Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858133 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #1260 -: Януари 24, 2010, 05:42:35 pm »
Това с орбисите наистина си струва наблюдение, а не каквото пише по книгите, иначе за какво предвиждане ще става дума. Ще стане, както спомена Лили. След дъжд, качулка.  ;D
 Аз още съм далеч от тоя висш пилотаж, първо се иска основа, здрава, но не пречи да събирам материал и да го имам, когато ми потрябва. Даже вече си водя записки с дати, транзити и прочие и чакам да видя кога нахлуват в живота ми.  ;)

Между другото наистина собствената карта, каквото и да си говорим, е най-доброто средство за извличане на информация и практика. Защото там поне нямаш сериозни колебания, знаеш си повечето неща или можеш да ги разбереш, стига да имаш желание, знаеш си събитията, всичко.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1261 -: Януари 24, 2010, 06:24:58 pm »
И аз съм на същия принцип като Марая, не робувам на предразсъдъците относно "допустимите" орбиси. Да не говорим за това, че някои аспекти работят в апликация, други в сепарация, а и дори един и същи транзитен аспект, който периодично се повтаря, може да проработи веднъж, когато е сходящ, а друг път, когато е разходящ... Други пък като че ли въобще не работят на събитийно ниво.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1262 -: Януари 24, 2010, 08:57:34 pm »
лили,работят си аспектите ,ама нивата в повече ни идват и докато разберем ,кой откъде и защо....годините ни минали. :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1263 -: Януари 24, 2010, 09:50:50 pm »
http://www.bulpics.com/images/guest/c.png
Това е картата на жена със скрит ,таен алкохолизъм от повече от 10 години. :mellow:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1264 -: Януари 24, 2010, 09:56:53 pm »
впечатли ме оста 1/7 в кардинални знаци.
наред с това упр. на асц-луна е в 8-ми дом.
нептун в 4-ти.
уран в 8-ми.
нептун и луна в домовете на края ,зависимостите са по луната и нептун и кармични домове...въобще си е явна зависимост.
язък.
слънце и стелиума в 6-ти говорят и за сполучливо лечение ,но по нестандартен начин и силово.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #1265 -: Януари 24, 2010, 09:58:14 pm »
Това е картата на жена със скрит ,таен алкохолизъм от повече от 10 години. :mellow:

Какво ви казвам? - ЛУНА ОПОЗЕ ПЛУТОН.

Това е много силен показател за алкохолизъм. Водолейската или Рибешката луна също презразполагат, понеже са много чувствителни и се успокояват с алкохола.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1266 -: Януари 24, 2010, 10:01:18 pm »
Друго за тази жена,набива ли се на очи?
Тя е страхотен манипулатор ,играе на жертва,но всъщност гони нечистите си цели.
Манипулацията от къде идва?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1267 -: Януари 24, 2010, 10:03:26 pm »

тук няма грам земя :o .жената е изключително емоционална и това едва ли е единственната и зависимост.
като цяло е щастлив човек ,който е по течението.
това не е борбен човек. дълбоки проблеми има в дома и.скрити и дълго спотайвани неща ще излязат наяв до год. на бял свят.това ще я направи още по-ранима. своенравна и егоистична жена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1268 -: Януари 24, 2010, 10:11:54 pm »

Доста проблематична карта от гледна точка на индийската астрология.
АС в накшатра Ардра, чийто управител е Раху, плюс това Раху е в знака на АС (Близнаци). Раху се свързва със зависимости и пристрастявания, като тук има двойно акцентиране.
Марс и Сатурн във 2ри дом и двата ретроградни, Марс е в падение, има опозиция с Луна в 8 дом. Позицията на Луната в 8 дом се счита за една от най-злотворните в индийската астрология, особено ако е аспектирана от малефици. А в случая има не само рецепция със Сатурн, а и получава мажорен аспект от два малефика - Марс и Сатурн!
Гореизброените позиции предполагат и трудни отношения с партньора, раздели. Тя самата е труден за съжителство човек, може да бъде доста саркастична, отровна, ако загуби контрол върху думите си.
Слънцето, Венера и Меркурий след отчетена прецесия попадат в знака Скорпион и се намират също в труден дом, 6ти. Меркурий е господар на Лагна, намира се в 6 дом и е ретрограден, плюс това се води изгорен. Диспозиторът му е изключително неблагоприятно поставен.
Картата направо е класика в жанра!

« Последна редакция: Януари 24, 2010, 10:20:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1269 -: Януари 24, 2010, 10:16:06 pm »
Манипулацията от къде идва?

