Здравей Гост

Хороскоп и професии

• 109 Отговора
  • 19150 Прегледи
*

Helo

Хороскоп и професии
« -: Август 26, 2009, 05:35:25 pm »
Ще се радвам, ако споделите личен опит за това дали хороскопите, които се наблюдавали и професиите, към които се очаква да се насочи човек действително отговарят на професията, която упражнява човека.

Да поговорим и за работата по задължение и за тази по призвание.
;D

Ето малко материал от сайта на Муси Дачева за планетите и професиите.

Слънце

Силно поставено рождено Слънцце, по знак и най-вече по дом и аспекти, по господство, показва като основна функция влечение към професии с творчески характер- артист, режисьор, архитект, организатор дейността на други хора.
Слънчевото влияние като спомагателна функция придава силен стремеж към върхови постижения, индивидуализъм, лидерство, бляскавост, показност, демонстративност, себеизтъкване.

Луна

Силно поставена в наталната карта Луната насочва към професии свързани с майчинство, защита на слабите и съхранение на живота и създаденото от човешка ръка. Това са професии като медицинска сестра, детегледачка, с подкрепата на Меркурий – педагогика, акушерство, писателство, с подкрепата на Сатурн-гледане на стари хора, организиране на социални дейности.
Лунното влияние като спомагателна функция предпочита тих, спокоен ритъм на работа, в сянката на по-силни и ярки личности. Реализация близо до родното място, до майката и родния дом.

Меркурий

Силният Мекурий насочва към интелектуална професия. В добри аспекти с Уран, Слънце, Марс дава влечение към точните науки, а с Луна, Венера, Нептун към хуманитарните.
Меркуриански професии са- преподавателска работа с подкрепата на Слънце и Юпитер, журналистика и медии с подкрепа на Луна и Нептун, търговия, логистика с помощ от Марс, туризъм, посредничество, наука и IT специалности съвместно с Уран, счетоводство, консултанство, правни услуги с помощта на Венера и Юпитер.
Спомагателната функция на меркуриевото влияние носи гъвкавост, обръщане внимание на детайлите, бързина и адаптивност при променливи условия на труд.

Венера

Силната позиция на Венера ориентира към професии свързани с изкуството, в различните му проявления. Венерини професии са – музика, театър при подкрепата на добре поставен Нептун; живопис и скулптура, режисьрство съвместно със силно Слънце; изкуствознание, културология, право с подкрепата на Меркурий; мода, дизайн, коафьорство, обзавеждане, козметика; търговия с произведения на изкуството при добре поставени също така Мекурий и Сатурн, ресторантьорство и особено сладкарство с подкрепата на Луната; дипломация,но задължително с помощта на силно поставени Юпитер, Слънце и Марс; адвокат, прокурор -освен Венера да има силни Юпитер и Сатурн.
Венериното влияние като спомагателна функция е меко, нежно, отстъпчиво, стремящо се към баланс и хармония. Дава добър вкус и усет за форма и цвят.

Марс

Добре поставен Марс в наталната карта насочва към професии като -спорт, каскадьорство, военно дело особено при Марс в шести дом, полиция, охрана; аналитик, научен работник особено ако е в осми дом и в съчетание със силен Уран, инеженрство, медицина- фармация, лаборанство, хирургия, стоматология, политика.
Марсовото млияние е напористо, войнствено, неотстъпчиво. Дава склонност към насилие и рисково поведение.

Юпитер

Свойствени за силно проявен Юпитер в наталната карта са престижните, социално значими професии – политика, дипломация, законотворчество и висша администрация в съчетание с високо поставено Слънце; социология, преподаване във ВУЗ с подкрепата на силен Меркурий; писател романист при добре поставена Луна, висш църковен служител, банкерство, реклама, търговия, строителство.
Юпитеровото влияние е покровителствено, едромащабно и стратегическо.

