Здравей Гост

Солари - практикум

• 1549 Отговора
  • 267685 Прегледи
*

Mari

• *
  • 494
Re:Солари - практикум
« Отговор #100 -: Септември 07, 2009, 08:05:29 am »
Пробвайте  с този линк
http://astrohit.com/lunar/solar_0.php

*

Diyana

• 2705
« Отговор #101 -: Октомври 01, 2009, 12:10:37 pm »
Честит ми нов солар! И сега какво - толку па "таквизи" домове не беше бивало.  Сол. Асц., Юпитер и СЛВ - у осми, Слънце у осми соларен, ИС - в 12-ти, МС и Плутон - в 6-ти, соларни Сатурн, Венера, Мерк - в 4-ти,  а пък в соларната карта сама за себе си - почти всичко е по оста 1-7 ми дом.

ще се мре, ще се възкръсва, ще се окултясва, ще се влиза в болница, или в затвор, ще се богатее на чужд гръб или ще имам яко размножение на личността или всичко наведнъж  ??? Помощ от помагачите, че се изфрищвам  :-X

Това е картата наложена върфху натала

http://dox.bg/files/dw?a=f6e784444a

а тук е само солара с аспектите -

http://dox.bg/files/dw?a=19db6797c2

Благодаря ви
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #102 -: Октомври 01, 2009, 12:47:14 pm »
Не знам как това може да е новия ти солар, ако скоро си празнувала рд, а Юпитера да си "виси" на 17 градуса във Водолей и Плутона да е в първия градус на Козирог. В началото на следващата година Юпитер прави ингрес в Риби, а Плутон в момента е в първия градус на Козирог, а до следващия ти рд ще е на 5,6 градуса примерно. Соларът е съвкупността и сбора от крайните транзити от рожден ден до рожден ден. Примерно, ако човек е роден на 20 септември, крайните транзити за солар 2009/10 се отчитат на датата 20 септември 2010. От 20 септември 2009, започват да се "наслагват" транзитите, крайната "рекапитулация" ...резултата който е важен за текущата година е 20 септември 2010. Астро.ком ги правят на база календарна година и солар 2009/2010 отговаря за вече изминалия период, ако рожденният ден е тези дни примерно. :)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #103 -: Октомври 01, 2009, 01:02:41 pm »
Не те разбирам,
родена съм вчера и солара ми е от вчера,  за дата - вчера - тоест, за идващата ми соларна, рождена или номерологична година. Ил не тъй?  :-\

*

Diyana

• 2705
« Отговор #104 -: Октомври 01, 2009, 01:07:39 pm »
резултата който е важен за текущата година е 20 септември 2010. Астро.ком ги правят на база календарна година и солар 2009/2010 отговаря за вече изминалия период, ако рожденният ден е тези дни примерно. :)

А от това разбирам, че тогава соларната карта не е предиктивна техника, а постфактум някакво казване какво ти се е случило  :-\? Соларната карта според както знам, е карта, построена към датата и часа на слънчевия възврат, който мен тази година ме споходи вчера, къмто следобеда някъде. Нали това е времето, в което Слънцето прави един годишен кръг и се връща върху рождените ти градуси. И на база на тази карта се прогнозира какво те чака през следващата соларна година - тя е нещо като натал на календарната ти година

*

Diyana

• 2705
« Отговор #105 -: Октомври 01, 2009, 01:14:43 pm »
Не знам как това може да е новия ти солар, ако скоро си празнувала рд, а Юпитера да си "виси" на 17 градуса във Водолей и Плутона да е в първия градус на Козирог. В началото на следващата година Юпитер прави ингрес в Риби, а Плутон в момента е в първия градус на Козирог, а до следващия ти рд ще е на 5,6 градуса примерно. Соларът е съвкупността и сбора от крайните транзити от рожден ден до рожден ден. Примерно, ако човек е роден на 20 септември, крайните транзити за солар 2009/10 се отчитат на датата 20 септември 2010. От 20 септември 2009, започват да се "наслагват" транзитите, крайната "рекапитулация" ...резултата който е важен за текущата година е 20 септември 2010. Астро.ком ги правят на база календарна година и солар 2009/2010 отговаря за вече изминалия период, ако рожденният ден е тези дни примерно. :)

