Здравей Гост

ВАМПИРИТЕ

• 57 Отговора
  • 14515 Прегледи
*

veshti4ka

ВАМПИРИТЕ
« -: Август 29, 2009, 06:05:59 pm »
такааа... започвам тази тема провокирана от няколко неща. първо: транзитният Плутон съвсем точно се е опънал срещу Луната ми  ;)  и съм обзета от едни дълбочинни разсъждения относно живота, смъртта и безсмъртието. второ: вампирите винаги са ми били адски интересни и трето: напоследък все на вампирски филми налитам  ;D ;D ;D

та, започнах да размишлявам първо за легендите за вампири, които датират от векове насам. всички знаете, че във всяка една легенда предавана през времето има и то доста истина, което автоматично си води до заключението, че щом има легенда - значи има нещо  ;)  ако само за момент си представим, че съществата от приказките /повечето де/ съществуват, то би трябвало все някой да ги е виждал, а оттам нататък тръгват легендите...

сега, човекът си е дете на светлината - имам в предвид, че човек живее денем, а спи нощем. това ме навежда на мисълта, че трябва да има и същества които спят денем, а будуват нощем. так балансът ИН/ЯН би съществувал. всички знаете, че нашият свят е дуален и във всяка прашинка дори съществува дуалноста. което пък отново ме връща към съществуването на вампирите... никой не е казал, че едно същество задължително би трябвало да изглежда като биологичният човек - вселената е огромна и разновидностите на живота са безкрайни.

в легендите съществува следният факт - за да убиеш вампир ти трябва да го прободеш в сърцето. това отново доказва, че във Вселената сърдечната чакра или център е най на почит и това е връзката на всяко същество с божествената същност. вампирите в своята същност са хищници, а един хищник обикновено е воден от страх - страхът за личното му оцеляване.

това, че се хранят с кръв - е ок - все нещо трябва да ядат нали  ;)  едва ли е по-жестоко от това да трепеш животни наред за да ги ядеш, както прави човекът. или пък да хвърлиш една бомба някъде и да избиеш една камара народ ей тъй - само да се направиш на велик и силен... 
което ме подсеща за следният виц:
един дърт вампир учи малкото вампирче как се пие кръв от човек. малкият калпазанин казал на татко си:
- татеееее, може ли да му изсмуча всичката кръв?
- аууууууу синееее, не може!!! ние сме вампири, а не адвокати!  ;D ;D ;D

вампирите са безсмъртни до доказване на противното, или иначе казано докато някой не ги прободе в сърцето. но пък има и безсмъртни хора нали...

от друга страна вампирите /поне по филмите така го дават/ са способни на много силни страсти и любови - също като хората... дали пък вампирите не са обратната страна на медала на човешкият род...

вие какво мислите по този въпрос? дайте да си поговорим  ;)

*

veshti4ka

Re:ВАМПИРИТЕ
« Отговор #1 -: Август 29, 2009, 07:03:24 pm »
Мимо,ето ти още филми с вампири. :-[То може и да си ги гледала ,ама може и да си пропуснала някой :-\Извинявай няма те наричам вече ''сватя''щом се обиждаш. ???Мислех си че имаш страхотно чувство за хумор. :(

http://zamunda.net/details.php?id=97552&hit=1
http://zamunda.net/details.php?id=108400
http://zamunda.net/details.php?id=127228&hit=1
http://zamunda.net/details.php?id=77198&rated=1
http://zamunda.net/details.php?id=124469

абе аз имам огромно чувство за хумор, само че не моа са светна от де го туй "сватя"   ;D ;D ;D  иначе не съм се засегнала хич даже  :P  а по въпроса за тези филми ще видя какво мога да направя, щото малкото диване ми вади нервите докато го накарам да ми изтегли някой филм  ;D  но принципно обичам филмите за големите вампирски любови  :-[ 

а ти няма ли да споделиш нещо по тази тема а  ;)

« Отговор #2 -: Август 29, 2009, 07:32:45 pm »
а ти няма ли да споделиш нещо по тази тема а  ;)

ТОй с това име ти гони гаджетата явно  ;D

Да не пропуснеш и този филм. Той е по нов ЗДРАЧ
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Август 29, 2009, 08:03:52 pm »
ЗДРАЧ го гледах вчера, но той е като "лека нощ деца" в сравнение с "истинска кръв"  ;D  ;D ;D  да не говоря за факта, че всичките приятелки на дъщеря ми са пощръкляли покрай тоя пич от ЗДРАЧ  ;D ;D ;D

хайде бе хора, никой ли няма мнение относно вампирите  ???

