Здравей Гост

Зависимостта към хазарта

• 73 Отговора
  • 11855 Прегледи
*

Skarlet

Зависимостта към хазарта
« -: Септември 24, 2009, 09:52:05 pm »
"Зависимостта от хазарта не отстъпва по сила на наркоманията и алкохолизма", твърдят лекарите. За съжаление нямам точни данни на хора с хазартна зависимост, но известният в миналото математик,философ,лекар и астролог Джироламо Кардано,роден на 24.09,1501 г. е бил известен комарджия. Същият като нашия Красимир Горсов,който пропиля на ротативки парите за лечение на дъщеря си Мануела. Кои според вас са основните сигнификатори за зависимост към хазарт? Тъй като става дума за пари,то неминуема е замесена Венера,както и Нептун,Слънцето като естествен управител на 5 дом/дом и на хазарта/. Имате ли данни на някой комарджия,да му разгледаме картата?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Зависимостта към хазарта
« Отговор #1 -: Септември 24, 2009, 10:01:24 pm »
в това число и управителя на пети в какъв аспект е с к5 , според мен може да бъде включен към задачата :).
да попитам тези дето играят тото цял живот могат ли да се причислят към зависимите?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Септември 24, 2009, 10:05:25 pm »
Немерих часа на раждане на този Джироламо. Той е роден на днешната дата "Мир на праха му". Обаче не зная по кой календар да построя картата. В астро.ком ми излиза асц. Овен по грегорианския, а в астротема асцендентът е телец. Посторих карата в Зет 7 Гео и там също излиза асц. Телец

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Септември 24, 2009, 10:08:10 pm »
Не мисля,че ако човек дава по 2 или 3 лв. седмично за тото,е зависим. Но ако всяка седмица дава безумни средства за фишове,то неминуемо идва пристрастяване. Рано или късно такъв човек ще започне да залага по-големи суми или ще започне да залага на състезания или на рулетка. Тук има и сериозен психологичен момент задължително. Ето малко инфо от нета за хазартната зависимост: http://www.evropea.com/gambling.html  

*

Skarlet

« Отговор #4 -: Септември 24, 2009, 10:09:52 pm »
Немерих часа на раждане на този Джироламо. Той е роден на днешната дата "Мир на праха му". Обаче не зная по кой календар да построя картата. В астро.ком ми излиза асц. Овен по грегорианския, а в астротема асцендентът е телец. Посторих карата в Зет 7 Гео и там също излиза асц. Телец

Давай тази от ЗЕТ Гео. Същите проблеми имах с построяването картата на БГ в астро ком.

« Отговор #5 -: Септември 24, 2009, 10:10:36 pm »
Тук има една статия за него http://www.astrohoroscope.info/kardano.htm
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Септември 24, 2009, 10:14:26 pm »
Джироламо Кардано - италиански математик, физик, астролог.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Септември 24, 2009, 10:17:56 pm »
Господарят на Асцендента - венера се идентифицира, чрез съвпад с господаря на 2-ри и 5-ти дом (Меркурий). Този съвпад е в опозиция с Юпитер - управител на 8-ми дом (фиктивна, скрита). Това са все финансови домове. Меркурий е в скрит тригон с Уран, а тази планетата обикновено се свързва с някои видове пристрастявания като търсене на силни и вълнуващи преживявания. Някой ги намират в печалбата и в парите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Септември 24, 2009, 10:19:30 pm »
Не мисля,че ако човек дава по 2 или 3 лв. седмично за тото,е зависим. Но ако всяка седмица дава безумни средства за фишове,то неминуемо идва пристрастяване. Рано или късно такъв човек ще започне да залага по-големи суми или ще започне да залага на състезания или на рулетка. Тук има и сериозен психологичен момент задължително. Ето малко инфо от нета за хазартната зависимост: http://www.evropea.com/gambling.html  

според мен проблема не е в количеството  :) , а в действието ,което те прави зависим.аз познавам един голям комарджия , но нямам часа на раждането му. ще се опитам да го намеря и ще го посна :),човека е иранец!
познавам и такъв ,който вече 20г.пуска тото в четвъртък и събота.верно не са големи суми ,около 40лв.на седмица,но реакцията ,ако някои е забравил да му пусне фиша прилича на филм "междузвездни войни".

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Септември 24, 2009, 10:27:04 pm »
Господарят на Асцендента - венера се идентифицира, чрез съвпад с господаря на 2-ри и 5-ти дом (Меркурий). Този съвпад е в опозиция с Юпитер - управител на 8-ми дом (фиктивна, скрита). Това са все финансови домове. Меркурий е в скрит тригон с Уран, а тази планетата обикновено се свързва с някои видове пристрастявания като търсене на силни и вълнуващи преживявания. Някой ги намират в печалбата и в парите.

