Тъкмо почнах малко по-малко да вдявам за какво идва реч в наталите и синастриите ..., но май нямам сили да се ровя и в дирекции и прогресии към този момент

.
Синухе, може ли да погледнеш картата ми и да кажеш дали в момента имам нещо от това, което се търси в тази тема ...
По натал съм с опозиция Слънце - Луна, т.е. родена съм по пълнолудие

- 30май1980г - 23:15.
Ей това като го прочетох
Прогресивното Новолуние е много важно-то е част от един голям прогресивно лунен цикъл,на циклично развитие и промяна на енергията която използва душата и чрез знаците и домовете се указва каква точно енергия и в коя област се изразява на едно основно ниво през зададения период.От многото карти които съм гледал с прогресивно Новолуние -винаги е имало някаква съществена промяна в събитийният живот на индивида,особено показателен е дома,където се случва Новолунието-там се вкарва много силен вътрешен импулс и мотивация за полагане на основи,често се избира нов път на развитие,който бързо се заформя навън-защото самият човек е устремен към това и точно в този период не търпи намеса,колебания и неясното-точно тогава съзнанието много добре разбира какво иска и как да го получи.Последствията от всички избори през периода на прогр Новолуние могат да се разгръщат години за напред,дори в момента да не сме наясно с тях...
Така сега няма да изкарвам конкретни карти ,но съм забелязал че при жените,особено на средна възраст когато преживяват прогресивно Новолуние,много често те самите желаят раздяла или развод с партньор и доста често това се случва точно в месеца когато аспекта е точен! Особено ако Новолунието попада в 4,5 и 7 дом.Или просто се освобождават по някакъв начин,стават по-самостоятелни (примерно семеен бизнес се разделя на няколко),избират път който изцяло се съобразява с личните нужди и желания-чуждите в момента не се толерират.Иначе за всички най-важното е усещането за нова посока в живота,за разкриване на някои нови пътища.При самотни личности,това може да е период на среща със сродна душа (съвпад на Слънце/Луна),на започване на нова удовлетворяваща връзка.Много е важно да се видят всички аспекти към прогресивното Новолуние когато е точно(прогресивни,транзитни и особено дали Новолунието активира натала с точни аспекти-там е същината) -те често показват как ще се развият събитията и също така обогатяват с информация естеството на бъдещите задачи!
и ми се струва, че в момента съм в някакъв такъв период ... на разгръщане ...
P.S.Предполагам ще ме разбереш какво се опитвам да кажа (то понякога аз сама не мога да се разбера ...), но напоследък имам чувството, че енергиите ми нещо се променят ... уж се понаместват както трябва да са (както усещам, че трябва да са) ..., имам чувството, че съм на прав път вече ... само дето тотално превъртях и вчера като заспивах ... си мислех, че съм умряла и че мястото ми е в света на мъртвите души. Луда работа, ама какво да се прави ... остава ми надеждата, че нещата ще се оправят някакси и ще се помъча още няколко десетки годинки на грешната земя

P.S.2006г. ми откриха заболяване, от което се умира (това трябва да ми е някъде в шести дом)... и уж казаха, че няма да се мре ... не съм много сигурна в това. Ако може да ми позавъртиш там малко картата и да кажеш някакви предположения ...