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Август 30, 2009, 09:21:57 am »
значи никой няма лично мнение по въпроса така ли  :o

щото аз горе съм писала моите си разсъждения по въпроса, а не нещо теглено от някъде... явно се страхувате от вампири а  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #5 -: Август 30, 2009, 10:12:33 am »
относно енергийните вампири - ми те са ясни. това са хората които не могат да теглят енергия от вселената или природата и се зареждат само чрез енергетиката на други хора, като ги предизвикват постоянно и ги дразнят и ядосват. на такъв човек ако му се изсмееш в лицето и го игнорираш тотално - има да си беснее като диво джудже и да се чуди кво става и защо не може да се нахрани от теб  ;D ;D ;D

енергийните вампири не са по-добри от кръвосмучещите, защото те също крадат от личната ви енергетика -  под формата на жизнената ви сила...

*

ga3l

« Отговор #6 -: Август 30, 2009, 12:37:37 pm »
Мойто мнение по въпроса, е че след като съществуват прилепи, които са еволюирали до степен да се хранят само с кръв, защо това да не се е случило/случи и с други животински видове. Вече по отношение генезиса на този феномен може да се импровизира много.  :)

*

тъжен

« Отговор #7 -: Септември 02, 2009, 08:10:45 am »
Зодиакален вампиризъм

Склонността към енерговампиризъм може да се определи с помощта на персоналния хороскоп. За различните зодиакални знаци съществуват различни методи на вампиризъм. Общо за всички е едно: вампирът избира жертвата и по някакъв начин я довежда до силна възбуда. Последвалият взрив от емоции се превръща в източник на енергия за паразита.

С какво се отличават методите на различните енерговампири?

За Близнаците е характерна "работата" в обществения транспорт. Набелязвайки си жертвата, енергийният вампир, роден под този зодиакален знак, започва да я блъска, настъпва я по краката - изобщо дразни я по всякакъв начин. Възникналата в резултат това разправия дава на вампира прекрасна възможност да се насити с чужда енергия.

Приблизително по същия начин действа и Овенът. За него е удоволствие да докара жертвата си до лудост. Най-главното за Овена обаче е физическият контакт.

Девата дразни хората с клюки и особено с претенции: постоянните забележките по повод "неправилно" поведение в дадена ситуация, заради прегарялото месо или безсолната супа водят до скандал и изблик на енергия от страна на потърпевшия. Освен това в характера на Девата е залегнала дребнавостта.

Стрелецът залага на педантичността. Така че, ако ваш познат или позната постоянно ви "пили" за закъснения или неправилно формулирана фраза, знайте, че си имате работа с енергиен вампир. Особено наслаждение доставя на Стрелеца издевателството над хората с поучения и четене на морал.

Лъвовете се стремят да потиснат жертвите си с авторитет. Те обикновено стават лидери в компаниите и подчинявайки останалите, се наслаждават на безпрепятствено потребление на тяхната енергия.

Козирозите също се превръщат в лидери в колектива, но те, за разлика от Лъвовете, се сдобиват с енергия за сметка на някаква отрицателна постъпка, която се превръща в източник на "храна".

Везните са знак на равновесието. И вампирите, родени под този знак, полагат видими усилия, за да помирят враговете. Но истинското помирение за тях не е цел, тъй като дава отрицателен резултат на усилията им. В действителност в своите "миротворчески" увещания те намират удобен момент, когато могат да вмъкнат "безобидна" фраза, която само задълбочава враждата. А допълнителното озлобление на донорите е великолепен източник на енергия.

Раците паразитират върху членовете на собственото си семейство. Извън дома те могат да бъдат душата на компанията, но за роднините си са истински тирани.

