Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858412 Прегледи
*

UnaDonna

Re:Натални карти - практикум
« Отговор #760 -: Декември 27, 2009, 03:25:07 pm »

Животът на звездите ме блазни много. Обожавам да съм на сцена /играла съм модерен балет/, блясъка и неограничените възможности, по отношение на парите, които ти дава славата.

Готова ли си да правиш редовно секс с различни богати дъртаци, които да ти "помагат в кариерата"?  ;D

Целта оправдава средствата. :)
Така или иначе досега от любовта не съм спечелила много.А бях голяма романтичка.

jopelini , в какъв смисъл трудности?

« Отговор #761 -: Декември 27, 2009, 05:23:10 pm »
jopelini , в какъв смисъл трудности?

Мисля,че ще имаш проблеми в партньорствата или брака си. В такъв смисъл. Няма да ти е най-лекия период със съвпад на Сатурн във Везни с Марса и Плутона ти,както и в опозиция на Уран в Овен. Но може и да засегне работата.

*

Uran

• 6041
« Отговор #762 -: Декември 27, 2009, 05:33:24 pm »
 Рая, 6 и 7 дом при теб се управляват от Марс, а той самият е запокитен в 12 дом- везни и няма никакъв аспект с диспозитора си Венера. Като се абстрахираме от това, кои домове управляват Марс и Венера и ги разглеждаме като архетипи мъж- жена, липсата на аспект, дори и напрегнат, прави този тип отношения не особено плодотворни. Може да имаш наистина успех с мъжете като бизнес партньори за сметка на емоционалните такива заради това, че Марс е управител на 2 и 6 дом.
Мераци за режисьорска работа имаш ли?
п.п. С Юпитер и Сатурн в 11 дом би могла и вероятно имаш високопоставени, авторитетни приятели.
Ако разглеждаме 7 дом като дом на брака, Луна тук дава нестабилност.
« Последна редакция: Декември 27, 2009, 05:46:04 pm от Uran »

« Отговор #763 -: Декември 27, 2009, 06:33:44 pm »
Ретроградна Венера в съпад с Меркурий и Луна - всичко това в 5 дом и  Дева. Може ли да ми кажете за ретро Венерата? 

*

UnaDonna

« Отговор #764 -: Декември 28, 2009, 09:30:16 am »
Малеее, нещо положително има ли в картата ми!
Мъжете винаги са ме харесвали, но връзките ми все са били трудни и мисля, че проблема е в мен.
Излиза, че ще ми е по-добре без мъже, така и така нищо не ми носят.
Uran, ако можех да режисирам живота си бих променила много от сцените и действията в него.
Ако излезе, че имам талант може и да пробвам. Но писането на сценарии ми се отдава със сигурност и ако бях по-постоянна можеше и да се получи нещо.
От доста време съм зациклила на едно място и наистина имам нужда от промяна, но пък и малко ме е страх да направя крачката. Какво казват звездите за това?

Рая, 6 и 7 дом при теб се управляват от Марс, а той самият е запокитен в 12 дом- везни и няма никакъв аспект с диспозитора си Венера. Като се абстрахираме от това, кои домове управляват Марс и Венера и ги разглеждаме като архетипи мъж- жена, липсата на аспект, дори и напрегнат, прави този тип отношения не особено плодотворни. Може да имаш наистина успех с мъжете като бизнес партньори за сметка на емоционалните такива заради това, че Марс е управител на 2 и 6 дом.
п.п. С Юпитер и Сатурн в 11 дом би могла и вероятно имаш високопоставени, авторитетни приятели.
Ако разглеждаме 7 дом като дом на брака, Луна тук дава нестабилност.

От връзката с мъжа ми имам две деца - какво по-плодотворно от това  :)
За Юпитер и Сатурн - така е.
Мисля, че Луната в 7 дом дава нестабилност на мен, защото аз вечно се лутам.
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 09:37:36 am от Рая »

*

Uran

• 6041
« Отговор #765 -: Декември 28, 2009, 09:38:07 am »
 Писането на сценарии също е добро решение и отработва позицията на Марс. :)

*

UnaDonna

« Отговор #766 -: Декември 28, 2009, 11:55:01 am »
Луна /Телец/ в тригон с Юпитер  /Дева/ не дава ли поне мъничко щастие по отношение на семейния живот?

Марс във Везни и Венера в Близнаци, защо не са в Тригон?

*

Uran

• 6041
« Отговор #767 -: Декември 28, 2009, 12:51:10 pm »
Луна /Телец/ в тригон с Юпитер  /Дева/ не дава ли поне мъничко щастие по отношение на семейния живот?

