Здравей Гост

мидпойнтите в хороскопа

• 116 Отговора
  • 22894 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:мидпойнтите в хороскопа
« Отговор #40 -: Ноември 26, 2009, 11:31:56 am »
А когато  транзитна планета  образува мидпойнт с две натални ,това отчита ли се.

В какъв смисъл транзитна да образува мидпойнт с натална? Не се отчитат мидпойнти между транзитна и натална планета. А попадения на транзитна върху мидпойнт от натала.

И само съвпади на транзитна към мидпойнта в натала ли се брои или всеки аспект? ???

Затова писах за хармониците - защото например опозициите в 360 градусовия кръг са съвпади в 180-градусовия, във втори хармоник, тригоните от наталната карта съответно се превръщат в съвпади в трети хармоник, квадратурите в четвърти хармоник - в 90 градусов кръг - са вече съвпади, и т.н. Представи си една окръжност начертана на лист хартия - ако я сгънеш през средата точките от двата края съвпадат, ако сгънеш този полукръг още веднъж - точките от четирите края, които са били на отстояние

Съответно тълкуванието им е различно и във всеки хармоник се търсят определени неща. В компютърно генерирарите мидпойнти по сайтовете обикновено се дава информация само за директните мидпойнти - съвпадите в 360 градусовия кръг, а те дават само глобалната картина, контурите на личността. Но оставам с впечатлението, че  "майсторите" почват направо с 45-те градуса - така нищо не се изпуска от контрол  ;D.

1 .Първи хармоник описва наталната карта - съществуването, жизнеспособността, битието, оцеляването, името, идентичността

2. Втори хармоник - ценности, движимо имущество, пари, самооценка, осъзнаване на различността

3. Трети хармоник - комуникация, възприемане, разбиране, идеи, околна среда, признание

4. Четвърти хармоник - имоти, недвижима собственост, дом, семейство, сигурност, безопасност, корени, предци

5. Пети - творчество, креативност, романтика, любов, деца, инвестиции, любовници, хобита..

6. Шести хармоник - услуги, служене, перфекционизъм, колеги, домашни любимци...

7. Седми - връзки, партньорства, публиката, договорите, противоположностите

8. Осми - споделените притежания и ценности, секс, интимност, кредити, заеми, застраховки

9. Девети - истината, религията, философията, законът, правото, морала, етиката

10. Десети - лични цели, успех, лидерство, шефове, родители, приоритети

11. Единадесети - групови творчески проекти, групови инвестиции, децата на другите, сътрудничеството, екипната работа

12. Дванадесети - карма, лично пространство, тайните афери, и т.н.

А освен директните мидпойнти се разглеждат и по-сложни планетни картини - Х-У=Z-A/B и т.н. Абе, не е проста работа тая работа с тия формули.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

missKapriz

« Отговор #41 -: Ноември 26, 2009, 08:04:26 pm »
Значи,ако няма планета по средата между две натални,и там застане транзитна това не е мидпойнт.каквото има по натал-това е,никакви транзити не могат да образуват мидпойнт?

Примерно имаме Венера на 20 гр.Рак и Марс на 10 градуса в Стрелец и на 15 гр.Везни застане примерно транзитен Плутон.Плутон явява ли се мидпойнт?Дано сега съм по-ясна

*

sunrain

• 6710
« Отговор #42 -: Ноември 26, 2009, 08:24:36 pm »
Значи транзитния Плутон прави съвпад с мидпойнта между дадените за пример от теб две планети.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #43 -: Ноември 26, 2009, 08:39:54 pm »
Значи,ако няма планета по средата между две натални,и там застане транзитна това не е мидпойнт.каквото има по натал-това е,никакви транзити не могат да образуват мидпойнт?

Примерно имаме Венера на 20 гр.Рак и Марс на 10 градуса в Стрелец и на 15 гр.Везни застане примерно транзитен Плутон.Плутон явява ли се мидпойнт?Дано сега съм по-ясна

Плутон не се явява мидпойнт, транзитният Плутон е на твоя натален мидпойнт Венера/Марс. Мидпойнтите се изчисляват в наталната карта. Те си стоят като чувствителни точки, по-скоро ос - два срещуположни градуса в картата ти и всеки път, когато планета аспектира двата срещуположни края на тази ос, има някакво събитие. За важни събития се търсят мидпойнти с участието на Асц. или МС.
Такъв е принципът на задвижване и на арабските точки, които обсъждахме преди време.
И при двата метода по някакава формула се изчисляват чувствителните места, градуси в твоя хороскоп. Когато някое тяло премине през тях при транзити, прогресии, дирекции, има събитие според значението на съответния мидпойнт или съответната арабска точка.

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Ноември 26, 2009, 09:14:42 pm »
всеки път, когато планета аспектира двата срещуположни края на тази ос, има някакво събитие. За важни събития се търсят мидпойнти с участието на Асц. или МС.

Не бих разчитала на този тип прогнозиране, особено ако участват Асц. и Мц, когато трябва да сме абсолютно сигурни в часа на раждане.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #45 -: Ноември 27, 2009, 07:40:46 am »
Не бих разчитала на този тип прогнозиране, особено ако участват Асц. и Мц, когато трябва да сме абсолютно сигурни в часа на раждане.

