Здравей Гост

КРАЯТ

• 74 Отговора
  • 10838 Прегледи
*

veshti4ka

Re:КРАЯТ
« Отговор #40 -: Септември 08, 2009, 07:22:37 am »
Вещичке, сериозно да те питам, как мислиш, дали в хороскопа се вижда кой ще преживее скока..все ми се ще да вярвам, че аз ще го, ама не знам, може да се изхвърлям само...

хахахаааааа АБСУРД просто!!!  е сигурно има баш астролози, дето ще могат да се справят с тази задача, но аз нито съм астролог, нито мога да фърлям боб  ;D ;D ;D  отделно етиката на един истински астролог /под истински не визирам диплом, а да е такъв в душата си/, никога не би съобщил такава новина на клиент. планетите са многопластови и тълкуванията им са огромни, а краят е едно от нещата, за което едва ли има астролог да се сеща първо за това  ;) 

то много хора го искат това - да оцелеят, но какво ще стане е Божа работа  ;D  отделно от това май и трябва да се прави нещо по въпроса. развитието в духовен план е едно от най важните неща...
въпреки, че на мен ми е страшно интересно да чета такива неща и честно казано не са важни останалите 3 години, а какво правиш с тях...

и още нещо Вижън, всеки дух на тая планета ще преживее скока  ;)  важно е къде /в кое измерение/ ще се събуди след скока  ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Септември 08, 2009, 11:01:32 pm »
Цитат
двама ще спят на едно легло, единият ще бъде взет, другият ще остане..

Какво точно пише?

*

veshti4ka

« Отговор #42 -: Септември 08, 2009, 11:19:02 pm »
знам, че е така, особено за преживяването, но представяш ли си, както пише в библията- двама ще спят на едно легло, единият ще бъде взет, другият ще остане...ако хората, които обичам останат тук, по- добре да остана с тях...
иначе какво можеш да правиш в останалите 3 години, не вярвам многото напъване да доведе до добри резултати, напъването е полезно в тоалетната, но не и в одухотворяването, според мен ако има нещо, което трябва да се опита и да иска да стане човек, това е да наблюдава децата и да стане като тях, като малките деца...не във всичко, разбира се, а в начина, по който гледат на нещата..

виж сега така е както казваш - едни ще останат, а други не. това е нещо като принципа на естественият подбор, но касае духовната страна на нещата...

а за напъването, ми какво да ти кажа... лично аз не се напъвам за нищо - правя каквото ми хареса и честно казано изобщо не се притеснявам за себе си за 2012... притеснява ме друго и това е какво ще бъде преди това, защото картинката ще е страшна... самата промяна на географията на планетата фют и ето - няма половин континент например - хората дори и няма да разберат кво става... но изчезването на магнетизма на планетата си е страшно нещо - влияе на разсъдъка и вътречерепното налягане. при липса на магнетизъм хората полудяват - ей туй на ме притеснява повече от другите неща, защото един луд човек е способен на много неща и то все лоши...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Септември 08, 2009, 11:26:33 pm »
но представяш ли си, както пише в библията- двама ще спят на едно легло, единият ще бъде взет, другият ще остане...и ако хората, които обичам останат тук, по- добре да остана с тях...

А не си ли се замисляла, че е възможно да има друга интерпретация, извън буквалния символизъм?

"Единият ще бъде взет, другият ще остане" - само физическото тяло ще остане като ненужна вече дреха, докато духовната същност, т.е. "другият" ще отпътува...  

А в разсъжденията си права, между впрочем...
Светът такъв, какъвто го познаваме, е дуален, по същия начин разсъждава всеки един от нас... И затова "единият" и "другият" са отделени един от друг, не ги възприемаме като едно неделимо цяло. Това делене съществува в умовете ни... именно затова се чувстваме отделени от нещата, за които най-силно копнеем, дори ако са само на един дъх разстояние от нас...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Септември 08, 2009, 11:28:07 pm »
1. Фирмикус Матернус е предсказал, че през 1197 година (т.е. 1163 година от основаването на Рим) -  Рим ще загине. Практически след 100 години, както е предсказал астрологът войските на Аларих изпепеляват Рим.

2. Предсказание за падането на турското царство: http://www.astro-art.com/turkey.htm

3. Еванджелин Адамс е един от най-известните астролози, потомка на Джон Куинси Адамс-шестият президент на Съединените щати. Родена е на 8 февруари 1868 година. През 1932 г. получава предложение да обиколи най-големите американски градове, където да изнесе серия астрологични лекции. Тя отказва с мотива, че близката й смърт “прави турнето невъзможно”. На 10 ноември същата година умира от сърдечен удар.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Септември 08, 2009, 11:32:18 pm »
Вещичке, сериозно да те питам, как мислиш, дали в хороскопа се вижда кой ще преживее скока..все ми се ще да вярвам, че аз ще го, ама не знам, може да се изхвърлям само...

