Здравей Гост

Помощ за превода

• 30 Отговора
  • 7113 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Помощ за превода
« Отговор #20 -: Септември 25, 2009, 10:55:18 am »
Хахахаха,недей, моля те,че се сетих как една година си бях пъхнала сенките в хладилника и се скъсах да ги търся. Накрая ги намерих в хладилника,незнайно как бяха влезли там.  :P  ;D

;D ;D ;D ;D ;D,мама му стара ,то верно моя нептун е ясновидски с тоя 12-ти дом! ;D ;D ;D

Ти се сети къде са ти маратонките и виж какво съм писала по хорара, има ли поне нещо вярно.  :P

Аз пък може да съм жена, но такива неща хич не ги разбирам вашите.  ;D Направо сън не мога да спя, ако нещо не си е на мястото, то това си е мой проблем де, отвсякъде.  :)   

там е работата,че аз ги пратих в софия по шофьора и сина ми.от там нататък им изгубих следата ??? ::).в софия продължават с издирването им.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #21 -: Септември 25, 2009, 11:07:04 am »
Значи за колата е вярно, което всеки от нас предположи. После обаче ... интересно. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Септември 25, 2009, 11:11:58 am »
Значи за колата е вярно, което всеки от нас предположи. После обаче ... интересно. 

естествено ,нали го писах в другата тема....,ама е важно да се намерят!знаеш ли как ми харесваха.бях си ги купила от тук.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Септември 25, 2009, 11:15:24 am »
Аз тук виждам за първи път, че си ги пратила по шофьора, незнаех, не срещнах да е писано в другата тема. Да, важно е да се намерят. Те щом са били в колата къде могат да изчезнат въобще?! Айде пак към картата.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Септември 25, 2009, 11:18:37 am »
Аз тук виждам за първи път, че си ги пратила по шофьора, незнаех, не срещнах да е писано в другата тема. Да, важно е да се намерят. Те щом са били в колата къде могат да изчезнат въобще?! Айде пак към картата.  :)
може и да съм пропуснала , ама то от възраста.хайде виж моля те....

*

missKapriz

« Отговор #25 -: Октомври 27, 2009, 07:23:51 pm »
Kak се превежда това-и по-точно какво означава текста в болд
 Если транзитная планета приближается к натальной точке, входит в пределы 13 минут дуги от натальной точки, но становится ретроградной, прежде чем аспект станет точным, человек не начинает испытывать транзит в это время. Транзитная планета должна оказаться в пределах 12 минут дуги, прежде чем ее влияние будет ощущаться
« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 07:30:24 pm от missKapriz »

*

Helo

« Отговор #26 -: Октомври 27, 2009, 07:43:50 pm »
Kak се превежда това-и по-точно какво означава текста в болд
 Если транзитная планета приближается к натальной точке, входит в пределы 13 минут дуги от натальной точки, но становится ретроградной, прежде чем аспект станет точным, человек не начинает испытывать транзит в это время. Транзитная планета должна оказаться в пределах 12 минут дуги, прежде чем ее влияние будет ощущаться

Да видим какво ще успея да преведа.

Ако транзитна планета се приближава към натална точка, влиза в границите на 13 минутна дъга от наталната точка, но стане ретроградна, преди аспекта да стане точен, човек не започва да изпитва влиянието на транзита през това време. Транзитната планета трябва да бъде разположена в границите на дъга от 12 минути, преди влиянието да започне да действа.

Дуга е дъга

в пределах - в пределите

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Октомври 27, 2009, 07:47:55 pm »
Ако транзитираща планета доближава радикална точка, влиза в рамките на 13-минутна дъга от радикалната точка, но става ретроградна преди аспектът да е станал точен, роденият не усеща влиянието на транзита по това време. Транзитиращата планета трябва да е в рамките на 12-минутна дъга преди да се усети влиянието й.

Забележка: Под "дъга" се разбира разстоянието в градуси или минути, това е тъй наречената еклиптична дължина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Октомври 27, 2009, 07:50:01 pm »
Каква е тази допустима орбиса от 12 минути? Тези ме отрепаха!  :o

Аз ползвам 3 градусова орбиса за влиянието на транзитните планети.
Даже за неподвижните звезди се допуска от 0,5 до 1 градус.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Октомври 27, 2009, 07:51:24 pm »
Понятието дъга се използва в прогностиката, когато се работи с метода дирекции.
Изчислява се дъгата, т.е. разстоянието от една точка до друга и респ. времето, за което това разстояние се изминава, се обръща в брой години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Октомври 27, 2009, 07:56:13 pm »
Аз ползвам 3 градусова орбиса за влиянието на транзитните планети.

Значимо събитие при мен е имало при аспект на транзитираща планета към натална с орбиса 7 градуса, при това в сепарация.
По-тесните орбиси важат за по-бързите планети, макар че не винаги аспект на бърза планета към радикална точка дава събитие (не говоря за движението на светилата).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.