Здравей Гост

Планети в първи и последен градус

• 57 Отговора
  • 13168 Прегледи
« -: Ноември 25, 2004, 09:41:29 am »
Привет! :)

Да вземем една планета която се намира в 0'10" градуса на даден знак. Възприема  ли тя изцяло характеристиката на знака, в който попада или все още се тълкува с характеристиката на предходния знак?

Бях чела някъде, че това зависи от природата на знака. Например силният кардинален знак оставя своя отпечатък над планета навлязла до 1-2 градуса в следващият знак.
т.е. ако имаме Венера в 0'10" в Водолей, то тя все още ще се интерпретира с характеристиката на кардиналния Козирог.

Същото твърдение важеше и за планета попаднала в последния градус на даден знак. Например Венера на 29'20" Стрелец вече си е "изпяла песента"  :P и можем да я тълкуваме с характера на Козирог.
Обаче Венера на 29'20" Стрелец е в анарет, а това означава, че тя има доста да работи по Стрелец....
малко объркано ми звучи..надявам се с ваша помощ да успея да си изясна този въпрос..
 :)

*

АН

« Отговор #1 -: Ноември 25, 2004, 01:20:06 pm »
аз приемам, че ако е влязла в новия знак, носи характеристика и на двата- предходния и новия..

ако е в последния градус, си носи характеристиките само на нейния си знак, като при това, в някой моменти от живота се проявява доминиращо и мощно...- при това специфично, т.е. малко по-различно от колкото когато е в други градуси на знака...

« Отговор #2 -: Декември 01, 2004, 01:29:07 am »
А  дали  според Вас ако една планета да кажем Меркурий е в 0'38'' във Везни, макар и кардинален знак и в началото - няма ли да с позасенчи влиянието му( Везни да действа по-слабо, а Дева по-силно)  от това, че знакът ДЕВА като саседен силно оказва влияние на Мекурий понеже там той се чувства на Трон. И още нещо, ако знакът Везни е интерсептиращ, това допълнително не усилва ли действието на Девата и от гледна точка на това, че Меркурий е в 6-ти дом с връх Дева. А ако и Слънчевия знак е Дева.

Как мислите Вие....

*

АН

« Отговор #3 -: Декември 01, 2004, 05:04:47 am »
Цитат
А  дали  според Вас ако една планета да кажем Меркурий е в 0'38'' във Везни, макар и кардинален знак и в началото - няма ли да с позасенчи влиянието му( Везни да действа по-слабо, а Дева по-силно)  от това, че знакът ДЕВА като саседен силно оказва влияние на Мекурий понеже там той се чувства на Трон. И още нещо, ако знакът Везни е интерсептиращ, това допълнително не усилва ли действието на Девата и от гледна точка на това, че Меркурий е в 6-ти дом с връх Дева. А ако и Слънчевия знак е Дева.

Как мислите Вие....
оу, така Меркурий изглежда важен и силно поставен...

Програмата ти изчислява ли силата на планетите? Погледни силата на Меркурий и ще си по-наясно...

Но както и да гледаме, не можем съвсем да пренебрегнем факта, че Меркурий е влязъл във Везни....Но това може да даде допълнителни шансове на човек - като да си имаш нещо в запас или в резерв :)

Отделно, че ако се опрем на прогресии и дирекции, то всякак ще трябва да го гледаме основно във Везни......

*

DD

« Отговор #4 -: Декември 01, 2004, 10:08:10 pm »
Цитат

Как мислите Вие....
dobre zvu4i,vse pak i si e upravitel na 6-ti i si e v 6-ti na vyrha

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #5 -: Декември 06, 2004, 03:21:40 pm »
Zdraveite :))))))))))))))))))))))))))
Na niakolko mesta oshte predi mi popadna, che gradusite znacheli neshto , che vseki gradus se talkuva,,,ta se pitah kade moga da naucha za tezi interpretacii i kolko sa vajni, zashtoto dosta se spomenava Lunata mie v edi kakav si gradus Venerata v takav stavava vapros za natalnite planeti...
Pozdravi ot men radvam se da sam pak sred vas  :D  

*

АН

« Отговор #6 -: Декември 06, 2004, 04:35:40 pm »
Цитат
Na niakolko mesta oshte predi mi popadna, che gradusite znacheli neshto , che vseki gradus se talkuva,,,ta se pitah kade moga da naucha za tezi interpretacii i kolko sa vajni, zashtoto dosta se spomenava Lunata mie v edi kakav si gradus Venerata v takav stavava vapros za natalnite planeti...
Pozdravi ot men radvam se da sam pak sred vas  :D
къде се изгуби ти? :)

какво стана с шофьорските курсове? :)

а за символиката на всеки градус- т.н. Сабиенска символика - в астрологията на Люмиер можеш да прочетеш :)  

*

virgo

« Отговор #7 -: Декември 06, 2004, 05:40:41 pm »
Цитат
Цитат
А  дали  според Вас ако една планета да кажем Меркурий е в 0'38'' във Везни, макар и кардинален знак и в началото - няма ли да с позасенчи влиянието му( Везни да действа по-слабо, а Дева по-силно)  от това, че знакът ДЕВА като саседен силно оказва влияние на Мекурий понеже там той се чувства на Трон. И още нещо, ако знакът Везни е интерсептиращ, това допълнително не усилва ли действието на Девата и от гледна точка на това, че Меркурий е в 6-ти дом с връх Дева. А ако и Слънчевия знак е Дева.

Как мислите Вие....
оу, така Меркурий изглежда важен и силно поставен...

Програмата ти изчислява ли силата на планетите? Погледни силата на Меркурий и ще си по-наясно...

Но както и да гледаме, не можем съвсем да пренебрегнем факта, че Меркурий е влязъл във Везни....Но това може да даде допълнителни шансове на човек - като да си имаш нещо в запас или в резерв :)

Отделно, че ако се опрем на прогресии и дирекции, то всякак ще трябва да го гледаме основно във Везни......
Ан, би ли ми казала ти коя програма ползваш? Ще ти бъда благодарна.
Поздрави! :D  

*

АН

« Отговор #8 -: Декември 06, 2004, 06:53:38 pm »
Цитат
Цитат на: АН,Dec 1 2004, 04:04 AM
ами в интерес на истината дълго време си ползвах ефемериди, после една програмка на Люмиер под ДОС, а сега - Астролог :) - защо питаш?

*

mistik

« Отговор #9 -: Декември 06, 2004, 10:35:41 pm »
Сабианските символи са много добри наистина!Има ги и в "Астрологическите домове"на Дейн Ръдиар,не знам дали са същите като на Люмиер,доколкото си спомням той имаше особенно отношение към тях!
Аз лично използвам и една таблица на дуодите,те също дават много ценна информация и една допълнителна информация за по-финна интерпретация!

« Отговор #10 -: Декември 06, 2004, 10:49:47 pm »
Здравейте! Интерпретациите на градусите от книгата на Дейн Ръдиар са неразбираеми за нас, нямат нищо общо със Сабианските,ами са си американска измишльотина  на една американска ясновидка.Историята е дълга и заплетена. Аз смятам,че е полезно да се прочете книгата на Гита Мерджанова "Окултна астрология" - Ексанализ на зодиака. Тя дава доста по-подробни описания на  
    всеки  градус от Зодиака.   :D Lilium

*

virgo

« Отговор #11 -: Декември 07, 2004, 05:48:22 am »
Цитат
Цитат на: virgo,Dec 6 2004, 04:40 PM
Цитат на: АН,Dec 1 2004, 04:04 AM
ами в интерес на истината дълго време си ползвах ефемериди, после една програмка на Люмиер под ДОС, а сега - Астролог :) - защо питаш?
Силата на планетите ме интересува - коя програма ги изчислява.
Благодаря ти Ан!

*

АН

« Отговор #12 -: Декември 07, 2004, 07:00:13 am »
Цитат
Силата на планетите ме интересува - коя програма ги изчислява.

може да се изчислява по таблици, както е правено в древността- отнема време, но пък канализира енергията, която е необходима за интерпретацията...

И Астролог изчислява силата.

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #13 -: Декември 07, 2004, 09:04:15 am »
Цитат
Цитат
Pozdravi ot men radvam se da sam pak sred vas  :D
къде се изгуби ти? :)

какво стана с шофьорските курсове? :)

а за символиката на всеки градус- т.н. Сабиенска символика - в астрологията на Люмиер можеш да прочетеш :)
Zdravei AH :D
Biah na gosti vav Vienna za malko da napravia kef na Venerkata si v 9dom ;) za tova se izgubih , no eto che sam pak tuk...A kurosvete prikluchiha i tozi mesec planiram da vzema i knizka i kola tova hste mi e podaraka za koleda :)...Specialna li e knigata na Lumier za gradusite , kak se kazva imam predvid kakvo da tarsia ?

*

АН

« Отговор #14 -: Декември 08, 2004, 09:55:38 am »
Цитат

Biah na gosti vav Vienna za malko da napravia kef na Venerkata si v 9dom ;) za tova se izgubih , no eto che sam pak tuk...A kurosvete prikluchiha i tozi mesec planiram da vzema i knizka i kola tova hste mi e podaraka za koleda :)...Specialna li e knigata na Lumier za gradusite , kak se kazva imam predvid kakvo da tarsia ?
браво на теб- ние с Лин само приказваме, как трябва да уважим Венера :) - вие имате разни общи неща с нея, т.е. с Лин :) , така че тя да мисли за Виена :)  и за Коледа :)

а книгата на Люмиер- ами само Астрология :)

от първия път ли взема изпита? :ph34r: - аз щото от третия -  беше преди доста години :ph34r: - веднъж ме скъсаха на полигон, веднъж- на градско :ph34r: - сега ги поопростиха нещата :ph34r: - днес всъщност е подходящ ден да се мисли за изпити и учене :ph34r:

Ако някой има усещане за празник, да му е честит! :)  

*

lin

« Отговор #15 -: Декември 08, 2004, 11:03:18 am »
edna,  чудесно е, че си била във Виена!
Аз също съм била там, но преди 4 години.
Няма по-хубаво от Коледа във Виена!  :)

Стискам ти палци за книжката!!!!
И аз като АН на 3 хода изкарах моята още по времето, когато имаше полигон.

И сега към милата ни Венера - дано ти направи хубав подарък под формата на МПС, защото книжка без кола няма смисъл :)
Аз затова сега вобще не се чувствам шофьор, а така ми се кара...!!!! :(  :ph34r:  :(  

*

lin

« Отговор #16 -: Декември 08, 2004, 11:09:55 am »
А при мен Венера носи повече работа...
Но сигурно има какво още да покаже...
Да речем нещо като Коледна премия... ;)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #17 -: Декември 08, 2004, 01:37:11 pm »
Цитат
Цитат

браво на теб- ние с Лин само приказваме, как трябва да уважим Венера :) - вие имате разни общи неща с нея, т.е. с Лин :) , така че тя да мисли за Виена :)  и за Коледа :)

а книгата на Люмиер- ами само Астрология :)

от първия път ли взема изпита? :ph34r: - аз щото от третия -  беше преди доста години :ph34r: - веднъж ме скъсаха на полигон, веднъж- на градско :ph34r: - сега ги поопростиха нещата :ph34r: - днес всъщност е подходящ ден да се мисли за изпити и учене :ph34r:

Ако някой има усещане за празник, да му е честит! :)
Bravo na men da se navia i az da izlezna ot Bg to mi e za prav pat da ne mi se mseete sega :( Moita priatelka me kani ot 2godini da i hodia na gosti i az vse niamam vreme tu izpiti, tu niakakvi zadachi deto ne tarpiat otlagane ili pak parite ne mi stigat i red prichini, a i nali nikoga ne sam izlizala ot Bg., no kakvo stana sega ne znam i hop vsichko si doide na misto i zaminah , no tova e mai ot savpada mi na Jupiter s Pluton moje bi  <_< a moje da ne e :)
Za izpita napravo ne mi se prikazva dva pati me kasaha na gradskoto i to za palni gluposti , na vtoria napravo biah biasna ,a be vsichko se urejda s pari za jalost, ako ne butash shte te kasat ta, ako shte da karash kato po noti, i posle zashto ima nekadarni shofiori, horata si plashtat i ne se zanimavat s gluposti a dali mogat da karat koi go interesuva  :angry: tova za moia izpit oshte ne mi e minalo  ot predi mesec shte chakam da mi mine i togava shte gledam da se iava pak  :)
A za Viena pojelavam vi i na dvete da ia navestite nezavisimo kakvi sa zvezdite i kade sa Venerite :D  

*

lin

« Отговор #18 -: Декември 08, 2004, 01:47:46 pm »
Ако си приличаме наистина, както АН казва, книжката ще я вземеш на 3-тия път!   ;)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #19 -: Декември 08, 2004, 01:49:32 pm »
Цитат
А при мен Венера носи повече работа...
Но сигурно има какво още да покаже...
Да речем нещо като Коледна премия... ;)
MPS neshto mi se darpa vse mi se provaliat planovete...truna rabota, a ne e zaradi parite, vse edno neshto mi prechi da si vzema kola taia godina, a az napavam li napavam i pak ne stava hihihihi a i az sam vlubena v shofiraneto tolkova mi haresva napravo se razmazvam ot kef kato karam kola :D
I moiata Venera mi nosi rabota i parichki :D Pri men direkciite mnogo dobre obache mi otchitat lubovnite vrazki s neia, moje i pri teb da e taka :rolleyes:  
A za kolednata premia uh kak ia chakam mnogo gi obicham tezi momenti  ;) Az ti pojelavam goliama koledna premia  :D