Чакай пак, че се сетих - искаш да кажеш, че този солар вече съм го живяла? Хм. М'чи то - нищо от туй през тая година? :-X

*

Asol

• 4140
« Отговор #106 -: Октомври 01, 2009, 01:38:35 pm »
Логически погледнато няма как транзитен Юпитер на 17 градуса във Водолей, да важи за нещо напред ...защото просто в момента е там и тепърва му предстои да влезе в Риби. Глобално солара и в частност транзитите вървят напред, не търпят регрес. А какъв прогрес и развитие на нещо напред може да има в този случай. Това е крайния транзит на Юпитер от предходната ти соларна година.  Може ли солар, където крайния транзит на Юпитер е на 17 гр Водолей, да представлява бъдещото му развитие и вследствие сключваните аспекти - декември месец Юпитер, само 3 месеца след рожденния ти ден, вече е в 20 градус на Водолей  -  къде му е ролята на 17 градусовия Юпитер във Водолей?

Предположенията ми за картите, които си качила, е че тази година е била година на личностно развитие и преоценка на взаимоотношенията ти с другите. Може би промяна в работата.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #107 -: Октомври 01, 2009, 01:51:51 pm »
Съвсем уместен си е солара и още не си го живяла, освен ако не пишеш от 2010 година примерно.  ;D
Прави впечатление акцента върху 1-ви и 7-ми соларни домове и по интересното е, че планетите в тях не образуват опозиция, а куинконс, т.е. взаимодействието няма да е чрез противопоставяне или "челен удар", а ще има взаимно адаптиране или подновяване на отношенията между теб и другите. А може и да се повтори някакво събитие, за което ще сте необходими ти още някой.
Основно ще те вълнуват темите на 8-ми дом, понеже там попада соларното Слънце.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #108 -: Октомври 01, 2009, 02:09:20 pm »
Логически погледнато няма как транзитен Юпитер на 17 градуса във Водолей, да важи за нещо напред ...защото просто в момента е там и тепърва му предстои да влезе в Риби. Глобално солара и в частност транзитите вървят напред, не търпят регрес. А какъв прогрес и развитие на нещо напред може да има в този случай. Това е крайния транзит на Юпитер от предходната ти соларна година.  Може ли солар, където крайния транзит на Юпитер е на 17 гр Водолей, да представлява бъдещото му развитие и вследствие сключваните аспекти - декември месец Юпитер, само 3 месеца след рожденния ти ден, вече е в 20 градус на Водолей  -  къде му е ролята на 17 градусовия Юпитер във Водолей?

Ох, логически погледнато, хич не те разбирам. Какъв краен транзит, бе, жена. Да, това е транзитната карта, насложена върху натала ми към момента Х от вчера, когато е слънчевия ми възврат за този ми рожден ден. И ДА, това ми е солара за ПРЕДСТОЯЩАТА година. И ДА, точно така се построява солар за предстоящата година. Съветвам те да се консултираш отново с източниците си!

Предположенията ми за картите, които си качила, е че тази година е била година на личностно развитие и преоценка на взаимоотношенията ти с другите. Може би промяна в работата.

