Здравей Гост

Вродени аномалии

• 510 Отговора
  • 77363 Прегледи
*

Nebesna

Вродени аномалии
« -: Август 21, 2009, 09:32:07 pm »
Здравейте!

Някои има ли наблюдения, дали по наталната карта може да се определи, дали някой ще се роди с вроден дефект (видим или невидим). Не става дума за хромозомни аномалии, а за физически такива, въпреки, че много често физическите дефекти се свързват с генетични изменения.

За да разграничим наследствените от вродените дефекти, трябва да знаем, че едните се предават от поколение на поколение, а вторите са формирани по време на бременността. Например аз имах една учителка, която беше с по 4 пръста на ръцете си. Познавате ли човек, на когото да му липсва нещо или да има някои орган в излишък?

Re:Вродени аномалии
« Отговор #1 -: Август 21, 2009, 09:38:48 pm »
 ;D Познавам себе си.
Мозъка ми се оросява неправилно . Имам някаква аномлия известна като азиатски синдром . Сънната артерия не ми е покрай слепоочието , а е осукана покрай гръбначния стълб . Дясната мозъчна половина ми е по-слабо оросена .

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #2 -: Август 21, 2009, 09:42:06 pm »
Нямам персонални наблюдения, но най-вероятно  в картите на такива хора Асц. или тежки аспекти към него би трябвало да указват това.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Август 21, 2009, 09:45:07 pm »
;D Познавам себе си.
Мозъка ми се оросява неправилно . Имам някаква аномлия известна като азиатски синдром . Сънната артерия не ми е покрай слепоочието , а е осукана покрай гръбначния стълб . Дясната мозъчна половина ми е по-слабо оросена .

Аз също познавам човек, който скоро научи, че имал вродена аномалия - бащата на детето ми. Не сме знаели.
А ти как мислиш, дали това може да има астрологично обяснение?
Разчитам и Скарлет да се включи, щото тя е напреднала доста в медицинската астрология.  

При себе си правил ли си опит да си го обясниш със средствата на астрологията?

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Август 21, 2009, 09:51:01 pm »
Нямам персонални наблюдения, но най-вероятно  в картите на такива хора Асц. или тежки аспекти към него би трябвало да указват това.

Торони, мисля, че когато е засегнат асцендента, то дефектът ще бъде видим, защото асцендентът е външността - а знакът на асцендента вероятно ще показва къде ще бъде разположен дефекта (на част от тялото):
- Овен - на главата;
- Близнаци - пръстите, китките;
- Лъв - гръдния кош, (сърцето) и т.н.

Можем да се опитаме да класифицираме знаците на асцендента за кои органи (външни или вътрешни) отговарят.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Август 21, 2009, 10:15:41 pm »
Много интересна статия за знаците на Асцендента и управляваните от тях органи.

http://aura-astro.hit.bg/cure1.htm

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Август 21, 2009, 10:18:22 pm »
аз имам вродено изменение на мозъчната кора  :P  по рождение нямам първи зъб в ляво на долната челюст и носа ми отново по рождение си гледа малко наляво  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  нищо от това не ми пречи - там ми е чара  :P  но наистина никога не съм се замисляла как, защо и откъде, пък и хабер си нямам от медицинска астрология  ::) :-[ ;)

*

veshti4ka

« Отговор #7 -: Август 21, 2009, 10:23:58 pm »
и забравих да допълня - тези моите аномалии не са наследствени - само мои са си  ;D  като се замисля - явно лявото нещо ми куца  :P

« Отговор #8 -: Август 21, 2009, 10:26:28 pm »
;D Познавам себе си.

Аз също познавам човек, който скоро научи, че имал вродена аномалия - бащата на детето ми. Не сме знаели.
Разчитам и Скарлет да се включи, щото тя е напреднала доста в медицинската астрология.  

Правил съм опити да си обяснявм нещата , но нищо фрапиращо не съм открил .
Попадали са ми карти на набори , които са почти аналогични с моята / дори тези дни във форума / . Ако имаше нещо ,което да подсказва проблем , то щеше да даде отражение при някой от останалите .
Търсих обяснение при аспекти спрямо Слънце и Луна от Уран / показва отклоненията от нормалното/  . При мен те са ударени от квадратураи опозиция , но  и в други карти съм виждал същие  аспекти.

« Отговор #9 -: Август 21, 2009, 10:32:17 pm »
Ти преди беше споменал, че пункция е предизвикала пареза. Работата е в това, че другите в онзи момент не са имали някава интервенция. ТОва беше ли свързано с диагностицилането на самото заболяване?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #10 -: Август 21, 2009, 10:40:44 pm »
Нямам персонални наблюдения, но най-вероятно  в картите на такива хора Асц. или тежки аспекти към него би трябвало да указват това.

Торони, аз нямам кьорав тежък аспект към ас-то - освен квадратурата на Марс, но тя е от 5 и нещо градуса та не зная дали се брои. от тази квадратура само дето имам около 15ина белега по главата си ма друго няма  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 21, 2009, 10:49:02 pm »
Аз не че много разбирам от медицина, ама едно време исках да ставам лекар, та ми направи впечатление в статията, че е написано симпатична нервна система, а не симпатикова, както е правилно. Та интересно дали е писана от лекар тази статия? Някой по-запознат да коментира.

