Здравей Гост

отмъщението на мушкатото :)

• 25 Отговора
  • 11775 Прегледи
*

lin

« -: Ноември 24, 2004, 05:44:46 pm »
Нали ви разказах за моите обезпокоителни сънища напоследък, свързани със смърт на близки и много тъга...

Последва един последен, който беше като развитие от предните 2.
Няма да го разказвам сега...

Интересен беше експериментът, който направих по този случай.
В деня, в който започнаха тези сънища бях внесла едно мушкато, което до тогава стоеше на терасата ми почти измръзнало от студа.
Беше на път да се появи нов цвят и аз се опасявах, че поради студа това няма да стане.
И така 3 дена то си седя в стаята, в която спя.
Беше очевдино, че цветето не е измръзнало и ще се възстанови.

Снощи реших да го преместя в друга стая.
И случайност или не, но сънищата ми бяха на съвсем друга тематика и със съвсем други символи.

Весела историйка!  :D
Но вярно е обаче, че Ванга също не веднъж е говорила за растенията и техния език и влияние.

Мисля си, че сънищата ни не могат да бъдат предизвикани от едно цвете, но могат да бъдат повлияни от него.

Какво мислите вие?
« Последна редакция: Ноември 24, 2004, 05:46:52 pm от lin »

*

gostenka

« Отговор #1 -: Ноември 24, 2004, 10:04:20 pm »
:D Mnogo interesno Lin!
Otdavna maika mi beshe donesla nqkakvo cvete ,koeto beshe nqkakyv specialen vid "izvynzemno" ,prilichashe na palachinka , ligavo ,koeto vseki petyk rajdashe dve takiva drugi palachinki ,i ne znaq dali to e okazvalo vliqniq vyrhu synishtata ni ,no maika mi zabranqvashe vsqkakvi krqsyci ,smehove i burni emocii okolo nego ,zashtoot se "raztroivalo"  :lol: , v posledstvie go mahnahme :)
Obratna vryzka dosega ne sym  ustanovila ,no shte eksperimentiram.. :))

*

АН

« Отговор #2 -: Ноември 25, 2004, 01:26:10 pm »
Цитат
Мисля си, че сънищата ни не могат да бъдат предизвикани от едно цвете, но могат да бъдат повлияни от него.

Какво мислите вие?
аз си мисля, че сънищата ни могат да бъдат предизвикани от цветето....

всъщност наркотиците как действат....

*

АН

« Отговор #3 -: Ноември 25, 2004, 01:32:52 pm »
Цитат
:D Mnogo interesno Lin!
Otdavna maika mi beshe donesla nqkakvo cvete ,koeto beshe nqkakyv specialen vid "izvynzemno" ,prilichashe na palachinka , ligavo ,koeto vseki petyk rajdashe dve takiva drugi palachinki ,i ne znaq dali to e okazvalo vliqniq vyrhu synishtata ni ,no maika mi zabranqvashe vsqkakvi krqsyci ,smehove i burni emocii okolo nego ,zashtoot se "raztroivalo"  :lol: , v posledstvie go mahnahme :)
Obratna vryzka dosega ne sym  ustanovila ,no shte eksperimentiram.. :))
много пъти съм чела подобни неща....

и аз отдавна все решавам да експериментирам :) - особено за влиянието на Луната върху растенията :) - ще стане де :)  

*

gostenka

« Отговор #4 -: Ноември 25, 2004, 01:49:31 pm »
AH!!! :)))Lunata e mnogo vajna mai za celiq ni jivot..
ciklite..
AH ,zabelqzala li si dosega nqkakvi zakonomernosti? :rolleyes:
 :) Sega mai tq e narastvashta ,a az zapochnah drug "eksperiment " , ili po -tochno -gladuvane , mnogo dobre se chuvstvam i sym pylna s energiq ,no sega v tozi stud ,nikoi ne iska da pogladuva s men..Mislq si ,che mai bi bilo po-dobre ,da zapochna ,kogato e namalqvashta ,no sigurno rejima shte obhvane i tozi period  :rolleyes:  

*

lin

« Отговор #5 -: Ноември 25, 2004, 04:36:03 pm »
Цитат
аз си мисля, че сънищата ни могат да бъдат предизвикани от цветето....

всъщност наркотиците как действат....
Не посмях да стигна толкова далече в предположението си...

Но има и друг интересен факт - 3-те вечери на ужасно тъжните ми едносюжетни сънища, през които мушкатото "спеше" при мен... заспивах, мислейки целенасочено само и единствено за семейството си.

Мислите ми бяха изпълнени с доброжелателност, разбира се.
Зад тях се крие осъзнат страх от мига, в който ще бъде нарушено семейното ни цяло.

И излиза, че това мило, на пръв поглед дружелюбно цветенце, е уловило страховете ми и ги е възпламенило с пълна сила в подсъзнанието ми.