За този коментар благодаря. За промяната в работата от Ураня ли съдиш?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #109 -: Октомври 01, 2009, 02:12:06 pm »
Kali, благодаря и на теб  :) 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #110 -: Октомври 01, 2009, 02:32:26 pm »
сега, да ви кажа, как съм измислила да надхитря силно подчертаните теми на здравето по линия 6-12 и на трансформацията и края, демек по 4ти-8ми дом.
Наследства и чужди пари хич не ща, а и няма от къде да дайдат  :P
Ще почна да се вманиачвам в здравето и здравословния живот - съвсем съзнателно, за да ползвам трансформаторските сили на Плутон в 6-ти и почти върху СЛВ. Тоест, ще стана абсолютна орторексичка от най-психясалия вид. Ще подновя заниманията с йога, или поне ще си изкарам пак карта от фитнеса до входа  :-X Освен това се отдавам на холистични практики, включително си намерих холистичен доктор - с него си писахме по ретро меркурий на няколко пъти, па се се разминавахме и почти се скарахме, ама на - от днес вече се свързахме съвсем официално. Нали консултантите и терапевтите също са по тазгодишните теми. Ще си прочета всички езо-книжлета, които по неведоми причини съм си закупила. Освен това вчера си подарих комплект Таро на търсещия, амо то, едно е да го имаш, второ - да Фърляш, пък трето и четвърто - да ти покаже  :-[

В работата съм нежна, добра и помагаща, не се карам и не викам и въобще съм кротко агънце. Ще избягвам най-старателно посещения в специализирани заведения за насилствено въдворяване, освен с благотворителна цел.

Тълпата в първи соларен си избирам да я изживея, като предприема някаква изключително разкрепостяваща промяна във външността - както е видно с натален Сатурн на Асц, обичайно съм с "много консерва лук". В гардероба ми - само черни, сини и сиви костюми. Сега, много внимателно трябва да реша как най-безопасно да въплатя Юпитер, щото повече разширяване на обиколката на талията нема да понеса в тоя живот.
По седми дом освен да взема да се оженя най-после за мъжа ми, с който сме заедно от 15 години, че и отгоре. Но пък баш водолейски Асц. не предполага да се кротна по статуквото.
Та, дотук това съм измислила.
За Сатурн и какво точно прави в четвъртия ми натален дом тепърва ще си мисля, ама освен с някой и друг козметичен ремонт в къщи да го отиграя, а? Или да си направя в двора зад блока зеленчукова градина ::)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #111 -: Октомври 01, 2009, 04:36:47 pm »
Diyana, ЧРД на патерица. Да си жива, здрава и горният оптимизъм да не те напуща НИКОГА. Радваш ме. Втори път днес се смея от сърце на постовете ти.  :-*
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 05:50:48 pm от Revati »
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #112 -: Октомври 01, 2009, 09:02:13 pm »
както е видно с натален Сатурн на Асц, обичайно съм с "много консерва лук". В гардероба ми - само черни, сини и сиви костюми

Аз съм с Козирог на Асц. и гардероба, който описваш ми е много познат. Даже имах един период, в който всичко беше черно. Излезнах от него по много странен начин. Един ден си харесах кафяви обеци и си ги купих. Винаги така пазарувам, купувам това, което ми харесва, а не което ми е необходимо. После заради обеците трябваше да си намеря и други кафяви дрехи и аксесоари.

« Отговор #113 -: Октомври 01, 2009, 09:04:13 pm »
О, Дияна! Честит нов солар! Да си жива и здрава!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #114 -: Октомври 01, 2009, 09:44:38 pm »
Сега разгледах солара ти. Не видях, че си го качила  ;D.

Наблюдавай дали около 18.05 ще имаш събитие по Плутон. Според соларният тайминг тогама соларното МС прави съвпад със соларен Плутон.
На мен друго ми прави впечатление в солара. Сол МС е в 6-ти в съвпад с нат. Нептун, който управлява 10-ти. Транзит на Уран в 10-ти. Транзитен Сатурн ще направи съвпад с нат. Плутон, който ти управлява 6-ти.
На мен това ми прилича на акцент в делата по 6-ти дом.

