Здравей Гост

Кармични връзки с близките

• 12 Отговора
  • 3911 Прегледи
*

mamma_mia

Кармични връзки с близките
« -: Септември 10, 2009, 10:56:09 pm »
.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 04:04:25 pm от mamma_mia »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Кармични връзки с близките
« Отговор #1 -: Септември 11, 2009, 12:31:30 am »
според науката минимум 5000/пет/хиляди човека се раждат с кармична взазисимост.всичко е карма.... :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #2 -: Септември 11, 2009, 12:34:23 am »
според науката минимум 5000/пет/хиляди човека се раждат с кармична взазисимост.всичко е карма.... :-X

А науката как е изчислила това и какви научни методи е използвала при изчисленията?  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Септември 11, 2009, 12:39:32 am »

А науката как е изчислила това и какви научни методи е използвала при изчисленията?  ;D

какви са незнам,и не ми е нужно....,но това е факт и то неоспорим ;)
убедена съм ,че всички пишещи тук имат такава връзка.чудя се ,къде ли ти е мерка ?вероятно в дева ,близнаци или телец!!???? и как ли съм свързана с теб?!аз на теб или ти на мен? :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #4 -: Септември 11, 2009, 12:44:08 am »

А науката как е изчислила това и какви научни методи е използвала при изчисленията?  ;D

убедена съм ,че всички пишещи тук имат такава връзка.чудя се ,къде ли ти е мерка ?вероятно в дева ,близнаци или телец!!???? и как ли съм свързана с теб?!аз на теб или ти на мен? :P

Мен вече ме питаха къде ми е Меркурия.  ;D И казах, че ми е в 7-ми дом в Телец на десцендента. А после някои от този форум се опитаха да ме убедят, че съм много проста и няма начин да разбера мислите на хората или каквото и да е духовно нещо, при положение, че имам Меркурий в Телец.  ;)

А хората, които пишат редовно в един форум са свързани, макар и временно и си обменят енергия и информация, ама не само чрез писане и това отдавна ми е станало ясно. Създава се общ егрегор.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 12:51:34 am от Helo »

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Септември 11, 2009, 12:52:00 am »

А науката как е изчислила това и какви научни методи е използвала при изчисленията?  ;D

Мен вече ме питаха къде ми е Меркурия.  ;D И казах, че ми е в 7-ми дом в Телец на десцендента. А после някои от този форум се опитаха да ме убедят, че съм много проста и няма начин да разбера мислите на хората или каквото и да е духовно нещо, при положение, че имам Меркурий в Телец.  ;)

не всичко мета и съм пропуснала къде е мерка ти.нямам навика да помня такива неща.имам избирателна памет.тааа,на колко градуса е в телец?

*

Helo

« Отговор #6 -: Септември 11, 2009, 12:56:11 am »
По темата - естествено, че всеки човек е кармично свързан с много хора през живота си, които среща, за да се оформи личността му по точно определен начин още от детството и това продължава цял живот.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 11:02:17 am от Helo »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Септември 11, 2009, 10:26:16 am »
С най-близките, както обикновено наричаме семейството, е най-болезнената обремененост, всички я имат, Мамма миа.

Какво по-конкретно те интересува да знаеш .. то и да се разказва няма голяма полза, ти си споделила да ти олекне, но вероятно и търсиш помощ, съвет. Незнам какво да ти кажа, тези отношения са най-сложните и обикновено човек вижда грешките си след време, тогава обаче е момента да си вземе поука, да научи своя урок, след като говорим за карма.
Незнам дали си се замисляла той защо се държи така, по-скоро със сигурност си, но знаеш ли какво ме е учудвало в подобни отношения, че другия също смята, че има своите основания? Ти знаеш ли ги? Разговор воден ли е? Това е първата стъпка, поне според мен. Когато вече имаш това като за начало трябва да решиш за себе си как да постъпиш. И трябва да прекъснеш кармата със смирение, приемане, добро. Така поне смятам аз. :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #8 -: Септември 11, 2009, 11:10:56 am »
   Съгласна съм със Сънрейн. Мамма-миа, наистина това което преживяваш е много гадно, трудно за понасяне, пътят е един и то е смирение. Въпроси без отговор много в този живот и на този свят, но не трябва да се виним за нищо и да не търсим вина, да продължим да си вярваме, че във всяко нещо има умисъл, и че е за наше добро...

