Здравей Гост

Фирдарите в прогнозирането

• 57 Отговора
  • 12046 Прегледи
*

Nebesna

Фирдарите в прогнозирането
« -: Септември 12, 2009, 08:34:29 pm »
Вие ползвате ли тази прогностична техника? Аз сега я откривам за себе си.

http://astrobest.ru/archives/457

http://astrobest.ru/archives/471

Таблица на големите фирдари: http://astrobest.ru/archives/398

http://zet.astrologer.ru/Manual/Firdar.htm - а тук ги има малките фирдари.
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 08:42:09 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
Re:Фирдарите в прогнозирането
« Отговор #1 -: Септември 12, 2009, 08:50:07 pm »
Използвам ги като прогностична техника в индийската астрология, където са познати като т.нар. даси (/даши).
С посочените от теб не съм експериментирала. По мое лично мнение са приложими, ако картата се разглежда и интерпретира през призмата на класическата астрология, а не толкова модерната астропсихология, която е най-силно застъпена в момента сред астролозите...  Боб със зеле, манджа с грозде...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Септември 12, 2009, 09:06:31 pm »
Ето тук има интересна статия за планетарните периоди и техните разновидности  :)
http://alabe.com/text/PERIODS.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Септември 12, 2009, 10:48:52 pm »
"Firdar, Alfridaria, or Alfridaries"
Robert Hand
http://www.robhand.com/firdar2.htm

Firdar Calculator
http://firdaria.com/calculator.php

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Септември 12, 2009, 10:52:09 pm »
Ооо, супер, Лили! Аз пък щях да си инсталирам цяла нова програма заради калкулирането им  ;D

Небесна, мерси за хубавата тема. На мен не ми бяха известни тези фирдари.

Според калкулатора, периода през октомври 2012-та ми започва със северен лунен възел. Но следващия период на ЮЛВ започва от октомври 2015-та  ??? Между двата периода на възлите не трябва ли да има пак поредица от планетни периоди? Слънчевия период пък започва от 2017-та  ::) ???
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 10:58:17 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #5 -: Септември 12, 2009, 11:09:29 pm »

Firdar Calculator
http://firdaria.com/calculator.php

Това е много интересно. Аз сега съм под влиянието на Меркурий -  години на знание, информация, общуване с другите. Човек отива в университет, като това е също "университета на живота".

Наистина една година след като е започнало това влияние ме приеха в университета и оттогава все уча там разни неща.  Имам и интересно общуване с хора, стремеж и натрупване на доста знания.

Според калкулатора, периода през октомври 2012-та ми започва със северен лунен възел. Но следващия период на ЮЛВ започва от октомври 2015-та  ??? Между двата периода на възлите не трябва ли да има пак поредица от планетни периоди? Слънчевия период пък започва от 2017-та  ::) ???

Добре си ти със Слънчевия период. На мен от 2015 ми предстои Лунен - сигурно ще искам да се женя и да имам деца.

Но и това е по-добре от Сатруновия период, който ще последва след това.

На мен ми харесва да съм под влиянието на Меркурий.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #6 -: Септември 12, 2009, 11:11:49 pm »
Лили,на мен според калкуратора ми излиза в най-близко време това-◦Moon/Jupiter - December 15, 2009
Можеш ли да ми разясниш нещо по въпроса?Колко време действа и как?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Септември 12, 2009, 11:27:05 pm »
Доколкото виждам, сега съм в Марс/Слънце. Интересното е, че и по дирекция все още съм под влияние на съвпада на дир. Марс с нат. Слънце на К5. Ама дотук тоя хубостник само поразии ми натвори... Освен да почакам до 2011-та, когато започва периодът на Марс/Венера...  :-\

По ми допадат индийските даси, има повече конкретика. Там нещата се оценяват не само според есенциалните качества на планетата, а и според позицията й в хороскопа, силата и статуса, според това кои домове управлява... Влиянието на големите и по-малки даси се оценява също така според естествените връзки между планетите, управляващи съответния период, т.е. приятелство, вражда, неутралитет. Не е достатъчно да се отчете само дали са естествени бенефици или малефици, това качество на планетите се променя в зависимост от изгряващия знак, макар че естествената им природа per sе не се променя. Влиянието на дасите се разгръща на принципа на прогресиите в западната астрология, а някои по-важни транзити отключват събитийния фон, т.е. дават тайминга на събитията.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Септември 12, 2009, 11:32:53 pm »
Исках да кажа, че периода на възлите калкулатора ги е сложил мужду марсовия и слънчевия период /около 2012/, а те трябва да се падат в края на поредицата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Септември 13, 2009, 12:08:35 am »
Лили,на мен според калкуратора ми излиза в най-близко време това-◦Moon/Jupiter - December 15, 2009
Можеш ли да ми разясниш нещо по въпроса?Колко време действа и как?

Дотук нямам опит с фирдарите и с практическото им приложение, както споделих с Небесна по-горе.
Мога да ти кажа в какъв период си по индийска астрология и какви периоди по-нататък предстоят... Но там влиянието на планетните периоди се преценява много внимателно, след обстоен анализ на рождената карта.