И за да докажа дали е така, ще направя и тази вечер експеримент, като се опитам да повторя същите неща от въпросните вечери, но ще сменя темата на моите мисли.

Може да се получи интересно! ;)
Утре ще ви разкажа.

*

АН

« Отговор #6 -: Ноември 26, 2004, 08:51:41 am »
Цитат
И излиза, че това мило, на пръв поглед дружелюбно цветенце, е уловило страховете ми и ги е възпламенило с пълна сила в подсъзнанието ми.

И за да докажа дали е така, ще направя и тази вечер експеримент, като се опитам да повторя същите неща от въпросните вечери, но ще сменя темата на моите мисли.

Може да се получи интересно! ;)
Утре ще ви разкажа.
и аз довечера, ако не забравя, ще пренеса едно мушкато в стаята, в която спя :)

кажи при теб какво стана със сънищата - аз снощи нищо не помня, но и по изключение си легнах много късно

*

АН

« Отговор #7 -: Ноември 26, 2004, 08:56:10 am »
Цитат
,no sega v tozi stud ,nikoi ne iska da pogladuva s men..
чак ми е мъчно, че си нямаш компания, но и на мен в никой случай не ми се гладува в студа :)

А иначе при пълнолунието, ако гладуваш за изчистване на организма, то ефектът е много добър, защото Луната благоприятства отделянето на разните вредности ....

Но пък когато Луната е в Близнаци, може да сме малко нервни, като попроменим нещо в режима си :)  

*

lin

« Отговор #8 -: Ноември 26, 2004, 09:13:04 am »
Цитат
и аз довечера, ако не забравя, ще пренеса едно мушкато в стаята, в която спя :)

кажи при теб какво стана със сънищата - аз снощи нищо не помня, но и по изключение си легнах много късно
Ами снощи върнах отново мушкатото в моята стая и повторих процедурата.
Резултатът бяха неясни мъгливи сънища, нямащи нищо общо с онова, за което мислех преди да заспя.

Мога да заключа само: да оставим тези цветя, където им е мястото - в градината /на терасата/, а когато е студено, както ме е учила майка ми - да спят зимен сън :D  ;)
« Последна редакция: Ноември 26, 2004, 09:13:34 am от lin »

*

АН

« Отговор #9 -: Ноември 26, 2004, 01:54:19 pm »
Цитат
Мога да заключа само: да оставим тези цветя, където им е мястото - в градината /на терасата/, а когато е студено, както ме е учила майка ми - да спят зимен сън :D  ;)
няма ли да умрат от студ на терасата? - иначе зимно време не са особено красиви :ph34r: - но на мен мушкатото ми харесва на мирис :) - довечера ще опитам с едно мушкато, пък после все пак ще си ги оставя в кухнята :)  

*

lin

« Отговор #10 -: Ноември 26, 2004, 02:11:42 pm »
Цитат
няма ли да умрат от студ на терасата? - иначе зимно време не са особено красиви :ph34r: - но на мен мушкатото ми харесва на мирис :) - довечера ще опитам с едно мушкато, пък после все пак ще си ги оставя в кухнята :)
Нали от там започна цялата одисея :D
Моето мушкато беше почти измръзнало и аз го прибрах.
Но по принцип знам от баба ми и майка ми, че през зимата можем да ги приспим.
Т.е. да ги приберем на нормална температура някъде, но там може да няма светлина.
Мушкатото няма да умре, а просто ще заспи :)

И на пролет ще му е нужно само да го огрее слънцето и да бъде полято и веднага ще се събуди. :)

Ще ми е интересно какво ще се случи при теб в този експеримент.
Аз по принцип имам и едно друго растение в стаята си, но то май е дружелюбно ;)

Чела съм също, че в стаята, в която спим не трябва да има растения.
И тук сме го говорили.
Особено откъснати цветя!
Това е едно агонизиращо растение и колкото и хубав да е ароматът му, не може енергията му да е положителна.
Може и да греша, но ми се струва логично.

*

gostenka

« Отговор #11 -: Ноември 26, 2004, 02:44:38 pm »
Merci ,AH! :)
Da prochistvam se ,imam nujda ,
zaradi alergiq na rycete ,koqto se poqvi zaradi nqkakyv si shokolad ,a i sega se chuvstvam po-dobre  :)
a to v studa e normalno da ni se hapva po-povechko  ;)
nali tqloto ima nujda da se stopli ,konsumiram mnogo topyl chai za pokachvane na vytreshnata termoregulaciq. :)  

*

АН

« Отговор #12 -: Ноември 29, 2004, 01:03:22 pm »
Цитат
Чела съм също, че в стаята, в която спим не трябва да има растения.
И тук сме го говорили.
Особено откъснати цветя!
Това е едно агонизиращо растение и колкото и хубав да е ароматът му, не може енергията му да е положителна.
Може и да греша, но ми се струва логично.
не знам...