Сатурн

Силно поставен Сатурн в рождествения хороскоп показва насочване към професии на дълга о отговорността, свързани с тежък и често непрестижен труд като чиновник, администратор, едър земеделец, строител при съпътстващ Юпитер, геодезист, картограф, землемер с подкрепата на Меркурий; архитект, прокурор -съвместно с Венера, историк, собственик на фирма за почистване, директор на затвор, ТВУ; собственик на погребална агенция, управител на гробище.  ;D  ;D
Спомагателната функция на Сатурн е да налага ограничения, задръжане, пестеливо разходване на ресурсите.

Уран, Нептун и Плутон
играят спомагателна роля при избора на професия и се изразяват в съчетание с планетите от септенера.
Уран силно поставен в наталната карта придава оригиналност, реформаторски дух и нестандартен подход при упражняването на всяка професия. При съчетание с Меркурий дава влечение към наука, изследвания, рационализаторство.
Добре изразен Нептун в наталната карта придава чувствителност, съпричастност, духовност. Нептун в съчетание със силна Луна насочва към лечение на физически и душевни заболявания.
Плутон в добра позиция придава сила и дълбочина на стремежите, интерес към всичко тайнствено и скрито. Всъчетание със Сатурн насочва към военно дело, полиция, разузнаване, а при участие на силен Уран – ядрена физика, енергетика.

*

Helo

Re:Хороскоп и професии
« Отговор #1 -: Август 26, 2009, 09:22:46 pm »
Е, няма ли някой да сподели лични впечатления за връзката или пък разликите между хороскопа и упражняваната професия?  ;)

*

Helo

« Отговор #2 -: Август 26, 2009, 09:39:40 pm »
Дай данните.  :)  ;)

Но не знам дали ще успея да позная професията й.  ???

*

unicorn

« Отговор #3 -: Август 26, 2009, 09:42:40 pm »
Аз май направо да зарязвам офиса и да се запътя към полицията или армията. Започвам да се замислям  :)

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Август 27, 2009, 06:52:27 am »
Е, няма ли някой да сподели лични впечатления за връзката или пък разликите между хороскопа и упражняваната професия?  ;)

Хело, като гледам имам доста силно изразени планети /да не кажа всичките  ;D /. работила съм много различни неща - като изчерпя знанията от едно нещо и се хвърлям на друго дет не съм и го и помирисвала преди. и все такива странни работи ме влекат  ;D ;D ;D  но пък стигам до дълбините на дадената работа дет я работя... и така цял живот...

като дрисливо свраче съм при търсенето на работа - никога не знам какво искам да правя, уча много бързо като започна дадена работа, и я изчерпвам бързо като знания.... и после ми става скучно... онзи ден вече се избъзиках с една приятелка, че ще ходя да садя теменужки у градинките за да съм под открито небе и да мога да си съзерцавам в медитация небето докато останалите се трудят  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D   

вай, вай, вай - тоз калпазанин Нептун на Ас-то ши ма умори от мързел, а лошото е, че като ми се махне от асцедента и после ще ми нагази Юпито, Мерка и накрая Слънцето  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Август 27, 2009, 09:40:01 am »
но моят марс е някакъв измършавял в този 6-ти дом, в опозиция с венера, само дето страшно ме влечаха бойните изкуства през пубертета и се наложих над нашите да тренирам  ;D

Наскоро си мислех именно за този Марс в 6 дом-защото и аз го имам.Бойните изкуства ми бяха голяма страст,тренирал съм около 6 години,но след военната служба ги спрях (хм да не е това някакво Марсово отработване  ??? ).Та мисълта ми е защо се хванах толкова насериозно с тях-това е заради 6 дом.Това е дома на ритуалите,на техниката,на овладяване на уменията,на майсторството-в случая тук имаме Марс,който е най-добре да бъде впрегнат в някаква система  ;) Пък и според някои автори Марс в 6 дом е в радост т.е. чувства се добре там.
Имах една приятелка дето преди учудено ми викаше "С този Марс във Водолей какви бойни изкуства !" ,но тя беше още в началото на астрологията  ;D А истината е че бях доста добър и то неслучайно силата ми беше в краката.

*

Helo

« Отговор #6 -: Август 27, 2009, 10:29:09 am »

14.01.1954 год. 11.00 часа сутринта, Ямбол

имала е две основни професии, едната е работила 30 години, но сега има друга, съвсем различна от първата :)

Сигурно е много амбициозна жена и има Сатурнова консервативна професия. Може би това е работила през тези 30 години.
Да не е била чиновничка или учителка?

Значи сега има необичайна професия, така ли?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Август 27, 2009, 03:39:14 pm »

14.01.1954 год. 11.00 часа сутринта, Ямбол

имала е две основни професии, едната е работила 30 години, но сега има друга, съвсем различна от първата :)

според мен ,работата в тази карта е била свързана с хора и закрити учреждения.възможна е секретна работа , работа в здравеопазването .има чести смени по отношение на дома.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Август 27, 2009, 11:36:15 pm »
вай, вай, вай - тоз калпазанин Нептун на Ас-то ши ма умори от мързел, а лошото е, че като ми се махне от асцедента и после ще ми нагази Юпито, Мерка и накрая Слънцето  ;D ;D ;D

Ти не бери грижа за транзитния Нептун. Аз с Нептун върху светилата бях в най-работния си период - имах 3 работни места едновременно.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Август 27, 2009, 11:44:10 pm »
Тази жена е изкарала по-голямата част от трудовия си стаж в административна структура (напр. държавна администрация). Интересното в тази карта е, че и трите управителя на 6-ти дом са в 10-ти дом (Слънце - управител на куспидата, Меркурий-управител на интерсептираната Дева и Венера -следващият знак в 6-ти дом). Господарят на 10-ти дом е Юпитер - в 3-ти дом - може работата и да е била свързана с обучение и преподаване или да изисква постоянни пътувания.

В момента с консултантска дейност ли се занимава? Господарят на асцендента - Марс е в 7-ми дом в съвпад със Сатурн (управител на стелиума в 10-ти дом). По 7-ми дом са консултантите.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Август 27, 2009, 11:46:11 pm »
и карта е била свързана с хора и закрити учреждения.възможна е секретна работа , работа в здравеопазването .има чести смени по отношение на дома.

Къде ги видя тез секретни учреждения. Не виждам никаква връзка с 12-ти дом.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 27, 2009, 11:54:35 pm »
Тази жена е изкарала по-голямата част от трудовия си стаж в административна структура (напр. държавна администрация). Интересното в тази карта е, че и трите управителя на 6-ти дом са в 10-ти дом (Слънце - управител на куспидата, Меркурий-управител на интерсептираната Дева и Венера -следващият знак в 6-ти дом). Господарят на 10-ти дом е Юпитер - в 3-ти дом - може работата и да е била свързана с обучение и преподаване или да изисква постоянни пътувания.

В момента с консултантска дейност ли се занимава? Господарят на асцендента - Марс е в 7-ми дом в съвпад със Сатурн (управител на стелиума в 10-ти дом). По 7-ми дом са консултантите.

написах още днес, че преди е работила в държавна фирма, да, но е била конструктор, техническа специалност, а сега имат семеен бизнес- погребална агенция..

Аз това съм го пропуснала. Ясно-отработва си квадратурата на Марс с Плутон...

Е трябва да се преживява някак си. Един мой съученик от 7-ми клас казваше, че няма нужда да учи, понеже щял да става гробар, хора винаги щели умират и за него винаги щяло да има работа. И стана. Когато навлезе частния бизнес в България, той си направи фирма за погребения. Всеки път, когато изпращам близки хора, го срещам на гробището...Той ги погребва....И багер си купи, за да автоматизира труда на работниците си.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 11:58:39 pm от Небесна »

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 28, 2009, 12:07:57 am »
и карта е била свързана с хора и закрити учреждения.възможна е секретна работа , работа в здравеопазването .има чести смени по отношение на дома.

Къде ги видя тез секретни учреждения. Не виждам никаква връзка с 12-ти дом.

плутон в 6-ти :),с/у 6-ти е 12-ти. работа-6-ти /12-ти. ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНА СЪМ ,ЧЕ Е ИМАЛО СЕКРЕТНИ НЕЩА! :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Август 28, 2009, 12:21:36 am »
Ако е имало нещо секретно, то не е било по Плутон в 6-ти, а по квадратурата на Слънцето с Нептун. В тази карта Нептун управлява 12-ти дом. А 6-ти дом е работата, с която се препитаваш - възмездния труд. Само по опозицията на Плутон с 12-ти дом, без подчертан 12-ти дом не може да се съди, че е имало тайни неща. По 6-ти дом е и войската, та ако е работила във военен завод - всичко се изяснява. Плутон по-скоро се свързва с мафията и с подземния свят, но в 6-ти дом няма такова значение.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 28, 2009, 10:27:23 am »
Ако е имало нещо секретно, то не е било по Плутон в 6-ти, а по квадратурата на Слънцето с Нептун. В тази карта Нептун управлява 12-ти дом. А 6-ти дом е работата, с която се препитаваш - възмездния труд. Само по опозицията на Плутон с 12-ти дом, без подчертан 12-ти дом не може да се съди, че е имало тайни неща. По 6-ти дом е и войската, та ако е работила във военен завод - всичко се изяснява. Плутон по-скоро се свързва с мафията и с подземния свят, но в 6-ти дом няма такова значение.

e,не е само по това ,ама карай да върви!плутон ,ако не е секретен,не знам кой друг може да бъде :P.
има друго , ама снощи м не ми се пишеше!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Август 28, 2009, 11:43:31 am »
Господарят на 10-ти дом е Юпитер - в 3-ти дом - може работата и да е била свързана с обучение и преподаване или да изисква постоянни пътувания.

МЦ е в Козирог и така упр е Сатурн в Скорпион.

а сега имат семеен бизнес- погребална агенция..

Сатурн в Скорпион в 7 дом .

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Август 28, 2009, 01:45:23 pm »
Когато управителите на 2,3,6 и 10 дом са в 12 дом, а човекът НЕ се занимава с нищо от темите на 12 дом, като как може да се тълкува?
Асла, ти нали имаше стелиум в 12 дом ? Заниманията ти и работата свързани ли са с него или някакъв вид изолация?

*

Helo

« Отговор #17 -: Август 28, 2009, 02:04:35 pm »
Когато управителите на 2,3,6 и 10 дом са в 12 дом, а човекът НЕ се занимава с нищо от темите на 12 дом, като как може да се тълкува?
Асла, ти нали имаше стелиум в 12 дом ? Заниманията ти и работата свързани ли са с него или някакъв вид изолация?

Според мен при толкова планети в 12-ти дом може да се говори за самоизолация. Въобще, при Сатурн в 12-ти и 1-ви дом в личния хороскоп по мои лични наблюдения може да се говори за самоизолация.

Може на твоя приятел хобито му да е свързано по някакъв начин с този дом или да се отнася до негови вътрешни преживявания. Аз познавам такива хора. Единият има професия, свързана с изкуството.
« Последна редакция: Август 28, 2009, 02:10:18 pm от Helo »

*

Helo

« Отговор #18 -: Август 28, 2009, 02:07:17 pm »
А какво ще кажете за Тау-квадратура с връх МС към Плутон и Меркурий? Предполага ли прблеми в професията или не?

Знам, че дава трудности при избора на професия. Плутон в квадратура към МС може да предположи Плутонова професия. А Меркурий - вечно активен ум.

Но това дали затруднява професията по призвание според вас?

Имате ли лични наблюдения по този въпрос?
« Последна редакция: Август 28, 2009, 02:11:23 pm от Helo »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Август 28, 2009, 02:25:36 pm »
Това май e от твоята карта. Не знаех че се брои за част от тао-квадрат и куспидите на основните оси. Доколкото знам тао-квадрата се образува само между планети. Евентуалната професия се гледа по куспидите на 2,6 и 10 дом и планетите в тях. Гледат се най-точните благоприятни аспекти, които се сключват с куспидите на въпросните домове и връзката между тях. Естествено и по Слънцето.

Ако броим това за тау-квадратура с връх МЦ с Плутон и Мерк към него, ми се струва като свръх големи амбиции за кариера .   
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак