Здравей Гост

Политиците

• 63 Отговора
  • 8596 Прегледи
Re:Политиците
« Отговор #40 -: Септември 24, 2009, 03:31:41 pm »
Добре, че някои от астроложките тук сме все още под средната възраст.  ::)
Някои жени трудно се справят по време на критическата.Въпрос на хормони е ама не е и за подигравка.Никой не е застрахован.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Skarlet

« Отговор #41 -: Септември 24, 2009, 03:32:02 pm »
Добре, че някои от астроложките тук сме все още под средната възраст.  ::)

Споко, тези камъни са в мойта градина,но не могат да ме засегнат. Аз имам естествен имунитет. Пък и младежкият ми дух е в повече.
 Та,както каза freebird, ко за политиците?  ;D  ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Септември 24, 2009, 03:45:05 pm »
@proserpine

С Марс на трон близо до МС и в опозе с Юпитер хич не се притеснявай за него, пробивно ще е детето.  :)
Момченце или момиченце?
Опозицията между Луната и Сатурн в ъглови домове не е леко положение, на това отгоре пък са и във взаимна рецепция... Положителната страна на тази "особеност" в картата на детето, в съчетание в кулминиращ Марс, е заложеният стремеж към ранна самостоятелност. Всичко зависи от средата и възпитанието през ранната детска възраст... Ако клони към другия полюс, възможно е да проектира инфантилна нагласа и капризи както по-нататък в отношенията си с другите, така и още по време на социализацията си. От друга страна, Луната в картата на детето се свързва с представата му за майката, а през първите няколко години детето "захранва" Луната си посредством връзката с майката (или друга обгрижваща фигура).
Казвам ти го с най-добри чувства, да не вземеш да се засегнеш сега, все пак става дума за твое дете, разбирам. :)

Едит: Написаното не важи, т.к. по погрешка направих карта с час на раждане 7.53 вместо 8.53.
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 04:03:51 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Септември 24, 2009, 03:48:27 pm »
Извинявам се, ретро Меркурий е успял и мен да ме обърка.
Струва ми се, че съм сбъркала часа в бързината и ще тряба да коригирам написаното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Септември 24, 2009, 04:02:17 pm »
Значи сега като гледам, АС се измества в следващия знак и опозицията между Луната и Сатурн се измества от линията на хоризонта, а между Марс и Юпитер - от линията на меридиана в хороскопа.
Добре е детето още от малко да се учи да бъде полезно с нещо на другите, но не по задължение и без да му се ограничават спонтанността и свободата по този начин. Да се чувства обичано и обгрижвано, без да се накърнява личното му пространство. Възможно е по-нататък да прояви свян и несигурност в отношенията си, трудно да изразява най-интимните си и съкровенни чувства, трудно да се разкрива, трудно да се доверява, ако някога се почувства наранено и отхвърлено, особено ако това се случи в началото на пубертета, да речем на около 15-годишна възраст, т.е. малко след първата сатурнова опозиция, тъй наречения "тийнейджърски бунт".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #45 -: Септември 24, 2009, 04:12:01 pm »
Прозерпина, аз имам дете със стелиум в рак, вярно не в 12 дом, но за сметка на това рачешкото Слънце е 8 дом.
Много дълбоки води са тези деца. Хем много чувствителни и раними, хем със страхотна способност да си самолекуват дъшевните травми.Бунтът им е как да го кажа....доста  подмолен...
п.п.Точно ТО ( детето ми) е причината да чета астрологическа л-ра.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Септември 24, 2009, 04:12:58 pm »
Особено тази Луна.майката

Не може пък без напрегнати аспекти.
Не че няма и такива карти, но да кажем, че съм лееееко предубедена спрямо тях.  :)

Що се отнася до знака и аспектите на Луната в картата на детето, възможно е те в една или друга степен да отразяват обстоятелствата и/или нагласата на майката около зачеването му... А пък и опозицията със Сатурн се брои за разходяща.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #47 -: Септември 24, 2009, 04:33:33 pm »

Още от сега се опитва да ме манипулира прави голяма беля взима едно цвете от градината целува ме и ми казва,че много ме обича

Нормално. Нали ще става мъж, а виж какви номера знае още от момченце.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #48 -: Септември 24, 2009, 04:38:24 pm »
Моята Луна има само лоши акпекти с изключение на тригона и със Сатурн.
Отношенията с майками са си били ОК, търканията между майка ми и баща ми (Луна опозе Слънце) в квадрат с Марс (в 4 дом) немога да кажа, че са ме "травмирали" или са се отразили по някакъв начинв/у "крехката ми детска психика". :) :)Просто нормални неща.
Би трябвало да съм доста неспокойна и неуравновесена, но НЕ Е така. :) :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Септември 24, 2009, 04:50:02 pm »
Освен това напрегнатия аспект на Марса би могъл да бъде провокатор на вредни и разрушителни действия .И напрегнатите аспекти като цяло в катата преобладават.

