Здравей Гост

Новолуние и пълнолуние при дирекции и прогресии

• 35 Отговора
  • 10186 Прегледи
*

mamma_mia

Re:Новолуние и пълнолуние при дирекции и прогресии
« Отговор #20 -: Септември 18, 2009, 03:22:35 pm »
Здравейте :)
Господаря на 7ми дом ми е уран.
Може ли да се каже,че когато прогресивната луна направи съвпад с него,ще се случи събитие с мъжа ми?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #21 -: Септември 18, 2009, 03:40:11 pm »
По принцип е възможно,макар че само на база една твоя прогресия и то за чужд живот едва ли могат да се правят сериозни заключения.По-скоро наблюдавай себе си какви импулси ти идват в този период,може и просто да се освободиш от някои функции във връзките или да има изменение в тях,по-скоро предизвикано от теб.Важно е и в кой дом попада Уран,както и да се има предвид,че съвпадите на прогр Луна по-скоро задействат наталните предиспозиции заложени в натала,за даденото време (т.е. за определени възможности може да говорят и аспектите към наталният Уран).

Обаче мястото на това ти запитване не е тук-намери тема за прогресии или прог Луна,тази е друга-виж и заглавието!

*

mamma_mia

« Отговор #22 -: Септември 18, 2009, 08:13:39 pm »

Обаче мястото на това ти запитване не е тук-намери тема за прогресии или прог Луна,тази е друга-виж и заглавието!
Благодаря Синухе :)
За тук е, но съм забравила да допълня,че преживях пълнулунието при прогресия ;D
Съвсем скоро,даже по-горе писах за него :)
Прогресивна луна,съвпад плутон(3 дом) и опозиция нат слънце(9ти).
Та....и уран ми е в 3ти ,затова затова по асоциация мислейки,че ми е управител на 7ми реших да задам въпроса.
Уран е опозиция на меркурий,а меркурий управител на 3ти. :)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #23 -: Февруари 07, 2011, 05:44:54 am »
Гледам картата на един познат.И виждам че има прогресивно новолуние в съвпад с венерата му.Знака дева.
Според вас какво може да му донесе този период?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2011, 05:46:37 am »
Гледам картата на един познат.И виждам че има прогресивно новолуние в съвпад с венерата му.Знака дева.
Според вас какво може да му донесе този период?

Нова любов! ;D Или ново начало във връзката му...Красота...Искам и аз... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #25 -: Февруари 07, 2011, 05:47:44 am »
Събития според наталния дом, в който се случва новолунието, дома, който управлява венерата и размира се самото естество на планетата. :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #26 -: Февруари 07, 2011, 05:52:34 am »
Да наистина е за завида ;D
Но ,той ми каза ,че преди една година се е разделил с дългогодишна приятелка.И сега все още го преживява.
Току що говорихме и му казах да гледа по ведро на нещата,а не все едно някой е умрял.
67ми набор е,голям мъж ;D
В интерес на истината има много странен живот този мъж,2 развода,2 деца и разни други връзки.
Иначе ако му е верен часът ,новолунието върху венера е в началото на 6ти дом.
Телец му е интерсептиран в 1ви дом,а везни управлява 7ми :o
Нещо май с партньорството ще да е.

« Отговор #27 -: Февруари 07, 2011, 05:58:28 am »
Дори да не е нова любов, може да обърне гръб на миналото и за пръв път да гледа напред.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

tanina80

« Отговор #28 -: Февруари 07, 2011, 06:52:25 am »
Тъкмо почнах малко по-малко да вдявам за какво идва реч в наталите и синастриите ..., но май нямам сили да се ровя и в дирекции и прогресии към този момент  :-\.
Синухе, може ли да погледнеш картата ми и да кажеш дали в момента имам нещо от това, което се търси в тази тема ...
По натал съм с опозиция Слънце - Луна, т.е. родена съм по пълнолудие  ;) - 30май1980г - 23:15.

Ей това като го прочетох
Прогресивното Новолуние е много важно-то е част от един голям прогресивно лунен цикъл,на циклично развитие и промяна на енергията която използва душата и чрез знаците и домовете се указва каква точно енергия и в коя област се изразява на едно основно ниво през зададения период.От многото карти които съм гледал с прогресивно Новолуние -винаги е имало някаква съществена промяна в събитийният живот на индивида,особено показателен е дома,където се случва Новолунието-там се вкарва много силен вътрешен импулс и мотивация за полагане на основи,често се избира нов път на развитие,който бързо се заформя навън-защото самият човек е устремен към това и точно в този период не търпи намеса,колебания и неясното-точно тогава съзнанието много добре разбира какво иска и как да го получи.Последствията от всички избори през периода на прогр Новолуние могат да се разгръщат години за напред,дори в момента да не сме наясно с тях...