В момента си в сатурнова махадаса, т.е. голяма даса, която тече от началото на 2006 и ще продължи чак до 2025 година. В края на м. февруари т.г. си навлязла в меркуриева антардаса, т.е. под-период, която ще продължи до м. ноември 2011. В индийската астрология Сатурн и Меркурий са приятели, но влиянието на периода зависи и от статуса им в твоя хороскоп. За Лагна в Рак Сатурн и Меркурий са малефици, т.к. първият управлява седми и осми домове, а вторият - трети и дванадесети. Но тъй като Меркурий се намира в 11 дом (печалбите, доходите) в съвпад със Слънцето, управляващо втори дом (материалните ресурси, благополучието), бихме могли да предположим някакво развитие в тази насока. Следва обаче да се обърне внимание, че Меркурий в картата ти е изгорен. Всъщност, в случая това може да е в твоя полза, т.к. един изгорен и ретрограден малефик ще действа по-слабо от един екзалтирал или силно поставен малефик в картата... Освен това, ако часът на раждане е малко преди 8.00, в Навамша имаме отново Сатурн в първи дом, в мажорен аспект с Меркурий, който попада в седми... При малко по-късен час Лагна в Навамша преминава в следващия знак и респ. Меркурий и Сатурн ще са в друга двойка опозиторни домове, 12-ти и 6-ти. Ако все пак приемем по-ранния* час за релевантен, не е изключено да се появи партньор по време на периода Сатурн/Меркурий, а пък и по другата, Нарайана даса в рамките на този период ще си в антардаса под знака Овен, който попада в 9 дом в Навамша (в рамките на действие на махадаса Водолей, където пък ти е 7 дом в Навамша*), което само по себе си е благоприятно положение...
Ако звучи неразбираемо, пробвай да направиш аналогия с дирекции и прогресии. Принципът не е същият, но символично биме могли да ги свържем. И, както вече казах, влиянието на текущия планетен период зависи от прецизността на часа на раждане - още един начин да го верифицираме в перспектива и да установим, аджеба, Лъв ли имаш на Асцендента или Рак. Ферщейн?  :-[

« Последна редакция: Септември 13, 2009, 12:18:13 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Септември 13, 2009, 12:45:25 am »
в сайта пише, че индивидуалният подход е свързан с позицията на планетите в рождения хороскоп

Щом го пише...
Абе наистина има нещо вярно във фирдарите.
Реших да проверя какъв е бил отминалият вече фирдар и се оказа, че от 9.07.2007 до 27.03.2009 г. съм била в период на Юпитер/Сатурн. Тук веднага отчитам факта, че именно тогава, в още в началото на планетния период следва рязък обрат в кариерата, придружен със смяна на професионално поприще и последвало след това... хм, да кажем понастоящем, признание. Юпитер ми се намира в 7 дом и управлява 2 дом в радикса, а Сатурн в 9ти и управлява 3-ти. Преди две години, в края на август, т.е. непосредствено след началото на периода започвам работа в сферата на преводаческите услуги.
И, само да отбележа за протокола, през периода на Юпитер/Венера, между май 2002 и 2004 г. голЕма лИбоФ ми се случи...  :-[
Интересно съвпадение...
Както казва една моя уважаема съфорумка, няма нищо случайно в случайностите.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Септември 13, 2009, 12:46:05 am »
Според калкулаторът на Лили, в момента съм в период на ЮЛВ - от 6 февруари 2009г.

После навлизам в период на Слънцето (от 6 февруари 2012г.)

Слънце- Венера (от 11 юли 2012 г.)
Слънце ми управлява 8 дом, а Венера - 5-ти и 10-ти;

Слънце - Меркурий (от 15 декември 2013 г.)
Слънце управлява 8-ми, а Меркурий - 6-ти, 7-ми и 9-ти.

Предполагам, че тези домове ще бъдат активирани в картата ми, а също така и домовете, в които са позиционирани Слънце, Венера и Меркурий (2-ри и 3-ти).

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Септември 13, 2009, 07:18:01 am »
Честно казано,предпочитам простичките неща. Колкото повече методи,толкова повече обърквация.Не,че не е интересно и полезно да се знае за обща култура,но на мен ми стигат другите методи и дават резултати. Ще си проверя и аз миналите периоди.  :)

*

veshti4ka

« Отговор #13 -: Септември 13, 2009, 07:23:15 am »
малиии ама те много лъжат тия фирдари бе  >:(

според тях его на:
    * Mars/Sun - March 3, 2007
    * Mars/Venus - March 2, 2008
    * Mars/Mercury - March 2, 2009
    * Mars/Moon - March 3, 2010
    * Mars/Saturn - March 3, 2011
    * Mars/Jupiter - March 2, 2012

