Здравей Гост

Солари - практикум

• 1549 Отговора
  • 267318 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Солари - практикум
« Отговор #360 -: Август 11, 2010, 06:48:43 pm »
Това важи най-вече за АС, МС, Слънцето и Луната.
Тук виждам само Луна в първия градус на знака, останалото си е наред и не би се повлияло от 15-20 минути отклонение в часа на раждане. Меркурий преминава в следващия знак едва на 12 септември, след полунощ по Гринуич.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #361 -: Август 11, 2010, 06:58:12 pm »
Това важи най-вече за АС, МС, Слънцето и Луната.
Тук виждам само Луна в първия градус на знака, останалото си е наред и не би се повлияло от 15-20 минути отклонение в часа на раждане. Меркурий преминава в следващия знак едва на 12 септември, след полунощ по Гринуич.

Това е сериозно основание за съмнение. Видях , че мерка преминава на 12-ти 09. Мисля ,че луната е около 28/29 гр.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #362 -: Август 11, 2010, 07:16:47 pm »
Мисля ,че луната е около 28/29 гр.

Защо именно в тези градуси?
Погледнах в ефемеридите, средната скорост на Луната в рамките на денонощието тогава е била около 13 градуса.
В момента нямам програма, бързам да излизам и смятам на око.
13 градуса за 24 часа, 7.5 градуса за 12 часа,
13 градуса правят 780 минути, делено на 24 часа получаваме по 32.5 минути на всеки час. Правилно ли смятам?
За половин час имаме 16.25 минути, за четвърт час - малко повече от 8 минутки.
Луната в картата е в 0 гр. 8 мин. 57 сек. Близнаци, т.е. в случая за да мине тя в предходния знак, питащата трябва да е родена 15-20 минути по-рано.
По индийската система независимо дали Луната е в края на Телец или в началото на Близнаци, накшатрата не мърда и си остава Криттика /управител Марс/.
Тоест в случая нито градусът на АС, нито на МС предполага неоходимост от ректификация. На границата между два съседни знака е само Луната.

« Последна редакция: Август 11, 2010, 07:21:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #363 -: Август 11, 2010, 07:44:39 pm »
Мисля ,че луната е около 28/29 гр.

Защо именно в тези градуси?
По индийската система независимо дали Луната е в края на Телец или в началото на Близнаци, накшатрата не мърда и си остава Криттика /управител Марс/.
Тоест в случая нито градусът на АС, нито на МС предполага неоходимост от ректификация. На границата между два съседни знака е само Луната.

не знам как е по индийска...., но знам , че ЛУНАТА е изключително важна , както по транзити и прогрсии ,така и по натал-  ;D всъщност всичко тръгва от него!
Скептична съм по отношение на карта в която луната е в нулев градус.
Видно от останалите планети - Юпитер и Меркурии при нея този градус е ангажиран по някакъв начин. Бас държа ,че луната е там някъде.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #364 -: Август 11, 2010, 08:33:37 pm »
Този час го взех от общината...не знам доколко е верен :-\ Имам две раждания, ако това ще помогне да се установи верния час :-\ Освен това тогава е бил празник и всички са били леко поразвеселени, вероятно и почерпени... та не знам дали са записали верния час или ей така приблизително :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #365 -: Август 11, 2010, 08:37:37 pm »
Този час го взех от общината...не знам доколко е верен :-\ Имам две раждания, ако това ще помогне да се установи верния час :-\ Освен това тогава е бил празник и всички са били леко поразвеселени, вероятно и почерпени... та не знам дали са записали верния час или ей така приблизително :rolleyes:

Марлен , аз мисля , че ти имаш сериозни семейни проблеми , при това не от вчера. тр.сатурн е в/у натален плутон. Това е една от причините да питам ,защото смятам , че имаш много точен аспект на луна с плутон....