Виж какви са ти дирекциите и прогресиите.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #115 -: Октомври 02, 2009, 08:38:09 am »
Diyana, ЧРД на патерица. Да си жива, здрава и горният оптимизъм да не те напуща НИКОГА. Радваш ме. Втори път днес се смея от сърце на постовете ти.  :-*

Благодаря от сърце  ;D. То при тия предстоящи транзити, солари и прочия, мойто си е "на гол тумбак - гол оптимизъм". Освен това взех решение да отделям повече време за себе си - тоест да си кисна във форума  ;D. Имам едно магнитче подарък вкъщи, което гласи, че никой не забелязва какво вършиш, докато ни престаниш да го вършиш.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #116 -: Октомври 02, 2009, 08:42:45 am »

Хм, да - от черно до кафяво! Много смел преход!!!  ;D
Иначе напълно разбирам какво имаш предвид. Аз тази пролет си зарових надълбоко в мазето ВСИЧКИ черни костюми. Подредих си на закачалките сладки бонбонени костюмчета, които всъщност много ми отиват. И познай - първата сутрин ги гледах половин час, чучнала по гащи пред гардероба в мъчително колебание кво да облека за работа. Ми няма кво!!! Хукнах да си измъкна един черен костюм, на другия ден втория - и така... докато гардеробчето ми пак прилично си почерня.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #117 -: Октомври 02, 2009, 08:57:43 am »
Ако се налага да ходиш с костюм на работа, няма как тотално да избягаш от сиво, черно и синьо. Но извън работа, можеш да експериментираш с каквото си искаш  ::).
Аз на 33 години си купих и после носих най-късата си пола и най-цикламената блуза  ;D.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #118 -: Октомври 02, 2009, 09:52:21 am »
О, Дияна! Честит нов солар! Да си жива и здрава!

Благодаря, да ти се връща скоро-скоро и на теб  :P. Записала съм си много датички за дебнене в предстоящата година  :-X. Като начало чакам с трепетно вълнение декември тая година. Тогайзи започва една внушителна транзитна плетеница.

тр. Сатурн (4-ти) съвпад нат. Слънце/Плутон
тр. Сатурн квадрат нат. Сатурн/АСЦ.
тр. Плутон (на ДСЦ., но в 6-ти) квадрат нат. Слънце/Плутон
тр. Плутон съвпад СЛВ опозе нат. Сатурн/ЮЛВ
Ще си седят така има-няма година.

В солара вече се видя, че темите се повтарят.
В натала Сатурн ми командва 7-ми и 8-ми, а е разположен в 12-ти.
Плутон освен че ми държи изкъсо Слънцето, шефа на Слънцето и шефа на Асц., да не е съвсем без работа, се е закачил с един градус и като управител на Д6.

Тъй че, "такивите" домове са многократно акцентирани. Не знам колко кратно, ама дор до три пъти все се наброяват.

Към датата 18 май има един
дирекционен Уран върху нат. Луна, а
дир. Луна - влиза върху нат. ос на възлите - опозиция нат. Сатурн/ЮЛВ.
В прогресиите кой знае какво не виждам -
пр.Венера/СЛВ приближават до съвпад нат. СЛВ.,
пр. Луна е в 10-ти, но далеч от МС, има само един тригон към Венера
пр. Слънце прави точен тригон с МС

От мидпойнтите съм още далеч.
Сега шси проверя и дашите по джйотиш, но имам подозрение, че точно сега съм в период на Кету  ???

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #119 -: Октомври 02, 2009, 10:27:20 am »
както е видно с натален Сатурн на Асц, обичайно съм с "много консерва лук". В гардероба ми - само черни, сини и сиви костюми

И аз като представител на Сатурн в съвпад с Асц. обичам строгата гама- класическите рокли, костючета и обувки в черно-сиво-кафявата гама. От време на време обаче ,правя тотални завои- и слагам ярките цветове ( все пак имам Везни на К6 и Венера в 1 ви дом) . Признавам, че цялостния външния вид е изключително важен за мен и обръщам голямо внимание на това у себе си и околните.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак