Здравей Гост

Астромедицина с мидпойнтите - предпоставки за болести

• 6 Отговора
  • 2107 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Мидпойнт
Какво представлява мидпойнта? Това е изчисление на средното положение на две планети. Разполовяването на дистанцията между две планети по дължината на зодиака дава тяхната средната стойност, или така наречения мидпойнт. Мидпойнти, които попадат върху планета в картата, ще бъдат взимани под внимание, по правило с орбис от плюс/минус 3 градуса. Също така важно е да се отчете дали двете планети, които участват в мидпойнта, се намират в аспект помежду си (тригон, квадрат, секстил и т.н.) или не образуват аспект една с друга. Обмяната на енергия между двете планети е голяма, когато между тях съществува аспект. Разстоянието на една планета, измерено от 0 градуса Овен до конкретната й позиция, дава точното й местоположение в хороскопа.
В астромедицината има три много важни мидпойпта, които водят често до заболявания:

Марс / Сатурн
Блокирана или концентрирана енергия, съпротивителна сила,
контрол върху страстите, самообладание, „Аз не искам“

Принцип:Трудности при налагането, ограничаващ импулс, вредна или унищожителна енергия, съпротивителна сила, съдбоносен удар, борба за защита.

Символ:С глава в стената.

Психологични съответствия:
+ Постоянство и търпение в преследването на собствените цели, силно концентриран, съпротивителна сила, осъзнати действия
- Склонност да си блъска главата в стената с исканията си, концентрирана разрушителна енергия, насочена със сила навън или навътре, сексуална фрустрация, разрушителен бяс, агресивност

Социологични съответствия:Работещи тежък физически труд, планинци, борец на съпротивата, хора способни да преодоляват най-големите трудности.

Биологични съответствия:Костна система, стави и мускули като активни и кости като пасивни, сухожилия. Възпаления на костите и костния мозък. Смърт на органа, тъканна смърт, парализа на дихателната мускулатура, смъртно задушаване.

Марс / Нептун
Страх да се наложи, иска без да действа, активен на заден план,
инфекция (материализиран конфликт)

Принцип: Развинтена фантазия, горещи мечти, сила на пристрастяването, спасителна борба.

Символ: На лов в мъглата. Стрелба с халосни патрони.

+ В хармония с осъществяването на мечтите и визиите, действа със съчувствие
- Иска без да действа, чака да му се помогне или бъде спасен, злоупотреба с енергията и силата (в криминален или патологичен смисъл), чувство за малоценност

Социологични съответствия: Пристрастяващи и упояващи средства.

Биологични съответствия: Нарушение в дейността на органите. Мускулна парализа, мускулна атрофия Възприемчивост към епидемии, последствия от инфекция. Основна формула за закономерно протичане на заболяванията, инфекциозни болести. Загнояване. Нарушена сперматогенеза.

Сатурн / Нептун
Отказване, ограничени възможности, слаба защита,
хронична болест, страхове от миналото, бягство от отговорност

Принцип: Загуба на връзка с реалността, аскетизъм, болест, страх от загуба на контрол, строга сдържаност, привидна опора.

Символ: Губи основа под краката си. Разпъване на кръст.

+ Готов да принесе жертва, поемане на отговорност за осъществяване на мечтите си, предпазливост и предвидливост
- Раздвоен характер, объркан за това какво е реално и какво не, загуба на връзка с реалността поради илюзорни очаквания, честа смяна на настроението, незадоволеност, безгранично вцепеняване

Социологични съответствия: Бедни, болни, угнетени.

Биологични съответствия: Хронично и неудържимо увеличаващо се злотворно влияние. Изгниване и разлагане на органа, Сатурн/ Нептун = точката на Овена.

При Марс/Нептун няма болки в повечето случай.
Пре Марс/Сатурн и Сатурн/Нептун са свързани с болки. Вижте върху коя планета попадат тези мидпойнта, понеже там има предподтавка за сериозно заболяване!
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 07:27:18 pm от doby »
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Divna

• 2478
Re:Астромедицина с мидпойнтите - предпоставки за болести
« Отговор #1 -: Декември 11, 2010, 07:37:28 pm »
Открих много интересна тема.  :blink:

Доби, кой мидпойнт може да ни покаже, че притежатела на радикса има предпоставка за сърдечни проблеми?

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #2 -: Декември 11, 2010, 07:41:01 pm »
Открих много интересна тема.  :blink:

Доби, кой мидпойнт може да ни покаже, че притежатела на радикса има предпоставка за сърдечни проблеми?

Слънце квадрат Уран има такива предпоставки, както Слънце в 5 и 11 дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Декември 11, 2010, 11:20:52 pm »
А за проблеми с нервите? Защото май аз имам такъв проблем?

Уран/Меркурий и Уран/Луна...Са основните... :blink:
Нямаш..., не си го втълпявай! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Декември 11, 2010, 11:37:53 pm »
Е, аз не си го втълпявам, сериозно ме бяха избили лудите по едно време, не можех да спя даже, освен това характерът ми е от типа забързан и нервен тип, който обича всичко да става бързо, та си мислех, че това може един ден да е предпоставка за нервни проблеми (не сериозни).

Хони съвпада на Сатурн и Уран при това в 4-ти дом , не е от леките аспекти...,но при една положителна нагласа би могъл да бъде трамплин , а не нервно заболяване... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #5 -: Декември 11, 2010, 11:53:07 pm »
А за проблеми с нервите? Защото май аз имам такъв проблем?

Ами ти имаш Марс квадрат Уран, и нервите ти са почти винаги много опънати. От друга страна ти прави кеф да се бунтуваш, срещу тези хора, които искат да се налагат срещу теб, и бърсо ти изгарат бусоните. Тук сте се научис да касваш в партнорството, какво ти харесва, и какво не, както и какво искаш и каво не искаш. :wink2:  

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Декември 12, 2010, 12:02:01 am »
Така като го спомена, мидпойнта на Сатурн и Уран има ли нещо общо със заболяванията? И ако двете планети са в съвпад, къде е този мидпойнт? Върху самите тях ли?

В/у самия съвпад на 45 * ,на 90* на 135* и на 180*...