Най-изтънчените енергийни вампири са Скорпионите (неслучайно и името на зодиакалния им знак е така противно). С постоянни оплаквания и упреци Скорпионът предизвиква в жертвата си чувство за вина и, възползвайки се от това, изсмуква жизнените й сили. За такива вампири са характерни и мазохистичните наклонности. Не познавайки граници в търсенето на подходяща жертва, Скорпионът започва да "изяжда" сам себе си.

Но все пак не бива да подозираме във вампиризъм всекиго и всички. Реални вампири са от 3 до 5 процента от хората, а техни жертви стават 57 процента. Така че животът не е толкова страшен, както изглежда на пръв поглед.

ttp://www.magicgatebg.com/MG/component/option,com_wrapper/Itemid,8/]
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 08:25:56 am от Христо »

« Отговор #8 -: Септември 02, 2009, 05:11:54 pm »
относно енергийните вампири - ми те са ясни. това са хората които не могат да теглят енергия от вселената или природата и се зареждат само чрез енергетиката на други хора, като ги предизвикват постоянно и ги дразнят и ядосват. на такъв човек ако му се изсмееш в лицето и го игнорираш тотално - има да си беснее като диво джудже и да се чуди кво става и защо не може да се нахрани от теб  ;D ;D ;D

енергийните вампири не са по-добри от кръвосмучещите, защото те също крадат от личната ви енергетика -  под формата на жизнената ви сила...

И аз съм се чудела дали наистина е имало или има такива ,които пият кръв или пиенето на кръв си е символика може би става въпрос за енергийни вампири ама с иенето на кръв си е по зрелищно и по лесно се показва в киното например.Малко трудно ще се снима пиенето на енергия пък и хората които не вярват в разни видове енергии няма как да го разберат....
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Септември 02, 2009, 06:12:37 pm »

Точно днес мога да се включа по темата ти само относно енергийните вампири. В офиса до известно време имахме един, а сега вече са двама. Ей Богу, признавам си, че тоз първия ми беше калил волята и начините да се предпазвам до неузнаваемост, но в момента в комплект с втория ... признавам си взех да се предавам. И тъкмо се успокоявах и мислех за важните неща в живота, влизам пак във форума и попадам на темата ти. Така, че един вид мога да ти благодаря. Въпреки това нямам сили да се справям с тия хора явно аз. Просто трудно оцелявам в такава среда. Права си игнор и пълно неприемане на действията и думите им, обаче да ти кажа срещу тия и това не помага! Продължават си и то доста напористо, незнам как да се справя, направо в момента се чувствам изцедена, иска ми се да има решение на този проблем. Търся го постоянно. Нямаше ме една седмица, върнах се, един ден издържах, но на втория вече ми се повдига от толкова злоба и отрицателна енергия. Много ме натоварва. Направо го обърнах на "споделено", но се надявам да ми простите, защото наистина положението е отчайващо и плачевно, само едно ми се иска да намеря силите да се справя и да продължавам да вярвам в доброто. Ако някой може да даде съвет, съм готова да приема, ще ми бъде от голяма помощ. 
Винаги съм се чудила тези хора защо го правят. Ти си го написала защо, но все пак докога?! Минава ти, оттърсваш се и после пак се почва отначало на другия ден...и кому е нужно?! Както беше казала веднъж Небесна /тя беше дала пример за желания от нея партньор/ искам да съм заобградена от добри хора, с добри намерения, положителни мисли и действия в посока развитие, пълноценно общуване, създаване .. толкова ли съм наивна?!       

