февруари 27, 2014, 04:57:35 pm »
Честно казано си е мое предположение за анаретен градус и заекването, далеч не претендирам да имат връзка.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #6371 -: Февруари 27, 2014, 05:29:03 pm »
Мой приятел с анаретно Слънце в Дева/каре Юпи и девишки Мерк каре Нептун-заеква от дете.След ходене по логопеди почти загладено,но при най-малката емоция от радост или гняв става словесен зиг-заг.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6372 -: Февруари 27, 2014, 06:56:02 pm »
Здравейте, ще съм много благодарна, ако на някой му се занимава с тази карта. Въпроса е откъм работа,разбрах как стои въпроса като цяло, че бих била добра в психолгията, но и да стане ще е в далечен план. В момента с работа нищо от никъде, даже и не знам към какво да се ориентирам, а бездействието вече се отразява на нервна почва. Благодаря преварително.
Снейк, много ти е плутоновски никът, отива ти на същността. :)

Звучиш като да си на зор. От зор ще ти кажа, че ако търсиш нещо бързо да започнеш, най-добре да се ориентираш към практични дейности по обслужване на хора, имаш земни знаци на 2,6 и 10. Дева ти е на МЦ, обслужване, грижи за хора, Венера, която ти управлява 6, е съвпад с МЦ, обслужването може да е в обществено хранене, здравни грижи, разкрасяване, грижи за тялото...

Обаче като ти гледам картата, а тя е много интересна, трябва да откриеш някакво призвание, което да ти отговаря на същността и да вложиш цялото си себе в него във вид на кариера и то с много цели и дългосрочно планиране. Ето някои идеи.

Първо Слънцето ти има уникален съвпад с Плутон и Черната луна, съвсем точен, и се чудя, тази психична енергия какво я правиш. Плутон ти управлява и АС, а Меркурий също е в Скорпион и то в 12 дом, той пък ти е У10. Имаш секстил на съвпада с Нептун/Луна в 1 дом. Наистина можеш да се реализираш като психолог, обаче не само, можеш да станеш "лечител" и по други направления, както и добър астролог, Уран ти е точно на АС. Във всеки случай трябва много здраво да се заровиш в изучаване на всякакви науки за човека, езотерични, психологични и т.н. и ти сигурно го правиш. Цялата ти карта сочи лидерска позиция и ръководни функции или поне роля на авторитет спрямо други хора, по-добре във вид на групи (11 дом) - не само съвпада на Слънце и Плутон в 11, но и Сатурн ти е в 10 в съвпад с Юпитер, и двете ти управляват 2 дом, което е много хубаво, а и Марс ти е в 1 дом, изобщо това е важно. Можеш да намираш език към хората с тия Везни и Венера на МЦ. С Уран У3 на АС си способна да намираш много оригинални решения, и той съвпад с Меркурий, че и в Скорпион, но може би изглеждаш странна на другите, може би понякога си дръпната. Сега тука има нещо важно, Меркурий У10 и У8 ти е в 12 дом, ако практикуваш избраното поприще в институции и затворени места, като болници, психиатрии, затвори, арести и не се сещам още какво, би трябвало да имаш успех. Ти си силно интуитивна и сама знаеш, че трябва да направиш кариера, много ти е натоварен 10, и трябва много да опознаваш човешката психика и то своята на първо място, но и по-принцип, защото Северният ти възел в Лъв в 9 иска съвсем ясна и категорична идентичност да изградиш в този живот. Болката ти е работата, заради Хирона в 6, но това е класическо положение за лечител. Тази енергия, която минава през тебе, трябва да я канализираш в полезна за другите дейност, иначе може да те разрушава, да боледуваш или да се тормозиш. Големи психични сили имаш, гледам и Луната е у8, и Нептун У4... много инпересна карта имаш.

Не съм много подробна, нека другите допълват.

Ремедеос, много ти е готина свраката! :)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6373 -: Февруари 27, 2014, 09:11:41 pm »
Имаш акцент на транссатурновите планети в картата, опитай медитации, визуализации, йога, духовни практики, такива някакви неща. Тялото ти и психиката ти са инструменти, овладей ги, овладей себе си, това е много по-важно. Знам, че като става дума за хляба... но аз съм на същото дередже. Да се шашка по време на буря, може да си го позволи човек, който рядко влиза в бури и бързо излиза. Когато живееш по време на буря, с години например, разбираш, че да си разстроен, неуравновесен, шашнат и т.н. е лукс, който не можеш да си позволиш, ако искаш изобщо да оцелееш. В това състояние енергийно изпращаш объркани и неясни послания, или направо отрицателни. Най-важната ти работа е да се успокоиш и да усетиш пак някаква радост от живота (северния възел в лъв), да разшириш съзнанието и да погледнеш по-глобално на ситуацията (северния възел в 9), напр. защо си се вкопчила така в тази работа? Има друга по-дълбока причина, потърси я в себе си.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6374 -: Февруари 27, 2014, 10:07:10 pm »
Дано скоро оченцето ти започне да гледа по-весело!

« Отговор #6375 -: Февруари 27, 2014, 10:14:06 pm »
Дано, благодаря ти :) ще пиша, когато се развесели :).......а не съм такъв човек по принцип да му се невиди

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #6376 -: Февруари 27, 2014, 11:04:44 pm »
Ако някой друг иска да се включи по моята карта или направо да пиша?

« Отговор #6377 -: Февруари 27, 2014, 11:11:35 pm »
Ако някой друг иска да се включи по моята карта или направо да пиша?

Аз се бях включила, но нищо не каза за интерпретацията. Вече си умирам да разбера каква е цялата работа около тази натална карта ;D .

« Отговор #6378 -: Март 01, 2014, 01:39:08 pm »
Мога ли да пусна една карта :) не знам как се прави картата за синастрия, но поне най-накрая разбрах часа на раждане на товва Лъвче....та тегава ли ми се вижда неговата карта или....жокер мога да дам, че сега се разведе......
П.П неразбирайки от синастрии видях съвпад на моя Плутон с неговия, че и Слънце там, моето, и негов Сатурн и куп планети....та четох, че съвпадите на планети  говорели за кармична връзка  :-\

« Отговор #6379 -: Март 01, 2014, 05:13:10 pm »
Бе защо никой не коментира, има гледания на картата, па... ;D ;D ;D ;D ;D ;D