Така сега няма да изкарвам конкретни карти ,но съм забелязал че при жените,особено на средна възраст когато преживяват прогресивно Новолуние,много често те самите желаят раздяла или развод с партньор и доста често това се случва точно в месеца когато аспекта е точен! Особено ако Новолунието попада в 4,5 и 7 дом.Или просто се освобождават по някакъв начин,стават по-самостоятелни (примерно семеен бизнес се разделя на няколко),избират път който изцяло се съобразява с личните нужди и желания-чуждите в момента не се толерират.Иначе за всички най-важното е усещането за нова посока в живота,за разкриване на някои нови пътища.При самотни личности,това може да е период на среща със сродна душа (съвпад на Слънце/Луна),на започване на нова удовлетворяваща връзка.Много е важно да се видят всички аспекти към прогресивното Новолуние когато е точно(прогресивни,транзитни и особено дали Новолунието активира натала с точни аспекти-там е същината) -те често показват как ще се развият събитията и също така обогатяват с информация естеството на бъдещите задачи!
и ми се струва, че в момента съм в някакъв такъв период ... на разгръщане ...

P.S.Предполагам ще ме разбереш какво се опитвам да кажа (то понякога аз сама не мога да се разбера ...), но напоследък имам чувството, че енергиите ми нещо се променят ... уж се понаместват както трябва да са (както усещам, че трябва да са) ..., имам чувството, че съм на прав път вече ... само дето тотално превъртях и вчера като заспивах ... си мислех, че съм умряла и че мястото ми е в света на мъртвите души. Луда работа, ама какво да се прави ... остава ми надеждата, че нещата ще се оправят някакси и ще се помъча още няколко десетки годинки на грешната земя  ;)
P.S.2006г. ми откриха заболяване, от което се умира (това трябва да ми е някъде в шести дом)... и уж казаха, че няма да се мре ... не съм много сигурна в това. Ако може да ми позавъртиш там малко картата и да кажеш някакви предположения ...
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 07:14:40 am от tanina80 »

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2011, 07:10:16 am »
ПР.Слънце+ПР.Луна= ПР.Новолуние ;D ;D
Не е много сложно...И не са нужни фантазии... :P ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tanina80

« Отговор #30 -: Февруари 07, 2011, 07:16:14 am »
Акъл, акъл се иска за тази работа, ама като нямам  :blink:, ще се мъча с астро.ком.

Коя по точно графика се гледа? Пуснах си Natal and progressed New Moon и ми излезе
ПР.Слънце - БЛЗ 21,59 и ПР.Луна - БЛЗ 21,59. Ей тва, ако не е съвпад здраве му кажи  ;D и май ми е в пети дом, а не в шести както се притеснявах.
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 07:27:21 am от tanina80 »

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2011, 07:24:19 am »
Акъл, акъл се иска за тази работа, ама като нямам  :blink:, ще се мъча с астро.ком.

Търси качеството... ;D ;)

При съвпад на ПР.Луна и ПР.Слънце имаме Пр. Новолуние...
При опозиция на Пр.Луна и ПР. Слънце имаме пр. Пълнолуние...
При дирекциии е същото...

*

tanina80

« Отговор #32 -: Февруари 07, 2011, 07:28:34 am »
Качество не се намира, то се прави ... обади сега кака, това ли ми е, което търсих или ... друга графика да въртя  :blink:. И ако имам някакъв такъв съвпад какво аджаба означава това?
То се е видяло, че днес май няма да се спи ...  :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #33 -: Април 12, 2011, 09:12:20 pm »
При съвпад на пр. Луна с нат. Слънце на 3гр от К3, брои ли се за Новолуние и дали е в 3 дом?

При съвпад на пр. Слънце, пр. Луна върху нат. Луна на К7 напуснах мъжа си.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Divna

• 2478
Re: Новолуние и пълнолуние при дирекции и прогресии
« Отговор #34 -: Октомври 18, 2011, 04:08:11 pm »
Някой от пишещите има ли наблюдения за дир. Уран върху нат. Слънце? Каква събитийност може да се очаква?

*

Lillie

• 30532
Re: Новолуние и пълнолуние при дирекции и прогресии
« Отговор #35 -: Октомври 18, 2011, 04:24:13 pm »
Интересна статия за прогресивните лунации: http://astrogalaxy.info/progressions/ :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.