Мда, но точно затова мидпойнтите се използват като потвърждение или корекция на часа на раждане и като подкрепа на други методи на ректификация. Виждала съм много показателни примери за точността им, когато се използват от познавачи. Прогностика с точност до ден! Аз за съжаление не съм от специалистите. Все още  ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #46 -: Ноември 27, 2009, 08:08:46 am »
Който няма програма за мидпоинти,
може да ползва тази полезна информация:

Midpoint ephemeris files for 200 years

http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm#midp

както и Циклите на Планетите
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #47 -: Ноември 29, 2009, 06:31:51 am »
Мда, но точно затова мидпойнтите се използват като потвърждение или корекция на часа на раждане и като подкрепа на други методи на ректификация. Виждала съм много показателни примери за точността им, когато се използват от познавачи. Прогностика с точност до ден! Аз за съжаление не съм от специалистите. Все още  ;)

въобще не съм съгладна с тебНЕ Е ДО ДЕН ПРОГНОСТИКАТА , А ДО ЧАСОВЕ! тея както работят .... :-X :-X :-X и колкото повече"нагъваш хармониката" такива неща можеш да извлечеш като инфо ,че нямам думи наистина.
btw , дайте идея за  програмка с такива екстри :).

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Ноември 29, 2009, 06:46:03 am »
Който няма програма за мидпоинти,
може да ползва тази полезна информация:

Midpoint ephemeris files for 200 years

http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm#midp

както и Циклите на Планетите

не става с товааа :(, написала съм го и съм дала същия пин ;D линк.тц.
от 0    гр в овен и по "скалата" 90 ,45 ,22.5

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Ноември 29, 2009, 07:04:33 am »
Ако съм разбрала праволно Хирон също е мидпойн на Венера и Марс,така ли?А какви са орбисите за мидпойнтите?
Много консервативни - 1 градус. :P Но си поръчах наскоро един натален анализ на мидпойнтите по Майкъл Мънкаси и там са преценени като активни мидпойнти с до триградосув орбис. Включително в оценката на "тежестта" им в наталната ми карта по-голямо влияние играе естеството на планетите, и броя "удари" към съответния мидпойнт, тоест активността към тях, не толкова точността им.

искам и аз :(,как и къде стана поръчката ;D?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #50 -: Ноември 30, 2009, 10:41:28 am »
Поръчах ги в http://www.cafeastrology.com - пет-шест долара за мидпойнт анализа, плащане чрез кредитна карта в  paypal, дойдоха на следващия ден - 63 страници текст. За осем долара получих 200 страници подробна едногодишна прогноза, основана на транзити и прогресии. Соларът беше 6 долара някъде - стотина страници.  ;D. Ма ги зарових негде и почти не успях да ги прочета. Има и други платени услуги.

Все пак, имайте предвид, че това са компютърно генерирани анализи, та не очаквайте чудеса вътре  :D Стават за сверяване на часовника.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Декември 02, 2009, 12:44:02 am »
Поръчах ги в http://www.cafeastrology.com - пет-шест долара за мидпойнт анализа, плащане чрез кредитна карта в  paypal, дойдоха на следващия ден - 63 страници текст. За осем долара получих 200 страници подробна едногодишна прогноза, основана на транзити и прогресии. Соларът беше 6 долара някъде - стотина страници.  ;D. Ма ги зарових негде и почти не успях да ги прочета. Има и други платени услуги.

Все пак, имайте предвид, че това са компютърно генерирани анализи, та не очаквайте чудеса вътре  :D Стават за сверяване на часовника.

много благодаря! :) ще пробвам и аз ,пък.....колкото толкова и за сверка и като инфо е достатъчно....

*

Инти

• 2068
« Отговор #53 -: Ноември 21, 2010, 05:14:55 pm »
Ето малко инфо и от мен. Файловете са качени в dox.abv.bg:

http://dox.bg/files/dw?a=a7db233178

http://dox.bg/files/dw?a=4f56eaddd4

http://dox.bg/files/dw?a=5d8ca0c498

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #54 -: Ноември 21, 2010, 05:51:16 pm »
A,абе,Дианче, аз използвам 4 хармоник само за здравето...не съм обръщала внимание на друго, ама действам по почина на Ебертийн-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Kaya

• 2893
« Отговор #55 -: Ноември 21, 2010, 05:55:07 pm »
Инти, здрасти отдавна не съм те виждала :P

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Инти

• 2068
« Отговор #56 -: Ноември 21, 2010, 06:30:48 pm »
Инти, здрасти отдавна не съм те виждала :P

КаК бе аз на астрално ниво винаги съм тук , трябва ти сензитивно зрение :blink:  :P

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #57 -: Ноември 25, 2010, 03:39:54 am »
Загледах се в мидпойнтите.И видях,че имам транзитен нептун на мидпойнта венера-нептун.Това акво ще рече? :blink:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #58 -: Ноември 25, 2010, 03:40:58 am »
Ама,по кой хармоник го гледаш тва...
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #59 -: Ноември 25, 2010, 03:42:40 am »
Видях го във Зета,къде ми е мидпойнта и видях че тр нептун е на този градус.