« Отговор #366 -: Август 11, 2010, 08:42:51 pm »
Да, точно така е :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #367 -: Август 11, 2010, 08:47:23 pm »
Да, точно така е :(

Виж , астрологията е прекалено точна според мен.... :blink: :( :angry: и трите емотиконки изразяват точно отношението ми към нея.... - АСТРОЛОГИЯТА!
Според мен , сатурн е много важна планета в твоята карта , а асц е на 29-я градус в телец!
Вероятно мъжа ти е страхотен чревоугодник ,материалист ,обича лукса и комфорта....наред с това е инат и може и да греши ,но трябва да е на неговото....

« Отговор #368 -: Август 11, 2010, 08:59:23 pm »
Ами така си е :-[ Ситуацията е доста изнервяща и ... не знам, доста е сложно :(
Т.е. Луната ми трябва да е на 29гр.Телец и това означава, че съм родена някъде 12:20 :-\ Вероятно ще трябва да направя корекция в Солара, а с ректификация няма да мога да се оправя, ако някой иска да ми помогне ще съм благодарна!

*

Марая

• 28287
« Отговор #369 -: Август 11, 2010, 09:17:11 pm »
Ами така си е :-[ Ситуацията е доста изнервяща и ... не знам, доста е сложно :(
Т.е. Луната ми трябва да е на 29гр.Телец и това означава, че съм родена някъде 12:20 :-\ Вероятно ще трябва да направя корекция в Солара, а с ректификация няма да мога да се оправя, ако някой иска да ми помогне ще съм благодарна!

Сложен процес е ректификацията .... ,но не е невъзможен......
Все пак в натала са заложени няколко брака. асц пак ще остане стрелец , а дсц - близнаци...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #370 -: Август 11, 2010, 10:25:32 pm »
Скептична съм по отношение на карта в която луната е в нулев градус.
Видно от останалите планети - Юпитер и Меркурии при нея този градус е ангажиран по някакъв начин. Бас държа ,че луната е там някъде.....

Може да се направи и събитийна ректификация, тогава ще се уточни и градусът на Луната.
Но това, че Меркурий и Юпитер са в последния градус на знака, не е задължително условие Луната да се намира в същия градус. Това го казвам чисто теоретично, а що се отнася конкретно до картата на питащата може и да е така, може и да не е така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #371 -: Август 14, 2010, 08:57:55 pm »
Здравейте!
Знам,че остават още 4 месеца до края на солара ми 2009/10,но последно време се чувствам малко несигурна в себе си или донякъде объркана,тъй като ми предстоят доста нови неща и не знам как ще успея да се справя и дали ще успея да се впиша в обстановката и средата,а пък и нещо ми е самотно,та ще ви бъда благодарна,ако погледнете картата ми :blink: и ми помогнете да разбера нещо повече

« Последна редакция: Август 14, 2010, 09:08:15 pm от Last_Kiss »

*

Divna

« Отговор #372 -: Август 14, 2010, 09:25:00 pm »
Целувка, самотата идва от сол. Сатурн, който е в 12 сол и 12 нат. дом. До скоро той е бил в съвпад с нат. Луна. Имай предвид, че и двете планети са управители на важна ос ИЦ/МЦ.
Вероятно си имала еможионални проблеми свързани с любими хора (сол. Уран се намира в 5ти сол. дом и е в опозиция на наталната ти Луна и в квадратура на натално Слънце.) Уран ти е управител на 5ти дом.
През изтичащата година ти е трудно да контролираш живота си. Имаш чувството, че нещата са без всякакъв контрол. Сол. Марс, който е в 10 сол. дом, показва ясно твоя устрем, но в същото време е в опозиция на сол. Юпитер и сол. Нептун, което ще рече, че си се чувствала като в безисходица, сякаш мечтите рухват, няма надежда. Нужна е била трансформация (сол. Марс в квадратура с нат. Плутон). Тази трансформация навярно е свързана с личната представа за партньорските взаимоотношения (Марс е управител на 7 дом).
Акцентът е бил обучение (но не висше). Има индекс за емоционална среща, човек, който ще изиграе важна роля в твоя живот.
Сложи си ако желаеш следващия солар.

