Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858934 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #480 -: Октомври 24, 2009, 06:57:27 am »
близнаците,аа то май нещо имало по сатурн, удари и нас близнаците..

тр. опозицията Сатурн /Уран от края на септември 2008г. разклати стабилността на целият подвижен
кръст, не са само Близнаците, но и   Стрелците, Девите и Риби бяха засегнати сериозно,
добрата новина,че тя вече се разпадна, извън центрофугата са  :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Skarlet

« Отговор #481 -: Октомври 24, 2009, 07:53:57 am »
Алооуу следователката . Аз съм да не съм ''клюкарка''.
Тайна нетайна нема ти кажем.
Да, има друга жена в живота ми.  >:( Но нещата са сложни/ Аве аз изперках таз година. Та от кой транзит идат ядовете ми?;

Когато някой си качва картата във форум,трябва да е готов за разкостване.   ;) И не само,че се вижда "другата връзка" ,ами има още екстри,но ще ги оставя на следователката. А ядовете не идват само от един транзит. Уран е направил квадратура към Слънцето, Венерата и Нептуна ти. Отделно е активирал и Луната ти. Сигурно има и още,но не е пред мен картата.  :)

« Отговор #482 -: Октомври 25, 2009, 08:32:42 am »
Здравейте!Аз съм нов тук :) Можете ли да ми кажете нещо за мен -
Благодаря!
Only at the brink of destruction people find the strength to change

*

Kaya

• 2893
« Отговор #483 -: Октомври 25, 2009, 08:45:08 am »
kaiza :) може, но за да не получиш всякакви отговори задай конкретния аспект който те интересува- работа, учение, любов и т.н.
 и ще си позовля да отправя това искане към всеки, който си сложи наталната карта:)

и към тези, които вече са си ги сложили: възрастта донякъде определя доколко вие можете да си дадете сметка за влияението на една планета или транзит и т.н. т.е в ранните години, както е kaiza  не е възможно той сам да потвърди доколко казаното от пишещите тук е истина  (процента на самоосъзнатост има значение)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #484 -: Октомври 25, 2009, 08:57:41 am »
Ми ако може по две думи за всичко интересно :)

« Отговор #485 -: Октомври 25, 2009, 08:58:12 am »
И ето това какво означава - Venus in Midheaven
Mars in Midheaven
Jupiter in Midheaven

*

Kaya

• 2893
« Отговор #486 -: Октомври 25, 2009, 09:06:12 am »
:) има доста информация в сайта:) започвай да четеш :)

картата ти е интересна:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #487 -: Октомври 25, 2009, 09:18:28 am »
Kaiza, би ли ни казал нещо за семейството си,
родителите при теб ли са и кой те е отгледал,
ако не са .....  Сменял ли си дома си или града в
който живееш ?
Естествени минерали и амулети

« Отговор #488 -: Октомври 25, 2009, 09:32:10 am »
Нормално семейство, живея с родителите си. Отгледала ме е детската градина, защото майка ми и баща ми постоянно работеха и нямаха време, а пък баба ми и дядо ми не признаваха брака на родителите ми.Местил съм се 2 пъти в нов дом, когато бях на 6 и сега преди 2 месеца се върнах в дома където живях до 6 гоидшен, но не съм сменял града.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #489 -: Октомври 25, 2009, 09:49:56 am »
И ето това какво означава - Venus in Midheaven
Mars in Midheaven
Jupiter in Midheaven

Това са Планетите Венера, Марс и Jupiter, които са
най -високо издигнати в хороскопа в 10-дом ( in Midheaven )
и оказват влияние на социалната ти реализация , кариерата

Венера управлява Асцендента ти - сигурно си сладурче,

Марс в 10-дом управлява 7-ми партньорски дом -
предпоставка за активна и добре реализирана професионално
партньорка

Въобще имаш добри дадености за лична реализация,
Слънцето ти е в 9-дом в Близнаци в тригон с АСЦ,
можеш да пътуваш, да учиш...
Естествени минерали и амулети

« Отговор #490 -: Октомври 25, 2009, 10:01:24 am »
Имам брат близнак, ако това има някакво значение.(не зодия близнаци, а близнак :) )
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 12:29:45 pm от kaiza »

« Отговор #491 -: Октомври 25, 2009, 10:12:21 am »
Благодаря Moonlady.

*

Helo

« Отговор #492 -: Октомври 25, 2009, 03:48:49 pm »
Понеже говорите за самоубийците, слагам каратта на една актриса, която като малка е правила опит за самоубийство. Не я слагам в другата тема, защото тя не се е самоубила, а само е направила такъв опит.

Баща и умира, когато тя е на 3 години. От тригодишна възраст тя работи като модел, за да помага за издържането на семейството. Явно майка и много я е натискала. На 9 години получава нервен срив. На следващата година започва да пие много. На 12 гдишна възраст прави опит за самоубийство като смесва аспирин, сънотворни и джин. На 16 годишна възраст започва да бяга от майка си, продължава да пие и има връзки с по-възрастни мъже.

« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 03:53:48 pm от Helo »

*

Helo

« Отговор #493 -: Октомври 25, 2009, 03:53:54 pm »
Като външност на Лунен тип ли ви прилича?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #494 -: Октомври 25, 2009, 04:28:05 pm »
Интересна карта...
Няма ги класическите аспекти, сочещи за проблеми и сблъсъци в отношенията с майката. За силно влияние на майката в живота на родената сочи единствено позицията на Луната в Рак, в знака на Асцендента.
Що се отнася до бащата, налице са аспекти и дирекции, които загатват за ранната му загуба.

Цитат
Баща и умира, когато тя е на 3 години.

По дирекция сходящият квадрат Марс/Слънце става точен, при това Марс е промисорът и идва откъм 12 дом.

Мисля, че проблемите с майката се изострят с навлизането на момичето в пубертета, т.е. между 13 и 14-годишна възраст. Луната по дирекция се сблъсква с Плутон.

Цитат
На 9 години получава нервен срив. На следващата година започва да пие много.

На възраст между 9 и 10 години има дирекция на Слънцето към ИЦ, а не след дълго и Сатурн притиска АС. Кризисен период в живота. Неуспехи в кариерата, непопулярност или временна загуба на популярност.

Цитат
На 16 годишна възраст започва да бяга от майка си...

На около 15-годишна възраст има дирекционен съвпад на Слънце с нат. Венера, който в съчетание с дир. квадрат на Марс към нат. Венера загатва за пробуждане на либидото. Тогава може да е бил и първият сексуален опит, но може и да се е случило малко по-рано.
В момента отчитам всичко "на око" без програма и без да пускам картата в астро.кома със съответните техники, така че не е изключено да съм пропуснала нещо важно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #495 -: Октомври 25, 2009, 07:59:42 pm »
Не ми дават мира неясните индикации относно родителите на родената.
Твърди се, че е имала проблеми с майката, докато Луната няма наранявания от малефици, нито пък е разположена в някой от трудните домове. Съвпадът й с Плутон е доста широк и при това двете планети са в различни знаци.
Можем да приемем, че проблемът с бащата е представен от квадрата на Слънцето с Марс и Уран. Интересното е, че в картата на актрисата управителите на МЦ и ИЦ, представящи родителите, са в точен съвпад в 4 дом. И като се отчете силното влияние на знака Рак може да се приеме, че тук става въпрос за някаква наследствена предразположеност. Чудех се дали пък АС не попада в мидпойнта Луна/Сатурн, но предположението ми не се потвърди. Ако ми остане повече време, ще се опитам да разгледам картата и производните й по индийска система, може пък там да изскочи нещо важно...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #496 -: Октомври 25, 2009, 08:01:15 pm »

От тригодишна възраст тя работи като модел, за да помага за издържането на семейството. Явно майка и много я е натискала. На 9 години получава нервен срив. На следващата година започва да пие много. На 12 гдишна възраст прави опит за самоубийство като смесва аспирин, сънотворни и джин. На 16 годишна възраст започва да бяга от майка си, продължава да пие и има връзки с по-възрастни мъже.

Марс съвпад Уран, дава силно наелектризиране, и ако не се владее енергията, често има нервни кризи, познавах такава личност с подобен точен съвпад.

Марса е в точен тригон със съвпада на Меркурий и Нептун, като последния  явно се застъпвва силно при самоубийствата, като се вижда такъв съвпад има и в  случая Джонстаун.

