Здравей Гост

съжителство и фази на Луната

• 9 Отговора
  • 4533 Прегледи
*

lin

« -: Ноември 29, 2004, 02:40:14 pm »
В един руски сайт за астрология прочетох, че в зависимост от фазата на Луната в деня, в който сме родени можем при синастрията да направим предвиждане за съвместното съжителство и енергийно взаимодействие на двойката.

Има се предвид неща като навици, бит и вобще атмосферата, която би се създала при съвместното съжителство.

Интересна тема, обаче в същия този сайт нямаше повече информация.

Може ли някой да синтезира коя с коя фаза на Луната си подхождат и при кои съжителството е трудно.

Сигурна съм, че всеки има множество такива случаи, в които много си допада с някого, но е почти невъзможно да живее с него, поради основни различия в навиците например.
Аз имам много такива примери.
Една от най-добрите ми приятелки е педантично подреден и чист човек и съвместно жителство би застрашило отношенията ни със сигурност ;)
« Последна редакция: Ноември 29, 2004, 02:42:27 pm от lin »

*

АН

« Отговор #1 -: Ноември 29, 2004, 08:02:53 pm »
Ето ти нещо, което отдавна подготвям и все не му идва реда :ph34r:

Пролетна първа четвърт на Лунната фаза /пролетно - новолунен тип /

Всички новолунни типове добре съответстват на Лунните цикли, но пролетно – новолунният тип носи у себе си най- силно изразени качествата на типа – въодушевление; силна, изригваща енергия; колебания в чувствата; ярки емоционални изживявания.
Енергията на тоя тип в началото бавно нараства, после изведнъж бързо достига до кулминацията и следва рязък спад.
Осъзнаването на това движение и израз на енергията, може да доведе до съхраняването и в достатъчни количества за по-късен етап или до завършването на делото.
Времето на нарастване на енергията трябва да се използва за планиране на действията и изграждане, а спада на енергията – за самовглъбяване и самопознание.
За да се използва правилно лунния ритъм, човек трябва да се научи да пази силите си до края. В противен случай животът на тоя тип хора на млади години е изпълнен с ентусиазъм и вдъхновение, а после настъпва застой и загуба на интерес към всичко ново.
Голямата енергия в началото на едно начинание на тоя тип хора ги прави носители на идеи, които могат да спечелят поддръжници и последователи, но са подходящи краткосрочните идеи и проекти, за да не стават жертва на фазата на енергиен спад.
За тоя тип са подходящи връзките с хора, които могат да осигурят спокойна, но в достатъчно количество енергия по време на енергийния спад – такива са родените през есенната първа четвърт и зимното пълнолуние.

*

lin

« Отговор #2 -: Ноември 30, 2004, 09:34:18 am »
Май аз съм точно такъв пролетно новолунен тип ;)

М-ду другото как в Zet-а се опредлеля точната фаза на луната за деня, в който сме родени?

Това, което аз виждам там са дните, около рождението, в които да речем е било пълнолуние, или 1/4 ...
Но за самия ден мога само да се ориентирам приблизително.

*

lin

« Отговор #3 -: Ноември 30, 2004, 10:19:18 am »
Хм!

Който търси - намира.

Т.е. отговорих си на зададения преди малко въпрос   :)  

*

АН

« Отговор #4 -: Ноември 30, 2004, 02:20:19 pm »
знаеш ли какво бих казала още за твоя Слънчево- Лунен тип :) - че е важно да се научи да вижда себе си и най-вече другите такива, каквито са, а не както се представят или искат да изглеждат :)  

*

lin

« Отговор #5 -: Ноември 30, 2004, 02:59:30 pm »
ох, да!
много си права АН!

Не знам до колко успявам, но се старая!

Освен това е много лесно да заместиш една заблуда с друга от прекомерното вглеждане в себе си. :ph34r:  

*

Guest_Lilium

« Отговор #6 -: Декември 04, 2004, 09:44:30 am »
Здравей ,Lin ! В Zet ,в настройките  с чавка си отбелязваш,че искаш да виждаш на екрана в кой слънчев и в кой лунен ден си родена.После в Таблици отиваш на "Календар" и си четеш значението на тези два много важни показателя. На влиянието на лунните фази в синастрията много не бива да се вярва и да се правят генерални изводи.Зависи  каква е фазата на Луната в деня ,в който двойката се е запознала ,или дадена връзка е започнала.Ако е за брак,зависи ,в каква фаза е била луната по време на сключване на брака,а не Луните на двамата.  :D Lilium

*

lin

« Отговор #7 -: Декември 07, 2004, 08:46:22 am »
Цитат
Здравей ,Lin ! В Zet ,в настройките  с чавка си отбелязваш,че искаш да виждаш на екрана в кой слънчев и в кой лунен ден си родена.После в Таблици отиваш на "Календар" и си четеш значението на тези два много важни показателя. На влиянието на лунните фази в синастрията много не бива да се вярва и да се правят генерални изводи.Зависи  каква е фазата на Луната в деня ,в който двойката се е запознала ,или дадена връзка е започнала.Ако е за брак,зависи ,в каква фаза е била луната по време на сключване на брака,а не Луните на двамата.  :D Lilium
Благодаря ти Lilium! :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #8 -: Декември 07, 2004, 09:22:24 am »
Az imam lunen kalendar s fazite za vischkite godini tova mai varshi rabota ?

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #9 -: Декември 07, 2004, 09:41:16 am »
Hm po moite smetki izliza, che sam tochno toia tip hem proleta hem na nova luna ...I otgore na vsichki i upravitel na horoskopa mi e Lunata mi niama otarvane ot tia prilivi i otlivi ;)