Принципно манипулацията свързват я със Скорпион, я с Луна/Плутон, но аз отдавна твърдя, че има връзка и със Сатурн...
И - о, чудо! - снощи предположенията ми се потвърдиха, прочетох го в една книга по ведическа астрология.
Акцентиран Раху също дава много добро умение да се манипулира, но тук по-скоро става въпрос за обществени тенденции, за колективната психика. Вероятно Кету ще е по-добър манипулатор в личен план... Оказва ли някакво влияние върху партньора, ако има такъв?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1270 -: Януари 24, 2010, 10:22:42 pm »
аз свързвам манипулацията винаге с плутон и луна. както и със скорпион и рак.
въобще представителите на водните знаци владеят това изкуство да манипулират.
челната луна също се свързва с манипулацията и психката.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1271 -: Януари 24, 2010, 10:24:24 pm »
Първо ще кажа че и ти и Марая казахте абсолютно верни неща.
Тя има партньор,жената е на 65 години.
Цял живот го е манипулирала ,но не само него,но и децата си.
Странно но преди няколко години едното дете разбра каква е майката ,но другото е изцяло и все още под нейната манипулация-жалко,защото е на 40 години.
Тази жена е скрит човек.Когато и изнася с другите хора се прави на света вода ненапита,тъжна и жертва.Тя е била много красива,чиста,подредена ,точна и с много добродетели.Но преди може би 15-20 години започва да пропада.Уж се отдала на семейството ,а винаги е настройвала децата си срещу мъжът си.
Много лош,арогантен език има на моменти наистина,но това е след като е пила :'(
Цял живот сериали гледа и мечтае за екскурзии.Била е нещо,сега е нищо.Силно желание за свобода има,и не може да се примири,че никога няма да я има.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1272 -: Януари 24, 2010, 10:30:20 pm »
Трябва да внимава с отровите. Има вероятност да си замърси организма, а оттам и съзнанието, чрез употреба на прекомерни количества алкохол и месо. Месце обича ли да похапва, особено ако е тежко, мазно?
Също така мисля, че като малка не е расла в особено хармонична атмосфера, с майка си също не се е разбирала най-вероятно. Детството й не е било особено щастливо, дори бих казала, че никак даже...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1273 -: Януари 24, 2010, 10:34:10 pm »
а , аз си мисля ,че тя просто е един щастлив егоист.
живяла си е живота на гърба на другите ,изключително финно прониква в чуждата психика и е като кърлеж-пие от там докато може.
има голям воден тригон ,страхлива е. изпитва страх от самотата. агресивен подход към живота не ие липсвал.
всичко и на всяка цена ,чрез манипулация.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1274 -: Януари 24, 2010, 10:34:18 pm »
Трябва да внимава с отровите. Има вероятност да си замърси организма, а оттам и съзнанието, чрез употреба на прекомерни количества алкохол и месо. Месце обича ли да похапва, особено ако е тежко, мазно?
Също така мисля, че като малка не е расла в особено хармонична атмосфера, с майка си също не се е разбирала най-вероятно. Детството й не е било особено щастливо, дори бих казала, че никак даже...
Еми да,абсолютно всичко което изброи е вярно.Всичко.
Просто се чудя как може да го видиш в картата? Особено за месото и детството.
Марая спомена за някакви истини които щели да излязат наяве до година и се чудя какво е имала предвид.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1275 -: Януари 24, 2010, 10:36:32 pm »
а , аз си мисля ,че тя просто е един щастлив егоист.
живяла си е живота на гърба на другите ,изключително финно прониква в чуждата психика и е като кърлеж-пие от там докато може.
има голям воден тригон ,страхлива е. изпитва страх от самотата. агресивен подход към живота не ие липсвал.
всичко и на всяка цена ,чрез манипулация.

И това е абсолютно вярно.
Егоист и мързелив човек :'(
и не е борбена както спомена по-горе.
Ааааа и най-важното - само за пари говори , все че няма ,а прави всичко възможно да свива по нещо от някъде където може.
Тригона не е ли въздушен?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1276 -: Януари 24, 2010, 10:39:43 pm »
Просто се чудя как може да го видиш в картата? Особено за месото и детството.

Работя и с индийска астрология, а тя е доста конкретна.
В нейната карта има струпване на доста неблагоприятни показатели. В интерес на истината дотук това е една от най-трудните карти от гледна точка на индийската астрология, с които съм се сблъсквала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1277 -: Януари 24, 2010, 10:42:51 pm »
За егоизма и аз ще се съглася, има такива показатели и в индийската карта, нещата съвпадат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1278 -: Януари 24, 2010, 10:43:09 pm »
интересно!!
Тогава транзитите какво й предвещават.
Мисля,че не са много добри.
Тр.Плутон съвпад с ДС,тр марс съвпад плутон,сатурн през 4ти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1279 -: Януари 24, 2010, 10:44:21 pm »
Марая спомена за някакви истини които щели да излязат наяве до година и се чудя какво е имала предвид.

транзит на сатурн през 4-ти и съвпад с нат.нептун.
на яве ще излязат много скрити тайни неща.