хахахаааааа АБСУРД просто!!!  е сигурно има баш астролози, дето ще могат да се справят с тази задача, но аз нито съм астролог, нито мога да фърлям боб  ;D ;D ;D  отделно етиката на един истински астролог /под истински не визирам диплом, а да е такъв в душата си/, никога не би съобщил такава новина на клиент. планетите са многопластови и тълкуванията им са огромни, а краят е едно от нещата, за което едва ли има астролог да се сеща първо за това  ;)  

А какво мислиш за тези дето създават масова психоза, гърмейки непрекъснато, че през 2012 г. ще настъпи края на света? Аз като дете много се страхувах от атомна война, например!

*

veshti4ka

« Отговор #46 -: Септември 08, 2009, 11:35:52 pm »

А какво мислиш за тези дето създават масова психоза, гърмейки непрекъснато, че през 2012 г. ще настъпи края на света? Аз като дете много се страхувах от атомна война, например!

а защо не погледнеш от страната, че това може да е предупреждение за това което ще се случи, а не създаване на психоза? има тонове литература изписана по този въпрос и тя не е от днес или вчера. нещата се знаят от много отдавна. аз не гледам на този факт като на психоза, а по-скоро като на предупреждение към света... то не че нещо може да се направи като ти се изсипе върху главата, но хората да си знаят и да не се чудят...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Септември 08, 2009, 11:48:22 pm »

Масови психози ще се създават, докато има кой да реагира и докато пораждат резонанс...
Апокалиптични духовни учения ще се лобират в публикуваните за целта книги и организирани срещи, докато резонират с целевата група, т.е. аудитория, включваща читатели и слушатели с определена психична нагласа...
Психозата е също вид вибрация - един ще откликне, друг няма да я допусне в съзнанието си. Всеки се е оковал в ума си и възприема заобикаящия го видим и невидим свят дотолкова, доколкото сетивата му го позволяват. А възприятието, както се знае, е уникално и неповторимо при всеки един от нас, което ни прави различни и стои в основата на индивидуалността ни...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Септември 08, 2009, 11:49:27 pm »

а защо не погледнеш от страната, че това може да е предупреждение за това което ще се случи, а не създаване на психоза? има тонове литература изписана по този въпрос и тя не е от днес или вчера. нещата се знаят от много отдавна. аз не гледам на този факт като на психоза, а по-скоро като на предупреждение към света... то не че нещо може да се направи като ти се изсипе върху главата, но хората да си знаят и да не се чудят...

Виж, сега Чери! Аз предупреждението си го знам и без да ме плашат с края на света и с определена дата. По професия съм еколог и отдавна съм прозряла за какво иде реч. Колкото и да твърдиш, че си духовна по природа, в което аз не се съмнявам изобщо, трябва да признаеш, че нашата планета се управлява от чисто матерални взаимовръзки, които намират отражение в т.нар. екологично равновесие, което човекът непрекъснато нарушава. И не е нужно да си много духовен, за да осъзнаеш, че изчерпването на МАТЕРИАЛНИТЕ РЕСУРСИ е един от факторите, който може да доведе до този край. Ние сме част от вселената и докато продължаваме да режем клона, върху който стоим, заплахата винаги ще ни диша във врата. Само, че на мен не ми е било нужно да медитирам всеки ден, за да достигна до тези прозрения. Просто съм го прозряла - СЛВ в Телец-ЮЛВ в Скорпион.

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Септември 08, 2009, 11:54:45 pm »
Небесна, аз не съм визирала теб като незнаеща. просто ти отговорих на въпроса относно хората и психозата. а за екологичната катастрофа ти го каза - човек реже клона на който седи!  имаме си само едничка планета с условия в които ние можем да съществуваме и се опитваме да я унищожим - това е ужасно...

а до тези прозрения не съм стигнала с медитация - нея я ползвам за забавление само  :P

мама му стара, като се обърне Мерка и започвате да не разбирате какво искам да кажа  :(  аз си знам че понякога говоря неясно заради рождения си ретро Мерк, ама и като се нагъзи и горе на небето положението става неспасяемо  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #50 -: Септември 08, 2009, 11:55:30 pm »
Небесна,не става просто въпрос за екологична катастрофа или край на света,макар че такива са напълно възможни-сама знаеш,че става въпрос за нулиране на времето и преминаване по спиралата на едно по-високо ниво,в което ще участва цялата слънчева система и барабар и с нея човечеството-или поне ще бъде принудено да мине през този процес,пък за всеки последствията от това могат да бъдат всякакви.Маите са знаели толкова много неща и толкова точно са описали бъдещето,до сега всичко се е случило,но по-важното е,че те не дават просто предсказания,а обясняват всичко от гледна точка на един космически процес,който е цикличен и се повтаря във времето-но всеки път с тази разлика,че еволюцията се извежда на друго ниво.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Септември 08, 2009, 11:57:38 pm »
Аз не обичам да се спекулира с това, че щяло да има богоизбрани, които щели да преминат на едно по-високо измерение, пък видите ли другите - щели да се затрият в небитието.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #52 -: Септември 08, 2009, 11:57:46 pm »

