Здравей Гост

транзитите на плутон през наталните домове

• 218 Отговора
  • 36997 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:транзитите на плутон през наталните домове
« Отговор #120 -: Октомври 19, 2009, 10:48:22 am »
мисля ,че плуто ще се чувства удобно в козирог. по-добре отколкото в стрелец,най-малко заради сестила на двата знака. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #121 -: Октомври 19, 2009, 10:56:33 am »
   И аз така мисля Марая...Но мунданно няма да е така - просто планетата малко трябва да се разтърси и да се очисти от навлеците ни...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #122 -: Октомври 19, 2009, 11:02:47 am »
Дано да е така. Те са силни, ще го понесат. Аз от емоционална гледна точка имах предвид единствено, че може да им дойде в повече. Но пък те могат да извлекат и по-голям смисъл, полза дори да го наречем от транзита. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #123 -: Октомври 19, 2009, 11:09:19 am »
Дано да мине леко!Ама на пръв поглед погледнато Плутон мачка Сатурн... :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #124 -: Октомври 19, 2009, 11:20:13 am »
Дано да мине леко!Ама на пръв поглед погледнато Плутон мачка Сатурн... :-[

ако говорим за мунданните транзити-да! но като упр.на скорпион плуто ще бъде на секстил от знака скорпион. така мисля.....
и двете планети са свързани с кармата , така ,че....... те ще се разберат! по-важно е ,ние да им усвоиме уроците , да приемем доброволно трансформацията ,да сложиме ред на усвояването ,което няма да е леко ,говорим за плутон.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #125 -: Октомври 19, 2009, 10:51:58 pm »
здравейте,от доста време не съм се включвала,но този път няма много съществен и нов астро-материал за четене :P/а с някогашната активност на форумниците се налагаше да отделям 3 дни,за да прочета новите теми /Малко жалко,защото за хора,извън родната си страна форум като този е единствения начин да развиват астро-познанията си.Поне при мен е така...

А сега,за да не дразня Синухевото чувство за ред,ще мина направо към въпроса- В коя свера удря транзитния Плутон? Особено в случаите,когато задейства и 2 тао-квадрата.Къде да очаквам промени и трансформация-в дома,където се намира наталния Плутон или в домовете,образуващи тао-квадрат.ще се опитам да обясня-Натален Плутон е във 2 дом,но транзитния е в 3-ти в точен съвпад с Уран.Този Уран е в широк съвпад със Сатyрн и Нептун,които са в опозиция с ЮПитер/Хирон в 9 и в квадрат със Слънцето/Марс в 12 дом.И още нещо-транзитен Уран в 5 дом също квадратира с наталния Плутон.

има ли някои,минал през подобен случай.По какъв начин и какво би могло да се промени и трансформира/

*

Марая

• 28287
« Отговор #126 -: Октомври 19, 2009, 10:58:21 pm »
навсякъде мила ,навсякъде  ;).дома през който транзитира,дома ,който управлява,упр.на домовете съответно и всички аспекти....проверено и работи! :)

*

Инти

• 2068
« Отговор #127 -: Октомври 20, 2009, 06:52:41 am »
Принципно трябва си направиш транзитна решетка , за да се установи по-добре, и за висшите планети се взимата по-тесни орбиси, не знам колко е широк този съвпад със Сатурн и Нептун, може да не е задействано още влиянието върху тях, засега се съсредоточи да видиш как Плутон въздейства на Уран.

Сложи си картата в "Колекция от натални карти" , за да видим по-точно.

« Отговор #128 -: Октомври 20, 2009, 09:19:39 am »
здравейте,от доста време не съм се включвала,но този път няма много съществен и нов астро-материал за четене :P/а с някогашната активност на форумниците се налагаше да отделям 3 дни,за да прочета новите теми /Малко жалко,защото за хора,извън родната си страна форум като този е единствения начин да развиват астро-познанията си.Поне при мен е така...

А сега,за да не дразня Синухевото чувство за ред,ще мина направо към въпроса- В коя свера удря транзитния Плутон? Особено в случаите,когато задейства и 2 тао-квадрата.Къде да очаквам промени и трансформация-в дома,където се намира наталния Плутон или в домовете,образуващи тао-квадрат.ще се опитам да обясня-Натален Плутон е във 2 дом,но транзитния е в 3-ти в точен съвпад с Уран.Този Уран е в широк съвпад със Сатyрн и Нептун,които са в опозиция с ЮПитер/Хирон в 9 и в квадрат със Слънцето/Марс в 12 дом.И още нещо-транзитен Уран в 5 дом също квадратира с наталния Плутон.

