такааа... започвам тази тема провокирана от няколко неща. първо: транзитният Плутон съвсем точно се е опънал срещу Луната ми

и съм обзета от едни дълбочинни разсъждения относно живота, смъртта и безсмъртието. второ: вампирите винаги са ми били адски интересни и трето: напоследък все на вампирски филми налитам

та, започнах да размишлявам първо за легендите за вампири, които датират от векове насам. всички знаете, че във всяка една легенда предавана през времето има и то доста истина, което автоматично си води до заключението, че щом има легенда - значи има нещо

ако само за момент си представим, че съществата от приказките /повечето де/ съществуват, то би трябвало все някой да ги е виждал, а оттам нататък тръгват легендите...
сега, човекът си е дете на светлината - имам в предвид, че човек живее денем, а спи нощем. това ме навежда на мисълта, че трябва да има и същества които спят денем, а будуват нощем. так балансът ИН/ЯН би съществувал. всички знаете, че нашият свят е дуален и във всяка прашинка дори съществува дуалноста. което пък отново ме връща към съществуването на вампирите... никой не е казал, че едно същество задължително би трябвало да изглежда като биологичният човек - вселената е огромна и разновидностите на живота са безкрайни.
в легендите съществува следният факт - за да убиеш вампир ти трябва да го прободеш в сърцето. това отново доказва, че във Вселената сърдечната чакра или център е най на почит и това е връзката на всяко същество с божествената същност. вампирите в своята същност са хищници, а един хищник обикновено е воден от страх - страхът за личното му оцеляване.
това, че се хранят с кръв - е ок - все нещо трябва да ядат нали

едва ли е по-жестоко от това да трепеш животни наред за да ги ядеш, както прави човекът. или пък да хвърлиш една бомба някъде и да избиеш една камара народ ей тъй - само да се направиш на велик и силен...
което ме подсеща за следният виц:
един дърт вампир учи малкото вампирче как се пие кръв от човек. малкият калпазанин казал на татко си:
- татеееее, може ли да му изсмуча всичката кръв?
- аууууууу синееее, не може!!! ние сме вампири, а не адвокати!

вампирите са безсмъртни до доказване на противното, или иначе казано докато някой не ги прободе в сърцето. но пък има и безсмъртни хора нали...
от друга страна вампирите /поне по филмите така го дават/ са способни на много силни страсти и любови - също като хората... дали пък вампирите не са обратната страна на медала на човешкият род...
вие какво мислите по този въпрос? дайте да си поговорим