Марс във Везни и Венера в Близнаци, защо не са в Тригон?
Не е казано, че няма да сте щастлива, но ще го има този драйф, който ще ви кара да изпитвате неудовлетворение. (така мисля)
Тези неща са по- скоро на вътрешно ниво. Не е необходимо съпругът/партньорът да ви бие, за да сте недоволна.
Щастието, вътрешната хармония са чисто психологически състояния.
п.п.Познавам хора с Венери и Юпитери в 7 дом и Луната прави тригони с тях, ама именно поради този акцент на 7 дом са си неудовлетворени по темите му. ;D ;D ;D
Завишени изисквания и очаквания и като не бъдат удовлетворени, има пустота и отсъсътвие на радост. :) :)

*

Nebesna

« Отговор #768 -: Декември 28, 2009, 02:51:34 pm »
Малеее, нещо положително има ли в картата ми!
Мъжете винаги са ме харесвали, но връзките ми все са били трудни и мисля, че проблема е в мен.
Излиза, че ще ми е по-добре без мъже, така и така нищо не ми носят.

Е как няма да ви харесват мъжете - вие прекрасно общувате с тях - мъжкото ви начало е много съзидателно - Слънце в секстил с Марс - прекрасен аспект за жена, която се намира в разбирателство с противоположния пол. Вдъхвате респект у мъжете със своята честност, смелост и лоялност.

А колкото до Марс и Венера - не е необходимо да сключват аспект помежду си - това че са в тригонални знаци - все пак не е малко.

Цитат
От връзката с мъжа ми имам две деца - какво по-плодотворно от това  :)
Мисля, че Луната в 7 дом дава нестабилност на мен, защото аз вечно се лутам.

Квадратурата между светилата дава вечна неудовлетвореност, все имате чувството, че нещо не достига, липсва пълнота, но точно този аспект може да се превърне в двигател за много постижения - не обичате да се съобразявате с никого, другите трудно могат да ви угодят. Обаче има възможност за компенсация, чрез положителните аспекти, които светилата сключват с други планети.

Мен лично ме смущава повече квадратурата на Меркурий с Марс и Плутон - имате хаплив език и склонност да наранявате с думи. Може после да отчитате грешката си (Меркурий в секстил със Сатурн и тригон с Уран), но трябва да поработите върху това не особено привлекателно качество.

Има вероятност да наследите недвижим имот (ако не сте го получила вече)

*

UnaDonna

« Отговор #769 -: Декември 28, 2009, 08:23:30 pm »
Uran, Небесна - право в десятката.
Наистина другите хора смятат, че имам много остър език, но аз мисля че съм просто директна. Когато се ядосам наистина говоря много грубо и наранявам жестоко, за което после съжалявам и се извинявам многократно, защото поначало не обичам да наранявам хората.

Интересното в моята карта е това,че Слънцето ми съвпада с Луната на майка ми, а Луната със Слънцето на баща ми. Това, че те са в квадрат не отразява ли и техните взаимоотношения?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #770 -: Декември 29, 2009, 12:12:30 pm »
За квадратурите между светилата има значение дали Луната е растяща или намаляваща.
Между другото, опозицията между светилата се счита за благотворен аспект, докато новолунието и във ведическата, и в античната астрология се счита за злотворно. Луната се води изгорена и въздействието й е неблагоприятно, ако е по-близо до Слънцето, особено ако е преди него.
Познавам хора с тригон между светилата, на които им липсва усещане за вътрешен мир и хармония, и респ. това дава отражение върху външния им живот, поражда чести конфликти в обкръжението.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #771 -: Декември 29, 2009, 12:37:45 pm »

Интересното в моята карта е това,че Слънцето ми съвпада с Луната на майка ми, а Луната със Слънцето на баща ми. Това, че те са в квадрат не отразява ли и техните взаимоотношения?

Срещала съм го из книгите - че родителите по време на зачеването са били в неразбирателство.

Мисля ,че на теб ти е трудно да постигнеш близост ,да изразиш чувствата си ,може би дори да си критична ,да имаш големи изисквания /Сатурн в Дева и квадрат с Венера/ Срещала съм ,че при такива аспекти м/у Сатурн и Венера е препоръчително по-късно обвързване  ,отделно Венера в Близнаци и в 9 дом има нужда от свобода и независимост и говори за многобройни връзки.Може би Луната в Телец има  нужда от стабилност и постоянство ,но според мен ти самата не се чувстваш комфортно в такъв тип отношения.

Опозицията на Венера с Нептун също може би носи разочарования поради крайно идеализиране,страх и стремеж към бягство от действителността.

Не знам доколко е вярно  ::) все още съм новобранец .

*

Nebesna

« Отговор #772 -: Декември 29, 2009, 12:41:58 pm »
Цитат
За квадратурите между светилата има значение дали Луната е растяща или намаляваща.

Не съм забелязала това да има значение. Вътрешното безспокойство и неудовлетвореността са налице, особено, ако квадратът е във фиксирани или мутабелни знаци. При кардиналните сякаш има повече външна изява. Но най-трудно се проработва такъв квадрат във фиксирани знаци - инат е най-точната дума. Казано с две думи: "Няма угода!"

Цитат
Луната се води изгорена и въздействието й е неблагоприятно, ако е по-близо до Слънцето, особено ако е преди него.

