Здравей Гост

хорар за получаване на пари

• 32 Отговора
  • 4158 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорар за получаване на пари
« Отговор #20 -: Август 31, 2009, 04:44:44 pm »
Да, Миа грижа на държавата е, но ако нямаш добър осигурителен доход, познай колко биха ти били майчинските. Така, че зависиш най-вече от това къде работиш, колко плащаш за осигуровки или работодателя ти съответно.
Не виждам място за спор, да не раздухваме темата, нека който знае по-добре да посочи дома.  :) Аз споделих моето мнение, ти твоето и това е.  :)  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #21 -: Август 31, 2009, 04:46:40 pm »
Не съм много сигурна, но според мен майчинските са един вид финансиране (субсидиране) и се изплащат от специално създадения за това фонд, затова е логично да бъдат съотнесени към 8 дом. Пенсии, ренти, кредитиране, външно финансиране и обезщетяване би трябвало да вървят по 8 дом, наред с данъците и други задължителни плащания, които ни излизат от джоба.

Да, ако се разглеждат като задължителни плащания от страна на работещите, вероятно са по 8 дом. Като пари, които дължиш.   

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Август 31, 2009, 04:48:28 pm »
Получаваш помощ въз основа на осигурителния си доход.  

И аз смятам така.2 дом са парите,средствата без значение от къде,кога и как.Парите които всеки сам ще изхарчи,без значение за какво.А и въпроса е така зададен,че просто трябва да се гледа 2 дом и сигнификатора Венера-хорар за получаване на пари.Въпроса не е държавата ще ми помогне или не,тоя или оня.Просто ще се получат ли парите.Венера като сигнификатор на парите тук е точно на К8 ,което означава- да ,че парите за които говорим ще дойдат от някой друг,ще има някакво даване.Ако парите се превеждат по банков или сходен път позицията на Венера в 8 дом го обяснява. Като цяло най-важно е да се гледа 2-8 дом и Венера като естествени сигнификатори на въпроса .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 31, 2009, 04:49:24 pm »
Какво всъщност е пенсия?
Това са пари, излезли от чужд джоб, това са нашите задължителни осигурителни вноски.
На същия принцип функционират всички останали фондове.
В действителност държавата нищо не ни дава даром. Преди да сме получили нещо във формата на обезщетяване, същата сума стократно е излязла от нашия джоб.
Затова съм твърдо "ЗА" 8 дом, колеги!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #24 -: Август 31, 2009, 04:52:17 pm »
Най-вероятно, като се разгледат и двата дома, отговорът ще бъде по-ясен.  :) Той Синухе вече го описа защо.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #25 -: Август 31, 2009, 04:52:33 pm »
Да, Миа грижа на държавата е, но ако нямаш добър осигурителен доход, познай колко биха ти били майчинските. Така, че зависиш най-вече от това къде работиш, колко плащаш за осигуровки или работодателя ти съответно.
Не виждам място за спор, да не раздухваме темата, нека който знае по-добре да посочи дома.  :) Аз споделих моето мнение, ти твоето и това е.  :)  

Добре,Sunrain,съгласна съм,но всеки служител трябва да бъде осигурен по принцип,върху реалните си доходи,а това кой каква сметка си прави за след това-къде за майчинство,къде за пенсия си е негов проблем.Въпроса е тук,кой дава парите и за какво ги дава,дали човека си ги изкарва сам или друг му плаща за нещо си.
В България има и хора,които просто си внасят по-високи осигуровки,дори и когато не работят,за да получат по-високо майчинство или пенсия.Тук в момента въпроса е друг. ;)
И аз съм твърдо за 8-ми дом... :)

В момента,т.к.съм в болнични,не съм изкарала и два лева нито за работодателя ми,нито за държавата,но ми се плаща...Реално аз не работя нищо-друг ми дава парите.По същия начин стои и въпроса с майчинството.
« Последна редакция: Август 31, 2009, 05:07:28 pm от Мia21 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 31, 2009, 04:57:52 pm »
Но мисля, че двата дома - втрои и осми - би трябвало да се разглеждат като едно свързано цяло, съгласна съм със Синухе.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #27 -: Август 31, 2009, 05:21:02 pm »
В мунданната астрология социалните дейности са по 5 дом, съответно-Слънцето. Не случайно Слънцето е в 8 дом,а в хорара върха на 5 дом е с управител Венера-също в 8 дом.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Август 31, 2009, 05:31:18 pm »
Със сигурност 2/8 дом, обаче на мен нещо не ми се връзва по 2/8 дом на майката. Както и да ги гледаме аспектите, все нещо не излиза в хронологичен аспект - не можем да очакваме чак такова забавяне във времето.

