Здравей Гост

хорар за получаване на пари

• 32 Отговора
  • 4176 Прегледи
*

koral

• *
  • 103
хорар за получаване на пари
« -: Август 31, 2009, 03:13:33 pm »
Да,никак не е оригинално,но е спешно :)Днес имам нужда да дойдат едни пари,иначе лошо...Ето я картата,дано я сложа както трябва-http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=yvpfileSntZjX-u1164228990&lang=e&gm=a1&nhor=262&nho2=63&btyp=2&mth=gw&sday=31&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

*

koral

• *
  • 103
Re:хорар за получаване на пари
« Отговор #1 -: Август 31, 2009, 03:19:04 pm »
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=yvpfileSntZjX-u1164228990&lang=e&gm=a1&nhor=262&nho2=63&btyp=2&mth=gw&sday=31&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=
на пръв поглед отговорът е ''да''.Луната ще направи секстил с Нептун,съуправителя на 1дом.Направила е такъв с Юпитер,шефа на Стрелец-знака на АСЦ.Ще направи и тригон с Уран,управ. на 2 дом,а Уран е в 3дом.Има и други показатели,но кажете вие.Днес съм разстроена от една тъжна вест и не съм съвсем в кондиция :(

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Август 31, 2009, 03:23:01 pm »
Що отделна тема? Има тема за хорарни въпроси. това ли е начина да привлечеш вниманието към себе си, като нароиш ненужни теми. И като се изчерпи твоя въпрос какво? Дали да не направим отделни теми: "Хорар за деца", "хорар за работа", "хорар за любов", "хорар за изчезнали хора и предмети", "хорар за пътуване".............. ::)

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Август 31, 2009, 03:25:56 pm »
Не си посочила откъде трябва да дойдат тези пари - от работодател, от роднина, от приятел, от продажба на имот, от родител? Все пак, те парите не падат от небето!  :) Лично ти ли трябва да бъдеш реципиента или някой друг твой близък - например съпруг?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Август 31, 2009, 03:30:01 pm »
Луната няма да направи секстил нито с Юпитер, нито с Нептун.
В момента на задаване на въпроса Луната е в почти точен тригон със Сатурн, делят ги само броени минути. Предстои секстил с Уран, управляващ 2 дом, а последният аспект на Луната, преди да напусне знака, е съвпад със СЛВ.
Изглеждаш доста притеснена, но предвид аспектите отговорът би трябвало да клони към положителен.
Прави ми впечатление, че господарят на Асцендента (Юпитер) в хорара е ретрограден, наред с господаря на 2 дом (Уран), Луната се намира в заточение... Някакво забавяне ли е имало с изплащането на тази сума или става въпрос за сума, която подлежи на връщане?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 31, 2009, 03:34:38 pm »
Права е Небесна, трябва да се уточни откъде и по каква линия се очаква тази сума.
В противен случай рискуваме да дадем грешен отговор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Август 31, 2009, 03:35:20 pm »
Парите,които очакваш може и да се забавят,защото упр. на 2 дом-Уран е ретрограден и в опозиция със съуправителя на 2 дом.Луната е в заточение....Явно има здрава финансова криза при теб. Но Луната прави почти точен тригон със Сатурн и би могла да потърсиш временно я от колега,я от близък,за да спасиш положението.
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 03:13:01 pm от Скарлет »

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Август 31, 2009, 03:37:12 pm »
Права е Небесна, трябва да се уточни откъде и по каква линия се очаква тази сума.
В противен случай рискуваме да дадем грешен отговор.

Ами, да, може да е банков заем, например!!!

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Август 31, 2009, 03:37:54 pm »
Да,трябва да си кажеш всичко,щом искаш помощ.Да предположим с този Уран в 3 дом....пари от продажба,приятел има да ти връща или нещо друго.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Август 31, 2009, 03:40:20 pm »
Трябва да търсим връзка между донора и реципиента. Ако донора се управлява от Юпитер или Нептун, то те попадат във втори дом, и тогава вероатността да получиш парите расте. винаги трабва да се търси връзка между планетите, които управляват този, който дава парите и този който ги получава.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #10 -: Август 31, 2009, 03:44:14 pm »
Става въпрос за получаване на майчинство.Дават го на различни дати,а ми трябва за таксата за детска градина.Някои хора не робуват на точност ::)
Благодаря,Лили,за бързата помощ :)
Небесна,реших,че нова тема ще е по-прегледно,явно съм сгрешила :)Не си падам по привличането на внимание по такива начини...
Чела съм,че когато имаме повече от 15 градуса от един знак в даден дом,освен знака на купсидата-тогава и управителят на втория знак се явява съуправител на дома.Например-лъв и дева в 1 дом-управители слънце и меркурий.Работи ли при вас това?

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 31, 2009, 03:52:29 pm »
Става въпрос за получаване на майчинство.Дават го на различни дати,а ми трябва за таксата за детска градина.Някои хора не робуват на точност ::)
Благодаря,Лили,за бързата помощ :)
Небесна,реших,че нова тема ще е по-прегледно,явно съм сгрешила :)Не си падам по привличането на внимание по такива начини...
Чела съм,че когато имаме повече от 15 градуса от един знак в даден дом,освен знака на купсидата-тогава и управителят на втория знак се явява съуправител на дома.Например-лъв и дева в 1 дом-управители слънце и меркурий.Работи ли при вас това?

Да, вярно е, когато първия знак е почти отминал,  по-силен е управителя на следващия знак. Но аз това не съм го прилагала в хорарната астрология. Ще трябва да проверя как работи.

Съжалявам за парите за майчинството ти.

Колеги, социалните помощи по кой дом се гледат?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #12 -: Август 31, 2009, 04:17:29 pm »
Колеги, социалните помощи по кой дом се гледат?[/b][/color]

Не е ли най-логично по 8-ми дом?Те така са и наречени "помощи"за отглеждане на дете.Дали работодателя,дали държавата.Майката си отглежда детето,а друг и плаща за това-парите на другите.Така мисля...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Август 31, 2009, 04:23:00 pm »
Според мен майчинството е социална помощ, но и вид заплащане през този период на жената. Мисълта ми е правилото за втори дом не е ли приложимо и в този случай? Нали в хорарната по него са всички приходи, ресурси и въобще финансите.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #14 -: Август 31, 2009, 04:28:43 pm »
Самият факт,че има майки,които не получават майчинство,за мен лично означава,че това не може да се води като заплата,тоест да си ги печели сама...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Август 31, 2009, 04:31:22 pm »
Незнам дали това е логиката, която да се следва, защото същото може да се каже и за заплатите на много хора.

Има си точни правила в хорарната, те не са свързани с теоретичната страна на въпроса "как стоят нещата в бг", но някой по-запознат ще каже, наистина интересен въпрос.  :)

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Август 31, 2009, 04:35:17 pm »
Има ли тук счетоводители или ТРЗ? Аз мисля, че парите за майчинските са от държавния бюджет. Изплащат се от НОИ, също както и болничните, а работодателят няма касателство.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Август 31, 2009, 04:36:45 pm »
Без да съм счетоводител знам, че няма връзка с работодателя, да. От НОИ се изплащат, но е свързано дотогава на колко си се осигурявал във фирмата, която работиш, за да получиш помощта. И само да допълня защо мисля, че са по втори дом, защото ти продължаваш да се водиш на длъжността си до изтичането на майчинството. Получаваш помощ въз основа на осигурителния си доход.   

*

Mia21

• 2502
« Отговор #18 -: Август 31, 2009, 04:40:49 pm »
Незнам дали това е логиката, която да се следва, защото същото може да се каже и за заплатите на много хора.

Заплатата е нещо коренно различно и не може да се сравнява с майчинството.Заплатата е-работиш на някого и получаваш възнаграждение за труда си,докато майчинството е друго-гледаш собственото си дете,а друг ти плаща,който няма особена връзка към това ти занимание. :)
Вид грижа на държавата е.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 31, 2009, 04:43:59 pm »
Не съм много сигурна, но според мен майчинските са един вид финансиране (субсидиране) и се изплащат от специално създадения за това фонд, затова е логично да бъдат съотнесени към 8 дом. Пенсии, ренти, кредитиране, външно финансиране и обезщетяване би трябвало да вървят по 8 дом, наред с данъците и други задължителни плащания, които ни излизат от джоба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.