Аз съм изучавала медицина в полувисшия медицински институт - не е грешно да се каже "симпАтична" , като ударението се поставя върху "а", а не върху второто "и", което придава друго значение на думата.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Август 21, 2009, 10:54:41 pm »
;D Познавам себе си.

Попадали са ми карти на набори , които са почти аналогични с моята / дори тези дни във форума / . Ако имаше нещо ,което да подсказва проблем , то щеше да даде отражение при някой от останалите .
Търсих обяснение при аспекти спрямо Слънце и Луна от Уран / показва отклоненията от нормалното/  . При мен те са ударени от квадратураи опозиция , но  и в други карти съм виждал същие  аспекти.

Вероятно тука Скарлет може да помогне много с нейните познания за медицинските градуси. Дори мидпойнтите оказват влияние - съвпад на мидпойнт с чувствителна точка или ос от хороскопа или квадратурата към него.

« Отговор #13 -: Август 21, 2009, 10:56:44 pm »
;D Познавам себе си.

набора ти има нещо като луксация на единия крак, но това май се наследява, а тук се пита за нещо друго, доколкото разбрах../не съм го питала точно какво му е, защото ми е неудобно, може да е и от травма, тренирал е бойни изкуства/...
ляв или десен

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Август 21, 2009, 11:04:03 pm »
Ето още една интересна, макар и схематична статия. Тук се засягат някои от въпросите на физическото тяло и здравето. Говорейки за вродени аномалии не можем да се разграничим от темата за болестите, понеже вродените аномалии са включени в Международната класификация на болестите (МКБ-10).

http://www.cpecs.com/libraly/articles/stars/statia_9.pdf

« Отговор #15 -: Август 21, 2009, 11:05:26 pm »
Гледат се аспектите към Слънце и Луна , защото те определят вродените и придобити зболявания . Уран както споменах дава отклоненията от нормалното , Непун  дава инвалидност , Плутон генетически  и  т.н.

« Отговор #16 -: Август 21, 2009, 11:13:43 pm »
;D Познавам себе си.

Търсих обяснение при аспекти спрямо Слънце и Луна от Уран / показва отклоненията от нормалното/  . При мен те са ударени от квадратураи опозиция , но  и в други карти съм виждал същие  аспекти.

набора ти има нещо като луксация на единия крак, но това май се наследява, а тук се пита за нещо друго, доколкото разбрах../не съм го питала точно какво му е, защото ми е неудобно, може да е и от травма, тренирал е бойни изкуства/...
ляв или десен

сега го питах, понеже вече не е само голо любопитство, извиних се и обясних защо го питам, каза че н.п., десен крак, каза че е възпален нерв обаче, което не ти помага много май??за пръв път се е получило в казармата, а преди две години се е влошило, доколкото го познавам е толкова несериозен към здравето си, че няма да отиде никога на рехабилитация
:(
Случило се е по същото време, както и на мен . При мен беше половин година преди казармата , но имаме и разлика в картите . Аз също се занимавах активно със спорт.
Утре на свежа глава ще разгледам картите отново и ще ги съпоставям .

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Август 21, 2009, 11:23:47 pm »
Гледат се аспектите към Слънце и Луна , защото те определят вродените и придобити зболявания . Уран както споменах дава отклоненията от нормалното , Непун  дава инвалидност , Плутон генетически  и  т.н.

За коронарните (сърдечните) прочетох, а за сънните не намирам информация, освен че се управляват от петата чакра.

Сънни артерии, точка ци-шъ ("хижа на диханието")

Това са две симетрични точки отстрани на врата, намират се на горния край над ключицата, между главите на гръдно-ключичния мускул. Ци-шъ е точка №11 от меридиана на стомаха. В тази зона се намира чувствителното каротидно телце (във вилката между разклонението на артерията), което регулира кръвното налягане.

Зъболекар, значи на тебе "хижата на диханието" ти е разположена на друго място. Ако някой  те атакува с тази техника на бойните изкуства, няма да може да ти спре "диханието". ;D ;D ;D
« Последна редакция: Август 22, 2009, 12:00:52 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Август 21, 2009, 11:25:17 pm »

щом е по същото време, значи има астрологично изражение, и е на дясната страна... ???
сега ще го питам пак сигурен ли е за часа си на раждане, а ти ако ми кажеш и как да го мобилизирам да се задейства малко поне за здравето си, щом не иска да се жени... ;)

Е хееееее! Вижън, какви са тези огромни постове, скъпа. Поизтривай по нещо, де! Темата ще стане 30 страници само от цитати.

« Отговор #19 -: Август 21, 2009, 11:30:09 pm »
   А луксацията брои ли се за аномалия...? Съвсем бях забравила, но съм се родила с луксация и на двете стави, но бързо са я открили и докато проходя ставите ми са се наместили. А на приятелката ми, също мой набор, родена с луксация, детството й мина в операции и гипсове, в момента е с изкуствени стави  :( и са амортизирани и отново са за смяна. Досега не бях се замисляла, кой от аспектите може да е виновен. Ще трябва да се разгледам в картата й...