« Отговор #373 -: Август 14, 2010, 09:32:53 pm »
Благодаря ти,Дивна!
Така е.Последните седмици преживявам някаква вътрешна трансформация относно виждането ми върху любовта и връзките,не знам дали е за добро или зло,но донякъде се чувствам по-защитена,ако може така да се каже,от глупостите,които правя винаги в тази насока.
А иначе да,доста време се чувствах като в задънена улица и правех това,което се предполагаше,че трябва и съм длъжна,учех,а другото го оставих по течението,но това течение не ми донесе особено много радост,та не знам...

Ето солара за 2010/11

*

Divna

« Отговор #374 -: Август 15, 2010, 03:49:49 am »
Целувчица, трансформацията продължава и през следващата година. Не се притеснявай, тя я за добро и ще успееш да се справиш. Ще преминеш етапа плавно, без сътресения. Соларен асцендент ти е в Козирог, а Сатурн е в 9ти дом. До колкото си спомням ти си в чужбина. Учиш ли? Очертава се да започнеш горен етап на образование. Изисква се сериозно отношение към всичко, което започнеш. Ще се научиш да бъдеш изключително отговорна. Ще останеш в чужбина (сол. К9 в съвпад с нат. Луна).
Целите, които си поставиш ще бъдат постижими. Ако започнеш обучение, то ще учиш с невероятно удоволствие. Ще харесваш това, което правиш (сол. МЦ в нат.1 дом, сол. Венера в 10 сол дом). Ще се влюбиш, най-вероятно в някой колега, човек, който ще споделя същите интереси като твоите (сол. Венера в секстил със сол. Марс). Приятелството и любовта ще подлежат на трансформация. Ще срещнеш нови и важни за теб личности, с някой от които ще създадеш истинско приятелство (сол К11 в съвпад с нат. Плутон). Много промени те очакват, но всичко ще преодолееш без емоционални сътресения (сол. Луна на нат. К8 в точен тригон със сол. Марс и в разходящ тр. със сол. Плутон).
Сол. Слънце е в 12 сол. дом, което показва, че е възможно да има моменти на усамотение, но от теб се изисква да ги преодолееш. Трябва да си силна, защото годината е важна за теб и ще ти даде нов тласък в живота. Имаш една таоквадратура (Слънце/Луна/Уран), която може да ти даде ограничение откъм забавления (Уран е управител на 5 дом/забавленията/, а Слънце на 11 /приятелите/), именно това може най-много да ти липсва, но не забравяй, че соларът ти показва, че трябва да се средоточиш върху други неща. Не се притеснявай, ти си изключително млад човек и живота е пред теб, ще имаш достатъчно време за купони  ;).
Желая ти късмет!

*

Марая

• 28287
« Отговор #375 -: Август 15, 2010, 04:17:37 pm »
Белика , не си виждала моите солари от преди години.... ;D ;D
Действен солар 2011/2012. Но не са засегнати основните оси и това е добре. Няма да е драстична промяната!