мама му стара, като се обърне Мерка и започвате да не разбирате какво искам да кажа  :(  аз си знам че понякога говоря неясно заради рождения си ретро Мерк, ама и като се нагъзи и горе на небето положението става неспасяемо  ;D ;D ;D

Точно обратното Вещичке,сега тези които не са с ретро Меркурий се запознават с неговият обърнат начин на мислене и много по-лесно могат да разберат такива с натален ретро  ;) На мен ми е прогресивно ретро,така че отдавна му и изразявам и тази фаза  ;D

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Септември 09, 2009, 12:01:11 am »
Моят прогресивният беше ретро около 15 години, малко след като се ожених и започна да се отдалечава от "формулата за щастливия брак" - управител К7 в съвпад с управител на К5. Но наскоро прогресивния Мерк си тръгна отново в права посока към наталната Венера и формулата взе да ми се възстановява.  ;D ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #54 -: Септември 09, 2009, 12:02:01 am »
Аз не обичам да се спекулира с това, че щяло да има богоизбрани, които щели да преминат на едно по-високо измерение, пък видите ли другите - щели да се затрият в небитието.

Ми въпроса е,че религията говори за богопомазаност,докато другите източници-не ,защото не обслужват ничии религиозни нужди и цели.Дори и сега сред хората има разделение от какъв ли не вид,та то това разделение си е направо свойствено за човечеството- нормално е да се пренася дори и в отношението към тези въпроси.Обективно погледнато една и съща вълна,било то от вируси ще повлияе на всеки различно-в зависимост от имунна система,среда,навици и т.н.-някои се заразяват,други не,така че това важни и за вълните от духовен тип. ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА РЕЗОНАНС  Човек привлича това което кореспондира с неговите вълни съзнание и отблъсква обратното,без значение дали става въпрос за процеси със знак + или -

*

Mia21

• 2502
« Отговор #55 -: Септември 09, 2009, 12:11:14 am »
На мен пък друго ми е интересно.По кое се разбира кой човек е духовен и кой не?По това,че трябва да се кръсти по сто пъти на ден,да витае из небесата,да медитира и да говори възвишени заучени фрази ли?Как па можем да определим кой от кой е по-духовен?Интересна работа...
Не за друго питам,ами защото според мен,духовния човек се познава по делата,не по приказките!

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Септември 09, 2009, 12:12:41 am »
За себе си мога да кажа, че съм оптимист със Стрелец на върха на 1-ви и на 12-ти дом. Не мога да си позволя да не бъда, защото иначе ще се саморазруша с наталния ми Юпитер на куспидата на 8-ми дом. Ама не мога, защото имам много важна работа за вършене. Да ви кажа ли какво ще стане - светът ще продължи да съществува и хората в него-също. Айде на бас!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #57 -: Септември 09, 2009, 12:14:48 am »
светът ще продължи да съществува и хората в него-също. Айде на бас!

Виж,дори Твореца няма файда от това да спре да съществува,просто как и къде ще съществува е въпросът  8)

*

veshti4ka

« Отговор #58 -: Септември 09, 2009, 07:47:54 am »
Колкото и да твърдиш, че си духовна по природа

интересно  :o  аз пък не знам да съм твърдяла такова нещо  ???  знам, че имам няколко зрънца знание по определени въпроси и се опитвам да споделям своите знания с вас, но такова твърдение определено не съм правила...

странно  ??? ... защо изопачавате моите думи и си ги перифразирате както ви скимне, а не се опитвате да ги разберете...  вие не разбрахте ли, че за мен езотериката е забавление и някакъв вид призвание, но преди всичко забавление... да твърдяла съм, че чета много такава литература, просто защото друга литература не ми е интересна. и определено като прочета нещо интересно бързам да го споделя с вас... от друга страна ми е адски забавно да изпробвам прочетените неща  ;D  живота е забавление, защо трябва да гледам на него от грозната страна, след като не искам да го правя  :P

наричайте го както си искате - сугестия, автосугестия, психоза и дрън дрън, но ще ви кажа едно - който ме познава знае, че по твърдоглаво магаре от мен не познава и досега не е пръкнал човек на тоя свят дето да успее да ми внуши каквото и да било, освен ако аз не реша, че въпросния човек може да го направи  :P

айде със здраве, че ми се пие кафе  ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #59 -: Септември 09, 2009, 12:17:56 pm »
Духовният човек не знам в днешно време може ли да се познае по делата.
Мутрите са материални, корумпираните са материални, алчните са материални. И те се познават по делата.
Духовното е невидимо за очите, то е като фон, който никой не забелязва.
Като се свечерява и колите палят фаровете си, колко пъти сте се втренчвали в запалените движещи се фарове и колко пъти - в спускането на мрака, което играе като фон на тия фарове?
Аз съм го правила няколко пъти  и е покъртително. Фонът, който всичко осъществява и който е невидим за всички.
Или в средата на оживен площад колко пъти сте съзерцавали неподвижното пространство на площада, вместо човешкия мравуняк?

Духовните се разпознават с вътрешното сетиво на други духовни. Отстрани може да изглеждат даже като неудачници.