*

Helo

« Отговор #9 -: Септември 11, 2009, 11:15:00 am »
Аз исках да разбера имате ли толкова болезнена обремененост с роднини.
Ако не ви е трудно и да разкажете,както и аз.
На моменти не мисля за това,но в други ме боли.

Твоят брат очевидно има сериозни личностни проблеми, а отделно от това има и проблеми с теб. Дали просто иска да се възползва от теб щом насаме ти повтаря, че си най-добрата, за да му направиш услугата. Пък всъщност никак не те харесва, щом пред обществото се държи лошо с теб. Да не би като сте били малки да се е чувствал пренебрегнат от родителите ви заради теб или да ти е завиждал за нещо и още да не може да го преодолее?

Защо просто не го зарежеш и не спреш да мислиш за него? Ти ако си сигурна в себе си изобщо няма да се обиждаш от думите на никого, независимо от това дали ти е роднина или не. Какво като сте роднини. Никой не е достоен да говори с теб, ако се държи така, а ти да страдаш заради това, независимо от това дали ти е брат, леля, стринка или най-добрата приятелка.

Брат ти е гадняр и гаден човек, който не заслужава да страдаш заради неговата подлост и личностни проблеми. Хич не си го слагай на сърцето. Спри да говориш с него, за да не може повече да се възползва от теб и за да не се чувстваш зле. Защо не отстраниш от живота си всички гадни хора, които те карат да се чувстваш зле?

И аз не се разбирам с брат ми и никога не съм се разбирала, ама хич не ми пука. Дори и не мисля за това.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Септември 11, 2009, 12:36:45 pm »
"Разбиращата,добра и милосърдна,благородна сестра" - ще бъдеш. Не казвам да не уважаваш себе си, не позволявай да те използват, но запомни отмъщението в случая не си струва! То ще е за сметка на още карма, тежки уроци, които не се отразяват само на твоята личност.
Ти си си в правото, но правото в тия трудни отношения нищо не означава...зарежи първичното, търси отговорите и причините, пътя. Имай предвид, че до голяма степен ти говоря от собствен опит, просто съвет, нищо повече. В 3 дом ми е Водолей, Уран, но и Сатурн го управлява. Знам какво е да имаш проблематични връзки с роднините, по-конкретно с брат. Върни се назад към твоите баби, дядовци и т.н. и се опитай да намериш ключа, може би е там, а може би някаде другаде. И когато намериш отговора, в теб е силата да поправиш много от нещата, които сега те тормозят. Помисли дали, ако не го сториш ти, някой друг ще го стори? И искаш ли това да продължава и да се носи от плещите на поколения след теб? Знам, че не, само те насочвам към един от начините, който аз смятам за правилен. Ти ще намериш своя.  :) 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

mamma_mia

« Отговор #11 -: Септември 11, 2009, 01:30:06 pm »
.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 04:04:46 pm от mamma_mia »

*

тъжен

« Отговор #12 -: Септември 11, 2009, 06:13:36 pm »

Ето ви една много ценна статия,която е точно по темата :)

Източник- http://skarleta.wordpress.com/%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d1%88%d0%bb%d0%b8/  