та мисълта ми е за  Mars/Venus - March 2, 2008 - ей тоя период на. ми то като гледам двечките са ми в голям тригон помежду си и с Плутон, а то ни пари, ни секс ни дяволи през тоя период... Марс упр. 2 дом, Венера - 8 дом, а Плутон - 9 дом...   ама 2012 ще е пачанга  ;D ;D ;D

абеее да не би аз да си бъркам раждането  :o  нали когато Слънцето е под хоризонта е нощно раждане  ??? - щот мойто е в 1 дом... въпреки, че все пак е 6:10 сутринта - това нали е денем  ::)  уфффффффф вече се обърках и аз... тия фирдари ги пуснах за нощно раждане  :-\

*

missKapriz

« Отговор #14 -: Септември 13, 2009, 09:17:41 am »
Цитат
Луна – Меркурий. Достойнството на родения ще се издигне, след това ще го загуби и накрая ще си го върне – това ще се случи три пъти през този период; ще го сполетят страшни юридически проблеми и много измама; ще говори лъжи и ще придобие лоши навици, ще мами и ще върши прикрити дела, докато отношенията с съмишлениците му не се изпълнят лъжи и измами; от собствените му действия част от неговата подлост, ще го изостави и страх относно вода и огън ще го споходи; за късмет това ще стане през първите 17 дни на този период и той ще се освободи от него; много страшен недъг ще споходи детето му, идващ от разрушение на неговата физическа конструкция или от меланхолия. Ако раждането е нощно, ще го сполетят страшни неприятности; ще се замеси в измами и лоши навици; ще има спънка заради вода или огън; ще му бъде откраднато част от състоянието.
Това ми е последния фидар до 20.08.2009 :-XХубавото е,че нищо от това не ми се е случило,че ако го прочетях като предстоящо щях да се притесня много.

« Отговор #15 -: Септември 13, 2009, 09:22:06 am »
абеее да не би аз да си бъркам раждането  :o  нали когато Слънцето е под хоризонта е нощно раждане  ??? - щот мойто е в 1 дом... въпреки, че все пак е 6:10 сутринта - това нали е денем  ::)  уфффффффф вече се обърках и аз... тия фирдари ги пуснах за нощно раждане  :-\

тъй, тъй!

Но калкулатора смята нощното раждане грешно, защото слага периода на възлите между марсовия и сълнчевия, а мястото им е в края на поредицата.

Използвай калкулацията на Solae Fire. Вчера свалих програмата от Pirate Bay. Тав има и тълкуване по ал-Бируни  ;)

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Септември 13, 2009, 09:26:53 am »
http://astrogalaxy.info/aj2.htm

Аз не зная на кого е този сайт - астрогалакси, обаче много фаталистични прогнози, бееееееее! По- добре не го четете.

*

veshti4ka

« Отговор #17 -: Септември 13, 2009, 09:28:04 am »
уфффффф ей ся са сетих, че точно вчера ровичках нещо из зета и изкарах няква таблица с планетни периоди и им са пулих. тя вади и поясненията на английски, ама аз малко разбирам от английски но и от това, което разбрах ми настръхна косата и я затворих... сега пак я намерих и това са били точно фирдарите - брееее синхронията на Вселената е велико нещо  ;D ;D ;D  според зета съм Марс/Меркурий в момента  ???  ... имам Зет8

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Септември 13, 2009, 09:29:57 am »
http://astrogalaxy.info/aj2.htm

Аз не зная на кого е този сайт - астрогалакси, обаче много фаталистични прогнози, бееееееее! По- добре не го четете.

ама Небесна, аз доколкото разбрах от поясненията на Астрогалакси, фирдарите са били изнамерени от арабите... пък те арабите едни фаталистици - мали мали мали... хич не ги обичам да ги чета, че ми развалят рахатлъка на аурата  ;D ;D ;D

« Отговор #19 -: Септември 13, 2009, 09:41:20 am »
Цитат
Луна – Меркурий. Достойнството на родения ще се издигне, след това ще го загуби и накрая ще си го върне – това ще се случи три пъти през този период; ще го сполетят страшни юридически проблеми и много измама; ще говори лъжи и ще придобие лоши навици, ще мами и ще върши прикрити дела, докато отношенията с съмишлениците му не се изпълнят лъжи и измами; от собствените му действия част от неговата подлост, ще го изостави и страх относно вода и огън ще го споходи; за късмет това ще стане през първите 17 дни на този период и той ще се освободи от него; много страшен недъг ще споходи детето му, идващ от разрушение на неговата физическа конструкция или от меланхолия. Ако раждането е нощно, ще го сполетят страшни неприятности; ще се замеси в измами и лоши навици; ще има спънка заради вода или огън; ще му бъде откраднато част от състоянието.
   А на мен точно ей този период сега ще ми почне на 17.09 - и ко да очаквам, мани мани. Иначе в големия период съм била в Лунния фирдар. Очаквах нещо такова, свързано с дом и семейство, ама на - с дом се сдобих, но мъж не....а сега навлизам в последния най-гадния период....Е поне събитийността ще е много скоро и ще ви докладвам...