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Септември 02, 2009, 06:17:09 pm »

"Никога ненавистта не се унищожава с ненавист, само добротата я прекъсва - такъв е вечния закон” - Будда

Само, за да внеса още спокойствие и да се надъхам положително, копирам нещо от съседната тема.  :)  

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Септември 02, 2009, 06:39:04 pm »
sunrain, опитай да излъчиш от сърдечната си чакра безгранична любов към вампира  ;D ;D ;D  просто можеш да пукнеш от смях - гадината срещу теб започва да се върти на едно място, чувства се като в необрано лозе и се чуди какво става - направо си е супер смешно  ;D ;D ;D

или пък просто го нареди с усмивка и не допускай никакво ядосване, защото и най-малкият негативизъм от твоя страна ги храни... бившият ми съпруг е такъв енергиен вампир и само това помогна - като започне да вика аз му се смея в лицето и го бъзикам за всичко или просто се изнасям от вкъщи... вече като идва ми се усмихва и не смее да ме юрне за нищо  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Септември 02, 2009, 06:41:57 pm »
Благодаря ти, Вещичка, ще направя всичко възможно да се оттърва от влиянието на такива личности.
Бе аз не допускам ядосване, няма как да го види, но вътрешно се товаря, разбираш ли...

Веднъж пак ще цитирам Небесна, но да ме извини, та беше споменала, че напръскала със светена вода съседска врата, мисля и това да го пробвам.  ;D

« Отговор #13 -: Септември 02, 2009, 06:46:19 pm »
Благодаря ти, Вещичка, ще направя всичко възможно да се оттърва от влиянието на такива личности.
Бе аз не допускам ядосване, няма как да го види, но вътрешно се товаря, разбираш ли...

Веднъж пак ще цитирам Небесна, но да ме извини, та беше споменала, че напръскала със светена вода съседска врата, мисля и това да го пробвам.  ;D
не е по темата но прочетох пръскане на врата и се сетих че моите врати много дълго време бяха уливани системно с нещо мазно та аз от такива неща не разбирам ако някой знае що за чудо е тва ще се радвам да сподели любопитно ми е ......
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

тъжен

« Отговор #14 -: Септември 02, 2009, 07:20:53 pm »
 Ето този линк качих по горе в темата.Там има форум в който обсъждат- вампири,магии и други от тоя род неща.Всеки който има проблем-споделя и му се отговаря. :)  

http://www.magicgatebg.com/MG/component/option,com_wrapper/Itemid,8/
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 07:30:00 pm от Христо »

« Отговор #15 -: Септември 02, 2009, 07:24:07 pm »
Е не вЕрвах, че и за клетви и магии има форум  :o

*

Helo

« Отговор #16 -: Септември 02, 2009, 07:46:40 pm »
Е не вЕрвах, че и за клетви и магии има форум  :o

Аз го знам този форум, ама хич и не го чета. Туй е голям смях значи!  ;D

Например от темата Да отмъстите на зъл съсед:  ???  ;D

От гробищата от гроб с негово име се взима пръст /оставете откуп на гроба/ над нея се казва 7 пъти заклинанието на намаляваща луна под луната на открито, след това тази пръст се хвърля на прага на съседа.

И после се казва заклинание.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #17 -: Септември 02, 2009, 07:52:03 pm »
Хело, това никак не е смешно и съм сигурна, че действа.  :'( А пък, ако го направи "професионалист" нарочения си отива направо в гроба.

*

Helo

« Отговор #18 -: Септември 02, 2009, 08:07:03 pm »
Хело, това никак не е смешно и съм сигурна, че действа.  :'( А пък, ако го направи "професионалист" нарочения си отива направо в гроба.

По принцип и аз вярвам в магии и знам за такива случаи. Дори майка ми е разказвала за магия, която й била направена от колежка, която и завиждала за това, че се разбира с баща ми и че той всеки ден я чака след работа, за да си ходят заедно. По едно време щом баща ми влезел вкъщи в стаята, още като бил на вратата и майка ми го видела, устните и се подували ... или нещо подобно. Прилича на алергия към него. Разбрало се, че има магия и я махнали.

После ще я разпитам за подробности.

*

тъжен

« Отговор #19 -: Септември 02, 2009, 08:14:13 pm »

Права си Aurora. :(Дано не се случва на никой да преживее такъв ад :'(Знам го от горчив личен опит.
Това ,което описва Хело е магия за смърт с период на действие до 40 дни и то много ефикасна-арабска.Много от хората си мислят,че това са измислици.Но магията я има и влияе много силно на хората.А да не говорим за вуду магия,която вкарва човек в гроба само за 24 часа :-X