Аз преномерирах домовете - поставих 5-ти дом на Асцендента, защото тя е в оптуск по майчински, заради детето. Втори дом на детето е в Близнаци и е Управляван от Меркурий във Везни. Неговият осми дом се управлява от Юпитер във Водолей, който всъщност управлява и Асцендента на майката (сигнификатор на питащата). Тук вече нещата се връзват. Установява се и връзка между Меркурий във Везни и  Юпитер във Водолей. Остава просто да се изчисли след колко време аспекта става точен. Скарлет давай, ти си силна във времевите прогнози!

;D ;D ;D
« Последна редакция: Август 31, 2009, 05:36:26 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #29 -: Август 31, 2009, 05:48:19 pm »
Аз и друго си проверих в текстовете. Мунданно 9 дом се свързва с трафика/на каквото и да било/. Сатурн в 9 дом си го тълкувам като забавяне на трафика на парите- съуправлява 2 дом на майката. Юпитер пък мунданно се свързва с банките/упр. на 9 дом мунданно/ и е във 2 дом. Между Луната и Юпитер са 20 градуса. Луната е в кардинален знак и дом,а Юпитер- във фиксиран знак и следващ дом.Като ги приравним-Луната говори за часове,а Юпитер-за години,което означава до 20 дни. Според мен банката забавя парите-Юпитер и той е ретрограден. Между Луната и Уран-управител на 2 дом,има 2-3 градуса.Уран е пак във фиксиран знак и падащ дом. Тук Уран може да даде седмици,месеци.Но при положение,че Луната е в кардинален знак и дом,това показва пак до 2-3 седмици. Ако погледнем 6 дом-2 дом от 5-ти с управител Меркурий,той ще направи тригон с Юпитер след 16 градуса,което дава 16 дни. Според мен може да получи парите си след 16 до 21 дни,т.е. между 15 и 21 септември. Така мислим,Небесничке. Пък....тя после е добре да каже,че да си търсим грешките,ако има такива.  ;D
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 03:23:05 pm от Скарлет »

« Отговор #30 -: Август 31, 2009, 07:18:30 pm »
майчинството се изплаща на база - внесени осигурителни вноски върху възнаграждението
ти, като е необходимо да имаш поне 6 месеца внесени осигуровки за да получаваш майчинство от НОИ, нерабатещетите майки получават майчинство от соц.грижи или като самотни майки по някакъв член, което касае в по- голям процент ромското население..
така,че осигуровки , застраховки по кой дом са? ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #31 -: Август 31, 2009, 07:28:12 pm »
" хорар за получаване на пари "
и    
  " Да,никак не е оригинално,но е спешно Днес имам нужда да    
   дойдат едни пари,иначе лошо..."
-------------------------------------------------------------

Къде е формулиран въпроса - след толкова зададени
хорарни въпроси би следвало да е ясно, че въпроса трябва
да е формулиран точно !!!

Аз не виждам тук формулиран въпрос.... ???

Днес ще получа ли парите ? ... " Утре ще получа ли....парите"
Ако въпроса е само " дали ще получа парите" - ами да, сигурно  ;D

П.С. АСЦ е в 27-ия градус- казваш " Днес имам нужда да дойдат
едни пари," -днешния ден е минал и банките не работят
« Последна редакция: Август 31, 2009, 07:46:41 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #32 -: Септември 01, 2009, 06:28:30 pm »
Обещавам обратна връзка-когато получа парите :)
Въпросът,Moonlady,беше пределно ясен-ще получа ли парите днес?Е,не ги получих,но и това ще стане скоро ::)Аз се чудих тия пари по кой точно дом са в картата,но мисля,че по 8 е най-точно.Явно Сатурн действа...