Кармични аспекти и взаимоотношения

В синастриите могат да се намерят много неща, свързани с кармата между двама души. Много хора, с които съм разговаряла на тази тема, са споделяли че имат чувството за някакъв дълг към конкретен човек /близък за тях/. Аз също съм имала такива усещания. Затова, първото нещо което гледам в синастрия, е Сатурн. Той винаги показва областта, в която имаме да учим уроци / които не е задължително да са негативни /. Дори не е задължително да действа ограничаващо,както обикновено се споменава за Сатурн.
Ако Сатурн от картата на даден човек е в съвпад с лична планета /Слънце, Луна, Венера/ или с асцендента на друг човек, тогава има предпоставка за силна привързаност помежду им, има взаимно влияние. Сатурн символириза и власт, така че, когато той прави аспект с личните планети на друг човек, може да се окаже,че човекът със Сатурн има силна власт над другия. А може и двамата заедно да се чувстват по-сигурни. Човекът със Сатурн е този, който диктува правилата -той носи отговорността, той планира и структурира. Той  внася респект и уважение.
В много от браковете се забелязват синастрични аспекти на Сатурн с Венера, със Слънцето и Луната. Няма значение кой дом ще бъде активиран, но точно в конкретната област има изпитания и уроци за научаване. Обикновено човекът с личните планети се чувства ограничаван и задължен с нещо на човека със Сатурн. Но обикновено при Сатурново възвръщане или при квадратура на транзитен към радикален /рожден/ Сатурн  идва усещането, че старият дълг на човека, чиито лични планети са в аспект със Сатурн , вече е изплатен и нищо не му дължи. Така че, при транзитите на Сатурн много от връзките се видоизменят. Не е задължително те да бъдат разрушени. Някои връзки приключват, но други се променят и израстват. Зависи от желанието на двамата да се справят с предизвикателствата . По-младите хора преживяват по-трудно първото Сатурново възвръщане и квадратурата към радикалния Сатурн. След това възвръщане, ако човек си е научил уроците и се е приспособил към новите ситуации, вече по-възрастен и улегнал,  той преживява по-леко и не така стресиращо аспектите му.
Улегналият вече човек е по-склонен да прави отстъпки и да променя себе си, вместо да се опитва да променя другия и да налага своето мнение. Когато човек сам положи усилие да добие сигурност в самия себе си, тогава той вече няма да има нужда да я търси чрез партньора, за да постигне стабилност. Затова,човекът със Сатурн трябва да се изправи сам срещу своите страхове и несигурност, а не да ги проецира върху партньора.
Има и други неща, които се свързват с кармата в синастриите. Ако нечия планета /особено личните/ или асцендентът попадат в нечий 12-ти дом, той добива чувството за задълженост към другия, свързани с миналото. Знаците Рак, Скорпион и Риби, както и 4,8 и 12 домове са кармични. Ако нечии планети попадат в 12-я ви дом, може да ви се наложи да давате много от себе си и дори да се посветите на другия човек, дори и да не ви се иска. В началото това може да е доста натоварващо. Същият ефект се получава и при силен Нептунов аспект към лични планети на другия. И ако преодолее човек първоначалния стрес, връзката може да стане дори силно телепатична. Особено когато Нептун в синастрията съвпада със Слънцето, Луната и Венера на партньора, се получава чувство на съпричастност, съчувствие и симпатия.Така че,има усещане за единство и емпатия между двамата партньори.
Когато планети на друг човек попадат във вашите водни домове, вие сте доста уязвими пред него, вие сте като отворена книга за него.
Съществуват и други фактори за кармичност в определени връзки. В някои случаи човек получава повече, а в други дава повече. В някои връзки дори енергията е изравнена – взаимно даване и получаване.
В сравняването на хороскопите различните фактори за съвместимост са много, но факторите които показват евентуални проблеми в дадена връзка, са предизвикателните/квадратури, опозиции и някои съвпади/ синастрични аспекти на личните планети на единия партньор към Сатурн, Уран, Нептун и Плутон на другия. Тези аспекти показват областите, в които двамата могат да преживеят конфликти, разочарование, чувство за манипулация или недоверие. Но тези предизвикателни аспекти могат да имат и положителен ефект след преживяното напрежение – да извлекат поука от тях и двете страни. Има случаи, когато напрежението между двама е толкова голямо, че е трудно да се преодолее, поради големите различия помежду им. В други случаи, когато има хармония между енергиите, целите и идеалите / показано от поне няколко хармонични аспекта между личните им планети и асцендента /, предизвикателните аспекти могат да бъдат стимул, необходим за развиване на самосъзнанието им, оценявайки и уважавайки взаимната си индивидуалност.  Според древните тълкувания  Северният Лунен възел е посоката на усъвършенстването в настоящия живот, а Южният възел – на натрупания минал опит. Голямо значение оказват планетите /и аспектите спрямо останалите планети/ в партньорския хороскоп, които съвпадат със Северния Лунен възел. Знаците и аспектите показват дали ще бъде положително или отрицателно влиянието, а дома-в коя сфера ще окажат своето влияние.

Автор: Маргарита Паскалева – Скарлет