има ли някои,минал през подобен случай.По какъв начин и какво би могло да се промени и трансформира/

Постарах се да направя една табличка от един руски сайт http://mnashe.h1.ru/astrolog/bready.htm, дано да ви помогне :

Транзитна планета       транзитен аспект   натална планета
                                създаваща аспекта                                          приемаща аспекта
Планети в аспект             Плутон                             квадрат                   Луна
1.Положение в натален дом   5 дом                                                  11 дом
2.Положение в транзитен дом   7 дом      
3.Управител на натален дом   8 дом                                                  4 /ИС/

Та оттук вече се следи кои домове са засегнати, както Инти казва един вид имаш си транзитна решетка....
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 09:32:57 am от daisy696 »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #129 -: Октомври 20, 2009, 10:34:06 am »
Четох някъде, че транзитите на Плутон не действат със същата сила до 20-21 години. Та ако си ги преживяра като малка, това може да не е меродавно.

От най-близкото ми минало са:Тр.Плутон в опозиция със Слънце,тр.Плутон в квадратура с Луна и съвпада на Плутон с Нептун.

Погледнах ги кога са били при мен тези аспекти - когато е бил в Скорпион с/у личните планети в Телец,квадратура с Луна във Водолей  и и е минал през Уран и СЛВ в Скорпион.Най-характерното през този период са ученическите  ми години и кандидатстването ми във ВУЗ- и двата пъти ме приеха там където исках и то с доста висок успех .За гимназията вложих много труд - много силна концентрация и воля в подготовката си по математика.При кандидатстудентските си изпити пък обратно ,разчитах повече на подготовката си от гимназията през всичките тези години ,когато е бил в Скорпион .Това е хубата страна ,неприятен спомен от това време ми са проблемите със самочувствието,които са започнали да изчезват с излизането на Плутон от Скорпион .

За Плутон и Нептун в Стрелец писах вече,само да допълня ,че съм имала и Уранова квадратура по това време и тр.Уран в/у натална Луна .

*

holanda

« Отговор #130 -: Октомври 20, 2009, 11:06:05 pm »
Принципно трябва си направиш транзитна решетка , за да се установи по-добре, и за висшите планети се взимата по-тесни орбиси, не знам колко е широк този съвпад със Сатурн и Нептун, може да не е задействано още влиянието върху тях, засега се съсредоточи да видиш как Плутон въздейства на Уран.

Сложи си картата в "Колекция от натални карти" , за да видим по-точно.

не ми е ясна тази решетка,но като че ли сега съм в пиков период и всичко се slucvа със светкавична скорост/съвпада на tr.Плутон с Уран.
Дори нямам време да анализирам кое трябва да трансформирам,за да стигна себе си и да разплета разни кармични влияния...ще постна картата си и се надявам да ми помогнете с тази решетка/или да ме упътите нанякъде

*

Diyana

• 2705
« Отговор #131 -: Октомври 21, 2009, 12:48:33 pm »
Вчера си прелиствах по диагонал Холистичното лечение... на Кънингам и попаднах на няколко простички съвета как да си изживеем Плутоновите транзити. Това, което бях съвсем забравила, е - разчистване! В смисъл съвсем буквално - да си разтребим къщата, мазето, офиса, джобовете, чантите и т.н. От всичко, което е вече ненужно. Натрупаните от вещите ни стари енергии имат нужда от освобождаване. И те от нас и най-вече ние от тях и спомените, към които са ни закрепостили. Let it go! В кое точно килерче на душата ни да се фокусираме особено с почистването, си показва домът, през който Плутон транзитира.
Останалите предполагам предполагате - йога, цветни есенции, музиколечение и т.н. Но в тях съм лаик.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #132 -: Октомври 21, 2009, 01:00:52 pm »
Дияна, добре, че напомни.  :) Аз от време на време я правя тази работа и ми действа много добре. Обожавам да разчиствам.  :P Само, че при мен по Венера - дрехи и т.н.

« Отговор #133 -: Октомври 21, 2009, 01:54:24 pm »
    Холанда, картата ти не се отваря, но имам смътен спомен от друг форум, че имаше няколко планети в Козирог...И да те засегне Плутон, трансформациите няма как да си ги нагласиш, нещата ще се случат въпреки теб, въпреки всичко...И този процес продължава в течение на няколко години. Така че хич не си блъскай главата, за да разбереш кое от къде идва. Въоръжи се с много търпение, примирение към волята на Господ /на звездите или в случая на Плутон/, за да можеш да бъдеш отворена духовно към всички събития, които ще ти предстоят. В крайна сметка - това ще бъде за твое добро...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #134 -: Октомври 21, 2009, 03:43:09 pm »
да си разтребим къщата, мазето, офиса, джобовете, чантите и т.н. От всичко, което е вече ненужно.
  Много правилно:) направо не понасям "натори" ....интересен е фактът,че  аз започнах такова яко прочистване точно преди  плутон да влезе в Козирог-интуитивно :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

holanda

« Отговор #135 -: Октомври 21, 2009, 08:35:03 pm »
    Холанда, картата ти не се отваря, но имам смътен спомен от друг форум, че имаше няколко планети в Козирог...И да те засегне Плутон, трансформациите няма как да си ги нагласиш, нещата ще се случат въпреки теб, въпреки всичко...И този процес продължава в течение на няколко години. Така че хич не си блъскай главата, за да разбереш кое от къде идва. Въоръжи се с много търпение, примирение към волята на Господ /на звездите или в случая на Плутон/, за да можеш да бъдеш отворена духовно към всички събития, които ще ти предстоят. В крайна сметка - това ще бъде за твое добро...

знаеш ли,много си права!  :)

днес цял ден съм си въртяла картата да гледам аспектите на транзитен Плутон и знаеш ли до какъв извод стигнах?Явно има нещо в 12 дом,което все ми убягва,а в интерес на истината-управлява целия ми живот.И тоя Плутонец ще ме разтърси,но ще ми го покаже.. :-\.

или е така :-\,или от много гледане в картата днес съм попревъртяла ;D ;D ;D

« Отговор #136 -: Октомври 22, 2009, 10:00:03 am »
    Така Холанда -  в момента транзитния Плутон ти е засегнал Ураня - съвпад и 12 дом, като прави с него точен сентагон. Отделно, че прави септил с върха на V ти натален дом  /Септил - 360* : 7 = 51*25’ – септил (закръглена величина)
"Съдбата решава вместо нас"
Планетно съответствие - Плутон.
Криза в процеса на развитие, необходимост и/или готовност към дълбока трансформация; влияние на колективния авторитет; двойката планетни сили в своята изява следва усещането за вътрешна необходимост.
Духовна цел - да се добие разбиране на необходимостта от промяна и преминаване от несъществено към съществено, дори ако тази промяна изглежда принудителна./, квадратира ти личните планети Марс, Меркурий и Слънце, а с Венерката ти е в полуквадрат. А наталния ти Плутон в момента е на 100 гр. от транзитния Нептун. А транзитния Сатурн е на 100 гр. от нат.Нептун и съвпад с нат.Слънце и Меркурий...Значи забележи колко кармични аспекти имаш. Та не е само Плутон, Плутон ще му усетиш действието по-късно от следващата година нататъче, когато почне да приближава наталния ти Сатурн и тогава ще засегна наталната ти ТАО квадратура...Предполагам, че в момента се чувстваш като в неведение, на нещата които стават около теб, но някакво смътно усещане, че това е затишие пред буря...Значи и да имаш желанието да избягаш в незнайна посока, трябва просто да се въоръжиш с търпение и да изчакаш, ще получиш някакво просветление и смътна представа за посоката на живота си, към която трябва да се движиш...

*

Марая

• 28287
« Отговор #137 -: Ноември 24, 2009, 04:50:41 pm »
като много "отворна" на тмата плутон :'( :'( :'( , да ви попитам за мнние, :'(
в момента плуто ми е на к2 , а все още продължават магарий и удари под кръста..,имам юпитер на 28 в близнаци ,дали аспекта от 3 гр. дори и разходящ дйства? писна ми от простотий.....

*

Skarlet

« Отговор #138 -: Ноември 24, 2009, 04:59:59 pm »
като много "отворна" на тмата плутон :'( :'( :'( , да ви попитам за мнние, :'(
в момента плуто ми е на к2 , а все още продължават магарий и удари под кръста..,имам юпитер на 28 в близнаци ,дали аспекта от 3 гр. дори и разходящ дйства? писна ми от простотий.....

Аз може да съм проста астроложка,но за да питаш за куспидата на 2 дом,значи става дума за пари? Или греша? Сатурн ти управлява 2 дом,защото е в Козирог. А Плутон ти е на куспидата на 2 дом и прави квадрат с управителя Сатурн. Не помня на колко градуса е тр. Марс в лъв, но прави тауквадрат към Нептун и Луната ти,както и куинконс към Марс във 2 дом. Но пак зависи за какво става дума. Пък и аз нищо не разбирам,та не ми вярвай много,много.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #139 -: Ноември 24, 2009, 05:09:31 pm »
Марая, аз също имам там Юпитер. И съвсем скоро си зададох същия въпрос, разпадащ е аспекта, в различни знаци са, но най-вероятно си оказва влияние.