понякога си мисля едно, друг път - друго...
С откъсването на цветето, то може и да не умира...Или пък да умира, но да разглеждаме откъсването му като предназначение....

Но вчера така или иначе изнесох всички саксии от всички стаи на терасата :ph34r:

В събота срещу неделя все пак сънувах мушкато  :) Много красив сън беше :) Заспах с мисълта за това дали и цветята, също като хората, имат Дух, Душа и тяло :)  

*

АН

« Отговор #13 -: Ноември 29, 2004, 01:11:12 pm »
Цитат
zaradi alergiq na rycete ,koqto se poqvi zaradi nqkakyv si shokolad ,a i sega se chuvstvam po-dobre  :)

ти в подходящо време си решила да вземеш мерки за алергията :)

а оная нощ Пълната Луна беше много красива :)  

*

lin

« Отговор #14 -: Ноември 29, 2004, 01:22:05 pm »
Цитат
Но вчера така или иначе изнесох всички саксии от всички стаи на терасата :ph34r:
АН, да не измръзнат цветята така?! :(

Моите вече съм ги внесла на топло в дневната ни.
А мушкатата са в килера :D  - както всяка зима.

Пак си спомням нещо от Ванга - за индрише идеше реч...
Всъщност тя казваше, че то й говорело нещо и че било много хубаво да имаме в дома си саксия с индрише.

А ти пробва ли да спиш в една стая с някое от твоите мушката?

*

АН

« Отговор #15 -: Ноември 29, 2004, 02:39:21 pm »
ще видим дали ще измръзнат...- надявам се да не :) -  в съня ми...- излязох на терасата, защото ме привлече слънцето и видях някаква малка масичка, на която имаше карти за игра...И вече от терасата видях някак в страни всички саксийни цветя- даже един фикус беше цъфнал в оранжев цвят...И заваля дъжд- помислих си, че ще измръзнат цветята, а усетих, че дъждът е приятно топъл и галещ :)

Не изпробвах да спя в една стая с мушкато- не че не се сещах преди сън- сещах се, но все някак не беше удобно :) - довечера ще видим :)

Индрише имам - ти имаш ли? - беше умряло за водичка тия дни, но вчера му дадох :) - ами цветята бяха пръснати в пет стаи из апартамента, но сега вече са почти на едно място и няма да умират от жажда :ph34r:  

*

lin

« Отговор #16 -: Ноември 29, 2004, 02:50:37 pm »
Цитат
Индрише имам - ти имаш ли? - беше умряло за водичка тия дни, но вчера му дадох :) - ами цветята бяха пръснати в пет стаи из апартамента, но сега вече са почти на едно място и няма да умират от жажда :ph34r:
Нямам си индрише, но периодично се присещам, че ми се ще да си посадя.
Много харесвам уханието му - много ме успокоява и ме връща в детските години - при сладката и компотите, в които го слагаха майка и баба :)  :)

А твоят сън е много красив наистина!
И фикус да цъфне чак... :)

Сънищата с цветя са много добър знак.

А аз снощи пак мернах в съня си жаби... но нямах съприкосновение с тях.

От предишна нощ установих, че да сънуваш слон е на пари :D
Малко пари, но такива - неочаквани.

*

АН

« Отговор #17 -: Ноември 29, 2004, 08:15:43 pm »
току що внесох мушкатото в спалнята :)  

*

lin

« Отговор #18 -: Ноември 30, 2004, 09:47:01 am »
Цитат
току що внесох мушкатото в спалнята :)
 :D  :D

Моето вече си седи само и май е съвсем сърдито - като му гледам листата :D
Но всичко трябва да следва естествения си ход.

Сещам се сега, че от години насам майка ми непрекъснато отглежда 4-листни детелини, които при нея виреят много добре.

Давала ми е поне 4-5 пъти да си отглеждам в къщи, но никога не съм успяла до сега да ги задържа.
При все, че майка ми ми дава подродни наставления как трябва да се грижа за тях.

В тази връзка аз обичайно се шегувам, че в мое присъствие други 4-листни не могат да виреят :D  :D  ;)

АН, да разкажеш утре за сънищата с мушкатото!  :)  

*

АН

« Отговор #19 -: Ноември 30, 2004, 02:15:16 pm »
нищо не стана снощи - няколко пъти се будих, категорично си казвах, че има задача да сънувам и да помня съня, а него го няма :ph34r:

понякога пътуването из сънуваните светове е много трудно :ph34r:  сякаш някой ни е затворил вратата, а ние чукаме ли чукаме, пък той не ще да чуе :ph34r: - изнесох сутрунта мушкатото, но няма да си забравя да пробвам пак :)

а това с детелините... :) - как си го обясняваш- разумът винаги намира приемливо обяснение на нещо си, стига да пожелаем :)