Мога да споделя за този аспект, аз го имам в картата си. Винаги съм се водила от несъзнателния инстинкт за емоционално благополучие (Луна), когато предприемам някакво съзнателно волево действие (Слънце). При мен воля и емоции трябва да действат в едно - в противен случай не се получава пълно удовлетворение...И на тази основа правя и съзнателните си избори. Ако Луната е душата, а Слънцето е сърцето, то аз обичам да върша нещата "от душа и сърце". Докато "квадратурите" могат да пренебрегнат едното за сметка на другото. Например много често забравят да ядат, пренебрегват първичните си лунни нужди, за сметка на Слънчевата изява на егото, и обратното.

Цитат
Познавам хора с тригон между светилата, на които им липсва усещане за вътрешен мир и хармония, и респ. това дава отражение върху външния им живот, поражда чести конфликти в обкръжението

Много са аспектите, които стоят в основата на вътрешните противоречия, но със сигурност те не се дължат на тригона Слънце-Луна. Този тригон помага на тези хора да избягват острите ръбове и им гарантира донякъде една благоприятна, освободена от стрес, среда. Тригонът обаче няма предимството на квадратурата - да създава стремеж към постоянно развитие и усъвършенстване. Само квадратът между Луна и Слънце може "да надскочи себе си" (разглеждано в контекста на аспектите между светилата).

П.П. А между другото казват, че новолунието е неблагоприятно за изявата на лунния принцип - изгорена Луна.  
Съществува и друга теза, че новолунието е неблагоприятно за слънчевия принцип, понеже тогава се случва Слънчево затъмнение, а емоциите вземат връх - вероятно е така щом по новолуние се изострят някои психични заболявания.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 12:50:51 pm от Небесна »

*

Helo

« Отговор #773 -: Декември 29, 2009, 12:53:51 pm »
За куинконс между Луната и Слънцето също се казва, че е неблагоприятен. Тези хора прекалено много пренебрегвали себе си, за да помагат на другите. Какво можете да кажете за този аспект?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #774 -: Декември 29, 2009, 12:59:01 pm »
Фазата на Луната има значение, не само аспектът между светилата като такъв. Има значение дали Луната се вижда, дали е пълна със светлина или светлината й намалява (нищо че реално Луната само отразява светлината на Слънцето). За символизма на лунните фази е писано доста обстойно от Дейн Ръдиар. И това важи не само в елективната и хорарна астрология, а и в наталната, особено при определяне на психологическите характеристики на личността. Дотук като че ли съдим за проявлението на квадратурите и съвпадите между светилата въз основа на личния си опит с тях, но е добре все пак да не се абстрахирме много от концепциите, стоящи в основата на астрологията. Разбира се, и концепциите търпят непрекъснато развитие, астрологията все повече се психологизира, което си личи и във форума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #775 -: Декември 29, 2009, 01:08:50 pm »
И между другото, всякакви безумни твърдения съм чела по форумите, като например "ранена" от Слънцето Луна и vice versa.
Няма нищо общо с пишещите в този форум, просто го споменавам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #776 -: Декември 29, 2009, 01:14:01 pm »
Фазата на Луната има значение, не само аспектът между светилата като такъв. Има значение дали Луната се вижда, дали е пълна със светлина или светлината й намалява (нищо че реално Луната само отразява светлината на Слънцето).

Аз как да разбера дали в момента на раждането ми Луната е била намаляваща или не? В astro.com има ли такава опция?

« Отговор #777 -: Декември 29, 2009, 01:15:03 pm »
Между другото, опозицията между светилата се счита за благотворен аспект, докато новолунието и във ведическата, и в античната астрология се счита за злотворно. Луната се води изгорена и въздействието й е неблагоприятно, ако е по-близо до Слънцето, особено ако е преди него.
Познавам хора с тригон между светилата, на които им липсва усещане за вътрешен мир и хармония, и респ. това дава отражение върху външния им живот, поражда чести конфликти в обкръжението.

Ако беше без значение дали Луната е намаляваща или растяща нямаше да са толкова важни лунните фази. Античната астрология е голямо богатство, но не всеки я предпочита и разбира.  :) Явно се знае малко за десните и левите аспекти.  

« Отговор #778 -: Декември 29, 2009, 01:18:41 pm »
Фазата на Луната има значение, не само аспектът между светилата като такъв. Има значение дали Луната се вижда, дали е пълна със светлина или светлината й намалява (нищо че реално Луната само отразява светлината на Слънцето).

Аз как да разбера дали в момента на раждането ми Луната е била намаляваща или не? В astro.com има ли такава опция?

;D Мале,мале,девойко хубава!!!! Какъв е този въпрос?

*

Nebesna

« Отговор #779 -: Декември 29, 2009, 01:27:12 pm »
Ако беше без значение дали Луната е намаляваща или растяща нямаше да са толкова важни лунните фази. Античната астрология е голямо богатство, но не всеки я предпочита и разбира.  :) Явно се знае малко за десните и левите аспекти.  

Не казвам, че са без значение лунните фази. Просто считам, че ефекта на квадратурата си е налице....дори и да няма аспект между светилата...достатъчно е да са в квадратиращи знаци (още повече, че между светилата се допускат по-големи орбиси).

А ти би ли споделил с какво лявата квадратура се различава от дясната квадратура? Би ми било интересно да си разширя познанията. Не съм срещала подобно "фино" разграничение, наистина. Интерпретирай го! ;D ;D ;D