« Отговор #376 -: Август 15, 2010, 07:00:20 pm »
Целувчица, трансформацията продължава и през следващата година. Не се притеснявай, тя я за добро и ще успееш да се справиш. Ще преминеш етапа плавно, без сътресения. Соларен асцендент ти е в Козирог, а Сатурн е в 9ти дом. До колкото си спомням ти си в чужбина. Учиш ли? Очертава се да започнеш горен етап на образование. Изисква се сериозно отношение към всичко, което започнеш. Ще се научиш да бъдеш изключително отговорна. Ще останеш в чужбина (сол. К9 в съвпад с нат. Луна).
Целите, които си поставиш ще бъдат постижими. Ако започнеш обучение, то ще учиш с невероятно удоволствие. Ще харесваш това, което правиш (сол. МЦ в нат.1 дом, сол. Венера в 10 сол дом). Ще се влюбиш, най-вероятно в някой колега, човек, който ще споделя същите интереси като твоите (сол. Венера в секстил със сол. Марс). Приятелството и любовта ще подлежат на трансформация. Ще срещнеш нови и важни за теб личности, с някой от които ще създадеш истинско приятелство (сол К11 в съвпад с нат. Плутон). Много промени те очакват, но всичко ще преодолееш без емоционални сътресения (сол. Луна на нат. К8 в точен тригон със сол. Марс и в разходящ тр. със сол. Плутон).
Сол. Слънце е в 12 сол. дом, което показва, че е възможно да има моменти на усамотение, но от теб се изисква да ги преодолееш. Трябва да си силна, защото годината е важна за теб и ще ти даде нов тласък в живота. Имаш една таоквадратура (Слънце/Луна/Уран), която може да ти даде ограничение откъм забавления (Уран е управител на 5 дом/забавленията/, а Слънце на 11 /приятелите/), именно това може най-много да ти липсва, но не забравяй, че соларът ти показва, че трябва да се средоточиш върху други неща. Не се притеснявай, ти си изключително млад човек и живота е пред теб, ще имаш достатъчно време за купони  ;).
Желая ти късмет!

Благодаря ти отново,Дивна!  :kissd:
Наистина доста точно си познала.Сега ще започвам висшето и ще се запозная с много хора.
Знам,че ще трябва да се стегна и много да уча,тъй като първата година казват,че е най-важна,та ще трябва да се постарая.Иначе се надявам наистина да ми харесва това,което ще уча,тъй като отстрани изглежда интересно и забавно,но докато не го почна е трудно да се каже,но наистина искам да уча с желание,за да има смисъл за мен,не просто защото така трябва.
Благодаря за пояснението за чужбина,защото като цяло не се знае,зависи от наще,ако имат работа-добре,но ако нямат...
От доста време се надявам на промени в живота си и се надявам,че това е момента,наистина много се надявам и затова доста се притеснявам да не остана разочарована,но пък казват,че всяко начало е трудно,а и от мен се изисква малко усилие в запознанствата.
Относно забавленията...щом трябва ще почакат,искам-не искам,другите неща са по-важни,пък после ще дойде лятото,та ще имам време и за забавления предполагам  :blink:

Отново искрено ти благодаря за помоща и поясненията по солара!  :wub:

*

Divna

« Отговор #377 -: Август 15, 2010, 07:36:46 pm »
Целувка, ти се притесняваш дали вашите ще имат работа, за да останете в чужбина? Така ли да го разбирам?
Ако е така, можеш да построиш и техните солари, за да се видят как стоят нещата и при тях.
Финансово няма да ти е леко, ще има приливи и отливи на финансови постъпления (сол. Нептун, Уран, Хирон, и Юпитер са във втори сол. дом), а сол. Луна ти е в 4 сол. дом на натален К8, което ще рече, че ще има напрежение в дома. Ще има болка, може би моменти на отчаяние, но не бива да унивате, тъй като сол. Луна е в тригон със сол. Плутон и няма да има драми. Юпитер във втори дом ще дава шанс, късмет, а Уран ще направи така, че нещата ще се случват много бързо, почти изненадващо. Ако днес няма пари, то утре те ще са налице.  

« Отговор #378 -: Август 15, 2010, 07:59:33 pm »
Ами то не си е малко притиснението,тъй като ако останат без работа,ще се наложи да се приберем,няма друг начин,а тук по принцип е криза и хич не е розово  :(
Аз се надявам да ми отпуснат стипендия,но това ще го разбера след някой месец.

Ето техните солари на майка ми (А.) и на баща ми (П.)

*

Марая

• 28287
« Отговор #379 -: Август 15, 2010, 09:01:38 pm »
Целувке в едната карта к12 /сол/ е в/у асц от натала- няма връщане! Чужбина-това от мен! ;)