Здравей Гост

Неаспектирано Слънце

• 29 Отговора
  • 6278 Прегледи
*

Guest_Lilium

Неаспектирано Слънце
« -: Декември 04, 2004, 09:05:49 am »
Здравейте форумци! Имам молба към някой с повечко опит-да ни каже как работят неаспектираните планети  в хороскопа? Срещали ли сте в своята практика със случай на неаспектирано Слънце? Познавате ли този човек и какво е отражението на такова Слънце в поведението на родения?  :rolleyes: Lilium

Неаспектирано Слънце
« Отговор #1 -: Декември 04, 2004, 05:26:55 pm »
Здравей! :)

Ще ти дам един пример с моето неаспектирано Слънце.  
По принцип когато една планета е неаспектирана, енергията й е много силна, но тя не може да намери канал по който да се изрази на вън.
Едно от нещата които много силно чувствам е неуморното желание за изявя на Егото /да докажеш себе си/, и невъзможността да го направиш. Вътрешното напрежение е много голямо - кипиш като вулкан от идеи, мисли, желания и т.н., но си само до тук..нещо като че ли блокира Слънцето и всичко си остава на вътрешен план...
Поведението на човек с такова Слънце е странно и трудно разбираемо за околните. В моят случай сферата в която се изявява тази блокирана енергия е 7-ми дом.( домът на другите, на връзките с тях, изобщо социума). Това е като да си постоянно сред много хора и винаги да си оставаш сам.
 :)  

*

АН

Неаспектирано Слънце
« Отговор #2 -: Декември 04, 2004, 06:06:14 pm »
аз бих сравнила неаспектираното Слънце със Слънце в 8-ми дом или с някои от нюансите на квадратура или опозиция на Меркурий/Нептун :)

общо взето силата на една планета зависи от космичното и положение, т.е. от знака, дома, аспектите и градуса, в който попада....В случая аспектите с другите планети явно няма да допринесат много за силата и, но пък ако е в подходящ дом, знак, градус....

Това неаспектирано Слънце крие и силата и слабостта на човек :) - добре отработено още в детските години, в последствие /при прогресии, дирекции, транзити/ можем да видим мощна изява....
Но така или иначе ту го виждаш като най-типична изява според знака и дома си, ту пък на моменти или в отделни случаи сякаш няма нищо общо със себе си :ph34r:  

*

Lina

• *
  • 118
Неаспектирано Слънце
« Отговор #3 -: Декември 07, 2004, 10:41:45 am »
Здравейте,

Моето слънце е неаспектирано, в 12 дом. Звучи малко потискащо - особено 12 дом. Най-общо мога да кажа, че често съм се чувствала сякаш не мога да изразя личността си достатъчно - искам да проявя нещо, но сякаш някакви сили извън мен спират възможностите за изява /в най-личностен план/. Така че, в някакъв смисъл, това важи и за мен:

"Едно от нещата които много силно чувствам е неуморното желание за изявя на Егото /да докажеш себе си/, и невъзможността да го направиш. Вътрешното напрежение е много голямо - кипиш като вулкан от идеи, мисли, желания и т.н., но си само до тук..нещо като че ли блокира Слънцето и всичко си остава на вътрешен план..."

От друга страна, когато моето неаспектирано слънце е затворено в 12 дом, човек би си помислил, че е по някакъв начин много ограничено, наистина затворено и водещо все към неприятни изживявания - болници, затвори, изолации и т.н., но не мога да кажа, че това ми се случва за сега /за щастие!/. Интересно кое го кара да избяга от тези негативни прояви... :ph34r:  
Dare mighty things!

*

АН

Неаспектирано Слънце
« Отговор #4 -: Декември 07, 2004, 02:42:22 pm »
Цитат
От друга страна, когато моето неаспектирано слънце е затворено в 12 дом, човек би си помислил, че е по някакъв начин много ограничено, наистина затворено и водещо все към неприятни изживявания - болници, затвори, изолации и т.н., но не мога да кажа, че това ми се случва за сега /за щастие!/. Интересно кое го кара да избяга от тези негативни прояви... :ph34r:
ами ако успешно насочваш енергията на това Слънце в 12-ти към задълбочаване на душевността си, защо да стигаш до насилствено изпълнение на програмата му чрез болници, затвори, усамотяване и пр. :)  

*

Lina

• *
  • 118
Неаспектирано Слънце
« Отговор #5 -: Декември 08, 2004, 09:44:05 am »
Цитат
ами ако успешно насочваш енергията на това Слънце в 12-ти към задълбочаване на душевността си, защо да стигаш до насилствено изпълнение на програмата му чрез болници, затвори, усамотяване и пр. :)
Здравей АН,

Надявам се да я насочвам успешно, но със сигурност не е нещо съзнателно. Точно това си мислех вчера, че трябва по целенасочено и активно да правя нещо в тази посока. Смяташ ли, че човек може да задълбочава душевността си по желание или това е даденост? :blink:  
Dare mighty things!

*

АН

Неаспектирано Слънце
« Отговор #6 -: Декември 08, 2004, 10:02:36 am »
Цитат
Смяташ ли, че човек може да задълбочава душевността си по желание или това е даденост? :blink:
оу, определено смятам...- нещо повече- вие, с акцентиран 12-ти дом, задължително трябва да го правите :) - нищо, че си имате и достатъчно дадености в тая насока...

Виж DD /и той си има асцент там/ как се съпротивлява на повелите на звездите :ph34r: - но май си има ангел-пазител :ph34r: - а може би те все пак са благосклонни към него, защото той обича астрологията :)  

*

Lina

• *
  • 118
Неаспектирано Слънце
« Отговор #7 -: Декември 08, 2004, 10:16:31 am »
Цитат
нещо повече- вие, с акцентиран 12-ти дом, задължително трябва да го правите :) -

И какви биха били пътищата в тази посока? Или всеки сам си ги определя и намира? :ph34r:  
Dare mighty things!

*

АН

Неаспектирано Слънце
« Отговор #8 -: Декември 08, 2004, 09:14:21 pm »
Цитат
И какви биха били пътищата в тази посока? Или всеки сам си ги определя и намира? :ph34r:
та ти го правиш :)

астрологията си е много приятен и полезен път :)

с нейна помощ на толкова неща може да се промени ъгъла на виждане :ph34r: - и да ги видим такива, каквито искаме да са :ph34r: - да се усетим творци :) -е, поне сътворци :ph34r:

имаш ли чувството, че някой друг или нещо друго управлява живота ти?

*

Lina

• *
  • 118
Неаспектирано Слънце
« Отговор #9 -: Декември 09, 2004, 09:46:54 am »
Цитат

имаш ли чувството, че някой друг или нещо друго управлява живота ти?
Понякога неизбежно имам такова чувство, но погледнато генерално - не. Имам усещането, че има много предначертани пътя и човек сам избира по кой да тръгне, т.е. това нещо/някой само начертава посоки, но много общи и абстрактни, а аз трябва сама да избера конкретните стъпки.

Но малко се страхувам да се задълбоча истински много в астрологията например, защото колкото повече знаеш, толкова повече тежести и отговорности носиш. В смисъл - ако можех да разбирам добре значенията на всички астрологични показатели, щях да осъзнавам много лоши закономерности и "предначертания", щях да се задълбавам в тях и така да ги увеличавам и даже провокирам - става въпрос лично в моя хороскоп, разбира се.
В никакъв случай не съм против познанието и увеличаването на личните знания - аз самата постоянно уча нещо - но познаването на някои неща ме плаши.

А за промяната на ъгъла на виждане чрез астрологията съм съгласна. Страхотно е. :D  
« Последна редакция: Декември 09, 2004, 09:48:44 am от Lina »
Dare mighty things!

*

Malta

• *
  • 81
Re:Неаспектирано Слънце
« Отговор #10 -: Март 16, 2010, 10:49:11 am »
Брей, това е много инетресна тема с неаспектираното Слънце!
Тези дни попаднах на една таква карта - неаспектирано Слънце в 10ти дом! А сега видях, че и Мерилин Монро /на която аз се възхищавам/ има неаспектирано Слънце в 10ти дом.
Интересно!
Тези хора ще успеят ли според вас?
Имате ли нагледни примери за такива хора?
Каззва се, че при неаспектирано Слънце е много трудна изявата, но като погледнем Мерилин - та тя се покава пред света с пълния си блясък!
Интерсно ми е ако някой сподели впечатления по тази тема  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Март 16, 2010, 09:42:37 pm »
Мерилин има съвпад на Слънце с Меркурий в тригон с Луна (допускам по-голяма орбиса между светилата).

http://www.astrotheme.com/portraits/9DcXS553QeHR.htm

http://www.astro.com/astro-databank/Monroe,_Marilyn

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Март 16, 2010, 09:53:34 pm »
В случая наистина може да се приеме, че Слънцето има съвпад с Меркурий, който е леко поизгорен (в лъчите на Слънцето). В античната астрология обаче съвпада не го броят за аспект, а пък тригонът между светилата е отражение на фазата на Луната в момента на раждане. Може да се приеме наличието на сходящ квадрат на Слънцето с Марс и мисля, че този аспект е намерил манифестация в живота на актрисата. Но съвпад с Меркурий има еднозначно. Така че не мисля, че в нейната карта може да се говори за мажорно неаспектирано Слънце. Освен това Слънцето е на върха на 11 дом, не е в 10ти.
« Последна редакция: Март 16, 2010, 09:58:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Март 16, 2010, 10:17:46 pm »
В античната астрология обаче съвпада не го броят за аспект

Броят го за съединение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 16, 2010, 10:44:07 pm »
Не помня според кой - или Птолемей, или друг античен автор - съвпадът не е аспект. Планетите са разположени в един знак, една до друга, но не се аспектират, тъй като аспектът е "поглед" между планетите.
От гледна точка на модерната астрология съвпадът се брои за най-мощния аспект, разбира се. Съвпадът на Слънцето с вътрешна планета (Меркурий и Венера) бележи началото на новия цикъл. Тези съвпади често присъстват в картите, тъй като елонгацията на двете планети не е много голяма.
В картата на Мерилин Монро Меркурий може да се приеме за изгорен /superior conjunction/, макар че според някои астролози до 3 градуса беше орбисата. В Джйотиш орбисите на изгаряне са по-широки. В картата, разгледана по индийска система, Марс аспектира Слънцето, а не Слънцето Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #15 -: Март 16, 2010, 10:59:30 pm »
Може ли да се счита, че  :moo: в :le: 5*38 е изгорена от  :sun: в :le: 12*42? Отчита ли се разлика от 7*?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Март 16, 2010, 11:10:29 pm »
Може ли да се счита, че  :moo: в :le: 5*38 е изгорена от  :sun: в :le: 12*42? Отчита ли се разлика от 7*?

В съвременната астрология това се брои за фаза новолуние.
В античната астрология съвпадът на светилата се брои за изгаряне на Луната.
Луна на разстояние до 8* от Слънцето се нарича "възпламенена", а на 1* е казими.
Combust беше от 3* до 8*30' от Слънцето, вярно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 16, 2010, 11:20:49 pm »
Цитат
В картата на Мерилин Монро Меркурий може да се приеме за изгорен /superior conjunction/

Ако правилно разбирам, това се брои за горно съединение, т.е. планетата е зад Слънцето и е невидима, намира се най-далеч от Земята. При долно съединение планетата е най-близо до Земята, намира се между Слънцето и Земята.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #18 -: Март 17, 2010, 02:08:47 am »
Благодаря ти Лили за отговора!
Според теб трудно ли се живее с изгорена Луна? Как би трябвало да се чувства тя в радикса? Какви проявления дава? Може би подтискане на емоциите или тотално объркване..., т.е. да не знаеш какво чувстваш. И най-вече когато тази изгорена Луна е в интерсептиран Лъв в 7 дом... Би трябвало там тя да е направо изпепелена  :-\ Ще съм ти много благодарна ако изкажеш своето мнение по въпроса  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 17, 2010, 08:51:51 am »
За "изгорена" Луна нищо не мога да кажа, не съм попадала на такива.
Единственото, което мога да споделя от личен опит, е че изключително трудно се живее с Луна ранена от Сатурн. Имам опит с три такива - две родителски тела и голЕмата лИбов, последният беше единственото ми съвместно обитаване под един покрив с мъж, продължило цееели три месеца.  :93: Само да уточня, че той ми се натресе, т.е. в нас, на всичко готово.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.