Но пък същите напрегнати аспекти могат да бъдат и двигател в развитието на даден човек.
Няма спор, момчето има силен Марс. Силен, но общо взето благоприятен за него, ако се разгледа картата по индийска система. Марс и Юпитер имат статус на бенефици в неговата карта и се аспектират взаимно, при това в раши са разположени върху нодалната ос, а в навамша (само, ако часът на раждане не е няколко минутки по-късно) по линията на първи и седми дом. Марс в Скорпион на АС в навамша е силно положение, т.к. и в раши, и в навамша има статус на бенефик. Дарява родения с голям ентусиазъм, пробивност и целенасоченост, стремеж към лидерска позиция. Много борбена натура, но впоследствие е възможно да развие склонност към разногласия и кавги. Що се отнася до връзката му с бащата, има индикации за наличието на някои проблематични моменти...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Септември 24, 2009, 05:12:19 pm »
Извинявай за личния въпрос, ти сама ли го отглеждаш?

Няма нищо непоправимо на този свят.
И много често съдбата ни изправя пред нерешими на пръв поглед проблеми, за да стимулира нашето личностно израстване. Във всеки хороскоп съществува фина хармония независимо от количеството "хармонични" и "нехармонични" аспекти, от тази гледна точка всичко си е на мястото, няма нищо излишно. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Септември 24, 2009, 05:22:04 pm »
Не виждам никакъв проблем за детенцето. А и предполагам, че ти прекрасно се справяш. В картата му има показатели за доста самостоятелна майка, способна и сама да поеме отговорност във връзка с грижата за него и по-нататъшното му възпитание.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #52 -: Септември 24, 2009, 06:08:09 pm »
Прозерпина, аз имам дете със стелиум в рак, вярно не в 12 дом, но за сметка на това рачешкото Слънце е 8 дом.
Много дълбоки води са тези деца. Хем много чувствителни и раними, хем със страхотна способност да си самолекуват дъшевните травми.Бунтът им е как да го кажа....доста  подмолен...
п.п.Точно ТО ( детето ми) е причината да чета астрологическа л-ра.
Би ли могла да препоръчаш литература за децка астрология.Аз имам само една книга коядо е добра но е на ниво обща култура
Нямам такава.
Чета хаотично и постепенно сглобявам пъзела.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Септември 24, 2009, 09:51:31 pm »
А относно самостоятелната майка по кой фактор от картата съдиш?За Луна във Водолей съм чела :ексцентрична и приятелски настроена майка в най общи линии.

Комплексни са факторите.
Луна във Водолей предполага не само ексцентричност, а и голяма доза независимост. Опозицията й със Сатурн предполага и ранно поемане на отговорност. Определено може да се каже, че на майката не й е било до ексцентрични прояви, след като е поела цялата отговорност за детето. Макар че самият избор на майката да постъпи по този начин може да е изглеждал "ексцентричен" в очите на нейните близки, близките на бащата на детето или на средата, от която произхожда самата тя. За по-детайлна информация трябва да се разгледа и нейният хороскоп, разбира се.
Опозицията на Сатурн към Луната с оглед знака, който се намира тя, може да сигнализира и за качества, които майката е била принудена да потисне у себе си за сметка на отговорността към детето, опитвайки се да бъде заместител на липсващото семейство.
Следва да се отчете и взаимната им рецепция, наред с домовата позиция на Луната. Луната във Водолей може да въплъщава и всички онези страни от личността на майката, които не е успяла да изрази, поемайки бремето на цялата отговорност за оцеляването и отглеждането на детето.
Има стелиум в знака Рак, включително Слънцето и Сатурн, символично свързвани с бащата, са в знак, управляван от Луната. Предполага се, че майката ще е доминиращата фигура в живота на детето, майката е целият му свят и поема върху плещите си голяма част от бащината отговорност.
Ако разгледаме хороскопа по индийска система, позицията на Раху/Марс в 9 дом и на Слънцето в 12 дом в раши дават информация за връзката с бащата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Септември 24, 2009, 10:43:25 pm »
да вземеш да предложиш на автора на темата да я преименува, че и без това я обсеби цялата.

*

Helo

« Отговор #55 -: Септември 24, 2009, 10:49:03 pm »
да вземеш да предложиш на автора на темата да я преименува, че и без това я обсеби цялата.
Е не си пиша сам самичка тук...
Ако от мене зависи моля Автора да я преименува

Защо да я преименувам?

Има тема Новобранци:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3454.0.html

Има тема Натални карти - практикум:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3576.0.html

Има и тема Политиците:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3679.0.html

Тази е за политиците и предпочитам в нея да обсъждаме политиците, а не кое да е.

Премести си данните в някоя друга подходяща тема. Освен, ако данните ти не се отнасят до някой политик, естествено.
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 10:53:32 pm от Helo »

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Септември 24, 2009, 10:51:01 pm »
Редно е да уважите желанието на автора.

*

Skarlet

« Отговор #57 -: Септември 24, 2009, 10:52:52 pm »

Скъпа,не бъди арогантна като мен! Че ще те включим и теб в графа "Жени в критическата".  :P

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Септември 24, 2009, 10:59:06 pm »
Културно помолих....аз съм с марс във везни и мога сън да не спя, докато не възтържествува справедливостта. Не са прави да не уважават темата на автора. Всеки може да си отвори тема. Я, виж Мис Каприз - темичка за превода отвори.

*

Skarlet

« Отговор #59 -: Септември 24, 2009, 11:02:57 pm »
И аз отговорих културно,че не мога да интерпретирам стелиум в Рак без да се знаят куспидите на домовете в какви знаци са,но ме обявиха за арогатна и "велика". Че и последваха куп обиди.  ???