Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860898 Прегледи
*

Helo

Re:Натални карти - практикум
« Отговор #240 -: Септември 18, 2009, 08:55:33 pm »
Имам друга карта за вас. На известен човек е. Тук търсим професията му.

Само ако не сте я гледали и не я знаете на кого е!

Еххх...тези Луни на МЦ и Jupiter/Плутон във 2-дом   ;)  :P

Но на Менсън Плутон му беше в 4-ти, а Юпитер в 7-ми. Или имаш някой друг предвид?

Ти и за този ли се досети кой е? Ако си, мълчи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #241 -: Септември 18, 2009, 08:58:04 pm »
Да, с асцендент Овен и Уран на асцендента става.

Нямах предвид да местим Асцендента в предходния знак, макар че и такава опция не е изключена, знае ли човек... В крайна сметка целта на упражнението не е да правим ректификация.
В случая става въпрос за незначителна времева разлика, при която обаче домификацията в Д10 се променя.
Имам предвид една от производните карти, която дава информация за призванието, кариерата и влиянието на индивида върху заобикалящия свят.

И не може да се каже, че силното му въздействие върху другите е обусловено само от ъгловата позиция на Меркурий. В случая имаме един от аспектите на религиозния фанатизъм, гурувщината  - Меркурий в съвпад с Юпитер и при това не в кой да е дом, в съчетание с водолейска Луна в 10 дом в точен съвпад със Северния лунен възел - влияние върху масите, колективната психика! Слънцето в близък съвпад с Венера в 7 дом го дарява със силно харизматично излъчване, което е още една предпоставка за умението му да въздейства върху избраната аудитория.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #242 -: Септември 18, 2009, 09:01:01 pm »

Прекалено известна е тази, щом дори аз я познах от пръв поглед.  ;D
По принцип рядко ми остава време да гледам картите на знаменитостите...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #243 -: Септември 18, 2009, 09:21:56 pm »

Прекалено известна е тази, щом дори аз я познах от пръв поглед.  ;D
По принцип рядко ми остава време да гледам картите на знаменитостите...

Жалко!  :( ;D ;D

Това беше картата на Бил Гейтс - за тези, които не я знаят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #244 -: Септември 18, 2009, 09:27:12 pm »
Да, дори мисля, че имаше такава тема тук във форума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #245 -: Септември 18, 2009, 10:32:38 pm »
А тази карта знаете ли я?  ;D И тя е на много известна жена, но е интересно да се види.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #246 -: Септември 19, 2009, 07:15:34 am »
Управител на 10 - нептун на ДЦ, неаспектиран. Нещо в сферата на мистиката е работила. Философия? Плутон в 10-ти. Променила е възгледите на хората? Много силен меркурий, съвпад с марс и сатурн. Силен ум. Най-интересна ми е опозицията на слънце, сев. възел с уран, юпитер, 2-ри - 8-ми. Новатор. За чужденец ли е омъжена? Или е живяла в чужбина.  :-\
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

« Отговор #247 -: Септември 19, 2009, 11:20:28 am »
Хело, пропуснала си да поставиш Хуйя в картата на момичето.

Мона Лиза, вероятността да забременееш нараства, ако имаш партньор?} не :(  а можели да се види от картата дали ще срещна партнъор эа цял живот ? Уморих се от много връэки и раэочарования ...   :(  какъв эодиакален энак  ще е, на моите години, по въэрастен или по млад от мен  какъв ще е, как ще иэглежда....?

« Отговор #248 -: Септември 19, 2009, 11:23:15 am »
а можели да се види от картата дали ще срещна партнъор эа цял живот ? Уморих се от много връэки и раэочарования ...   :(  какъв эодиакален энак  ще е, на моите години, по въэрастен или по млад от мен  какъв ще е, как ще иэглежда....? тои ли ще е бащата на детето ми?

*

Helo

« Отговор #249 -: Септември 19, 2009, 11:59:55 am »
Управител на 10 - нептун на ДЦ, неаспектиран. Нещо в сферата на мистиката е работила. Философия? Плутон в 10-ти. Променила е възгледите на хората? Много силен меркурий, съвпад с марс и сатурн. Силен ум. Най-интересна ми е опозицията на слънце, сев. възел с уран, юпитер, 2-ри - 8-ми. Новатор. За чужденец ли е омъжена? Или е живяла в чужбина.  :-\

Философия - да!

Промяна на възгледите на хората - да, а някои!

За силен ум не знам, ама някои хора биха приели, че е така.  ;D

Новатор - мммм да!

Защо реши това за чужбината? Къде го видя?

Определено е пътувала много в чужбина.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #250 -: Септември 19, 2009, 12:05:07 pm »

Защо реши това за чужбината? Къде го видя?

Определено е пътувала много в чужбина.
Ами к.9 във водолей. Втори управител нептун, после юпитер. Уран съвпад с юпитер.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #251 -: Септември 19, 2009, 01:40:35 pm »
пътуване с цел обучение свое и чуждо  :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #252 -: Септември 19, 2009, 02:23:40 pm »
Аз продължавам да чопля картата на жената.  :-[ Съвпадът на мерк. с марс и сатурн, и куинконс към плутона. Писала е. Писател и философ?? Нарочно не ровя в гугъла, да не си развалям кефа.  ;D Нека се мъча. Ако не бяхте написали за Бил Гейтс, щях и с него да се тормозя...  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #253 -: Септември 19, 2009, 02:39:31 pm »
Аз продължавам да чопля картата на жената.  :-[ Съвпадът на мерк. с марс и сатурн, и куинконс към плутона. Писала е. Писател и философ?? Нарочно не ровя в гугъла, да не си развалям кефа.  ;D Нека се мъча. Ако не бяхте написали за Бил Гейтс, щях и с него да се тормозя...  ;D ;D ;D