Напълно си права,ще допълня само,че и Венера като естествен управител на 2 дом е в падение по дом,а и Слънцето като управител на 5 дом,е в квадратура с Нептун

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Септември 24, 2009, 10:33:51 pm »
"Хазартната зависимост присъства в съвременните класификации на психичните разстройства": http://www.dkh.minfin.bg/images_content/haz.pdf

В картата на Кардамо Нептун управлява 12 дом и е в квадрат с управителя на 5 дом-хазарта. Знаем,че по 12 дом са хроничните заболявания или иначе казано и пристрастявания /ако има тенденции за такива/.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Септември 24, 2009, 10:38:56 pm »
Аспектът между господаря на 8-ми и господаря на 11-ти дом се счита за особено късметлийски - 11-ти дом (спонсори), 8-ми дом (замразените капитали) във всяка една натална карта и е бонус за всеки бизнесмен. Ако има аспект и към 5-ти дом или господаря на 5-ти дом (спекулации, хазарт) това може да доведе до предразположеност, но това още не говори за хазартна зависимост. Има значение и кои са замесените планети - някой планети са по-късметлийски от други. В разглежданата карта Уран (господар на 11-ти) прави секстил с Юпитер (господаря на 8-ми). И двете планети правят скрит аспект към меркурий - господар на 1-ви и 5-ти дом.
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 10:45:00 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Септември 24, 2009, 10:47:07 pm »

Напълно си права,ще допълня само,че и Венера като естествен управител на 2 дом е в падение по дом,а и Слънцето като управител на 5 дом,е в квадратура с Нептун

Слънцето не е управител на 5-ти дом в тази персонална карта. Разглеждаме персонална карта, все пак. И аз имам Слънце в квадрат с Нептун, но не съм хазартна личност.

Символичните управител ги тълкувам само при мунданни аспекти и хорарни карти.

Доколкото виждам,има Лъв на куспидата на 5 дом.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Септември 24, 2009, 10:49:51 pm »
Вайййй! Извинявай, мило! Ама съм блейка... ::)
Махам си поста.

*

Skarlet

« Отговор #14 -: Септември 24, 2009, 10:50:47 pm »
Абе,то и аз се узяпах първо и щях да питам де са куспидите на 6 и 12 дом.  ;D Малко не се виждат хубаво куспидите в тия карти от ЗЕТ Гео.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Септември 24, 2009, 11:19:29 pm »
когато говориме за зависимост , аз си мисля,а и винаги отреждам специално място за това на луната.всяка зависимост е свързана с нея , особенно когато има аспект на луната с нептун не на 100,а на 1000% има зависимост.в този случай обаче виждам луната в риби , а тук е мястото не на луната , а на нептун :).мекошав и сугестичен е знака на рибите.луната принципно е достатъчно непостоянна и колеблива.тук в риби ,много малко и е нужно за да придобие някаква зависимост.

*

Skarlet

« Отговор #16 -: Септември 24, 2009, 11:31:49 pm »
Принципно си права,но познавам много хора с Луна в Риби или в съвпад с Нептун,но не са зависими. Много си е важно кои домове управляват,както и управителите на 2,5 и 8 домове по знак,дом и аспекти. Пък и планети в тези домове,но пак е доста общо. Виж,тази карта е много показателна.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Септември 24, 2009, 11:36:00 pm »
Тази Луна е в куинсконс със Слънцето - господар на 5-и дом и в сходящ секстил с Нептун - съуправител на 11-ти дом (Зет-а не го е отчел този секстил). Единадесети дом, както знаем се свързва и с късмета, а Луната - с подсъзнанието, с автоматичните реакции, с навиците и привичките и с несъзнателната воля. Луната също е въвлечена.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Септември 24, 2009, 11:39:25 pm »
скарлет,трудно ще разбереш зависимостите на хора ,които имат съвпад на луна и нептун.този аспект наричам мъглявината андромеда.казвам го от опит и съм сигурна в това.

ако намерите и качите картата на блез паскал-откривателя на рулетката ,ще бъде повече от интересно.
той я създава в манастир ,за да задържи монасите , но след това се опитва да я победи и тъй като не успява се самоубива.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Септември 24, 2009, 11:42:06 pm »
скарлет,трудно ще разбереш зависимостите на хора ,които имат съвпад на луна и нептун.този аспект наричам мъглявината андромеда.казвам го от опит и съм сигурна в това.

ако намерите и качите картата на блез паскал-откривателя на рулетката ,ще бъде повече от интересно.
той я създава в манастир ,за да задържи монасите , но след това се опитва да я победи и тъй като не успява се самоубива.

Ох, тоя Белз Паскал не е с всичкия си. Имал е май някакво психично заболяване. Четох една негова книга и без малко да изпадна в депресия. Много песимизъм и черногледство струи от този човек. Той е имал и куп болести. Ще му потърся данните.