Освен това при нея се вижда ,че волята и не е силна, тъй като Марса е в квадрат със Слънцето.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #497 -: Октомври 25, 2009, 08:10:29 pm »
За пореден път се убеждавам, че тригоните на Нептун могат да бъдат и много опасни. На пръв поглед изглеждат обещаващи, но ако няма човек стабилна основа, върху която да стъпи, лесно се подхлъзва.
Същото важи и за тригоните на малефици, в класическата астрология неслучайно такива аспекти също се приемат за афликция поради простата причина, че аспектът - независимо какъв - е с малефик.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #498 -: Октомври 25, 2009, 08:25:52 pm »
Също така интересно е да се отбележи, че планетите са групирани в няколко дома, при което Марс и Меркурий/Нептун затварят веригата. Чудя се какъв ли е афетичният статус на Сатурн, защото описанието на житейския й път загатва за непроработена сатурнова проблематика, макар че тази възможност най-вероятно е имала през годините около първото сатурново завръщане и след него...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #499 -: Октомври 25, 2009, 10:07:48 pm »
Набързо разгледах картата и по индийска система.
Поради факта, че се използва равнознакова система, планетите се изместват в други домове.
В картата Раши имаме Сатурн в знака на Лагна, а Луната е в един знак с Раху и Юпитер.
Лагна се намира в една от трудните накшатри - Ардра, чийто управител е Раху, т.е. имаме влияние на Меркурий/Раху.
Атмакарака е Венера, но е ретроградна и се намира в знак на неприятел, т.е. в сидералния Лъв, в един знак със Слънцето. Меркурий и Юпитер имат достойнства, при това Юпитер е в екзалтация и участва в махапуруша йога, която дава успех и признание в обществото, популярност, а тук участва и Раху - зашеметяващ успех чрез силно въздействие върху публиката (Раху в навамша се намира в знака на Лагна). Съвпадът на Луната с Юпитер по принцип е с благотворна природа, само че за Лагна в Близнаци Слънцето, Марс и Юпитер са малефици. Съвпадът на Луна, Раху и Юпитер във 2 дом загатва и за силен стремеж към натрупване на блага, ненаситност и невъздържаност както в яденето и пиенето, така и в емоционален план - човек се стреми да "погълне" всичко.
Луната е и естествен сигнификатор на майката и емоционалния комфорт на родения, съвпадът й с Раху говори за неразбирателство с майката, както и за неспокоен, търсещ ум. Индивидуален сигнификатор на майката или т.нар. матрикарака в картата е Марс. Той пък е разположен в 12 дом в раши, в накшатра Критика, също една от трудните лунни накшатри. Предполага се, че такъв е бил характерът на майката - войнствен, суров, със склонност към доминиране; възможно да е била бърборана или, в по-тежък вариант, вечно мърмореща жена, със силно изразена склонност към кавги.
Възможно е също така някой от родителите или друг близък в дома да се е занимавал с меркурианска дейност - търговец/търговски пътник, продавач, секретар, деловодител, счетоводител и др.п.
Позицията на Сатурн в Лагна се счита за трудна, при това Сатурн аспектира Слънцето, което е естествен сигнификатор на бащата; същевременно Сатурн управлява 8ми и 9ти дом в картата, като в качеството си на управител на девети се свързва с бащата и бащиния авторитет. Индивидуалният сигнификатор на бащата или т.нар. питрукарака е Раху, а той в картата е в съвпад с Юпитер и Луната. Юпитер е малефик и марака в картата, т.е. планета-"убиец", това може да предположи и ранна загуба/смърт на бащата. Луната пък е даракарака в картата, индивидуален сигнификатор на съпруга, на типа търсен мъж. Може да се направи следната връзка, че след като споменът за ранната загуба на бащата завинаги се отпечатва в паметта и психиката на детето, впоследствие, навлизайки в пубертета и по-нататък, тя несъзнателно повтаря същия модел, търсейки заместител на бащината фигура и символичен закрилник във връзките си с по-възрастни мъже. В картата навамша Слънцето и Луната се намират в знака Рак, в съвпад с Кету в 7 дом, което предполага, че житейският й път е свързан с отделяне от двамата родители, като вътрешноприсъщото си усещане за липса на сигурност, защитеност и закрила тя пренася по-нататък във връзките си с партньорите, вече в по-зряла възраст. В навамша Сатурн е в изключително силна позиция - в знак на екзалтация, в 10 дом и в кендра, т.е. в ъглов аспект спрямо Луната.

Ако се разгледат планетните периоди, вероятността да се случат доста от изброените събития е заложена. Смъртта на бащата се случва на прага между два големи планетни периода - края на юпитеров период и преминаването към сатурнов, когато се застъпват два по-малки периода в рамките на големите - Раху и Сатурн. Кризата около 9-10 г. възраст, когато се стига до нервен срив и за пръв път момичето посяга към алкохола, се случва в периода на Кету. Само да отбележа, че в раши Кету се намира в 8 дом. Периодът между 1952 и 1953 година е особено труден, тъй като се намира под влияние на Сатурн/Кету, тогава вероятно се е чувствала много самотна и потисната, може да е имало изолация и временен отказ от социални ангажименти, оттегляне.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.