Да! Ти да не се досещаш вече коя е тя?  ;)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #254 -: Септември 19, 2009, 02:43:58 pm »
Не за съжаление, сърбят ме пръстите да питам гугъла, ама съм мнооого мазохист и засега още зяпам картата като теле... Дано ми светне!!!  :)

*

Helo

« Отговор #255 -: Септември 19, 2009, 02:46:35 pm »
Не за съжаление, сърбят ме пръстите да питам гугъла, ама съм мнооого мазохист и засега още зяпам картата като теле... Дано ми светне!!!  :)

Между другото, как ще разбереш с Гугъл коя е тя, след като аз не съм и дала данните? Какво ще напишеш в Гугъл? Или ще търсиш с картинката?

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #256 -: Септември 19, 2009, 03:04:52 pm »
Хайде сега. Жени-философи -малко, писателка, още помага. По плутона мога да си помогна с годината на раждане. По слънцето, с датата. Не вярвам да е проблем. Но аз наистина съм мазохист и устисквам - засега  :P Сега й правя профил какви мъже харесва. Забавлявам се да открия за кого е била омъжена или в любовни отношения. Много умен мъж, със силен сатурн или 10-ти дом. Деен, може да е овен или със слънце в 1-ви. Занимавал се е с изкуство, нептун в седми. Уффф!  ???

*

Helo

« Отговор #257 -: Септември 19, 2009, 03:58:20 pm »
Да казвам ли коя е тя?

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #258 -: Септември 19, 2009, 04:21:55 pm »

[/quote]

Между другото, как ще разбереш с Гугъл коя е тя, след като аз не съм и дала данните? Какво ще напишеш в Гугъл? Или ще търсиш с картинката?
[/quote]

Xelo,  трий и координатите на населеното място. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #259 -: Септември 19, 2009, 05:07:51 pm »
Сега й правя профил какви мъже харесва. Забавлявам се да открия за кого е била омъжена или в любовни отношения. Много умен мъж, със силен сатурн или 10-ти дом. Деен, може да е овен или със слънце в 1-ви. Занимавал се е с изкуство, нептун в седми. Уффф!  ???

Цитат
Ее раннее замужество и поспешное бегство от супруга вызвало всеобщее непонимание. Е.Ф.Писарева высказывает следующие предположения: "Ее брак в 17-летнем возрасте со старым нелюбимым человеком, с которым у нее не могло быть ничего общего, можно объяснить лишь страстным ее желанием добиться большей свободы. Если представить себе жизнь женщины из "высшего общества" в провинции, со всеми предрассудками этого общества и скучнейшим этикетом, то можно легко понять, как все это подавляло такое впечатлительное, несдержанное, свободолюбивое юное существо". [22, январь, 1913]

По мысли же ее тети, Н.А.Фадеевой, у нее не было столь серьезных соображений. Причем трудно понять, как брак с человеком более высокого положения мог освободить ее "от цивилизованного общества, нарядов и украшений". По мнению Фадеевой, причиной брака был ее легкомысленный характер. "Просто ее на это спровоцировала гувернантка, говоря, что при ее характере и темпераменте вряд ли найдется мужчина, который согласился бы жениться на ней. Чтобы еще более усилить свои слова, гувернантка добавляла, что даже тот старый человек, над которым она так смеялась и называла "ощипанной вороной", даже он не пожелал бы иметь ее своей женой! Этого было достаточно, чтобы через три дня она сделала ему предложение и затем, испугавшись, старалась увильнуть от своего обещания, но было уже поздно". [20, с. 39]

"Более подробные сведения о моем браке? Смотрите, теперь они говорят, что я сама хотела выйти замуж за это старое чучело. Пусть будет так. Мой отец был в четырех тысячах миль от меня, моя бабушка была слишком больной; было так, как я вам уже говорила. Я обручилась, чтобы отомстить моей гувернантке, не думая о том, что не смогу расторгнуть обручение, ну, а карма последовала за моей ошибкой. Нет возможности сказать правду, не обижая людей, и я ни за что на свете не хотела бы осудить их теперь, когда они давно уже умерли. Пусть это останется на моей совести. Был спор между сестрой моей и тетей, когда первая, всегда осуждавшая меня, говорила, что я своим браком опозорила своих покойных родственников.Пусть будет так". [14, с.157]

"Вы делаете большую ошибку, женясь на мне, — говорила она жениху перед венцом, — Вы очень хорошо знаете, что достаточно стары, чтобы быть мне дедушкой. Вы сделаете кого-то несчастным, но это не буду я. Что касается меня, то я не боюсь вас, но предупреждаю, что вы ничего не получите от этого брака". Он действительно мог бы сказать, что получил не то, чего ожидал". [15, ноябрь, 1894]

Когда во время венчания священник произнес слова: "Ты должна будешь чтить своего мужа и слушаться его", она, услышав это ненавистное слово — "ты должна", покраснела, потом смертельно побледнела и сквозь зубы пробормотала: "Конечно, нет". С этого момента она решила взять все в свои руки и оставить своего "мужа" навсегда, не давая ему возможности даже подумать о ней, как о жене. Так Блаватская в 17 лет оставила свою родину и провела долгих 10 лет в чужих, трудно-доступных местах — в Центральной Азии, Индии, Южной Америке, Африке и Восточной Европе".* [15, ноябрь, 1894] [20, с.40]

Интересна информация за брака на мадам Блаватска.

http://www.theosophy.ru/lib/biogrhpb.htm

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.