Здравей Гост

Религиите, сравнително религиознание и сранвителна митология

• 2 Отговора
  • 1854 Прегледи
*

Helo

Хареса ми предложението на Небесна да направя тази тема, за да обсъдим религиите една по една.

Религиите и митологията са свързани в едно, затова тук ще разгледаме религии и митология и кой на кого е повлиял през вековете.

Вие предложете първи с кое да започнем. Мисля, че абрахамските религии можем да ги пропуснем, защото те като цяло са ясни.

Небесна, аз не отричам, че Буда е реална историческа личност, но изказах съмнение, защото човек на нищо не може да вярва. Измамите в историята и религиите, както и на много други места са много.  ;)

И между другото, смятам, че Кирил и Методий трябва да се наричат не славянобългарските братя, а българо-византийските братя.  ;D
А славянобългарската азбука не е ли съществувала мнооого преди на братята да им се спусне отгоре?  ;)

*

iris_n

• *
  • 208
Аз пък имам странен афинитет към католицизма, макар че съм източно-православна!
Знаете ли нещо за смесените бракове между католик и източно-православна (говоря за България). Знам, че католиците са доста религиозни и не допускат външни хора до религията си.Дори и да искаш да станеш един от тях, няма да те приемат, освен ако твоята половинка не е католик. :) 

Хело много хубава тема си направила за религиите и митологии
те. Наистина ще стане интересно ако се включат тези хора,кои
то имат интерес към тези знания.